176. Peki 90 kg'dan fazla var mıyımdır?Boyunuz kaç? Belki akran zorbalığı açısından sorabiliyor olabilirsiniz, en baştan obez olmadığınızı söyleyeyim. Obezite çok farklı bir boyut.
Peki çok mu kiloluyum?Düzenli sporla ve az yemekle bunu halledebilirsiniz.
Ne adamlar var dize kadar düşen göbeği sporla kaybediyorlar. En sonda deri kırışıklığını küçük ameliyyatla hallediyorlar.
Tahminim 86-87. Eğer 80 veya altına düşebilirseniz çok iyi olur.176. Peki 90 kg'dan fazla var mıyımdır?
Göbüşüne vurduğunda şap yapıp eko veriyorsa evet.176. Peki 90 kg'dan fazla var mıyımdır?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Peki çok mu kiloluyum?
Anladım. Teşekkürler. Umarım düşerim ama çok yemek yiyen birisi değilim. Bilgisayarın etkisi çok olabilir mi?Tahminim 86-87. Eğer 80 veya altına düşebilirseniz çok iyi olur.
İyi o zaman. Ben kendimi aşırı kilolu sanıyordum.Göbüşüne vurduğunda şap yapıp eko veriyorsa evet.
Böyle bakınca kilolu değilsin. Dayılara ulaşman için bu hızla gidersen daha 2 yılın var.
Yani evet spor yapmak gerekir. Kalori açığı yapıp bir de spor yaptığınız zaman her türlü kilo verirsiniz.Anladım. Teşekkürler. Umarım düşerim ama çok yemek yiyen birisi değilim. Bilgisayarın etkisi çok olabilir mi?
Anladım. Obez sayılır mıyım?Moralinizi bozmayın, bu yaşlarda gayet normal. 2-3 sene önce 1.90, 110 kilo arkadaşım vardı sınıfta. Düzeltmek için spor ve sağlıklı,düzenli beslenim şart.
Tabii ki hayır. Yukarıda dendiği gibi obezite çok farklı bir boyut. Kafanıza takmayın.Anladım .obez sayılır mıyım?
Anladım teşekkürler. Ama aşırı kiloluyum herhalde.Tabii ki hayır. Yukarıda dendiği gibi obezite çok farklı bir boyut. Kafanıza takmayın.
Hayır. Normalden biraz fazla. Siz aşırı görmemişsiniz.Anladım teşekkürler. Ama aşırı kiloluyum herhalde.
İyi su tüketimiyle bu durum ameliyata gerek kalmadan yaşanıyor. 2023 Haziran ayında kafaya koydum 1 ayda 20 kilo civarı verdim, ufaktan bile olsa deri kırışıklığı olmadı.En sonda deri kırışıklığını küçük ameliyatla hallediyorlar.
Estağfurullah, yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin şekerli yiyecek ve içecekleri tüketmemeniz lazım. Karbonhidrat ağırlıklı gıdaları olabildiğince azaltamalısınız. Salata tüketmelisiniz. Müsait zamanlarda spor yapmalı ve hazır/kızartma gıdalardan uzak durmalısınız. Bu söylediklerim karaciğer yağlanmasını durduracak, vücudunuzun ketonlarla enerji tüketmesini sağlayacaktır. Böylelikle yağ yakmanız kolaylaşacaktır.Anladım teşekkürler. Ama aşırı kiloluyum herhalde.
Bir insanın boyundan büyük kilosu olmayacak arkadaş. Boy 1,76 ise 76 kiloyu geçmemeliOcakta 70_75 civarıydım. Şubat-Martta ise 80 küsürdüm. Şu an ise bilmiyorum. Sizce 90'ı geçtim mi? Obez miyim? Ne yapmalıyım ne önerirsiniz? Yaşım 15.5. Boyum 176
90 kilo olmaya da bilirim ki. Bilmiyorum açıkçası.İyi su tüketimiyle bu durum ameliyata gerek kalmadan yaşanıyor. 2023 Haziran ayında kafaya koydum 1 ayda 20 kilo civarı verdim, ufaktan bile olsa deri kırışıklığı olmadı.
Bu arada kilonun vücuda dağılımıda çok önemli ve sende herhangi bir sıkıntı görmüyorum bu konu hakkında. Dengeli bir dağılım var öbür türlü boy ve kilo oranına bakarsak daha çok göbeğin olması lazımdı.
Anladım. Çok mu fazlayım yani?Bir insanın boyundan büyük kilosu olmayacak arkadaş. Boy 1,76 ise 76 kiloyu geçmemeli
Yakınlarda bir eczane varsa gidip hem boyunu hem kilonu ölçtürebilirsin.90 kilo olmaya da bilirim ki. Bilmiyorum açıkçası.
Okulda ölçüldüm. 92 kg çıktım ama inanasım gelmedi. O kadar var mıyım görünüşte?Yakınlarda bir eczane varsa gidip hem boyunu hem kilonu ölçtürebilirsin.
Dostum dediğim gibi kilonun dağılışı güzel gözüküyor. Bacakların ve kollarında yağlı ise büyük ihtimalle o kadar vardırsın, görünüşte insanlar yalnızca göbeğe baktığı için belli olmayabilir.Okulda ölçüldüm. 92 kg çıktım ama inanasım gelmedi. O kadar var mıyım görünüşte?
Nasıl güzel? Kollarım fotoğrafta görünüyor. Bacaklarım kalın zaten. Benim kalçamda da epey yağ var :/Dostum dediğim gibi kilonun dağılışı güzel gözüküyor. Bacakların ve kollarında yağlı ise büyük ihtimalle o kadar vardırsın, görünüşte insanlar yalnızca göbeğe baktığı için belli olmayabilir.
Bak şimdi anlatmak istediğim konu tam olarak bu zaten. Kilonun dağılışı güzel, ben ne adamlar gördüm kol ipince göbeğe almış tüm kiloyu ancak sen orantılı almışsın kiloyu.Nasıl güzel? Kollarım fotoğrafta görünüyor. Bacaklarım kalın zaten. Benim kalçamda da epey yağ var :/
Yani iyiyim. Teşekkürler. Bende böyle aşırı kötü durumdayım sanıyordum. Diyete başlayacağım inşallah.Bak şimdi anlatmak istediğim konu tam olarak bu zaten. Kilonun dağılışı güzel, ben ne adamlar gördüm kol ipince göbeğe almış tüm kiloyu ancak sen orantılı almışsın kiloyu.
Doğru diyetle ve egzersizler ile kilo verebilirsin.
Dostum aynı aşamalardan geçmiş biri olarak söylüyorum, ilk ay zorlanırsın ancak sonraki aylar aşırı rahat geçmeye başlıyor ve zaten kendin yemek yemek istemiyorsun. Hayat kalitenin artmasını istiyorsan, inşAllah ile olmaz bu işler. Erkenden başlamanı öneriyorum.Diyete başlayacağım inşallah.
Bir türlü başlayamıyorum. Öyle çok yemiyorum zaten. Abur cubur da yemiyorum sadece unlu mamül çok tükettiğimden oluyor herhalde. 3 poğaça çok mu fazla? Anca doyuyorum zaten. Aç kalınca da karındaki his hoşuma gitmiyor. Hemen bir şey yiyesim geliyor.Dostum aynı aşamalardan geçmiş biri olarak söylüyorum, ilk ay zorlanırsın ancak sonraki aylar aşırı rahat geçmeye başlıyor ve zaten kendin yemek yemek istemiyorsun. Hayat kalitenin artmasını istiyorsan inşallah ile olmaz bu işler erkenden başlamanı öneriyorum.
Belli bir süre (7-30 dk) beklersen zaten vücut kendi kendine açlığı çözüyor ve içeride birikenleri tüketiyor. He yine dayanamıyorum diyorsan o zaman su tüketimini arttır daha kolay geçiştirirsin ayrıca asla şişecek veya tam doyacak şekilde yemeni önermem, açlık hissi gidince durmalısın.Aç kalınca da karındaki hiss hoşuma gitmiyor. Hemen bişey yiyesim geliyor.
Aç karnına ve üstünde sadece don atlet şeklinde tartılmak lazım.Okulda ölçüldüm. 92 kg çıktım ama inanasım gelmedi. O kadar var mıyım görünüşte?
Ben karnım şişene kadar yiyorum çünkü doymayacakmışım gibi hissettiğimden tabağa galiba çok koyuyorum onu da bitiricem diye karnım kaskatı şişmiş gibi hissediyorum. Yanlış mı bu? Ben o kadar uzun zamandır bunu yaşıyorumki bana normal gibi geliyor. Bazen yer yemez uzanınca kusacak gibi oluyorum hatta. Ama çok yemekle alakalı olduğunu düşünmemiştim. çünkü genelde 2 tabak yer kalkıyorum. Bu da pilav üstü etlü veya tavuklu bişey olur.Belli bir süre (7-30 dk) beklersen zaten vücut kendi kendine açlığı çözüyor ve içeride birikenleri tüketiyor. He yine dayanamıyorum diyorsan o zaman su tüketimini arttır daha kolay geçiştirirsin ayrıca asla şişecek veya tam doyacak şekilde yemeni önermem, açlık hissi gidince durmalısın.
Okulda zaten açtım ölçülürken fakat don atlette orda tartılamam evde de tartım yoktu.Aç karnına ve don atlet ölçülen daha iyi olur.
Çok tabi dostum. Bu kadarı oburluğa gider ve bu da büyük sıkıntı, senin durumunda biri zaten ani bir diyeti kaldıramaz. Porsiyonları yavaş yavaş küçült, bunuda yapamıyorsan yemeği daha küçük tabaklara koy. Ancak ilk önce 2 tabağı 1 tabağa düşürerek başla, 1 tabak seni doyurmaya yetecektir şişmene gerek yok.Ben karnım şişene kadar yiyorum çünkü doymayacakmışım gibi hissettiğimden tabağa galiba çok koyuyorum onu da bitiricem diye karnım kaskatı şişmiş gibi hissediyorum. Yanlış mı bu? Ben o kadar uzun zamandır bunu yaşıyorumki bana normal gibi geliyor. Bazen yer yemez uzanınca kusacak gibi oluyorum hatta. Ama çok yemekle alakalı olduğunu düşünmemiştim. çünkü genelde 2 tabak yer kalkıyorum. Bu da pilav üstü etlü veya tavuklu bişey olur.