Şampuan önerisi ( en az kimyasal içeren hangisi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bepob
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Head and sholder kullanıyordum yapış yapış vıcık vıcık oldu inanılmaz dökülüyodu, gittim bitkisel alayım kendine gelsin dedim, bioblas aldım antstress, içeriğindeki vitaminler çok iyiydi ancak öyle bi kepek yaptı ki, saçıın bütün derisi ayağa kalktı isyan etti resmen, dedim ooo süper işe yarıyo ama 2 aya yakın oldu hala geçmeyince kepek ve dökül değiştirdim. Şimdi yine head and sholder'a geçtim. En azından saç dökülüyor ama kepek yok. Yapacak bişey yok, kaderin önüne geçilmiyor. Yapacak tek şey olacakları izleyip zamanı gelince saç ektirmek (: enseden alınan saçlar caizmiş, başkasından ise değil, sıkıntı yok yani, ensede ki saç nasılsa ölene kadar dökülmüyor yaradılış gereği.

Hocam bence hiç gerek yok head sholdurs full kimyasal içeriyo zamanında çok kullandım dediğim gibi saçımdeğişik oluyor temizlemiyor kepeği alıyor ama saçı döküyor .Normalde bioblas iyidir saçı dökmez kepekte yapmaz ama bazı saç çeşitleri farklı ama size tavsiyem eczaneden bioxin alman paket halinde satılıyor bunu komple bitene kadar kullan istediğin sonucu alırsın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam hangi modelini kullanıyorsunuz benim aradığım saç bakım kremi olmayacak ve kepeğe etkili olacak .

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Hocam bence hiç gerek yok head sholdurs full kimyasal içeriyo zamanında çok kullandım dediğim gibi saçımdeğişik oluyor temizlemiyor kepeği alıyor ama saçı döküyor .Normalde bioblas iyidir saçı dökmez kepekte yapmaz ama bazı saç çeşitleri farklı ama size tavsiyem eczaneden bioxin alman paket halinde satılıyor bunu komple bitene kadar kullan istediğin sonucu alırsın.

Hocam hangi modelini kullanıyorsunuz benim aradığım saç bakım kremi olmayacak ve kepeğe etkili olacak .

Unuttum ve şu an banyo dolu. Yarın söyleyeyim.

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Forever living ürünleri yüzde yüz doğal ve kimyasal içermez bilgi için öm atabilirsiniz

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
benim kepek problemim vardı annem bir aktardan ''mecitefendi'' markalı bir sampuan aldı sarımsaklı filan (ama cok cok az kokuyo oda zaten bas haric vücut jeliyle yıkanınca hiç kokusunu hissettirmiyor öneririm. Ondan mıdır bilmem ama sacımda cok cok az kepek var bence oda normal olanı eskiden sacımın içine bakınca kepekler gözükürdü (not sacım uzadığı halde sorun olmadı hatta bir ara 2 gün yıkayamadığım olmustu sacımı hiç rahatsızlık hissetmedim) daha iyileri varsa öenrilere acığım bende bu sampuanı (veya her neyse) öneririm :)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
benim kepek problemim vardı annem bir aktardan ''mecitefendi'' markalı bir sampuan aldı sarımsaklı filan (ama cok cok az kokuyo oda zaten bas haric vücut jeliyle yıkanınca hiç kokusunu hissettirmiyor öneririm. Ondan mıdır bilmem ama sacımda cok cok az kepek var bence oda normal olanı eskiden sacımın içine bakınca kepekler gözükürdü (not sacım uzadığı halde sorun olmadı hatta bir ara 2 gün yıkayamadığım olmustu sacımı hiç rahatsızlık hissetmedim) daha iyileri varsa öenrilere acığım bende bu sampuanı (veya her neyse) öneririm :)

Hocam kimyasalı azsa kepek ve dökülme problemi yapmıyorsa devam edin derim yeni maceralar aramayın :)

YeniTeri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üzerinde bitkisel, doğal gibi ibareler bulunan şampuanlar, saçlarımı mahvetti. Saçlarım alışana kadar hacı şakir kullanacağım. Zorlanmamak için 3 numaraya vurdum saçları.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Üzerinde bitkisel, doğal gibi ibareler bulunan şampuanlar, saçlarımı mahvetti. Saçlarım alışana kadar hacı şakir kullanacağım. Zorlanmamak için 3 numaraya vurdum saçları.

İki türlüde yanlış yapıyorsunuz hocam zaten zeytinyağlı vs. doğal yazan ürünlerden sakının kolay kolay almayın çoğu yalan zaten içinde kimyasal var ama zamanında komilinin zeytinyağlı şampuanı vardı doğal değildi ama daha az kimyasaldı güzeldi şimdi yok.Hacı şakirde kullanmayın eskisi gibi değil o.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Zegavus olması lazım ismi. Eczanelerde bulunur.

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kozmetik deneyimi olan biri olarak normal piyasa şampuanlarından kullanmayın derim. Zeytinyağlı sabunlar bile onlardan kat kat sağlıklı. SLES, SLS, flatat, sülfat, paraben olmamasına özellikle dikkat ederseniz sorun olmaz. Ben Dalan'ın zeytinyağlı şampuanını kullanıyorum. Dökülme için de biraz çam terebentin yağı ekliyorum. Gayet memnunum.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kozmetik deneyimi olan biri olarak normal piyasa şampuanlarından kullanmayın derim. Zeytinyağlı sabunlar bile onlardan kat kat sağlıklı. SLES, SLS, flatat, sülfat, paraben olmamasına özellikle dikkat ederseniz sorun olmaz. Ben Dalan'ın zeytinyağlı şampuanını kullanıyorum. Dökülme için de biraz çam terebentin yağı ekliyorum. Gayet memnunum.

Hocam bende de o yağlardan var mesela şuan 3 tane şampuan var panten head shoulders ve restorex var hiçbiride güzel değil restorexde sarımsak özlü filan .Ama az bi süre bilendax kullandım o daha iyiydi saçlarım güzel oluyordu hacimli oluyordu .Hani her şampuan alırken içine bakıyorum bazılarında 26 tane madde bazılarında 29 vs .Özellikle şampuan alırken SLES, SLS, flatat, sülfat, paraben bunlara mı dikkat etmemiz gerekiyor ?

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam bende de o yağlardan var mesela şuan 3 tane şampuan var panten head shoulders ve restorex var hiçbiride güzel değil restorexde sarımsak özlü filan .Ama az bi süre bilendax kullandım o daha iyiydi saçlarım güzel oluyordu hacimli oluyordu .Hani her şampuan alırken içine bakıyorum bazılarında 26 tane madde bazılarında 29 vs .Özellikle şampuan alırken SLES, SLS, flatat, sülfat, paraben bunlara mı dikkat etmemiz gerekiyor ?

En zararlı maddeler onlar saçlar ve saç derisi için, belkide daha fazlası. Ama bu maddelerin olmadığı şampuanlardan da öyle hacim versin, çok köpürsün gibi şeyler beklememek gerek. Çünkü şampuanın köpürmesini ya da raf ömrünün uzun olmasını sağlayan zaten bu maddeler. Bunların olmadığı şampuanlar satılıyor. Sorun araştırın, elbet bulursunuz.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
En zararlı maddeler onlar saçlar ve saç derisi için, belkide daha fazlası. Ama bu maddelerin olmadığı şampuanlardan da öyle hacim versin, çok köpürsün gibi şeyler beklememek gerek. Çünkü şampuanın köpürmesini ya da raf ömrünün uzun olmasını sağlayan zaten bu maddeler. Bunların olmadığı şampuanlar satılıyor. Sorun araştırın, elbet bulursunuz.

Hocam şimdi bu markette satılan tüm şampuanlarda bunlar var mı ? Ayrıca bioxin de bile bu maddeler var mı ?? Hani kolayca temin edebileceğimiz güzel bir şampuan önerrimisiniz ?

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Neredeyse tümünde var diyebilirim. İçeriklerine göz gezdirin satın alırken. En bitkisel olanında bile bazı maddeler vardır elbet ama en azından en az olanını tercih etmek gerek. Vallahi bütün markaları bilmiyorum ne var ne yok ama tavsiye edebileceğim Down Under Naturals Nude var %98 yada 96 oranında doğaldı hatırlayabildiğim kadarıyla. Güçlendirici olan serisini tavsiye ederim özellikle ama bunu kullanırken saç kremi gibi birşey kullanmanız gerekecek. Biraz sertleştiriyor saçları.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Neredeyse tümünde var diyebilirim. İçeriklerine göz gezdirin satın alırken. En bitkisel olanında bile bazı maddeler vardır elbet ama en azından en az olanını tercih etmek gerek. Vallahi bütün markaları bilmiyorum ne var ne yok ama tavsiye edebileceğim Down Under Naturals Nude var %98 yada 96 oranında doğaldı hatırlayabildiğim kadarıyla. Güçlendirici olan serisini tavsiye ederim özellikle ama bunu kullanırken saç kremi gibi birşey kullanmanız gerekecek. Biraz sertleştiriyor saçları.

Hocam beni msaçım yağlı krem kullanınca daha kötü oluyor ne yapmam gerekir illa kullanmak gerekir mi ?

benimkide nasıl şanssa bunu yazdıktan 3 gün sonra kepek olustu yine :D sanıırım sacım uzadığı içindir kestireyim artık :D

Uzayıncada oluyo hocam ama bazı kişilerde hiç olmuyo onlarda nasıl oluyor acaba tertemiz ve güzel saç teli ve kökleri :D

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sizin için sorun değilse kullanmayabilirsiniz de tabi size kalmış. Yağlıysa bir nebze kurutacaktır ama çok sorun olacağını sanmıyorum.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Sizin için sorun değilse kullanmayabilirsiniz de tabi size kalmış. Yağlıysa bir nebze kurutacaktır ama çok sorun olacağını sanmıyorum.

Hocam saç bakım kremi nasıl kurutsun saçı tam tersi yağlandırıyo nemli yapıyor.

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam saç bakım kremi nasıl kurutsun saçı tam tersi yağlandırıyo nemli yapıyor.

Saç kreminden bahsedince yanlış anlaşıldım şampuanı kastetmiştim:) yani saçınız yağlıysa gerek yok krem kullanmanıza çok fazla sadece kuruduğunu hissederseniz kullanın.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ekli dosyayı görüntüle 11305
Saç kreminden bahsedince yanlış anlaşıldım şampuanı kastetmiştim:) yani saçınız yağlıysa gerek yok krem kullanmanıza çok fazla sadece kuruduğunu hissederseniz kullanın.

Ekli dosyayı görüntüle 11305Ekli dosyayı görüntüle 11305
11118092_10207119871663035_1124336100_n.jpg

Hocam bizimkiler bu elidorun şampuanı almış ön tarafında paraben içermez yazıyor bu nasıldır.gene diğerlerine göre iyi mi

embayt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ersağ

bi bakın derim. Ben kullandım bi ara ama saçlarım ben küçükken çok badem yağı yemiş ondan fırça gibi işe yaramadı bende ama şişeler 1-1.5 lt lik. Bonkölere göre ama ürünleri çok mükemmel. Mesela kardeşimde astım var istediğin kadar bu ürünlerden kullan bir şey olmuyor .
tamamen haklısın.biz temizlik malzemelerini felan da kullanıyoruz. çok verim alacağınız sağlıklı bir ürün.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Uzun zamandır zeytinyağlı doğal sabun kullanıyorum el yapımı kimyasal yok saçım çok güzel oluyor dökülme azaldı yumuşak oluyor ve güçlü

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Şuan bioblas var yağlı saçlar için yanında bakım kremi var gayet güzel memnunum şuan

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Ertesi gün yağlanıyordu. Günlük olarak yıkamak zorunda kalıyordum. Şimdi 2. gün bile yıkamasam yağ yapmıyor. Ancak alışkanlık yapmış her gün yıkamadan olmuyor.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ertesi gün yağlanıyordu. Günlük olarak yıkamak zorunda kalıyordum. Şimdi 2. gün bile yıkamasam yağ yapmıyor. Ancak alışkanlık yapmış her gün yıkamadan olmuyor.

Benim 2 günde bir mecbur yıkamam gerekiyor 3. gün çok yağlanıyor hangi şampuanı denersem böyle ama saçın çok kısa olmadığı halde yağlanmayı geciktirmişse çok iyi

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Sadece bir tavsiye, deneyebilirsiniz. Ürün biraz pahalı olabilir. 300ml lik bir ürün 70 ₺ civarında olabilir. Profesyonel Wella Kuaförlerinde satılıyor. Birde n11'de görmüştüm geçen. Ne kadar güvenilir bilemem n11'e. :D