Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

aryildiz61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şu turkcell işinden kurtulun... Saatlerce aynı soruları sorup cevap aramayın. Sırasıyla...

1- Polonya sonsürüm 5.0.1 rom indirip Odin 3.09 ile cihazınıza kurun.

2- Arkadaşımızın paylaştığı 4.4.4 910 CQ Romu indirip cihazınıza kurun.

3- 3 tuş ile Recoverye girerek Full wipe wipe cache işlemlerini yapın.

4- Güncellemeleri kontrol et diyip 5.0.1 indirip telefona ota dan yükleyin.

5- Tekrar 3 tuş ile Recoverye girip Full wipe ve cache işlemlerini yapın.

6- Cihaz açılsın ayarlayıp varsa yedek yükleyip kullanın.

Ne nasıl yapılıyor gibi soru sormayın arkadaşlar hepsi google ve forumda mevcut. Azıcık zaman ayırın toplamda indirmeler dahil 2.30 saatte halledersiniz. Yol çok basit ve açık...

Herkese kolay gelsin...
Arkadaşım öncelikle çok sağol güzel anlatmışsın. Bende Polonya romunu indirmeye başladım şu an ama şu full wipe işlemi benim kafamı karıştırıyor. Dolaşmadığım forum kalmadı. "wiper data/factory reset" ve "wipe cache partition" dışında başka silme işlemi de yapıyor muyuz? Bazı sitelerde yok bataryanın verilerini, boot verilerini falan silin diyor. Onlar bu işlemlerin içinde mi yoksa onları diğer seçeneklerden mi yapıyoruz? Bu olaylar bilene basit geliyor ama bilmeyenler için zor. Bu iki silme işlemi dışında silme işlemi yapıyorsak bizi bilgilendirir misin?

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Arkadaşım öncelikle çok sağol güzel anlatmışsın. Bende Polonya romunu indirmeye başladım şu an ama şu full wipe işlemi benim kafamı karıştırıyor. Dolaşmadığım forum kalmadı. "wiper data/factory reset" ve "wipe cache partition" dışında başka silme işlemi de yapıyor muyuz? Bazı sitelerde yok bataryanın verilerini, boot verilerini falan silin diyor. Onlar bu işlemlerin içinde mi yoksa onları diğer seçeneklerden mi yapıyoruz? Bu olaylar bilene basit geliyor ama bilmeyenler için zor. Bu iki silme işlemi dışında silme işlemi yapıyorsak bizi bilgilendirir misin?
İsterseniz internette Full Wipe denilen olayı araştırın.. Dediğiniz gibi cache, data, dalvik vs bütün sistemi siliyorsunuz. Birnevi pc deki FreeDos gibi oluyor telefon , işletim sistemsiz. Sonrasında Download modda 4.4.4 e dönebilirsiniz. Bu işlemi yaparken telefonunuzda Polonya Lolipop var ise , full wipe sonrası Türkiye veya başka bir ülkenin lolipop unu yükleyin. Kitkat a dönüşte birçok sorunlara karşılaşabilirsiniz. Anroid telefonlarda Downgrade genelde hatalı sonuçlar doğurur. Şu an Turkcell in romunu kullandığı için lolipop yüklemeden de full wipe ile odindne verdiğim linkteki CQ için olan kitkatı kurabilirsiniz. N910H modelini kullanıyor iseniz , o model Türkiye için değil. Paralel ithalat dediğimiz yöntemle ülkeye getirilen cihazlar. Recovery veya download menüsünde kullandığı androdi sürümünün kodu yazıyor. O kodu bulup yazarsanız sevinirim. Örneğin N910CQ Kitkat Tr romu :N910CXXU1ANK5 kodu ile gelir.

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Factory Reset ve wipe cache şeçenekleri dışında birşey yapmanıza gerek yok.

aryildiz61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İsterseniz internette Full Wipe denilen olayı araştırın.. Dediğiniz gibi cache, data, dalvik vs bütün sistemi siliyorsunuz. Birnevi pc deki FreeDos gibi oluyor telefon , işletim sistemsiz. Sonrasında Download modda 4.4.4 e dönebilirsiniz. Bu işlemi yaparken telefonunuzda Polonya Lolipop var ise , full wipe sonrası Türkiye veya başka bir ülkenin lolipop unu yükleyin. Kitkat a dönüşte birçok sorunlara karşılaşabilirsiniz. Anroid telefonlarda Downgrade genelde hatalı sonuçlar doğurur. Şu an Turkcell in romunu kullandığı için lolipop yüklemeden de full wipe ile odindne verdiğim linkteki CQ için olan kitkatı kurabilirsiniz. N910H modelini kullanıyor iseniz , o model Türkiye için değil. Paralel ithalat dediğimiz yöntemle ülkeye getirilen cihazlar. Recovery veya download menüsünde kullandığı androdi sürümünün kodu yazıyor. O kodu bulup yazarsanız sevinirim. Örneğin N910CQ Kitkat Tr romu :N910CXXU1ANK5 kodu ile gelir.
Turkcell romu var bende şu an ve rom numarası dediğinle aynı. ben başka bi siteden resimdeki romu tr kitkat 4.4.4 indirmiştim. Dün akşam Odin 3.10 ile yükledim onu telefona, wipe işlemlerini yaptım ama hiçbir şey değişmedi. O yüzden şu an Polonya romunu indiriyorum ve diğer yolu deneyeceğim. Ama senin yazdıklarından sonra kararsız kaldım. Sorun yaşar mıyım acaba diyorum şu an. :) Resimdeki (yani bendeki) rom ile senin paylaştığın rom aynı değil mi? Aynıysa neden olmadı ve Polonya romunu yükleyip tekrar 4.4.4'e geri döneyim mi?

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Turkcell romu var bende şu an ve rom numarası dediğinle aynı. ben başka bi siteden resimdeki romu tr kitkat 4.4.4 indirmiştim. Dün akşam Odin 3.10 ile yükledim onu telefona, wipe işlemlerini yaptım ama hiçbir şey değişmedi. O yüzden şu an Polonya romunu indiriyorum ve diğer yolu deneyeceğim. Ama senin yazdıklarından sonra kararsız kaldım. Sorun yaşar mıyım acaba diyorum şu an. :) Resimdeki (yani bendeki) rom ile senin paylaştığın rom aynı değil mi? Aynıysa neden olmadı ve Polonya romunu yükleyip tekrar 4.4.4'e geri döneyim mi?
Polonya romunu kurduktan sonra dönüş yap. o şekilde dene

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Ben polonya romunu indirdim kurdum, wipe işlemlerini yaptım, Lollipop polonya oldu yükseltme işlemi sonunda. Sonra tekrar CQ romunu yükledim kahrolası Turkcell romu geri geldi ve güncelleme kontrol et dediğimde en son güncellemeler zaten yüklü diyor :(

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar o problem Winrar kaynaklıymış. Polonya romunu kurun. Cihaz açılsın sonra kapatın ve 3 tuş ile wipe işlemlerini yapın. Cihaz açıldıktan sonra kurulumu yapın ve tekrar kapatın. Şimdi de tekrar download mode üzerinden yukarıda olan linki flashlayın. Cihaz kurulumunu yapın. Cihaz açıldıktan sonra cihazı kapatın ve 3 tuş ile wipe işlemlerini yapın. Güncelleme kontrolünde hemen gelecektir .

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Arkadaşlar o problem Winrar kaynaklıymış. Polonya romunu kurun. Cihaz açılsın sonra kapatın ve 3 tuş ile wipe işlemlerini yapın. Cihaz açıldıktan sonra kurulumu yapın ve tekrar kapatın. Şimdi de tekrar download mode üzerinden yukarıda olan linki flashlayın. Cihaz kurulumunu yapın. Cihaz açıldıktan sonra cihazı kapatın ve 3 tuş ile wipe işlemlerini yapın. Güncelleme kontrolünde hemen gelecektir .
Aynısını yaptım söylediklerinin tekrar stock olan turkcell romuna döndü :(

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Yazılanları sırasıyla yaptım ama gene Turkcell roma geri döndü. Bunu başarabilenler nasıl başarıyor? Aynı şeyleri biz de yapıyoruz ama neden olmuyor? Tam sıkıntı

Benimde Turkcell Rom'a geri döndü. Full Wipe internal storage dahil yapmamız gerekiyor sanırım. Çünkü polonya romunu kurduğumda bile turkcell klasörü vardı fakat içerisinde uygulama yoktu. Internal storage dahil wipe yapmamız için de root gerekli bir dünya iş. Sonuç itibari ile bir daha turkcell'den ne cihaz alırım ne de aldırırım. Taahhüt bittiği andan itibaren de başka operatöre geçeceğim.

Cihazı Turkcell'den almış, içerisinde Turkcell uygulamaları ve Turkcell duvar kağıtları stock gelipte Orjinal Türkiye CQ ROM'unu (Turkcellsiz) yüklemeyi başarıp OTA üzerinden güncelleme yapmış birisi varsa nasıl yapabildiğini çok merak ettim :)

aryildiz61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde Turkcell Rom'a geri döndü. Full Wipe internal storage dahil yapmamız gerekiyor sanırım. Çünkü polonya romunu kurduğumda bile turkcell klasörü vardı fakat içerisinde uygulama yoktu. Internal storage dahil wipe yapmamız için de root gerekli bir dünya iş. Sonuç itibari ile bir daha turkcell'den ne cihaz alırım ne de aldırırım. Taahhüt bittiği andan itibaren de başka operatöre geçeceğim.

Cihazı Turkcell'den almış, içerisinde Turkcell uygulamaları ve Turkcell duvar kağıtları stock gelipte Orjinal Türkiye CQ ROM'unu (Turkcellsiz) yüklemeyi başarıp OTA üzerinden güncelleme yapmış birisi varsa nasıl yapabildiğini çok merak ettim :)

Arkadaşlar yaptım oldu ikinci seferde. Şu an güncellemeyi indiriyor. Önce Polonya Rom'unu kurup wipe işlemlerini yaptım. Sonra telefona gmail ve samsung hesabımla giriş yaptım. Sonra Android 4.4.4'i geri yükleyip telefon açıldıktan sonra hiçbir şey yapmadan wipe işlemlerini yaptım. Telefon açılınca Turkcell logosu yoktu. Herhalde olmadı, gelir birazdan geri dedim ama oldu. Darısı başınıza :D

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Yukarıyı okumaya eriniyorum da güncelleme yapımca yapmamaız gereken bişey var mı?

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Arkadaşlar yaptım oldu ikinci seferde. Şu an güncellemeyi indiriyor. Önce Polonya Rom'unu kurup wipe işlemlerini yaptım. Sonra telefona gmail ve samsung hesabımla giriş yaptım. Sonra Android 4.4.4'i geri yükleyip telefon açıldıktan sonra hiçbir şey yapmadan wipe işlemlerini yaptım. Telefon açılınca Turkcell logosu yoktu. Herhalde olmadı, gelir birazdan geri dedim ama oldu. Darısı başınıza :D
Bütün iş acaba google hesabına girmekten mi geçiyor ?

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Bütün iş acaba google hesabına girmekten mi geçiyor ?
Polonya romunu kurup açıldıktan sonra ilk kurlumunu yap telefonun
Sonra kapatıp wipe yap reboot et tekrar açılışta telefonu kur , açıldıktan 2 dk sonra download moda al 4.4.4 e dön
Sonra kurulumu tamamlayıp kapatıp tekrar wipe yap ve telefonu aç Telefon N910CQ olarak gözükecek ve Turkcell ile alaklı dosya kalmayacak. Bundna sonra telefonu tekrar başlangıç kurlumunu yap bütün google ve samsung hesaplarınla bağlan. İşin bitince OTA ile güncellemni yap. Lolipop güncellenip kurulduktan sonra telefonu açıp kullanmaya başlayınca kapatıp tekrar wipe at ki tertemiz bir kurulum olsun !!!

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Polonya romunu kurup açıldıktan sonra ilk kurlumunu yap telefonun
Sonra kapatıp wipe yap reboot et tekrar açılışta telefonu kur , açıldıktan 2 dk sonra download moda al 4.4.4 e dön
Sonra kurulumu tamamlayıp kapatıp tekrar wipe yap ve telefonu aç Telefon N910CQ olarak gözükecek ve Turkcell ile alaklı dosya kalmayacak. Bundna sonra telefonu tekrar başlangıç kurlumunu yap bütün google ve samsung hesaplarınla bağlan. İşin bitince OTA ile güncellemni yap. Lolipop güncellenip kurulduktan sonra telefonu açıp kullanmaya başlayınca kapatıp tekrar wipe at ki tertemiz bir kurulum olsun !!!

Öyle deneyeceğim şimdi. İnşaallah olur. Sinirden dosyaları silmiştim tekrar indiriyorum da :P

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar telefonu sıfırlayın. Ardından 5.0.1 Polonya romunu kurun.Kurduktan sonra wipe işlemlerini yapın.Sonra telefonu açın, kurulum işlemlerini atlayarak.Sonra kapatın.Odin ile 4.4.4 TUR romu yükleyin.Yüklediğiniz gibi açın.Uygulama optimizasyonu yapılacak diyip bekletecek sizi bir süre.Sonra güncellemeleri denetleyin, 5.0.1 i indirmeye başlayacak.Yükleme yapıldıktan sonra Polonya romu ile olan N910C, bir bakmışsınız N910CQ olmuş.Tekrar sıfırlama işlemleri yaparak telefonunuzu kurarsınız.Benim adımlarım bunlar.

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Bunları yapmaya useniyorum yaa :-) 2 bucuk ay bekledik 1-2 gün daha beklerim ptesi de gelmezse eger ozaman dediklerinizi yaparım turkcellden alinanlarda nedense sorun var

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Arkadaşlar bana güncelleştirme geldi 1 gb lık bu tam olarak 5.0 lolipopmu ?

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Telefon yağ gibi akıyor.Şimdilik şarjı hızlı bitirdi.Gerçi sabah 7 de çektim akşam saat 7 de şarja koyduğumda %35 idi.Kitkatta bu %50, %45 falan oluyordu.S5 de olan hiç bir sorun Note 4 de yok.Son hali ile güncellemeyi getirmişler.Uygulama uyumsuzluğu yaşamadım daha.ART'ye geçiş fark etti.Uygulamalar daha hızlı açılıyor.Tepkiler daha hızlı.Play Music, Play Oyunlar uygulama simgeleri değişmiş.Kamera çekim sesi değişmiş.Gelen yenilikler var daha denemedim kamerada.5.0.1 stabil diyebilirim.

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cihaz çok güzel oldu. Nexus 5'imdeki tadı aldım gibi :) Ekran pimi vardi onu bulamadım? Nexus'ta smartlock kısmında duruyordu. Uygulamayı ekrana sabitliyordu onu bulamadım. Bilen varsa haber etsin. Bir de smartlock için yeni bir seçenek gelmişti. Cihaz masada mı üzerinde mi onu algiliyordu. Ama seçeneklerinde hala sadece güvenilir cihazlar ve yerler var. Onu da bulan olursa haber etsin :D Simdilik cihaz çok tatlı oldu. Tepkime süresine bayıldım. :D

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Yorumlara bakılırsa busefer samsung iyi bir iş çıkarmış gibi :)
İnş böle devam eder de bizde bi sonraki serileride almak için nedenimiz olur.

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Alan arkadaslarin yorumlari cok olumlu 4.4.4 varkende gayet hizli stabildi dahda stabillesmis sanirm eger denildigi kadar stabil calisyor ise guncellemeyi aninda verip kotu olcagina 1 -1 buck ay gec versinlr stabil olsun daha iyi bana hala gelmedi :'((

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar bana güncelleştirme geldi 1 gb lık bu tam olarak 5.0 lolipopmu ?

Size saat kac gibi geldi acaba ?

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Alan arkadaslarin yorumlari cok olumlu 4.4.4 varkende gayet hizli stabildi dahda stabillesmis sanirm eger denildigi kadar stabil calisyor ise guncellemeyi aninda verip kotu olcagina 1 -1 buck ay gec versinlr stabil olsun daha iyi bana hala gelmedi :'((

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Size saat kac gibi geldi acaba ?
1 saat önce güncelleştirme kontrolü yaptım direk geldi kendisi otomatik indirmeye başladı.