Samsung Galaxy Note 5 Kullananlar Kulübü

championlionn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
yahu kardeşim o 7-8 saat ekran süresi alanlar yavaş mı yapıyo oda hızlı neden benimki onların yarı süreyi alıyo :S

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
yahu kardeşim o 7-8 saat ekran süresi alanlar yavaş mı yapıyo oda hızlı neden benimki onların yarı süreyi alıyo :S
Yahu telefonu kullanmayan adamlar 7 8 saat demesin kardesim ben 1 bucuk saat oyun oynadığım zamanda 3 saat aldim cok oyun oynamazsam 4 saat aliyorum bu kadar daha fazlasi yok..

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ben 1 buçuk saat oyun oynadığımda 6 saat ekran süresi aldım forumun arka sayfalarında resmi mevcut. Benim kullanımdan değil demek ki telefon iyi çıktı [emoji2]

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Ben 1 buçuk saat oyun oynadığımda 6 saat ekran süresi aldım forumun arka sayfalarında resmi mevcut. Benim kullanımdan değil demek ki telefon iyi çıktı [emoji2]
Telefonla alakasi olamaz ben UFC kafes dovusu oynadim.
Birde nova launcher var sende

Osmn.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Telefon 16:00 dan gece 1 e kadar elimde hep facebook internet falan ve 2 saat oyun oynama 4,5/5 saat ekran alıyorum

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Telefonla alakasi olamaz ben UFC kafes dovusu oynadim.
Birde nova launcher var sende
Tabiki telefonla alakası yok [emoji2]
Ekran sürenizi ortalama 5 saatte tutmak için kullanılmayan uygulamaları ayarlar>uygulamalar kısmından devre dışı bırakın.
Parlaklığı göz zevkinizin en düşük seviyesine ayarlayın.
Uygulama optimizasyonu ilk zamanlar aşırı şarj yer kullanım alışkanlığımızı öğrendiği için ancak zamanla rayına oturur verim alırsınız. Şahsen ben optimizasyonu kapatıyorum.
Ayda 1-2 kez bataryayı full kullanın ve uzun süre dolum yapın. Gece takın sabah çıkarın ama bunu nerdeyse her gece yapar olduk [emoji2] bu kısa vadede zararsız ancak uzun vadeli batarya ömrü orta vadeye düşüyor.
Bataryanız 1 günü çıkartıyorsa akşam şarj edin yatmadan çıkarın ve bu her gün bu şekilde olursa batarya alışkanlık kazanmış olur.
Son 2 maddenin ekran süresi olayına katkısını bende sorguluyorum ancak batarya ömrüne katkısı var.
Bunları bence çok takmayın 1 saat için bu kadar uğraşmaya değmez. En kötü powerbank kullanın veya nokia 1100 tarzı bir telefon alın acil durumlarda sıkıntı yaşamayın.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Tabiki telefonla alakası yok [emoji2]
Ekran sürenizi ortalama 5 saatte tutmak için kullanılmayan uygulamaları ayarlar>uygulamalar kısmından devre dışı bırakın.
Parlaklığı göz zevkinizin en düşük seviyesine ayarlayın.
Uygulama optimizasyonu ilk zamanlar aşırı şarj yer kullanım alışkanlığımızı öğrendiği için ancak zamanla rayına oturur verim alırsınız. Şahsen ben optimizasyonu kapatıyorum.
Ayda 1-2 kez bataryayı full kullanın ve uzun süre dolum yapın. Gece takın sabah çıkarın ama bunu nerdeyse her gece yapar olduk [emoji2] bu kısa vadede zararsız ancak uzun vadeli batarya ömrü orta vadeye düşüyor.
Bataryanız 1 günü çıkartıyorsa akşam şarj edin yatmadan çıkarın ve bu her gün bu şekilde olursa batarya alışkanlık kazanmış olur.
Son 2 maddenin ekran süresi olayına katkısını bende sorguluyorum ancak batarya ömrüne katkısı var.
Valla haklisinda hayat iste telefon bize ayak uyduracak ben simdi uyuyorum mesela sarj 77 de suan sarj oluyor:) ne zaman su icmeye kalkarsam cekecem :) note 5 cik satin aldim :) bana ayak uyduracak malım o benim:)

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Note 4 e 1 ay once falan bi guncelleme geldi herkesin pil kullanim suresi baya artti Ve ben surekli oyun ve wp de durarak o gun 6 saat cikardim suanda rahat 7 saat cikarabiliyorum Merak ettigim testlerde falan note5 in pil kullanim suresi note4 e gore daha cok peki siz niye bu kadar dusuj bi sure aliyorsunuz

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Note 4 e 1 ay once falan bi guncelleme geldi herkesin pil kullanim suresi baya artti Ve ben surekli oyun ve wp de durarak o gun 6 saat cikardim suanda rahat 7 saat cikarabiliyorum Merak ettigim testlerde falan note5 in pil kullanim suresi note4 e gore daha cok peki siz niye bu kadar dusuj bi sure aliyorsunuz

onu bende anlamadım

Ozgurce01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu 4-5 saat üstü ekran süresi alanlara şaşıyorum ben.2. note 5i kullanıyorum acaba eski cihazımdamı sorun var dedim ama hayır buda aynı facebook instagram web gezintisinden başka bişi yaptığım yok aldığım ekran süresi max 3-3,5 saat neden bu kadar az gerekli ayarları yaptım devre dışış bıraktım falan.varmı bana fayda sağlayacak bi önerisi olan telefonla ilgili tek sıkıntım şarj çabuk bitiyor yardımlarınızı bekliyorum.
Ekran acikken yaptiginiz optimizasyonlatin hicbirinin manasi yok. Pil ayarlarindan yaptiginiz uygulama optimizasyonu sadece ekran kapaliyken pil kullanimini düşürür. Ekran acikken pil suresini artirmak istiyorsan 1 numarali kural ekran parlakligin dusuk olacak. Deneyen isterseniz 10 dakika sadece ekrani acik tutun en son ayarda sonra 10 dakika en dusuk ayarda acik tutun, sarjin kac ne kadar farkli düştüğünü görürsünüz.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Bir sey sorucam
Mesaj geliyor mesaja giriyorum bakiyorum. Sonra cikiyorum hala mesajar ustunde 1 yaziyor bir daha girince bildirim gidiyor. Sizde de oluyor mu

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bilmem ben genelde mesajlara bakmam bile ama bazen bakıp çıkyıorum hızlı bir şekilde bildirim gidiyor bende,

------

yedek şifreyi benim gibi unutanlar için değiştirme yolunu buldum ayarlara girin ara kısmına parmak yazın, parmak izi seçeneğine girin parmak izlerine gidin oradan yedek şifre değiştir seçeneğini göreceksiniz, tesadüfen buldum :laugh:

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bugün forum istanbul teknosada lg v10 ve htc a9 modelini ilk kez deneme fırsatım oldu. Lg oldum olası tasarım ve arayüzünü sevemedim. Değerlendirmeye kalkarsam olumlu sonuç çıkmaz 😀 htc a9 modeli tasarım olarak çok şık geldi bana. Ele avuca sığan tek elle kullanımı kolay akıcı ve kişiselleştirilebilen sense arayüzü ön arka kamerası m9'dan çok daha iyi olmuş bir telefon. Note 5 kullanmıyor olsaydım mutlaka alırdım ama sanal tuş olayı kötü tabi. Neyse ki bugün yarın tanıtılacak olan modelde sanal tuşlar olmayacakmış devamı gelir umarım. Bu sene çıkacak olan telefonların sızıntılarına ve yapılan çalışmalara bakıyorum da bir hayli iyi modeller bizleri bekliyor. Belki yeni teknolojiler veya yetenekler gelmeyecek ancak mevcut teknolojinin uç noktasında modeller geliceği kesin.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Bugün forum istanbul teknosada lg v10 ve htc a9 modelini ilk kez deneme fırsatım oldu. Lg oldum olası tasarım ve arayüzünü sevemedim. Değerlendirmeye kalkarsam olumlu sonuç çıkmaz 😀 htc a9 modeli tasarım olarak çok şık geldi bana. Ele avuca sığan tek elle kullanımı kolay akıcı ve kişiselleştirilebilen sense arayüzü ön arka kamerası m9'dan çok daha iyi olmuş bir telefon. Note 5 kullanmıyor olsaydım mutlaka alırdım ama sanal tuş olayı kötü tabi. Neyse ki bugün yarın tanıtılacak olan modelde sanal tuşlar olmayacakmış devamı gelir umarım. Bu sene çıkacak olan telefonların sızıntılarına ve yapılan çalışmalara bakıyorum da bir hayli iyi modeller bizleri bekliyor. Belki yeni teknolojiler veya yetenekler gelmeyecek ancak mevcut teknolojinin uç noktasında modeller geliceği kesin.
A9 orta seviye telefon ozelliklerine sahip kamerasıda berbat çöp bir telefon.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Lg v10 ben lg sevmem ama v10 guzel geldi:) ancak yinede almam htc a9 gelince onuda begenmedim.. boyle gitmezler umarim cunku secenekler androidde sadece samsung
Samsung almazsanda iosa gececeksin cunku secenek yok bence:) olanlarda yeterli degil htc m8 gibi bir telefon yapsin valla alirdim:) o tasarimda super kamera olacak alinir

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
c044a94148eeb0b5c31e17cd2086290a.jpg

2f7497f080d0d7837128b205291ea7d4.jpg

Daha ne olsun [emoji2]

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Lg v10 ben lg sevmem ama v10 guzel geldi:) ancak yinede almam htc a9 gelince onuda begenmedim.. boyle gitmezler umarim cunku secenekler androidde sadece samsung
Samsung almazsanda iosa gececeksin cunku secenek yok bence:) olanlarda yeterli degil htc m8 gibi bir telefon yapsin valla alirdim:) o tasarimda super kamera olacak alinir
Tasarım olayı çok göreceli o konuyu herkes kendi içinde değerlendirsin [emoji2] a9 benim çok hoşuma gitti. Üst seviye olmamasına rağmen m9'dan çok daha iyi bir model olmuş. Sanal tuş olayını da bitiricekler sanırım o zaman daha güzel olur.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Tasarım olayı çok göreceli o konuyu herkes kendi içinde değerlendirsin [emoji2] a9 benim çok hoşuma gitti. Üst seviye olmamasına rağmen m9'dan çok daha iyi bir model olmuş. Sanal tuş olayını da bitiricekler sanırım o zaman daha güzel olur.
M10 iyi oldu oldu olmadı htc elveda:)

kosed

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Iphone 6 daki gibi virtualhome gibi bir uygulama mevcutmu note 5 icin parmak izi okuyucuyu dokunmatik yapma gibi bir uygulama varmi?