Sanırım Firefox'u bırakacağım

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar kısa süre önce ben portable olarak firefox kullanmaya başlamıştım.eklentiler filan çok hoşuma gitmişti.ama girerken donuyor takılıyor görev yöneticisinden kapatmam gerekiyor lütfen yazdım edin firefoxu bırakmak istemiyorum

monochrome

Asistan
Reaksiyon puanı
4
portable neden kullanıyosun...
bu eklediğin eklentilerden ve temalardan kaynaklanıyor olabilir...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Kurtul gitsin hocam. En hızlısı Google Chrome. ;)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
flashda taşıdığım için tema kullanmıyorum

eklentiler bunlar
httz6d.jpg

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Önce portableı bırak.Güzelce kur bilgisayarına Firefox'u, sonra da sil Google Chrome'a geç :D

winchester07

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Portable kullanımla alakalı bir durum benim de basıma geldi exe dosyasını indir ve bilgisayarına temiz bir kurulum yap ondan sonra aynen devam.

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
bu kadar çok kasması portableden olsa gerek ilk başda sil firefoxu eklentiler dahil. daha sonrasında orjinal son sürümü indir ve eklentileri daha sonrasında kur :) sorunsuz hızlı şeklinde olur . firefoxu hızlandırmak için ise kodlarıyla vs. oynama o içine ediyor iyice

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
portable kurarsan donarda kitlenirde Normal Kullanıma geç İlk Açılışta Biraz Bekletir Sonra Bak Sörfün Keyfine

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
hocam flashda kullanıyorum portable olmak zorunda

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
O zaman sürekli güncelle son sürümünü kullan gerekirsede eklentiler ve tema kullanma. Lazım değilse çok.

vayt

Asistan
Reaksiyon puanı
5
zaten son sürüm eklenti de 5 tane:crying:

Kimse yazdıklarınızı okumamış anlaşılan :rolleyes: neyse, sorun usb disk den kaynaklanıyor da olabilir, bilirsiniz işte okuma yazma hızı ile alakalı. bu durumda başka bir flash disk denemekte fayda var

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bana göre firefox eklentileriyle kullanıcı ne isterse yapabileceği bir tarayıcı ama senin yaşadığın sorununda çözülmesi gerekli.Eklentini çalıştırır mı bilmem ama winrar kurulumu yapılmış firefoxu kendin portable yaparsan belki sorunun çözülür

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bana göre firefox eklentileriyle kullanıcı ne isterse yapabileceği bir tarayıcı ama senin yaşadığın sorununda çözülmesi gerekli.Eklentini çalıştırır mı bilmem ama winrar kurulumu yapılmış firefoxu kendin portable yaparsan belki sorunun çözülür
valla normal sürümü kurdum

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
bi google chrome kur bişeyin kalmaz.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bilgisayarını değiştir kesin içine toz kaçmıştır

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
önceden laptopum eski ve yavasti yillar önce. eleme yapa yapa hic eklenti kullanmamaya kadar indi. sonuc? firefoxu neden kullaniyorum? sadece yapistir kopyala kes secenekleri icin kullaniyorum. en üstte. bu özellikler chromeda olsa bir saniye durmam chroma gecerim.

Reaksiyon puanı
189
böyle altyapı varken firefox'da kilitlenir de çöker de. webkit altyapılı tarayıcıları kullanın. firefox'dan kat kat hızlılar...

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Firefox ile alakalı her konuya "sil, Chrome kullan" diyen arkadaşlar.
Neden Chrome kullanmalıyız sorusuna cevap verebilirler mi acaba?

Firefox'ı bıraktıracak kadar üstün özellikler varsa bizde bilelim ki sonrasında da hemen Firefox'ı bırakıp Chrome geçelim.

Bakalım Chrome'un ne üstün özellikleri varmış!

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
benim gibi yerine göre ikisini de kullan kardeşim.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Firefox ile alakalı her konuya "sil, Chrome kullan" diyen arkadaşlar.
Neden Chrome kullanmalıyız sorusuna cevap verebilirler mi acaba?

Firefox'ı bıraktıracak kadar üstün özellikler varsa bizde bilelim ki sonrasında da hemen Firefox'ı bırakıp Chrome geçelim.

Bakalım Chrome'un ne üstün özellikleri varmış!

Çok daha hızlı bir kere ki bence en önemli özelliği bu.. Eklenti desteği de gün geçtikçe büyüyor, ben firefox da kullandığım bütün eklentileri chrome dada kullanmaktayım ve çok daha hızlı olarak..

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Firefox en iyisi siz ne derseniz diyin :)
By efsane: Firefox setup indir.Usb üzerine kur.Eğer yanında taşımıyorsan kur sistemine :wink:

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Çok daha hızlı bir kere ki bence en önemli özelliği bu.. Eklenti desteği de gün geçtikçe büyüyor, ben firefox da kullandığım bütün eklentileri chrome dada kullanmaktayım ve çok daha hızlı olarak..

260 km hız kadranı olan bir araba, acaba otobanda en fazla kaç Km hız yapabilir, kontrol noktalarına takılmadan, önüne başka bir araba çıkmadan, yağmur, kar engeline takılmadan 220 Km sürekli gidebilir mi sizce?

Bunları şunun için soruyorum Chrome'u ilk açıp kullanmaya başladığınızdan itibaren geçen dakikalar süresinde hep aynı serlikte mi yoksa belli bir süreden sonra o hızda, serilikte, şişme yapıp duraksamalar oluyor mu?

Birde hızlılık derken bir siteki Firefoxtan kaç dakika daha hızlı açıyor.

Aralarında Salise farkı var diye tarayıcı değiştirmek ne kadar doğru olur? Bence asıl kriter kullanım kolaylığı, tarayıcının herşeyinin sizin istediğinize göre ayarlı olması diye düşünüyorum. Sizden habersiz, arkanızdan iş çevirmeyen bir tarayıcı tercih konusu olmalı bence. Gücün sizde olacağı bir tarayıcı olmalı.

Asıl tarayıcı olmasa bile Altarnatifin, aternatifi olarak bir köşeye koyayım. Belki ileride kullanırım.