Site yapacaktım bazı sorularım var (yardım)

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadşlar ben 10 yıldır falan internet kullanıyorum hep oyun iş güç derken bu işlere hiç merak sarmamıştım dedim bende bir forum açayım bu işte hiç bilgi sahibi değilim anladığım kadarı ile domain+host alarak işe başlayabiliyorum kafama bazı takılan durumlar var​

1.Şimdi ben domain aldım diyelim birde host alacağım tabi birçok bilgimi host verecek kullanıcıadı şifre gibi galiba :) benim merak ettiğim sitemi ilerde elimden almasınlar yada nasıl bir işlem yapılır.​

2.Şimdi ben bir forum sitesi kurmuş olsam haliyle kullanıcı adım şifre gibi bilgilerim olacak bu bilgiler bir başkasının eline geçince sitem hacklenmişmi olur yada elimden gidermi:confused1:​

3.Forum kurmak için neyi tavsiye edersiniz smf vbullet phpbb genelde smf tercih ediyorlar sebebi nedir acaba​

4.Benim kurmak istediğim forum warez mesela mp3 paylaşımı full program gibi böyle bir site kursam yasakmı (yasak derseniz birçok site var böyle)​

5.Bir arkadaşım warez sitesi kurarsam google reklam vermez yani ileride para kazanamazsın falan diyor böyle birşey doğrumu :confused1:​

6.Sitede para kazanabilmek için ne tür adılar gerekli tabi sayfanın hiti artınca :confused1:​

7.Bazı sitelerde görüyorum henüz yeni kurulmuş fakat hertarafı reklam yani fazla bir üyesi olmamasına rağmen reklam var reklam demek para kazanıyor anlamınamı geliyor:confused1:​

bu konularda beni net bir şekilde aydınlatırsanız gerçekten çook sevineceğim.Aslında bir kaç sorum daha var ama fazla karıştırmak istemedim.​

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Forumu Açmak Bişey Değil Onu Birine Açtırsın

Asıl İş Forumu Doldurmak Zor İştirr Yeni Forum Çok Çalışman Gereklii

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş bu forum vbulletindir ona göre düşün diyorum bu forumu sevdiysen vbulletini düşünebilirsin.

osuruKokusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayfanın her yerine reklam koyacan tiplerden olacaksan hiç başlama bu işe küfür yemezsin en azından

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok benim amacım hertarafa reklam koymak değil sadece sebibini öğrenmek sormuşum zaten.Birde ben 24 saat pc başındayım müsaitim anlıyacağınız az buçuk çevrede var site ile ilgilenebilirim sadece yukarıdaki 7 sorumu ayrı ayrı net cevaplarsanız gerçekten sevinirim.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1- kimse siteni elinden alamaz.. eğer domainini ve hostunu süren bitmeden yenilersen.. Özellikle domainini kaptırmazsan sorun olmaz.. Yedeklerınle devam edersin..
2-Bilgilerin çalınırsa host firmanla görüşüp kapattırabilir veya yeni giriş bilgileri koydurabilirsin.
3-vbulletin ücretlidir ömürboyu 160$ yada 100$ heralde
smf ve diğerleri bedavadır. ÜCretsiz olanlar içinde en iyis smf
4-yasaktır. Dava açıldığında ya içerik yada site kapanır
5-google botları seçicidir fakat ne yaparlar bilemiyorum
6-google seo hizmetlerini oku.. sen oralara gel yardımcı oluruz :)
7-reklamın çok olması aç gözlülüktendir. 1 reklamla host domain parasını çıkarabilirsin.. sorun değil..
saygılar

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
setgs kardeşim teşekkür ettim sağolasın.Peki hani wareze dava açılırsa demişsin mahkemelik falanmı oluyoruz caza v.b gibi hani mahkeme mahkeme sürünmeyelim sonra :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ya sen girme warez crack serial vs.. Kabak başında patlarsa kötü olur..
Rica ederim ne demek

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
mp3 olayında önce uyarı gönderiliyor site sahibine, devam ederse de site "Mahkeme... kararı" oluyor

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet sizleri anladım ama bendeki zihniyette hani kimse kolay kolay full program duruken demo ile uğraşmaz birde mp3 falan siteye biraz canlılık katar diye düşünüyom önce uyarıysa iyi yaw :) hani sabahına jandarma gelip mahkemeye çıkmayalımda birde bu tür birçok site var bunlar nasıl durabiliyor anlamış değilim

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Evet sizleri anladım ama bendeki zihniyette hani kimse kolay kolay full program duruken demo ile uğraşmaz birde mp3 falan siteye biraz canlılık katar diye düşünüyom önce uyarıysa iyi yaw :) hani sabahına jandarma gelip mahkemeye çıkmayalımda birde bu tür birçok site var bunlar nasıl durabiliyor anlamış değilim
2-3 yıl önce bahsettiğin tarzda program ve mp3 paylaşan bir forum vardı. Sanırım üye olduğumda açılalı fazla olmamıştı. O zaman belki warez nedir bilmiyordu şimdi engellemeleri yapan insanlar. Sonra sonra artık bu korsan olayı iyice su yüzüne çıktı ve denetleyen insanlar çoğaldı. Site birçok uyarı aldı. Sanırım Müyap'tan yetkililer foruma girip denetleme yapıyor her seferinde ceza veriyorlardı. Cezanın tipini bilmiyorum ama forum ayaktaydı. Sonra google'a kapattılar kendilerini ya da google'dan erişim engellendi. Daha da sonra domain değiştirdiler, öyle de tutunamadılar. En fazla 1 veya 1 buçuk yıl ayakta kalabildi o zaman. Şimdi ise bu tarz bi site o kadar uzun kalabilir mi bilmem. Bana sorarsan yöntemleri var. Çünkü denetimler daha da sıklaştı. Bildiğin ayakta kalabilen sitelerin yöneticilerinden bilgi alabilirsin bu konu hakkında. Benim görüşüm böyle olaya hiç girme. Bi blog aç, kendi ilgilerin, yeteneklerin, bilgilerin üzerine yazılar yaz. Tabii bunlar da yasal olsun. Bu şekilde uzun süreler işi götür. Ama diğer türlü sonu çabuk gelir diye düşünüyorum.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tabi ki gelecek vaad edemiyor bu tür siteler..
Sonra domainde ufak değişiklik yapıp tekrar giriyorlar..
Maç siteleri justinler özellikle buna örnek..
Mp3 siteleri içinde Ampec ve Muyap çok hızlı ve aktif şu anda..

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki olaya farklı yaklaşsak mesela ilk başlarda bu tür paylaşımlar yapsak 1 yıl gibi yada daha kısa sürede bu paylaşımları kaldırsak haniii biraz üye edinme bakımından olurmuki demek istediğim site açılır açılmaz fakına varılırmı?

Birde full program içindemi geçerli acaba bu olay? bunu sormamın sebebi benim asıl branşım modifiye işletimsistemi katılımsız v.b haliyle katılımsız işin içine girince crack serial de girmiş oluyor.