Galaxy Note 5 mi & Galaxy S6 Edge mi ?? 2 Gün içinde alacağım acil yardım lütfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ClouT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ClouT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1- Galaxy Note 5
2- Galaxy S6 Edge

Arkadaşlar 2 telefon arasında kaldım. Benim param kıymetlidir yani 3-4 yılda bir telefon alırım ve aldığım telefonun da 4 yıl götürmesini isterim.
Samsungun eğimli ekranına bayıldım fakat note 5 in çıkışıyla kafam çok karıştı.

Benim kafamı karıştıran aslında ram farkı. S6 edge de 3 gb note 5 te ise 4 gb ram var.
Şimdi diyeceksiniz ki o zaman Galaxy S6 Edge+ al? (onda da 4 gb ram var)
Büyük ekranda edge ekran pek hoşuma gitmedi. Tek elle büyük bir edge ekranı kullanmak zor olacaktır.
Bu nedenle tercih etmiyorum.

Kısacası..

Tek sorum şu; 3 gb ve 4 gb ram arasında devasa bir fark olur mu? 3 gb rami olanı alsam pişman olur muyum?
Okuyup bir nebze de olsa bilginiz varsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin çünkü telefonu kısa bir süre sonra alacağım ve 4 yıl boyunca pişmanlık yaşamak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar..

cembudak77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu an alıp kullandığında o 1gb lık ram farkını görmeyeceksin ama uzun bir süre kullanacağını söylemişsin o yüzden 4 gb daha iyi olacaktır senın açından. Telefonlar arasında da zaten bir donanım farkı yok ama Note 5 gerek kalemi gerek yapabildikleriyle daha önde s6 edge ye göre.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ram ahım şahım fark atmaz da note serisi daha uzun süre götürür 2.el piyasası çok iyi s serisine göre ve s6edge ye göre bayağı bayağı serin bir telefon. S6edge çok ısı yapıyordu

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
1- Galaxy Note 5
2- Galaxy S6 Edge

Arkadaşlar 2 telefon arasında kaldım. Benim param kıymetlidir yani 3-4 yılda bir telefon alırım ve aldığım telefonun da 4 yıl götürmesini isterim.
Samsungun eğimli ekranına bayıldım fakat note 5 in çıkışıyla kafam çok karıştı.

Benim kafamı karıştıran aslında ram farkı. S6 edge de 3 gb note 5 te ise 4 gb ram var.
Şimdi diyeceksiniz ki o zaman Galaxy S6 Edge+ al? (onda da 4 gb ram var)
Büyük ekranda edge ekran pek hoşuma gitmedi. Tek elle büyük bir edge ekranı kullanmak zor olacaktır.
Bu nedenle tercih etmiyorum.

Kısacası..

Tek sorum şu; 3 gb ve 4 gb ram arasında devasa bir fark olur mu? 3 gb rami olanı alsam pişman olur muyum?
Okuyup bir nebze de olsa bilginiz varsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin çünkü telefonu kısa bir süre sonra alacağım ve 4 yıl boyunca pişmanlık yaşamak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar..
o 1 gb şimdi fark edilmez ama ilerki yıllarda fark edilir kardeş eger büyük ekran sorunun yoksa note 5 al derim ama 4 yıl bir android cihaz götürmez sana söyleyim android cihaz maxımum 2-2,5 yıl gider sonrası rom vs atarsan 3-3,5 olur 4 ü bulmaz zaten o zamana kadar sürede bir sürü telefon çıkar dediğim gibi büyük ekran sorunun yoksa note 5 i al....

Osmn.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
o 1 gb şimdi fark edilmez ama ilerki yıllarda fark edilir kardeş eger büyük ekran sorunun yoksa note 5 al derim ama 4 yıl bir android cihaz götürmez sana söyleyim android cihaz maxımum 2-2,5 yıl gider sonrası rom vs atarsan 3-3,5 olur 4 ü bulmaz zaten o zamana kadar sürede bir sürü telefon çıkar dediğim gibi büyük ekran sorunun yoksa note 5 i al....

Samsung ace kullaniyorum 4yildir ve hic rom root yapmadim bu yil degistiricem ve bence note 5 al

ClouT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki ne zaman sonra 1 gb ram farkını hissedeceğim ? Ayrıca Galaxy S6 Edge boyutlarında ama rami daha iyi olan telefon önerileriniz varsa alabilirim.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ram farkını Samsung hissettiriyor malesef. M9'dan 1 hafta önce note 5'e geçtim. M9'u çıktığı gün aldım ve bugüne kadar bir kere donmadı kasmadı takılmadı. O kadar stabiliteyi androidde sadece htc veriyor. O nedenle marka tercihiniz Samsung ise ram önemli bir kriter oluyor. Bu yüzden uzun vadede note 5 tercihi doğru olucaktır.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Note 5. İncelemelere bakarsanız 4GB Ram in touchwiz arayüzünde avantajlarını çoğu site dile getiriyor. Hem daha yeni bir cihaz hem note serisi daha fonksiyonel.

Ö

Ölümün nefesi

SDN Okuru

bi tarafından uydurmuşsun bunu android cihazlar yıl bile götürür... uydurma... iSheep... :cursing::hammer:

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Bende 4 yil götürdü ama
kardeş hangi telefonu kullanıyorsun hangisi götürdü ayrıca işkence gibi yavaş takılan telefon kullanırsan 4 değil 6 yılda götürür benim burdaki 2 yıl dediğim tıkanma,takılma donma vs olmadan 2 yıl gitmesi...

Osmn.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
kardeş hangi telefonu kullanıyorsun hangisi götürdü ayrıca işkence gibi yavaş takılan telefon kullanırsan 4 değil 6 yılda götürür benim burdaki 2 yıl dediğim tıkanma,takılma donma vs olmadan 2 yıl gitmesi...

Samsung ace kullaniyorum biraz donma var ama telefon ilk alindigindada normal calismiyodu zaten kasma oluyodu ve bazen ayda 1 kere falan cok donuyo

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Samsung ace kullaniyorum biraz donma var ama telefon ilk alindigindada normal calismiyodu zaten kasma oluyodu ve bazen ayda 1 kere falan cok donuyo
al işte benim babamda kullanıyor ace yi ondada 3 yıl oldu ama sadece telefon görüşmesi için kullanıyor kardeş başka birşey yapmıyor kasıyor donuyor tel...böyle kullancaksan 6 yılda gider ben ilk günkü gibi stabil rahat çalışması için 2-2,5 yıl dedim.

Osmn.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
al işte benim babamda kullanıyor ace yi ondada 3 yıl oldu ama sadece telefon görüşmesi için kullanıyor kardeş başka birşey yapmıyor kasıyor donuyor tel...böyle kullancaksan 6 yılda gider ben ilk günkü gibi stabil rahat çalışması için 2-2,5 yıl dedim.

Anladim ilk bas 2 yildan sonra kullanilamaz hale gelir demistin ondan dediydim neyse bu arada ben telde oyunda oynuyorum ama tabi kasmalar oluyo

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Onemli olan android bir telefonu nasil kullandiginiz. [MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION] hakli.Aldiginiz android cihaz 2 - 2,5 yil sonra bayatliyor,ilk.gunki tadini tuzunu kaybediyor.Ornegin ilk aldiginizda 5 ayda bir format atiginiz akilli cihaz zamanla bayatliyor ve 3 - 4 ay icerisinde format istiyor.

Kullanima gelirsek arama yapip mesaj atip gerisine bakmam diyende var ufak tefekte olsa oyunlar oynayip nete girip vakit gecirende var.Arama yapip mesaj atan format bile atmasina gerek kalmaz ama oyun oynayip nete giren 3 aya kalmaz akilli telefoncugu formatt diye bagirir. :)

Sistemin veya saglam bir modelin olmasida birsey degistirmez sadece bayatlamaya karsi dayanma suresini uzatir.Yani bir android eninde sonunda vefat ediyor.

Ote yandan ROM'larin ozellestirme disinda nicin cikarildigida ortada. ( Ornegin CınganMod )

Sayet akilli telefoncugumuzun gercekten 3,5 - 4 yili rahat goturmesini istiyorsak Windows Phone tercih edilebilir.

Bende Samsung Galaxy Ace Gt-S5830İ kullanicisiyim.Yaklasik 5 aydir hicbir sekilde format,ROM vb. gibi birsey uygulamadim.Ancak Root attim oda SDcart a uygulama depolama yapiyor o kadar.Birkac uygulamada da yardim etmedi degil. :p

Kullanim olarak dogru duzgun arama ve mesajlasma yapmiyorum.

Agirlikli olarak internette dolasiyorum.Oyunda oynuyorum.Ama 2.3.6 nin kalitesi neyse oynadigim oyunlarin kaliteside o kadar.

Pek agir oyun yok.Zombie Age 2 Hill Climb Racing, SUD Software oyunlari,Ketchapp oyunlari ve benzeri bir cok oyunu yukleyip oynadim.

Tabiki aralikli agir hafif kasmalar yasandi. :)

Dogrusu menu bile bazen kasiyor.

İnternet gezintileride malesefki kasmalara magruz kaliyor.Ama cokta sikinti degil.

Suan sadece Google Play "Baglanti Yok" hatasi verdigi icin format atma ihtiyaci istiyorum.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Onemli olan android bir telefonu nasil kullandiginiz. @kadirirdem hakli.Aldiginiz android cihaz 2 - 2,5 yil sonra bayatliyor,ilk.gunki tadini tuzunu kaybediyor.Ornegin ilk aldiginizda 5 ayda bir format atiginiz akilli cihaz zamanla bayatliyor ve 3 - 4 ay icerisinde format istiyor.

Kullanima gelirsek arama yapip mesaj atip gerisine bakmam diyende var ufak tefekte olsa oyunlar oynayip nete girip vakit gecirende var.Arama yapip mesaj atan format bile atmasina gerek kalmaz ama oyun oynayip nete giren 3 aya kalmaz akilli telefoncugu formatt diye bagirir. :)

Sistemin veya saglam bir modelin olmasida birsey degistirmez sadece bayatlamaya karsi dayanma suresini uzatir.Yani bir android eninde sonunda vefat ediyor.

Ote yandan ROM'larin ozellestirme disinda nicin cikarildigida ortada. ( Ornegin CınganMod )

Sayet akilli telefoncugumuzun gercekten 3,5 - 4 yili rahat goturmesini istiyorsak Windows Phone tercih edilebilir.

Bende Samsung Galaxy Ace Gt-S5830İ kullanicisiyim.Yaklasik 5 aydir hicbir sekilde format,ROM vb. gibi birsey uygulamadim.Ancak Root attim oda SDcart a uygulama depolama yapiyor o kadar.Birkac uygulamada da yardim etmedi degil. :p

Kullanim olarak dogru duzgun arama ve mesajlasma yapmiyorum.

Agirlikli olarak internette dolasiyorum.Oyunda oynuyorum.Ama 2.3.6 nin kalitesi neyse oynadigim oyunlarin kaliteside o kadar.

Pek agir oyun yok.Zombie Age 2 Hill Climb Racing, SUD Software oyunlari,Ketchapp oyunlari ve benzeri bir cok oyunu yukleyip oynadim.

Tabiki aralikli agir hafif kasmalar yasandi. :)

Dogrusu menu bile bazen kasiyor.

İnternet gezintileride malesefki kasmalara magruz kaliyor.Ama cokta sikinti degil.

Suan sadece Google Play "Baglanti Yok" hatasi verdigi icin format atma ihtiyaci istiyorum.
Sonunda Beni Anlayan Biri Çıktı Eyvallah kardeşim yazdıklarında haklısın :)....