Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Kullananlar Kulübü

kaptancello

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şuan ios kullanıcısıyım iphone 6s var elimde daha önce s3 kullandım androidden soğuttu tekrar andoride dönüş yapmak istiyorum s7 edge eski android sorunları yoktur düşünüyorum geçmemi önerirmisiniz.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
edge ekranı kullanan varmı?ne işe yarıyor?

Edge ekran menüye girmeden sık kullandığınız uygulamalara ve sık görüştüğünüz kişilere hızlı erişim (vb.) sağlamanıza yarar.

Samsungun kendi mağazasından ya da play store'dan indireceğiniz ihtiyaca göre işlevsel birçok farklı özellik sunar.

Ihtiyacınız yoksa kullanmazsınız sadece estetik olarak farklı ve hoş bir görüntü sağlar.

Estetik yanıyla dahi ilgilenmeyecek kadar işine yaramayanlar içinse hiçbir işlevi yoktur.

Aslında bu yönden işlevsiz oluşu da size soru sordurtabiliyor olması bakımından yine bir işlev olarak sayılabilir.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Kral mi ? S8 4400 TL S8 Edge 5000 TL.Bu fiyatla kral biraz zor olur.Dolar sagolsun
Yurtdışında 2500 tl olan ülkeler var. Burada git gide zam geliyor.
Mesela: ingiltere'de sürekli aynı: 550£ Fazlası azı yok. Sabit. Bizdeki dolar kurundan dolayı dediğiniz gibi.

ene49

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Yeminle bu S8'e 4400 değil 440 tl bile vermem.
Telefona bak intihar et.
7 inç tablet gibi.
S4'ten sonra bozulan samsung S7 ile düzelmişti ama S8 ile yine bozuldu.
(Cihaz görünüş şekli olarak diyorum)
İnsan biraz kibar birşey yapar.

urbanist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar s7 turkiye garantili cihazıma sanfirm programı ile sammobileden orjinal rom indirdim ve odin ile telefona yeniden yükledim fakat cav kodu UAE olarak görünüyordu. Düzeltmek için bir sürü yöntem denedim en son facebook s7 grubunda csc kodu ile alakalı paylaşılan şeyi denedim ve knox sayacı 0×1 oldu. Garantili cihazı garantisi gitti. Şimdi önerdiğiniz rom varmı. Custom rom. Root önerir misiniz. Güvenlik acısından sıkıntı oluşturur mu. Rootlasam mı diye düşünüyorum garanti zaten sayaçdan dolayı gitti.

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Arkadaşlar s7 turkiye garantili cihazıma sanfirm programı ile sammobileden orjinal rom indirdim ve odin ile telefona yeniden yükledim fakat cav kodu UAE olarak görünüyordu. Düzeltmek için bir sürü yöntem denedim en son facebook s7 grubunda csc kodu ile alakalı paylaşılan şeyi denedim ve knox sayacı 0×1 oldu. Garantili cihazı garantisi gitti. Şimdi önerdiğiniz rom varmı. Custom rom. Root önerir misiniz. Güvenlik acısından sıkıntı oluşturur mu. Rootlasam mı diye düşünüyorum garanti zaten sayaçdan dolayı gitti.
Tadını çıkar kardeşim tabiki bas rootu gitsin stabil de bi Rom bul keyfine bak

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Samsungun kendi mağazasından ya da play store'dan indireceğiniz ihtiyaca göre işlevsel birçok farklı özellik sunar.

Bu cümle de ne demek istediğinizi pek anlamadım?
ben genelde sık kulandığım programları direk ulaşmak arayüze ekliyordum.fakat sayıları az olunca pek güzel gözükmüyordu.bu seferde ıphone arayüzleri gibi baştan aşağıya doldurdum.bu seferde pek kullanmadığım programlar ile doldu.arayüzü komple boşaltıp sadece edge paneliyle ulaşmayı düşünüyorum
birde telefonumun ekran kilidini her açtığımda karşıma telefonun tuşları çıkıyor üstte kayıt ve kişiler bölümü var.ekran kilidini açtığımda direk karşıma arayüzün çıkmasını istiyorum.bunu yapabilirmiyiz?

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Bu cümle de ne demek istediğinizi pek anlamadım?
ben genelde sık kulandığım programları direk ulaşmak arayüze ekliyordum.fakat sayıları az olunca pek güzel gözükmüyordu.bu seferde ıphone arayüzleri gibi baştan aşağıya doldurdum.bu seferde pek kullanmadığım programlar ile doldu.arayüzü komple boşaltıp sadece edge paneliyle ulaşmayı düşünüyorum
birde telefonumun ekran kilidini her açtığımda karşıma telefonun tuşları çıkıyor üstte kayıt ve kişiler bölümü var.ekran kilidini açtığımda direk karşıma arayüzün çıkmasını istiyorum.bunu yapabilirmiyiz?

Hocam açıkçası son anlattığınızı pek anlayamadım eğer ekran kilidini açtığınızda anasayfa yerine arama ekranı geliyorsa siz ekranı o uygulamada bıraktığınız içindir. Uygulamada işiniz bitince ana ekran tuşuna basıp sonra da güç tuşuyla ekranı kapattığınızda tekrar açtığınızda öyle olmaması lazım.

Tabiki sık kullandığınız uygulamaları edge ekrana yerleştirip pratik şekilde kullanabilirisiniz. Samsung sanal mağazadan ya da play store'dan da edge ekrana özel uygulamalar indirebilirsiniz, misal ben bir takvim uygulaması indirdim edge ekran için (iş için sık sık takvime ihtiyacım oluyor) şimdi edge ekranı çeker çekmez aylık takvim geliyor arkasından sık arananlar, onun arkasından da sık kullanılan uygulamalarım geliyor.

Kısacası kullanırsanız ve alışkanlık haline getirirseniz edge ekran bayağı pratik birşey.

emir_kr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yeni sanal asistan Bixby ve yeni arayüz android O ile s7 edge'e gelirmi ?

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Dr. Ketan romlarını tavsiye ederim

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Hocam açıkçası son anlattığınızı pek anlayamadım eğer ekran kilidini açtığınızda anasayfa yerine arama ekranı geliyorsa siz ekranı o uygulamada bıraktığınız içindir. Uygulamada işiniz bitince ana ekran tuşuna basıp sonra da güç tuşuyla ekranı kapattığınızda tekrar açtığınızda öyle olmaması lazım.

Tabiki sık kullandığınız uygulamaları edge ekrana yerleştirip pratik şekilde kullanabilirisiniz. Samsung sanal mağazadan ya da play store'dan da edge ekrana özel uygulamalar indirebilirsiniz, misal ben bir takvim uygulaması indirdim edge ekran için (iş için sık sık takvime ihtiyacım oluyor) şimdi edge ekranı çeker çekmez aylık takvim geliyor arkasından sık arananlar, onun arkasından da sık kullanılan uygulamalarım geliyor.

Kısacası kullanırsanız ve alışkanlık haline getirirseniz edge ekran bayağı pratik birşey.
telefonda ekran görüntüsü almayı beceremedim.nasıl alınıyordu?

burak0603

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Samsung Pay gelecek ama Bixby nin gelecegini sanmiyorum cunku bir kere Bixby icin S8 de ozel tus yapmislar.Buyuk ihtimal Bixby sadece S8 ve sonraki urunlerde bulunur.

TZCN

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Nasıl bu kadar eminsiniz iki özelliğinde kesinlikle s7 edgeye geleceğine ?? Yani inşallah ama bence zor ???
Internette okudugum 1 makaled3 Bixby bu yil sonuna dogru Turkce olarak asistan destegi verecek ve bununla birlikte s7 ve edge ayrica da note 5 serisine geleceg8 yaziyor. Suanda gelistirme aşamasında. Siri ile ayni mantalitede ilerliyor pazarlama stratejileri.
--- Gönderi Güncellendi ---
Samsung Pay gelecek ama Bixby nin gelecegini sanmiyorum cunku bir kere Bixby icin S8 de ozel tus yapmislar.Buyuk ihtimal Bixby sadece S8 ve sonraki urunlerde bulunur.
Bir once ki arkadasa da yazmistim. S7,S7Edge ve Note5 serilerine bu yıl sonu Turkce asistan destegi de saglandiktan sonra verilecegini bildirmişler. Bixby şuanda bir kaç dilde destek veriyor. Bu yıl sonuda turkce destegi verilecegi yaziyor.
Aynı anda ana ekran tuşu (ekranın hemen altındaki) + güç tuşu (sağ taraftaki)
Serçe parmağin ile masada ki kırıntıları topluyormuş gibi ekranın uzerinde de ayni hareketi yap :sweatsmile::grinning::grinning:

Fuat Koyuncu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Internette okudugum 1 makaled3 Bixby bu yil sonuna dogru Turkce olarak asistan destegi verecek ve bununla birlikte s7 ve edge ayrica da note 5 serisine geleceg8 yaziyor. Suanda gelistirme aşamasında. Siri ile ayni mantalitede ilerliyor pazarlama stratejileri.

Bir once ki arkadasa da yazmistim. S7,S7Edge ve Note5 serilerine bu yıl sonu Turkce asistan destegi de saglandiktan sonra verilecegini bildirmişler. Bixby şuanda bir kaç dilde destek veriyor. Bu yıl sonuda turkce destegi verilecegi yaziyor.

Serçe parmağin ile masada ki kırıntıları topluyormuş gibi ekranın uzerinde de ayni hareketi yap :sweatsmile::grinning::grinning:
O okuduğunuz makalenin linkini atabilirmisiniz ??

Kberk06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Beyler telefonum yeni suan sarji %20 simdiye kadae toplam 3 saat ekran süresi almısım :(

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Normal s7. Yeni dedigim oldu 1 aya yaklasik

Hocam ekran parlaklığı, mobil veri, wi-fi, konum ayarları vs bataryayı tüketen önemli unsurlar öncelikle bunların ayarlarıyla biraz oynayın (yani düşürün çoğunu).

Sonrasında da dediğim gibi düz s7'lerin şarj ömrü konusunda kullanan arkadaşlar fikir versinler çünkü bizim edge'lerin batarya kapasitesi sizinkinden farklı olduğu için daha detaylı yorum yapamam maalesef..

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Aynı anda ana ekran tuşu (ekranın hemen altındaki) + güç tuşu (sağ taraftaki)
ekran kilidini sağa kaydırdığımda çıkan ekran resimdeki gibi.en son kullandığım bölüm değil

Ekli dosyalar

• Screenshot_20170331-155502.png
    Screenshot_20170331-155502.png
    624.6 KB · Görüntüleme: 260

Dejavu0707

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar hala çözüm bulamadım, mobil veri açıkken indirme yapamıyorum. Veri tasarrufuda kapalı

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
ekran kilidini sağa kaydırdığımda çıkan ekran resimdeki gibi.en son kullandığım bölüm değil

Hocam durumu anladım ama onu size anlatmak biraz zor olacak.

Muhtemelen hızlı arama özelliğiniz açık onun için cihaz kaydırma yapınca direk arama moduna geçiyor.

En güzeli bir yolunuz düştüğünde bir telefoncuya uğrayıp durumu anlatın onlar düzeltir.
Arkadaşlar hala çözüm bulamadım, mobil veri açıkken indirme yapamıyorum. Veri tasarrufuda kapalı

Hocam uygulamalar menüsünden play store'un önbelleğini, gelmişini geçmişini silmeyi :Ddenediniz mi?

Play store'un ayarlarından kaynaklı olabilir. Gmail hesabınızı kaldırın uygulamayı dediğim gibi sıfırlayın ve tekrar oturum açın.