SDN Linux Kulübü

tertunc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
21
mdkbet dedi ki:
lb.bingol dedi ki:
Troy dedi ki:
Böylesi bir konuda kısa zamanda 6 sayfa dolusu mesaj... :'(

Gözlerim yaşardı ve ben de bu başlığı sabitlemeye karar verdim.
Artık Linux Bölümü açarsınız.

hatta işletim sistemleri bölümünün altında windows, linux, macOS, diğerleri gibi bölümler olsun konular çorba olmasın takibi de kolay olur
tabi bu benim fikrim yapmayabilirsinizde(inceden de sitem edeyim bari :))
Valla banlanırsın..

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
Talha Ertunç dedi ki:
mdkbet dedi ki:
lb.bingol dedi ki:
Troy dedi ki:
Böylesi bir konuda kısa zamanda 6 sayfa dolusu mesaj... :'(

Gözlerim yaşardı ve ben de bu başlığı sabitlemeye karar verdim.
Artık Linux Bölümü açarsınız.

hatta işletim sistemleri bölümünün altında windows, linux, macOS, diğerleri gibi bölümler olsun konular çorba olmasın takibi de kolay olur
tabi bu benim fikrim yapmayabilirsinizde(inceden de sitem edeyim bari :))
Valla banlanırsın..

kendileri kaybeder :D

Titus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de ArchLinux kullanıcısı olarak katılayıp topluluğunuza.

Bir de eski iletilerden birinde bir arkadaşın MatLab isteği olmuş. Bunun için Octave ve Scilab paketlerini incelemesini öneririm.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
evet bende o programları önermişim sanırım şu sıralar octave'ı incelemekle meşguldur :)

kaptan31

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla bu kadar zamandır bu siteyi takip ediyorum tek msj ım yok tu linux görünce dayanamadım bende yazdıttırayım biseyler dedim,hem pardus hem ubuntu kullanıyorum tabi linux a gecis kolay olmuyo ama ben cok memnunum oyun dısında windows da yapılabilenler linux tada yapılabiliyo,artılarıda var mesela en onemlisi guvenlik hic bi antiviruse yada firewalla ihtiyac duymuyorum.
Aslında cok kisi merak edio linuxu ama ugrasmak istemiyo kurup 5 dk kurcalayıp pardusun bi cok donanımı kendiliginden tanımasına ragmen bu benim donanımı tanımıyo die silen kisi cok fazla yani mesela adam modemini cd den tanıtmaya calıscana net e giriyomu die bi baksa cd yi deneyip bu ne bicim isletim sistemi deyip silmiycek.
Bence bi deneyin bisey kaybetmessiniz en fazla download ederseniz kotanız gider download etmenizde sart deil ubuntuyu zaten anlatmıslar,pardusunda gonullu dagıtıcıları var sitesinden bulabilirsiniz size yakın bi gonulluden cd sini alabilirsiniz.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Çok güzel gidiyor.Böyle devam.

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aslında içimizden biri neden "linux kullanmalıyız" tarzında bir yazı ile avantajları ve dezavantakları listeliyebilir, bunu sabitlersek daha güzel olur ;)

ne dersiniz ? ya da daha spesifik hale getirip herkes kullandığı dağıtımın özelliklerini yazabilir, ben ubuntu ve kubuntu ile başlayabilirim.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
murmillo dedi ki:
aslında içimizden biri neden "linux kullanmalıyız" tarzında bir yazı ile avantajları ve dezavantakları listeliyebilir, bunu sabitlersek daha güzel olur ;)

ne dersiniz ? ya da daha spesifik hale getirip herkes kullandığı dağıtımın özelliklerini yazabilir, ben ubuntu ve kubuntu ile başlayabilirim.
Buraya yazabilirsin.Böylece Linux Dağıtımları arasındaki farklar da belli olur.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
murmillo dedi ki:

linuxla ilgili rehber hazırlamaya başladım ama biraz yavaş ilerliyor hem yeni başlayanların anlayacağı dilde yazmak biraz zor hemde zaman darlığından tamamlayamıyorum bu hızda gidersem 1 hafta sonra hazır olur

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
mdkbet dedi ki:
murmillo dedi ki:

linuxla ilgili rehber hazırlamaya başladım ama biraz yavaş ilerliyor hem yeni başlayanların anlayacağı dilde yazmak biraz zor hemde zaman darlığından tamamlayamıyorum bu hızda gidersem 1 hafta sonra hazır olur
Hadi bakalım.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
daha önce bir konu ile ilgili rehber hazırlalamıştım ne zormuş :)
aklıma sürekli bişey geliyor yazının 30-40 sayfa olmasından korkuyorum hele birde açık kaynak kod konusuna girdiğim zaman sayfa sayfa yazarım :) birde copy past değilde tamamen kendim yazmak istiyorum

Titus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi bir kişi Linux yazısını üzerine aldığına göre, geri kalanlarda kullandığı Linux dağıtımını neden tercih ettiğini açıklayan küçük bir yazı eklesin. Ne dersiniz?

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Titus dedi ki:
şimdi bir kişi Linux yazısını üzerine aldığına göre, geri kalanlarda kullandığı Linux dağıtımını neden tercih ettiğini açıklayan küçük bir yazı eklesin. Ne dersiniz?
+1
Hoş olmazmı ;D

nusrun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evt bendee padus-linux kullanicisiyim amma son sürümü sevmedim son sürümü yüklerken hardiski kendim bölümderceğim desende demesende kend bildiğini yapiyorr yani tüm veriler silinioo o yüzden bende eski sürümü yükleyipte k urdumm...en kisa sürede düzetilmeli bence saygilar...

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben lınux kullanıcı adayıyım bı kac soru srocam
1) pardus ve ubuntu var elımde ubuntuyu kurmayı dusunuyorum uyarınız varmı

2) ubuntu ıle kubuntu farkı nedır

Titus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AtakaN dedi ki:

1. Yerinizde olsam Pardus ile başlardım, çünkü Ubuntu'da çoklu ortam ses ve görüntü çözücüleri kurulum ile gelmediğinden direk mp3 falan dinleyemezsiniz. Bu da sizi Linux'tan soğutur.

2.Ubuntunun grafik ortamı GNOME Masaüstü Ortamı'dır, Kubuntu'un grafik ortamı ise K Masaüstü Ortamıdır. (KDE) Tek farkları bu yoksa kullandığı çekirdek sürümünden tutun da geliştirici takımına kadar herşey aynıdır.

toxidas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Titus dedi ki:
AtakaN dedi ki:

Ubuntu/Kubuntu da mp3 vs çözücülerini kısıtlı (Restricted Software) yazılım olduğu için ilk başta edinemeseniz bile herhangi bir mp3 çalmaya çalıştığınız zaman sistem size çözücülerin indirip kurabileceğini belirtiyor ve istenirse bunlar kendiliğinden kuruluyor (windows media player gibi aradım ama bulamadım ben bunu kusura bakma demiyor) diğer bir seçenek ise automatix isimli yazılım yüklemeye yarayan program ile kolaylıkla codec yükleyebiliyorsunuz ubuntu daki codeclerin farkı şu gstreamer plugin ve codeclerini yüklediğiniz zaman okuyamayacağınız media formatı kalmıyor her yürlü ses ve görüntüyü yürütebiliyorsunuz.

1. Yerinizde olsam Pardus ile başlardım, çünkü Ubuntu'da çoklu ortam ses ve görüntü çözücüleri kurulum ile gelmediğinden direk mp3 falan dinleyemezsiniz. Bu da sizi Linux'tan soğutur.

2.Ubuntunun grafik ortamı GNOME Masaüstü Ortamı'dır, Kubuntu'un grafik ortamı ise K Masaüstü Ortamıdır. (KDE) Tek farkları bu yoksa kullandığı çekirdek sürümünden tutun da geliştirici takımına kadar herşey aynıdır.

toxidas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Titus dedi ki:
AtakaN dedi ki:

Bir diğer fark ise ubuntu (gnome) Kubuntu (kde) den daha hızlı çalışıyor çünkü kde'deki görsel özellikler gnome dan biraz daha fazla ha bir de xubuntu var (xfce) onu da p2 400 128ram bi pc ye kurduğunuz zaman core2duo 2gbram da çalışan vista dan daha hızlı çalışıyor:))
ubuntu veya pardus tercihi ise tamamen size kalmış ubuntu apt tabanlı (Debian) pardus ise rpm tabanlı (knoppix) linux derlemeleridir. pardus göreceli olarak ubuntu dan daha kolay olabilir ilk sürümleri hariç kurup bakmadım epey geliştirmişler sanırım.

Titus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında Ubuntu ve Kubuntu hız farkını sizin bilgisayar donanımınız belirler. Şöyleki bileşenler iyi ise KDE hızlı çalışabilir ama yeri gelir sizin hız dediğiniz Gnome bile sistemi şişirir.

Ayrıca Pardus hakkında açıklama yaparken RPM tabanlı(Knoppix) demişsiniz. Bunda yanılıyorsunuz. Knoppix Debian temelli bir Canlı CD uygulamasıdır. RPM ise Redhat Package Manager (Redhat Paket Yönetimi) kelimelerinin baş harfleridir.

toxidas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet rpm tabanlı yazmışım teşekkürler düzelttiğiniz için

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bu ücretsiz ubuntu isteme açıldı mı?

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
We'll be back in a few days, shipping Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) CDs

Açılmamış

tertunc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
21
Bende bilgilerinizi girin diyor giriyorum error We'll be back in a few days, shipping Ubuntu 7.20 (Gutsy Gibbon) CDs. Yours e-mails personal links activite.Thank you

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Talha Ertunç dedi ki:
Bende bilgilerinizi girin diyor giriyorum error We'll be back in a few days, shipping Ubuntu 7.20 (Gutsy Gibbon) CDs. Yours e-mails personal]Mail adresindeki aktivasyon mailine tıkla.

tertunc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
21
Gelmedi ki...

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Sitede aktivasyon mailini bir daha gönderme seçeneği yok mu?

tertunc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
21
yok kapanmış:(