Soru Sıvı Temaslı Bilgisayar Açılır Mı?

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
Arkadaşlar 31 Ağustos'ta konu açmıştım bilgisayarıma ayran döküldü diye. Ayran döküldükten sonra bilgisayar direkt kapanmıştı şimdi de ne şarj alıyor ne de bir tepki veriyor. Her ne kadar V şeklinde ayranı akıtsam da klavyenin arkası geçirgen olduğu için direkt içine gitti ayran. Bilgisayarım çok iyi değildi ama iş görüyordu yani. Sorum şu:
8 ay aradan sonra bilgisayarın tamir edilip açılma olasılığı var mı?
Ayrıca annem o olaydan sonra bilgisayarı kaldırayım derken düşürmüş ekran da menteşe kısmından kırılmış.
Önce bir olsun da ama merak ettim açılır mı açılsa da ekran tamir edilebilir mi diye?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Astarı yüzünden pahalıya çıkabilir. Servise ver. Önce bi fiat versinler.

salihaktan_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
543
Elektronik cihazlarınıza sıvı teması olduğu zaman hızlı bir şekilde servise götürmeniz gerekiyor çünkü sıvı temaslarında ilk müdahale çok önemlidir (erken teşhis gibi düşünün). Bunun sebebi ise sıvı teması olduğunda sıvıya maruz kalan elektronik devre elemanlarının hemen temizlenmesi durumunda ileriki durumlarda korozyona yol açılmasını engellemek ve hatta sıvının cihaza zarar vermeden temizlenmesidir. Sizin cihazınıza gelecek olursak büyük ihtimalle cihazınız zamanla sıvı temasının yol açmasıyla korozyona uğramıştır. Cihazınızın tamir edilip edilemeyeceği ise cihazın hangi bileşenlerinin korozyona maruz kalmasıyla alakalı bir durum. Bunu da cihazınızı yalnızca bir teknik servis veya tamirciye götürerek öğrenebilirsiniz.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
Cevaplar için teşekkür ederim sonucu söylerim ilerleyen vakitlerde, merak etmeyin.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Korozyon izopropil alkol veya selülozik tinere bakar. Önemli olan kısa devreden bileşen yanmamış olması. Gerisi kolay.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
Tahmin edeyim. Diğer elinde döner vardı?

??? Ponçik döner çekti canım ayranla. Bide Limon sıkıyon bi tarafına ağız tadı değişiyo.
Adam laptop felan görmez o esnada tabi Ayranı da bi gömer heyecandan ayran dağılır etrafa

Durumu ustaca özetledim.
Laptopa geçmiş olsun umarım düzelir.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
Yok ya bu kutsal diyet içeceği var ya soda + ayran işte onu deniyordum masanın kenarında. Gerisini tahmin edebilirsiniz zaten. Bakalım abim tamirciye verebilirse durumunu bende çok merak ediyorum. Celeron işlemciliydi ama iş görüyordu çok çekti ama arattı kendini. Şuan kıytırık bir bilgisayar bile deli para.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Sivi Teması ne orantılı oldugu önemli, Eger dibe gıtmedi ise ucuz kurtulma sansı var, Mentese hal olur ama sıvı temasi önemli Sarj almama sorunu uzun sürede sarjsız kalip lion pil gıtmıs olabılır sarj edılıp bakılır ona işten anlayan kazıkcı olmayan biri derdine deva olabilir, ıstanbulda ısen tahtakale de var.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
Sivi Teması ne orantılı oldugu önemli, Eger dibe gıtmedi ise ucuz kurtulma sansı var, Mentese hal olur ama sıvı temasi önemli Sarj almama sorunu uzun sürede sarjsız kalip lion pil gıtmıs olabılır sarj edılıp bakılır ona işten anlayan kazıkcı olmayan biri derdine deva olabilir, ıstanbulda ısen tahtakale de var.
Hayır değilim Antalya'da yaşıyorum. Döküldükten sonra anında ekran kapandı çünkü klavyenin arkası boşluk olduğu için direkt içine aktı ayran.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
Klavye pad 100 tl kadar bıseydı en son onu degısırler mentesede cıkmalardan bulunabılır..
Önemli olan sistem açılsın. Ekran falan monitör ile hallolur da çalışması lazım aradan çok uzun zaman geçti ondan korkuyorum.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Önemli olan sistem açılsın. Ekran falan monitör ile hallolur da çalışması lazım aradan çok uzun zaman geçti ondan korkuyorum.
Ayran Pad kısma akmıs ve yapıskan oldugundan emmıstir,anakarta pek temas edecegıne ıhtımail vermıyorum ama yınede bakılmasi lazım..

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
Ayran Pad kısma akmıs ve yapıskan oldugundan emmıstir,anakarta pek temas edecegıne ıhtımail vermıyorum ama yınede bakılmasi lazım..
Asus X540MA GO232A idi sanırım modeli. Videolarından falan bakıp tahmin edebilir misiniz size rica etsem.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Asus X540MA GO232A idi sanırım modeli. Videolarından falan bakıp tahmin edebilir misiniz size rica etsem.
Tahmın etmekten zıyada ıcının acılıp bakılması gerek, Karta sızmadı ıse Geri kalan sorunu cozulür Tanıdık Bir elektıronıkci isinizi cozebılır, servıs e vermek suan ıcın Size masraf masraf cıkarır..

salihaktan_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
543
Ben forumda en fazla tahmin edebilirim.