SDN Linux Kulübü

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
We'll be back in a few days, shipping Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn) CDs.

Bu yazdı.CD geliyor mu?

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
lb.bingol dedi ki:
We'll be back in a few days, shipping Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn) CDs.

Bu yazdı.CD geliyor mu?
Önceki mesajımda yazdım ya şu an göndermiyorlar birkaç gün içinde göndermeye başlayacaklarmış.Yani bu gördüğün ingilizce yazı olmaması gerekiyor.O anı yakaladığında başvurunu yap ;)

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Şuan Pardus teyim,kurdum falan iştede
Buna ben Kamera yükleyemiyorum,yüklemek için ayrı bi yöntem falanmı var acaba,CD den direk yükleme yapması lazımdı ama CD yi klasörde açıyo,bunun bi yöntemi varmı acaba

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
acı_gerçek dedi ki:
Buna ben Kamera yükleyemiyorum,yüklemek için ayrı bi yöntem falanmı var acaba,CD den direk yükleme yapması lazımdı ama CD yi klasörde açıyo,bunun bi yöntemi varmı acaba
O CD windows için, linux tanımaz.
Ayrıca ben hiçbir donanım için herhangi bir yükleme yapmadım, hepsini tanıyor.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bende bi linux kullanıcısıyım..pardus ve ubuntu kullanıyorum

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
elektr10 dedi ki:
acı_gerçek dedi ki:
O CD windows için, linux tanımaz.
Ayrıca ben hiçbir donanım için herhangi bir yükleme yapmadım, hepsini tanıyor.
Yardımcı olurmusun nerden tanıtıyoruz,WebCam markası CyBER bağlantı şekli USB nasıl tanıtırım PARDUS e

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Artık duymaya gerek yok, yine Windows XP Pro yu kurdum :D
PARDUS daha gelişmeli

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Windowsu silerek mi kurmuştun :R
Bir bölümde windows, diğerinde linux olsun, kardeş kardeş geçinsinler işte :)

toxidas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 kuruşluk webcam için windowsa dönmüş olman çok yazık, pardus forumlarına baksaydın cevabını çoktan bulmuştun. Pardus dediğin işletim sistemi webcam değil telefon santralini bile bağlasan tanır:))

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
toxidas dedi ki:
3 kuruşluk webcam için windowsa dönmüş olman çok yazık, pardus forumlarına baksaydın cevabını çoktan bulmuştun. Pardus dediğin işletim sistemi webcam değil telefon santralini bile bağlasan tanır:))
Gerçekten Windows ta ses sistemi için Realtek 91 i istiyo,Bu kendiğinden tanıdı
ama
Exe dosyasını çalıştırmıyorya,İşte bunu tek geçerim

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ubuntu-kubuntu kullanıcısıyım ancak, anladım ki WLM hayatımızın bi parçası olmuş, sadece o yüzden windowsa dönüyorum... :S

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
murmillo dedi ki:
ubuntu-kubuntu kullanıcısıyım ancak, anladım ki WLM hayatımızın bi parçası olmuş, sadece o yüzden windowsa dönüyorum... :S
Evet aMsn sorun çıkarıyor :S

toxidas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elektr10 dedi ki:
murmillo dedi ki:
Amsn yerine pidgin, kopete, gaim, jabber... bunların hepsi msn networkune bağlanır, amsn sorun çıkartıyorsa bunları deneyebilirsiniz msn bağlanmak için msn messenger zorunlu değil zorunluluklar sadece windowsta dır:)))

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
toxidas dedi ki:
elektr10 dedi ki:
murmillo dedi ki:
Amsn yerine pidgin, kopete, gaim, jabber... bunların hepsi msn networkune bağlanır, amsn sorun çıkartıyorsa bunları deneyebilirsiniz msn bağlanmak için msn messenger zorunlu değil zorunluluklar sadece windowsta dır:)))
Vaybe okadarda bilmiyodum,Bidahaki çöküşte tekrar kurup bi incelesem iyi olcak
toxidas sen bayaa zamandan beri kullanıyon galiba,çözmüşün

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
daha öncede söylemiştim öyle hemen olmuyor linuxa alışmak
uzun yıllar linux kullanıp win'e geçseydin eminim basit bir nedenden dolayı linuxa dönerdin
yeni bişeyler keşfetmenin heyecanını win veremiyor
bişeylerle uğraşıp kendi başına başarınca seviniyorsun sanki çok önemli bi prblemi çözmüşsün gibi
bi süre linux kulanınca en başta yaşadığın problemlerin aslında ne kadar basit olduğunu anlıyorsun
şu anda windows bi pc kullanca kendimi kontrolü kaybetmiş gibi hissediyorum yani insanlar boşuna özgür yazılım demiyorlar linux kullanırken özgürsün windowsta ise işletim sistemi ne isterse onu yapıyorsun
yanlış anlaşılmasın win'i kötülemek gibi bi niyetim yok onunda kendince avantajları var (şu anda aklıma gelmiyor ama olsun :) ) linuxun en sevdiğim özelliği envai çeşit program kullanabiliyorsun kur diyorsun kuruyor lisans crack serial derdi olmadan herşey bedava :)
kaçınızın windows ve ofis programı lisanslı ???

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
toxidas dedi ki:
elektr10 dedi ki:
murmillo dedi ki:

merhaba, o programların hepsini biliyor ve kullanıyordum, ancak WLM kdr kaliteli şekilde görüntü iletişimini sağlayamıyorlar...

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
amsnde görüntülü konuşmada sorun yaşamadım gayet kaliteli olduğunu düşünüyorum hatta görüntülü konuşmayı kaydetmesi de çok iyi bi olay

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
vala uzun bir süredir kullanıyorum ubuntu ve kubuntuyu hala tam verim alamadım şu görüntülü konuşma mevzuunda.
yoksa diğer yazılımlar umrumda bile değil, ha bi de MATLAB var, keşke onun da bi yolu olsa :)

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
denemişsindir mutlaka ama ben yinede soriyim wine işini görmedimi ?

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
biraz araştırdım da matlabın linux altında çalışan bir versiyonu zaten varmış wine'a gerek yokmuş :) muadili programlarda varmış scilab gibi

edit:matlab yerine kullanılabilecek octave diye bir varmış *.m dosyalarınıda editleyebiliyormuş

edit2: eğer ingilicen varsa http://www.kluid.com/ sitesi yardımcı olabilirmiş siteyi biraz inceledim özllikle şu sayfanın yardımı olabileceğini düşünüyorum http://www.kluid.com/mlib/viewforum.php?f=7

edit3:matlabın linux versiyonunuda kapalı kod yapmışlar elinde linux versiyonu yoksa doğal olarak wine'a ihtiyacın olabilir :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Böylesi bir konuda kısa zamanda 6 sayfa dolusu mesaj... :'(

Gözlerim yaşardı ve ben de bu başlığı sabitlemeye karar verdim.

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
mdkbet dedi ki:
biraz araştırdım da matlabın linux altında çalışan bir versiyonu zaten varmış wine'a gerek yokmuş :) muadili programlarda varmış scilab gibi

edit:matlab yerine kullanılabilecek octave diye bir varmış *.m dosyalarınıda editleyebiliyormuş

edit2: eğer ingilicen varsa http://www.kluid.com/ sitesi yardımcı olabilirmiş siteyi biraz inceledim özllikle şu sayfanın yardımı olabileceğini düşünüyorum http://www.kluid.com/mlib/viewforum.php?f=7

edit3:matlabın linux versiyonunuda kapalı kod yapmışlar elinde linux versiyonu yoksa doğal olarak wine'a ihtiyacın olabilir :)

öncelikle tüm araştırmaların ve uğraşın için teşekkürler, evet wine denedim tabiki ama dediğim gibi, simulink ve bazı toolboxlar kullanılamıyor.
ama önerdiğin yazılımları en kısa sürede inceleyeceğim, bunların hiç biri keyif zamanımda ubuntu'mu kullanmama engel değil tabiki :)
müzik dinlerken, nette gezerken ve film izlerken ubuntu'nun tadını çıkyorum hem de büyük bir güven içinde, ayrıca bakacılık işlemlerimi de yapıyorum ;)

such

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:

Bunu bir hakaret kabul ediyorum. :D
Türkiyede linux kullanıcısı eskisi gibi çok küçük bir azınlık değil bence.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Troy dedi ki:

Artık Linux Bölümü açarsınız.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
lb.bingol dedi ki:
Troy dedi ki:

Artık Linux Bölümü açarsınız.

hatta işletim sistemleri bölümünün altında windows, linux, macOS, diğerleri gibi bölümler olsun konular çorba olmasın takibi de kolay olur
tabi bu benim fikrim yapmayabilirsinizde(inceden de sitem edeyim bari :))