Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Arkadaşlar deezer falan da silinmiş bu güncelleme ile sanırım bi kaç daha vardı silinen onyuklu uygulama. İlk aldığımda daha çoklardi. ☺

tatalevo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar ekrani asagiya dogru cektiginizde yukaridan bir golgelenne geliyor. Daha once htc de cok daha hafif goruyordum. Aldiris etmiyordum. Note 4 de ozellikle guncellemeden sonra bu golgelenme de artis var nedeni nedir acaba.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Arkadaslar ekrani asagiya dogru cektiginizde yukaridan bir golgelenne geliyor. Daha once htc de cok daha hafif goruyordum. Aldiris etmiyordum. Note 4 de ozellikle guncellemeden sonra bu golgelenme de artis var nedeni nedir acaba.
Tam olarak anlayamadım ?

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Bildirim ekranı güncellenmiş işte kardeş. Komple siyahtı eskiden, şimdi şeffaf olmuş, arka taraftaki ekran görünür halde.

tatalevo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bildirim ekranı güncellenmiş işte kardeş. Komple siyahtı eskiden, şimdi şeffaf olmuş, arka taraftaki ekran görünür halde.

Hocam anlatmadim sanirim. Benim bahsettigim ornegin web deaijin sayfanin en altina kadar inin. Sayfa sonuna geldiginizde tekrar sayfayu asagi cekmeye calisin. Yikarindan siyah leke gibi bir sey cikiyor. Elinizi cekince kayboluyor

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Hocam anlatmadim sanirim. Benim bahsettigim ornegin web deaijin sayfanin en altina kadar inin. Sayfa sonuna geldiginizde tekrar sayfayu asagi cekmeye calisin. Yikarindan siyah leke gibi bir sey cikiyor. Elinizi cekince kayboluyor
O sayfa sonunu belirten animasyon ayarlarda falan da mavi şekilde görünüyo değil mi bahsettiğiniz sey

tatalevo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen oyle bu nedir acaba? Ise yarar bir seyde benmi bilmiyorum��

- - - Mesaj Güncellendi - - -

O sayfa sonunu belirten animasyon ayarlarda falan da mavi şekilde görünüyo değil mi bahsettiğiniz sey

Aynen oyle bu nedir acaba? Ise yarar bir seyde benmi bilmiyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
vermiş olduğunuz lolipop 5.0.1 tr odinle kurduğumuz da garanti kapsamı dışına mı çıkmış oluruz?
pek bu işlerden anlamadığım için soruyorum yardım ederseniz sevinirim..

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Aynen oyle bu nedir acaba? Ise yarar bir seyde benmi bilmiyorum😮

Aynen oyle bu nedir acaba? Ise yarar bir seyde benmi bilmiyorum.
Öyle sayfa sonu animasyonu o hocam onun işlevi o kadar kendilerince son olduğunu belirtmek istemişler 😊😊

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
kardeş sen nereden kurdun odin mi yoksa OTA yolulamı

Tahminimce Samsung Turkcell'e verdiği cihazların içerisine Turkcell'in isteği doğrultusunda bazı uygulamaları kaldırıp Turkcell uygulamalarını stock rom a yerleştirdiğinden Turkcell'den Note 4 alanlar için güncelleme gelmedi. Çünkü APP'leri farklı bir rom mevcut ve güncellemeyi de ona göre vereceğini düşünüyorum. Önceki sayfalarda arkadaşlar sağolsun yardımcı oldular. Bende Turkcell'den almıştım cihazı ve içerisinde Turkcell duvar kağıtları ve uygulamaları stock olarak geliyordu. Önce odin 3.09 ile polonya romunu kuruyorsunuz sonra home + ses açma + power'a basıp önce wipe data/factory reset sonra da wipe cache yapıyorsunuz. Cihazını polonya romu olarak açılacak ve ilk kurulumu yapıp cihazı açacaksınız. Google hesabı ve samsung hesabı ile giriş yapın. Daha sonra önceki sayfalarda linki olan Türkiye için CQ romunu indirin. Kurun ve cihaz açıldığında turkcell'e dair hiçbişey olmayacaktır. OTA ile güncellemeyi kontrol ettiğinizde gelmiş olacaktır. Yükleyin ve yükledikten sonra tekrar wipe işlemlerini yapın. Lollipopunuz hayırlı olsun. Bu bahsettiğimiz olay sadece N9100CQ modeli için geçerlidir.

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Tahminimce Samsung Turkcell'e verdiği cihazların içerisine Turkcell'in isteği doğrultusunda bazı uygulamaları kaldırıp Turkcell uygulamalarını stock rom a yerleştirdiğinden Turkcell'den Note 4 alanlar için güncelleme gelmedi. Çünkü APP'leri farklı bir rom mevcut ve güncellemeyi de ona göre vereceğini düşünüyorum. Önceki sayfalarda arkadaşlar sağolsun yardımcı oldular. Bende Turkcell'den almıştım cihazı ve içerisinde Turkcell duvar kağıtları ve uygulamaları stock olarak geliyordu. Önce odin 3.09 ile polonya romunu kuruyorsunuz sonra home + ses açma + power'a basıp önce wipe data/factory reset sonra da wipe cache yapıyorsunuz. Cihazını polonya romu olarak açılacak ve ilk kurulumu yapıp cihazı açacaksınız. Google hesabı ve samsung hesabı ile giriş yapın. Daha sonra önceki sayfalarda linki olan Türkiye için CQ romunu indirin. Kurun ve cihaz açıldığında turkcell'e dair hiçbişey olmayacaktır. OTA ile güncellemeyi kontrol ettiğinizde gelmiş olacaktır. Yükleyin ve yükledikten sonra tekrar wipe işlemlerini yapın. Lollipopunuz hayırlı olsun. Bu bahsettiğimiz olay sadece N9100CQ modeli için geçerlidir.
az önce samsungu tekrar aradım dediğim gibi servise verin diyorlar servise vermek istemiyorum bekleyin deniliyor ama servise verin geç gelebilir deniliyor servise vermiyorum bende servise vermek istemiyorum polonya rom indirmek kolay da TR 4.4.4 sürümü bulamadım link varsa atarmısınız şu güncellmeyi bi yapamadım gitti herkes lollipopu eskitti ben hala kitkattayım !!

polonya romu 3.10.6 indirdim sammobileden odin fark edermi?

mertceyhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
https://mega.co.nz/#!1Y4GCKpK!h_G3vlHCH4vwsXoydEAS2_b7OaYYo6n84caJ01q4m2I

Buyrun 5.0.1 Lolipop N910CQ orjinal Stock tr romu. Güle güle kullanın..

Ben arkadasin verdiği dosyayi indirip odın ile yüklemeye çalıştım fakat olmuyor nerede hatayapiyorum anlayamadım izlediğim videolardakinin aynısını uyguluyorum fakat sonunda ki o pass yazısı gelmiyor bir türlü 2 kere denedim ikisinde olmuyor yardım edebilecek bi arkadaş varmı acaba

mehmet932

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
müşteri hizmetleri olur diyor Turkcell romunu sileyim dedim yazılımla oynamayın garanti dışı kalır dediler

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Şimdi şöyle orjinal romda olsa herhangi bir sorun oldugu zaman cihazın kendi stock romu yada cihaz kodu yada csc kodu değişirse serviste garanti dışı bırakılıyor. Yapacağınız işlemlerden geri dönüş adımlarına hakim değilseniz bekleyinnnnnn

mehmet932

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bekliyicemde nasıl şey bu anlamadım Turkcell den alanlara ne garezi var samsung'un bedavaya aldık sanki

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam müşteri hizmetleri hiçbir şeyden anlamıyor. Bu rom stock yani Samsung çıkışlı ve Knox sayacı artmıyor. Kendim yükledim ve Turkcell'in o rezil CSC koduna sahip romundan kurtuldum. Knox sayacı da 0 hala. Peki teknik servis ruhani bir yolla mi öğrenecek bunu? Müşteri hizmetleri güncelleme için neler dedi de neler oldu. Bilgileri yok. Robotik komutlarla is yapıyorlar. Yükleyin hocam. Sorun olmuyor. Kesin bilgi.

mehmet932

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Turkcellden alınan cihazlara hiç mi gelmeyecek acaba artık hemen gelmesini geçtim 1 ay sonraya bile razıyım ama yeterki gelsin yani

mertceyhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam müşteri hizmetleri hiçbir şeyden anlamıyor. Bu rom stock yani Samsung çıkışlı ve Knox sayacı artmıyor. Kendim yükledim ve Turkcell'in o rezil CSC koduna sahip romundan kurtuldum. Knox sayacı da 0 hala. Peki teknik servis ruhani bir yolla mi öğrenecek bunu? Müşteri hizmetleri güncelleme için neler dedi de neler oldu. Bilgileri yok. Robotik komutlarla is yapıyorlar. Yükleyin hocam. Sorun olmuyor. Kesin bilgi.

Yüklenmiyor Problem orada zaten Odinle deniyorum olmuyor

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Yaklaşık 2 aydan fazladır servsile uğraşıyorum. Stok rom dahi olsa csc kodun değişmesinyafa cihazın cq dan c ye dönmesi dahil hepai garanti dışı bırakıyor. Serviate zaten ilk yaptıkları cihazı fabrika yazılımına aıfırlayıp yazılım güncellemeai yapmak bu noktada sotun çıkarsa işi şansa bırakmak olur

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam CSC kodundan garanti dışı bırakmak gibi bir durum olamaz. Cihazda 2 duvarkağıdı ve bir kaç Turkcell uygulaması dışında cihazın Turkcell cihazı olduğunu gösteren hiçbir şey de yok. En azindan benimki öyle. Yukarıda anlatılan yöntemleri sırasıyla yaptıktan sonra cihaz CQ olarak eski haline geri geliyor. Knox sayacı artmıyor ve 0 kalıyor. Servis bu cihaza müdahale ettiğiniz nerden anlayacak ki? Samsung bayisinden alıp Turkcell uygulamalı cihazlar çıkıyor. Benim de öyle mesela. Ben Turkcell'de hat üzeri falan almadım. Samsung bayisinden 2200 liraya aldım. Turkcell cihazi olduğunu sonra farkettim. Bloatware denen yazılımlar dışında bir fark yok. Kutusunda KVK yazıyor içinde Samsung garanti belgesi var ve fatura da Samsung bayii kesti. Turkcell olduğunu nasıl anlayacaklar? Sizin bileceginiz is hocam, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Ama bence bu problem değil. Tek yol var o da servis Turkcell database üzerinden imei ve seri no kontrol eder ve cihazın onlara mi verileni yoksa kendi satış kanalı mi anca bi ihtimal ordan öğrenebilir de hiçbir servis bugüne kadar böyle bir şey yapmadı ki inanılmaz prosedür demek bu. Fatura ve garanti belgesi olsun Knox sayacı 0 olsun yeter. Gerisini umursamaz.

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Ambient Display'i gören var mı? Amoled'ler için harika bir özellikti. Nexus 6 inceleme vidyolarında var. Neden getirmemiş ki Samsung? Misafir modu, Ekran pimi ve Ambient Display eksik romda.

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Nexuslar ile karşılaştırma yapalım bilen varsa başka rksikleride söylesin.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Bu Knox sayacı nerden bakarız 😊 ya da bakabilir miyiz aydınlatır misiniz 😊

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu Knox sayacı nerden bakarız 😊 ya da bakabilir miyiz aydınlatır misiniz 😊

Hocam cihazı download mode'a alın. Orada yazar. Knox Warranty Void diye yazar. Onun 0×0 olması gerekiyor. Bu sekilde Knox sayacının problem cikarmayacagini anlayabiliriz. Daha kolay yöntemi bu uygulama: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.vndnguyen.phoneinfo

Uygulama açıldığında ilk ekran olan General altında en altta ikinci sırada yazar yani operatör isminin üstünde.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62