Şifrelenmiş Sınav Soruları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByEGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
4 gün sonra Ayrık Matematik sınavımız var. Hoca, sitesinden sınav kağıdındaki bütün verilerin şifrelenmiş halini verdi: :thumbdown:

Kod:
OHII/3RFRRvlyXJbgan/RiwQ1xECIuWrj6LibVZaoo/nFiU5l7kiFnmRr/OEx+8HbHy043M4qtwkaq6nuQOKtXzNbnbAyzoIhAGkQRzSPOdfbJCXTCnYxu4BPpGA75vzIt1xGCOIFDexUIdnVJ

Nasıl çözüleceği konusunda fikir yürütebilecek olan (RSA vs.) var mı?

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Hocaya mail atsan daha iyi olmaz mı?? :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1168 bit ise fazla değilmiş. 60-70 yılda çözülecek bir şey. Torunlarınızın sınav soruları hazırlamış olursunuz ;)

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kurcala işte :)
RSA.PNG
Yada otur sıva çalış :)

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] Her karakter -> 1byte = 8bit

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Kurcala işte :)
RSA.PNG
Yada otur sıva çalış :)

Tam olarak nasıl çözüldüğünü biliyor musun bilmiyorum, ama bu sanki bir link. bp.blogspot.com/... gibi bir linke sınav kağıtının resmini atmıştır diye düşünüp pratik yöntemler arıyorum :) Hoca blogspot kullanıyor, yüklediği bir resmin direkt adresini vermiş olabileceğini düşünüyorum. Şifreyi verirken "Sınav kağıdındaki bütün verilerin şifrelenmiş hali aşağıdaki gibidir." demesi ve soracağı 6 sorunun şifresinin bu kadar kısa görünmesini link ihtimaline bağlıyorum.

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tam olarak nasıl çözüldüğünü biliyor musun bilmiyorum, ama bu sanki bir link. bp.blogspot.com/... gibi bir linke sınav kağıtının resmini atmıştır diye düşünüp pratik yöntemler arıyorum :) Hoca blogspot kullanıyor, yüklediği bir resmin direkt adresini vermiş olabileceğini düşünüyorum. Şifreyi verirken "Sınav kağıdındaki bütün verilerin şifrelenmiş hali aşağıdaki gibidir." demesi ve soracağı 6 sorunun şifresinin bu kadar kısa görünmesini link ihtimaline bağlıyorum.
Benimde aklıma link ihtimali geldi ama bunu çözmek sınava çalışmaktan daha zor :D Bu key değilde link ise işin daha kolay aslında, hangi algoritma ve key ne? Şuradan yola çıkabilirsin; link ise ilk yedi karakter > http:// ve son 4 karakter .jpg, .png vs. :) bütün algoritmaları brut edip keiy bulabilirsin :)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Blog'un e-posta adresini biliyorum. Profil linkine de ulaştım, fakat +g hesabı açmadığından "İstenen URL bu sunucuda bulunamadı" uyarısı veriyor.
Kriptoloji konusunda uzmanlık yapmış bir hoca. Şifreyi kurcalamakla bulabileceğimizi sanmıyorum.

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Blog'un e-posta adresini biliyorum. Profil linkine de ulaştım, fakat +g hesabı açmadığından "İstenen URL bu sunucuda bulunamadı" uyarısı veriyor. Kriptoloji konusunda uzmanlık yapmış bir hoca. Şifreyi kurcalamakla bulabileceğimizi sanmıyorum.
Eğer link ise bir önceki mesajıma küçük bir ayrıntı ekledim. Ayrıca tam aradığım hoca profili, öğrenciliğim zamanında böyle bir hocam olsaydı keşke...

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
hocam bölüm bilgisayar mühendisliğimi mi? :)

konuyu büyük ilgiyle takip ediyorum aklıma gelirse bişeyler yazarım. böyle hocalar derse heycan katar severim :D

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Eğer link ise bir önceki mesajıma küçük bir ayrıntı ekledim. Ayrıca tam aradığım hoca profili, öğrenciliğim zamanında böyle bir hocam olsaydı keşke...

Key olabilecek kelimeleri tahmin edebiliriz. Algoritma muhtemelen RSA (çünkü en zoru :D ) Key'leri deneyebileceğim yeri tam olarak bulamadım programda.

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
RSA ise boşa uğraşıyorsun :)
adf.PNG
zira RSA da key üretmek birçok paremetreye bağlı
Ekran%2520Al%25C4%25B1nt%25C4%25B1s%25C4%25B1.PNG

se.boss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde aklıma link ihtimali geldi ama bunu çözmek sınava çalışmaktan daha zor :D Bu key değilde link ise işin daha kolay aslında, hangi algoritma ve key ne? Şuradan yola çıkabilirsin; link ise ilk yedi karakter > http:// ve son 4 karakter .jpg, .png vs. :) bütün algoritmaları brut edip keiy bulabilirsin :)

Eğer link olsaydı http veya www gibi tekrar eden karakterlerin bilgilerine karşılık gelen karakterlerinde tekrar etmesi gerekirdi bence de link ihtimali yuksek fakat bu konuda harflerde bir uyuşmazlık oluşuyor. Birde bu yönden düşünmek lazım.:)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hoca, çözülmesi imkansıza yakın bir şifreyi anlattığı bir yöntemle 2^55 denemeyle buldum falan diyordu. O günkü konu beynimizi bir hayli sulandırdığı için aklımızda pek bir şey kalmadı (ders notu pek vermez). Denemeden kastı belki o parametrelerdir.

Eğer link olsaydı http veya www gibi tekrar eden karakterlerin bilgilerine karşılık gelen karakterlerinde tekrar etmesi gerekirdi bence de link ihtimali yuksek fakat bu konuda harflerde bir uyuşmazlık oluşuyor. Birde bu yönden düşünmek lazım.:)

Şifrelerken bitleri kaydırma da oluyordu. Şifreleme öyle bir bakışta anlaşılabilecek şey değil, bunu kabul etmemiz gerekiyor :)
Teknik uygulayabilmek lazım.

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Simetrik cryptolama olsaydı dediğin gibi http >crypt> F33C gibi olabilirdi.. Eğer bu bir link ise buradan çıkan sonuç şifreleme algoritmasının kesinlikle asimetrik olduğu kesin. Yani RSA olabilir gibi... :D

karayel90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rsa algoritması; Bilmeyenler için

çok büyük sayıların çarpanlarına ayrılmasındaki zorluğa dayanır.

basitçe anlatmak gerekirse(çok basit olmayacak ama idare edin)

1)iki tane asal sayı seçin (p ve q sayıları diyelim)
2)mod alınacak bir değer belirleyin ona da n diyelim yani n = p.q
3)eulertotient fonksiyonuna t diye bir değişken atayalım t = (p-1).(q-1)
4)ortaya çıkan t değeri ile ebobu 1 olan bir e değeri hesaplayalım.
5)e.d = 1 mod t olacak şekilde bir d değeri hesaplayalım.
6)public keyimiz (e,n) ve private keyimiz (d,n) şifrelenecek metnimiz de m olsun.
7)şifreli metnimiz c=m^e mod n
8)decryption->ciphertext = c^d mod n = (m^e)^d mod n = m dir.

Falan Filan İşte :D

se.boss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Simetrik cryptolama olsaydı dediğin gibi http >crypt> F33C gibi olabilirdi.. Eğer bu bir link ise buradan çıkan sonuç şifreleme algoritmasının kesinlikle asimetrik olduğu kesin. Yani RSA olabilir gibi... :D

Simetrik cryptolama yapmışsa ozaman şifreleme için kullandığı key çözüö içinde aynı olur RSA kullanıldığına hem fikir olduğumuz için düşünmemiz gereken dizi şifrleme mi yapılmış yoksa blok şifreleme mi :)

aSpaWa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
twitter dan anonymous a twit atmaya ne dersinz ? ;)

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
crypttools > analysis > asimetrik encryption menüsünde rsa için attacks yöntemleri var.