Samsung Galaxy S8 ve S8 Edge

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan _X_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ene49

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Tip olarak güzel ve S7'den büyük olmasın ayrıca kesinlikle radyo olsun.
Eğer çok büyük ve radyosuz ise söyleyin samsunga boşuna yapmasın yoksa yemin ederim almam ona göre.

Firat95

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Kusura bakmayın iphone laf atanlar, İphone değeri samsungla eş değer kimisi android seviyor kimisi İos ama şöyle bişey var bakın bende bir İp6 kullancısıyım. Ama eğri oturup doğru konuşalım. Samsungdaki çoğu özellik İphonede yok. En basitleri
-Hızlı Şarj
-2K ekran
-Kablosuz şarj desteği
En basiti bu üçü daha nitekim öok fark var ikisi farklı yönlerde kişiden kişiye değişecek güzel telefonlardır. Ama benim fikrim artık Apple ürünü kullanmamak. Bir telefon benim isteklerimi karşılamıyorsa o telefonda değiş ıstırılmış elma isterse elma ağacı olsun ne fark eder. Hatta huawei telefonlara çok ısındım değişiklik yaparsam ona geçmeyi düşünüyorum. Teşekkürler :)

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Kusura bakmayın iphone laf atanlar, İphone değeri samsungla eş değer kimisi android seviyor kimisi İos ama şöyle bişey var bakın bende bir İp6 kullancısıyım. Ama eğri oturup doğru konuşalım. Samsungdaki çoğu özellik İphonede yok. En basitleri
-Hızlı Şarj
-2K ekran
-Kablosuz şarj desteği
En basiti bu üçü daha nitekim öok fark var ikisi farklı yönlerde kişiden kişiye değişecek güzel telefonlardır. Ama benim fikrim artık Apple ürünü kullanmamak. Bir telefon benim isteklerimi karşılamıyorsa o telefonda değiş ıstırılmış elma isterse elma ağacı olsun ne fark eder. Hatta huawei telefonlara çok ısındım değişiklik yaparsam ona geçmeyi düşünüyorum. Teşekkürler :)
Yoruma katılıyorum ama bende şu an 6S Plus kullanıyorum. Memnunum. Ama eski bir Lumia kullanıcısı olarak gözüm halen Windows' ta. Lumia' da olmayan bir çok özellik Iphone' de yok. Ama Iphone kalite gerçekten.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
-Hızlı Şarj
-2K ekran
-Kablosuz şarj desteği
Yoruma katılıyorum ama bende şu an 6S Plus kullanıyorum. Memnunum. Ama eski bir Lumia kullanıcısı olarak gözüm halen Windows' ta. Lumia' da olmayan bir çok özellik Iphone' de yok.

Firat95

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Bu yüzden soğudum bende.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Sızıntı resimlere kalırsa şimdiden yamuk çizicem gibi görünüyor. Render çizimlerine bağlı kalırsa almak niyetim değişmeyecektir.

Diğer Yandan S8 in tanıtım tarihi akabinde son kullanıcıya ulaşım tarihi arasındaki fark ile Note8 in piyasaya sunulma tarihi arasında ciddi bir tarih farkı olmamasıda S8 almak konusunu tekrar sorgulatmaya neden oluyor.
Samsung un bu tarz politikası yeni olmadığı için eleştirmemek elde değil.

Düz ekranlı gelmeme olasılığı ile gelme olasılığı bana göre aynı. Çünkü edge kullanamayanlar kullanımını sevmeyenler azımsanacak kadar az değil.

S7 edge in fiyatı yeni telefon lansmanına kadar ciddi bir düşüş yaşamayacaktır.
Samsung tepe modelerinin nasıl bir piyasa oluşturulduysa artık eskisi gibi çokça ucuzlamayacağı söyleniyor.

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Bu sene tepe modellerde buyuk rekabet gorecegiz.
Sony ilk 4k ekrana sahip ve kamerada ozel islemci bulunan modelini duyurdu. (Global anlamda,yoksa sadece 4k icerikleri 4kda oynatan modeli de vardi,tutulmadi)

Lg,g6 ile guzel bir ivme yakaladi. Ozellikle ses ve ekran kasa oranina verilen onem dikkat cekici

Samsung ise gorunuse gore, piyasayi hoplatacak. Note 7 faciasindan sonra tam bir govde gosterisi gorecegimiz asikar

Huawei p10u ile cift kameranin nasil kullanilmasi gerektigini gosterdi. Ayrica tasarim bakimindan da guzel is ortaya cikarmis.

Apple tarafinda ise dedikodular bitmiyor. Karlilik ust duzey, gecen sene satislari da iyidi ama bu sonucun note 7 faciasindan kaynaklandigini cok iyi biliyor apple. O yuzden kablosuz sarja,ekran uzerinden aktive olabilen parmak izi okuyucusuna,ust duze bir ekran kasa oranina ve ekrana( 10.yila ozel modelinin kavisli ekrana sahip olacagi konusuluyor) amoled ekrana, hizli sarja gececegi konusuluyor. Apple icin hicbir zaman donanim ve ozellik on planda olmamistir cunku sorunsuz calisir. Alirsin,kutudan çıkarırsın,kullanirsin. Bu kadar basittir. Sisteme yetecek kadar donanim koyar,fazlasi israftir der. Androidde eskiden uzun ugraslar sonucu ayarlamalar yapardin ve o ayarlar en ufak hatada sifirlanirdi. Sistem siserdi,kasardi ve sistemin nefesi kesilirdi. ama bu artik bitti. İos ile android arasindaki makas iyice daraldi. Burada hem androidin hafiflemesi,hem de ureticilerin donanimlarini secerken sistemle uyumlu olmasina dikkat etmesi ,ayrica arayuzlerini de guzel optimize etmeleri buyuk rol oynuyor. Baska acidan bakarsak,diger firmalar, ozellikleri ve donanimlari artik sorunsuzca sunabiliyor. Kutu uzerinde yazan (ornegin iris tarama) adam akilli calisiyor. Eskiden kutu uzerindeki ozelliklerin cogu randimanli calismazdi.

Samsungun uretim standartini yukseltmesi fiyatlara yansir mi? Bunu cikinca goruruz ama kalite ve uretim bandindaki sorunlu çıkabilecek cihaz oranini iyice dusurdugu soylenmisti. Pil ile ilgili soru işaretlerini yeterince cevaplayamadi. Bir daha patlama olursa bu sefer basi iyice belaya girer. Bunun da farkinda.

Bir yili askin suredir 6 s plus kullaniyorum. Memnunum. İpad adaptoruyle gorece hizli sarj etme imkanim da var. Ancak s8den ziyade bu seneki note modelini sabirsizlikla bekliyorum. Bir de yeni iPhone'u.

Gorelim bakalim

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Merhaba arkadaşlar bilindiği üzre geçen senenin sonlarına doğru açmış oldupum bu konuda S8 alacağımı belirtmiştim.
Söz konusu dönemde olan sızıntılara bağlı kalması doğrultusunda ciddi bir şekilde karar verip almayı düşünmüştüm.
Note7 ye ister istemez veda etmek zorunda kalışımızdan ve yeni telefon gerekliliğinden S8 de karar kılmıştım.

Haftaya tanıtılıcak olan S8 ve S8+ hakkında bilinmedik birşey kalmadı ki sızıntılardan hoşlanan tasvip eden biri olmamakla birlikte merak edilicek bir hususun kalmaması dolayısıyla bu telefonu alma ihtimalim şuan için %30-40 ki beni telefondan soğutan telefonun iç köşe kıvrımının çirkin olmasıdır.
Keskin olması daha hoş olacaktı zannımca ama artık çok geç.
Ayrıca kocaman telefon yapıp bataryasını düşük tutmak anlaşılır birşey değil.
Yaklaşık 1 aydır bu görünümü benimsemeye çalışsamda yenemedim kendimi ve beğenemedim bir türlü.

Kanlı canlı gördükten sonra ve gün aşırı çıkan 3 ay sonra koşulsuz şartsız geri iade kampanyasını değerlendirdikten sonra net kararımı vereceğim.

Şayet beğenmeme durumu olursa note 8 veya yeni iphone modelinden birini almayı düşünüyorum.

Sızıntılardan önce almayı düşünüp kararında benim gibi değişme olan varmı
ve tüm sızıntılara göre telefonu beğenip beğenmeme fikriniz nedir ?