SDN Linux Kulübü

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
burn4free mi? Hiç denemedim . Benim fikrimi sorarsan CDburnerXP ile yaz :/
Reklam gibi oldu ama

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
defalarca ayarladaım sadece benım yaptıgım cd acılısta okumuyor aceba ben mi yapamadım pardusu cd ye burn4free ile yazdım

Programdan olacağını sanmıyorum belki Pardus'un eksik inmiştir. Ne bileyim düzgün yazılmamıştır.

Bir de düşük hızda yazdırmak gerek. Malum çok sıkıştırılıyor Windows gibi değil ;)

turkkuaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilmiyorum belkı eksiktır rar'lı hali 618 mb. dusuk hızda yazdırayım bırde

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
selam arkadaslar. ben pardusun calısan cd surumunu indirdim cd yazdım. acılısta boot u cd olarak ayarlamam ragmen acılısta hala vındows acılıyor. sebeb ne aceba

İndirdiğiniz adresde bulunan md5sum değeri ile karşılaştırma yapın bu şekilde hatalımı hatasızmı indirdiğinizi öğrenebilirsiniz.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
selam arkadaslar. ben pardusun calısan cd surumunu indirdim cd yazdım. acılısta boot u cd olarak ayarlamam ragmen acılısta hala vındows acılıyor. sebeb ne aceba

eğer donanımsal autorun özelliği yoksa yani cd sürücünüz eskiyse aynı sorun olur

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
ISO uzantılı dosya nasıl yazdırılır?
Forumda konu olacaktı...
Ona göre yaparsan cd çalışır...
ISO uzantılı dosyaları winrar vb. programlarda açabilir...

turkkuaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iso dosyasını finix arkadasın dedigi programla yazdım cd den acıyor ama hata verıyor . sanırım indirmede bi problem var tekrar deniycegim.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bencede dene ben indirdiğimde 681 mb idi.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
aslında evet ben pardusu falan inceleim. özellikle live cdleri oldukça sıklıkla takip edip bakıyorum nasıl die anck bilmediğimizden bağlantı ayarlarını bile yapmak zor geliyo bazen. o yuzden kullanmıyorum. birde ntfs bölümleri gösteremedim hiç. onların içinde bir çok dosyama ulaşamıyorum linux kullanırken bnları nasıl çözeceğimi bilen biri varsa ben severim linuxu. genel kullanıcı için faydalı bilgiler verirsek daha çok insan kullanır bence. yazdıklarımı yeni pc almış kişiler mantığı ile düşünün.
ntfs bölümlere ullaşmanız için yönetici yetkileri ile kullanmanız gerekir yoksa ulaşamıyor olursunuz... ve bu arada bende Pardus 2008.2 kullanıyorum...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Çok kullanılan dağıtımlardan Fedora hariç 40 küsür dağıtımı denedim.Fedora için de 2 haziranı bekliyorum (Fedora 11 çıkacak ta o gün).

Şu anda ise ubuntu 9.04 kullanıyorum.oyunla aram olmadığı için hiç sorun yaşamadım linuxta.Daha doğrusu yaşadığım her sorunu halledebildim.Çünkü wiki'ler,forumlar,irc kanalları vb. ile destek konusunda linuxta problem yok.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Çok kullanılan dağıtımlardan Fedora hariç 40 küsür dağıtımı denedim.Fedora için de 2 haziranı bekliyorum (Fedora 11 çıkacak ta o gün).

Şu anda ise ubuntu 9.04 kullanıyorum.oyunla aram olmadığı için hiç sorun yaşamadım linuxta.Daha doğrusu yaşadığım her sorunu halledebildim.Çünkü wiki'ler,forumlar,irc kanalları vb. ile destek konusunda linuxta problem yok.

40 mı? Ben üçüncüsünü denediğimde kendime ne de çok uğraşıyorum demiştim. :)

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Aslında benim avantajım bilgisayar aldığım hafta linux kurmam, windows ve linux tecrübemin beraber ilerlemesi oldu.Tabii sınırsız interneti de unutmamak lazım :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Aslında benim avantajım bilgisayar aldığım hafta linux kurmam, windows ve linux tecrübemin beraber ilerlemesi oldu.Tabii sınırsız interneti de unutmamak lazım :D
40 dan fazla dağıtım denediğine göre beğendiğin dağıtımı da bizlerle paylaşsan harika olurdu...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Aslında her dağıtımın beğendiğim ve beğenmediğim özellikleri var.Örneğin,

Pardus stabil çalışıyor,kullanımı ve kurulumu kolay ama henüz live cd den kurulum yok paket yöneticisi ağır çalışıyor ve paket desteği zayıf(bu çok önemli değil kaynak koddan kurulum yapılabiliyo ama gnome bağlantılı paketlerde hep sorun yaşadım)

Ubuntu paket desteği çok fazla,kullanıcı sayısı fazla olduğu için sorunları daha kısa sürede çözebiliyorum ama intel ekran kartlarıyla problemli (gerçi bi çözüm var ama tam istediğim gibi değil)

Yoper inanılmaz hızlı çalışıyor ama paket desteği zayıf (kaynak koddan kurulum yapılabilir ama dependency hell-bağımlılık cehennemi bunaltabilir :) )

Debian yavaş kuruluyor 7-8 değişik bilgisayara kurdum herbirinde farklı bi donanım sorunu yaşadım.

Mandriva kullanımı ve kurulumu kolay,donanım desteği iyi ama benim gibi çok program deniyorsanız kurulum-kaldırımlardan sonra sistem şişiyor.

PCLinuxOS kurulum ve çalışma çok hızlı,Mandriva tabanlı olmasına rağmen şişme olmuyor.Ama 64 bit sürümü yok (benim için sorun değilde 4-6 gb ram olan arkadaşlarım var :) ) ve wirelles kartlarda problem yaşadım hep (gerçi çözümünü buldum ama )

Opensuse bana göre en iyi grafiksel ara yüze sahip anlamadığım şekilde (kde4 kullanan bi çok dağıtım denedim) renkler çok canlı.ama düşük donanımlı sistemlerde ağır çalışıyor.

Slackware de iyi ama tecrübe ve zaman istiyor.Özellikle text kurulum insanda her an hata yababilecekmiş hissi uyandırıyor.

Puppy,esas amaç kurulum değil (ki isterseniz kurabilirsiniz) zaten ama özellikle çökmüş windows sistemlerden veri kurtarma ve virüs temizleme için ideal.Aynı zamanda sistemizin çökmüşse ve acilen internete bağlanmanız gerekiyorsa 100mb lık bu dağıtım biçilmiş kaftan.Bi de JVM pencere yöneticisi çok sempatik geliyor bana.:)

Mepisi ne zaman kursam 2 saate kadar göçüyor sanırım benim donanımdan kaynaklanıyor.

FreeBSD,linux çekirdeği kullanmıyor yani linux değil ama arayüz olarak KDE kullandığı için eğer kernelle ilgili değilseniz farketmiyorsunuz.Ama text kurulum saç baş yoldurabilir.Gerçi kurulduktan sonra o zahmete değiyor ama yine de bi probemle karşılaştığınızda linuz kadar fazla destek bulamayabilirsiniz.Bi de paket yöneticisi olarak port sistemi garip gelmişti ilk başta bana.

Kısacası,yeni başlayan biri için Pardus,Ubuntu veya Mandrivayı öneririm.Zaten ilerledikçe hangisini kullanırsanız kullanın aynı çekirdek ve aynı yazılımları kullandıkları için problem çıksa da rahatlıkla çözüyorsunuz.Bugüne kadar gerek donanım gerekse yazılım olarak problem yaşayıpta çözemediğim bi konu olmadı.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bende GNU/Linux kullanıcısıyım. Az çok belli oluyordur sanırım :)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şuan Mint kullanıyorum donanımımla herhangi bir sorun çıkarmadı. Gerçi bu desktopta daha sorun çıkaran linux olmadı esas sorunu laptopumla yaşadım. Şimdiye kadar sadece Pardus 2007.1, ArchLinux ve Debian+Lxde adam akıllı çalıştı. Diğerlerinde hep sorun yaşadım. (ubuntu, kubuntu mandriva..) Intel ekran kartları gerçekten çok sorun çıkartıyor.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Şuan Mint kullanıyorum donanımımla herhangi bir sorun çıkarmadı. Gerçi bu desktopta daha sorun çıkaran linux olmadı esas sorunu laptopumla yaşadım. Şimdiye kadar sadece Pardus 2007.1, ArchLinux ve Debian+Lxde adam akıllı çalıştı. Diğerlerinde hep sorun yaşadım. (ubuntu, kubuntu mandriva..) Intel ekran kartları gerçekten çok sorun çıkartıyor.

debian tabanlı dağıtımlarda intel ekran kartları sorunlu gerçekten.Ama açık kaynağın sevdiğim yanı herşeyin mutlaka bir çözümü var :)

HOWTO: Jaunty Intel Graphics Performance Guide - Ubuntu Forums

bu çözümü toshiba U300-13 M ,Lenovo 3000 N500 ve benim intel 915 chipsetli jetviewde denedik işe yaıyor.

evet,duyrulan tarihten 2 gün önce çıktı.hem dvd hem de live cd versiyonlarını indirdim.Ama henüz kuramadım cd sürücüm çalışmıyor.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
zootechnist irc kanalı demişsin :) hangi kanalda takiliyon sen

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
zootechnist irc kanalı demişsin :) hangi kanalda takiliyon sen

irc'e acemilik zamanlarında takılıyordum.şimdi daha çok bloglar ve forumlar üzerinden takip ediyorum.

zamanında pardus,ubuntu ve mandrivanın kanallarına takılıyordum.ama en çok pardus.gerçi biraz asabilerdi.:D ama gene de faydası olmuştu biraz.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
irc'e acemilik zamanlarında takılıyordum.şimdi daha çok bloglar ve forumlar üzerinden takip ediyorum.

zamanında pardus,ubuntu ve mandrivanın kanallarına takılıyordum.ama en çok pardus.gerçi biraz asabilerdi.:D ama gene de faydası olmuştu biraz.

nasıl asabilerdi? şu sıralar çok sakinler...

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
5 gün sonra Pardus 2009'un betası çıkacak.
burdan da final sürümüne kaç gün kaldığını sayalım:

timer.php

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
ubuntu kanalinda takildin demek hea :) nickin neydi senin 2005 de girermiydin irc e sen _paco_ yu tanirmisin mesela :D

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
ubuntu kanalinda takildin demek hea :) nickin neydi senin 2005 de girermiydin irc e sen _paco_ yu tanirmisin mesela :D

2005 te ilgi alanım mandrivaydı.daha sonra pardusa geçtim.ubuntunun ise daha çok ana kanalında takıldım ubuntu-tr de pek kimse yoktu çünkü.ya da benim girdiğim saatler sakin oluyordu bilmiyorum.isim olarak kimseyi hatırlamıyorum.ama kim olduğu belli oluyor :D

asabiyet meselesine gelince,pardus kurulan sürüm ilk çıktığında,denemek isteyenler yardım almak amacıyla irc kanalına girdiğinde windowsa alışkın oldukları için doğal olarak onunla kıyaslama yapıyorlardı.E bu da haliyle linux fanlarını kızdırıyordu ve bazen tatsız tartışmalar yaşanıyordu.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
timer.php

29 gün kaldı Pardus 2009 final sürümüne.

bu arada bu sayaç otomatik güncelleniyormuş bende yeni öğrenmiş oldum :P

batucan72

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende yeni kurdum Pardus 2009 betayı ama ne yazık ki ses çalışmıyor.