S.D.N Rock Kültür Kulübü

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
yine linkin parrkkkk in the end:(

[youtube=425,350]Bax8FqBECd0&NR=1[/youtube]

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hayır şunu hiçbirzaman anlamıyorum. pop söyleyen aabesk söyleyen veya türkü söyleyen sanatçılara hiçbirzaman "sen bunu beğendiğini söyledin sen demekki buna özeniyosun" denmezde.. rockçılara neden bu özentilik etiket gibi yapışmış durumdadır anlamıyorum!? hadi bu müziği beğenmeyen biri söylese bi nevi... özellikle rock dinleyenler bu özenti etiketini yapıştırınca bana garip geliyo.. :^)

Hayko Marilyn Manson'ı seviyo dinliyo veya örnek alıyo olabilir(ki ben böyle düşünmüyorum). ama o müzik tarzını yaptığı için tabiiki o tarzı dinliicek tutupta haykodan, müslüm gürsesi dinleyip örnek almasını bekleyemeyiz. :^)
onun yaptığı müzik tarzı o zaten..

ayrıca özentilikte bi yere kadardır. bi insan özensede (diyelimki özendi) performansı iyi olmayabilir. başarısız olabilir. hepsini bi yana bıraktım, haykonun performansı süper... sahnesi süper. yani özeniyo deniliyor ama her özenen insanda bu kadar kaliteli yapamaz demekki hayko ne yaptığının bilincinde.. haykoyu ilah yapma durumu yok kesinlikle bunuda söyliyim. ama özentilikte bi yere kadardır insan bi süre sonra özüne döner..

ilah yapma durumu zaten olamaz sadece hayko dinlemiyorum, yani bütün rockçıları sever sayarım :)beğendiklerimi dinlerim.. ama haykoya bu etiketlerin yapıştırılması bence saçma. çünkü hayko benim hayranlarım olsun die zaten yapmyo bu müziği. ki çoğu kişi belkide beğenmiyo!! ama hayko "haykodur" yani.. bilmem anlatabildimmi?

AyKuTix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beni de alın gruba eğer kontenjan varsa tabii.

Girer girmez hayko hakkın da birşey söylemek istiyorum. Her ne kadar müzik alt yapısı olarak çok sağlam olduğunu bilsemde. Kendi şarkılarını ve konserlerdeki sergilediği tavırları hiç beğenmiyorum bana daha çok hitap şekli 15-16 yaş grubuna olduğu hissettiriyor. Brutal Vokal in ne olduğu bilmesek hayko nun distortion sayesinde çıkarttığı sesleri brutal diye yutacağız... Ayrıca arkadaş demişki hayko "haykodur" yani. O zaman İsmail Türüt de "İsmail Türüttür" eleştirmeyelim. Böyle bi sığ düşünce olabilir mi?

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
AYKUTİX öncelikle hoşgeldin S.D.N. RoCk kLüP'e... ;)

şöyle bişiy var ismail türütte kendi şarkılarını, kendi tarzını, karadediz müziğini yaptığı sürece ismail türüttür. o onun tarzıdır. "o tarzı yapmaaaa diyebilirmisin?" beğenmiyosan dinlemezsin.. bi insanı karadeniz müziği yapıyor diye eleştirebilirmisin?

!!!amaaaaa eğerkii sen siyasi olarak ele alıyosan siyasi boyutunu tartışalım ozaman. bizim konumuz insanların siyesi görüşleri değil yaptıkları müzik..

şu anda ismail türüt konusunu, youtube yayınlanan klibe dayanarak açtığını biliorum. yani bunu müzikle ifade etmesi onun ideolojik görüşleri için müziği kullanması anlamına geliyo.. haykonun ne zaman siyaset yaptığını şunu bunu öldürelim die müzik yaptığını gördün ya
senin bahsettiğin şey çok farklı...

müziğe faşizmi, siyaseti, propagandayı karıştırmak ne kadar doğru.. bu tartışılır.. heleki tırnak içinde söylüyorum "hedef gösteren" bi müzikse yada klipse..

AyKuTix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle hoş bulduk :)

ismail türüt ü örnek verme sebebim şuan da gündemde olduğu içindir ama sadece bir örnektir. tartışmaya girmek istemem...

Müziğe bence siyaset çok da abartı olmayacak şekilde katılmalı hep aşk şarkıları yazılmaz. İçinde bulunan durumlar, istemler, isyanlar bunları en güzel müzikte dile getirebilir insan. Hayko nun karakterini veya siyasi görüşünü eleştirmiyorum zaten müzik alt yapasını beğendiğimi de söyledim ama yaptığı müziğin çok fazla abartıldığı düşünüyorum. Ama ismail türüt ü sabaha kadar eleştirebilirim.

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bencede müziğe siyaset katılmalı, hep aşk şarkıları tabiiki yazılmaz. zaten rock ta bi isyan müziğidir bi nevi başkaldırış düzene karşı..yani biçok konu olabilir şarkılarda.. siyaset olabilir, ölüm olabilir, yaşam olabilr doğum, şiddet, aşk sevgi, yalan, her türlü konuya yer verilebilir şarkılarda..

amaaa eğer müzik "birilerini hedef gösteriyorsa" "katilleri savunuyorsa" yada "birde buna klip yapılarak çeşitli insanların fotoğrafları konuyorsa, hedef gösteren bir siyesat yapılıyorsa" ozaman eleştirilir tabiiki.. ve ben müziğin "böyle bir siyasete" alet edilmesine karşıyım. çünkü bu siyasetten ziyade bir katil AK(!)lamasıdır. ozaman herkes birbirini öldürsün böyle bi sonuç çıkıyo ortaya eline silahı alan, sen benim gibi düşünmüyosun sen bizden değilsin diye ona buna ateş etsin..

zaten işte olay bu, sanatta bu yoktur. herkes istediği gibi düşünmekte ve istediği şeyi üretmekte özgürdür. sen hiç bi popçunun eline silah alıp bi rockçıya "sen rock yapıosun, ama ben rocktan nefret ederim. niye rock yapıosun ozaman ölmeyi haketmelisin çoat!" diye vurduğunu öldürdüğünü duydun mu bu çok saçma bişey.. ama siyasi olarak bakma olaya.. zevkler farklıdır konusundan bahsediorum.. yani bu tür zevksel seçimler eleştirilemez (işin içine cevap hakkı doğacak şeyler radikal siyaset gibi olmadığı sürece) eleştirilemiceğini, tarzının eleştirilmesini, özentilik konusunun sıkça vurgulanmasını saçma bulduğum için "Hayko Hakodur" dediğimi yani hayattaki müzik seçimleri, zevkleri konusunda söylediğimi anlatabiliyorumdur inşallah..

eğer sadece karadeniz şarkılarını söyleseydi evet ismail türütte ismail türüttür benim için.

ki eğer bir sanatçı(!) dediğimiz insan, başka bir insanın ölümüne sevinir gibi, ve üstelik birde şunlar şunlarda vatan haini, şimdide sıra onlarda öldürün şeklinde(!) şarkı yapıp söylüyosa,
ben o kişinin sanatınıda eleştiririm(!) ve sanatını bırak insanlığınıda(!) eleştiririm, ahlakınıda(!), düşüncesinide(!) ve Allah'a inancınıda(!) eleştiririm.

AyKuTix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
EzOhİsTaN sanırım aynı şeyleri savunup aynı şeyleri söylüyoruz ama seni çözemedim daha bana karşı bir önyargın olduğunu ve beni yanlış anladığını düşünüyorum. Ben hiç bir zaman faşist bir düşüncesi savunmam. İsmail Türüt'ün muhabettini yapmak bile sinirlerimi bozuyor. O sadece bir örnekti. Uzayıcağını bile düşünmedim. Müziğe siyaset katılmalı derken İsmail Türüt doğru yaptı demedim hiç bir zaman. Ama sende diosun ki 1 mesajın da müziğe siyaset katılmamalı bir mesajında da katılmalı diosun sanırım ismail türüt mevzusu kafamızı karıştırıp birbirimizi yanlış anlamımıza sebebiyet verdi.

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
AyKuTix dedi ki:
Ayrıca arkadaş demişki hayko "haykodur" yani. O zaman İsmail Türüt de "İsmail Türüttür" eleştirmeyelim. Böyle bi sığ düşünce olabilir mi?
yanlış anlaşılma burdan başladı zaten.. ve ben sana sığ düşüncede olmadığımı anlatmak amacıyla yazdım cevap veriyorum. olay uzasın diye bi maksadım kesinlikle yok ;)

AyKuTix dedi ki:
bana karşı bir önyargın olduğunu ve beni yanlış anladığını düşünüyorum

kesinlikle bir önyargım yok ama bana sığ düşünüyosun diyerek ilk önyargıyı sen yaratmıştın. bense sadece ne anlatmak istediğimi yazdım.

AyKuTix dedi ki:
Ama sende diosun ki 1 mesajın da müziğe siyaset katılmamalı bir mesajında da katılmalı diosun

AyKuTix dedi ki:
Müziğe bence siyaset çok da abartı olmayacak şekilde katılmalı hep aşk şarkıları yazılmaz.

bir mesajımda siyaset katılmalı bir mesajımdada siyaset katılmamalı demedim. sadece sen dedinya abartılı olmadıkça siyaset olabilir şarkılarda hep aşk şarkısıda olmazki.. bende buna karışık siyasetin tabiiki konu olarak yer alabilceğini söyledim. bunda ortak düşüncede buluşuyoruz

ama şunu söyledim katılmamalı derken! "siyaset adı altında" "ölün, öldürün" mantığını kabul etmediğimi, bunun müziğe katılmaması gerektiğini ve bunun ne kadar siyaset veya sanatolduğunu eleştirdiğimi anlatmak istedim bunu. yoksa ben bi siyaset katılsın bi katılmasın gibi bişey söylemedim..
yanlış anladığın başka bişiy varsa yaz açıklayabilirim :P

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sonuna kadar ROCK! savaşaROCK, barışaROCK, soraROCK, yaşayaROCK :D

flz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende rock müzik dinlerim ama bu herkesi dinlerim anlamına gelmiyor.Zaten mecbur deyilim nasıl birisini sevme hakkınız varsa benimde sevmeme gibi bir hakkım var.Hayko hakkında yazdıklarım benim düşüncelerimdir ne kendisine nede hayran kitlesine yapılmış bir hakaret deyil ben onu öyle görüyorum.Yaptığım yorum çok talihsizmiş bence asıl talihsizlik düşüncelerime yapılan saygısızlıktır.Bütün yorumları abartılı buluyorum tüm yazdıklarımında arkasındayım.

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Nereden konuya giriş yapacağımı bilemiyorum maşallah ezohistan ve AyKuTix coşmuş :} ;)

Ben sevgili arkadaşım Flz ile başlayayım Bu istatistik bilgilerinin kaynağı var mı? yani haykonun dinleyici (hayran) kitlesini oluşturan grubun çoğunluğunun çolukçocuk olduğuna dair ??

Rock müziği benimseyen bi insan pop tarzı bir müzik dinlemez çünkü ters gelir olmaz ..
Bende bu yüzden bir talihsiz yorum yapmış olduğunu söylüyorum ve sana diyorum ki.. Bir Rocker kimliği ile yazmadın ;)

EzOhİsTaN dedi ki:
rockçılara neden bu özentilik etiket gibi yapışmış durumdadır anlamıyorum!? hadi bu müziği beğenmeyen biri söylese bi nevi... özellikle rock dinleyenler bu özenti etiketini yapıştırınca bana garip geliyo.. :^)

Anlatayım çünkü bizim rock müzisyenlerimizin çoğu dışarıdan ital parçalar yapıyor yani ben hayko için kısmen böyle düşünüyorum. Kendi müziğini üreten çok az.. Hiç bir türk rock albümü dinlediğiniz'de dikkat ediyor musunuz? melodiler çok tanıdık geliyor halbuki parça daha çok yeni ;)

EzOhİsTaN dedi ki:
çünkü hayko benim hayranlarım olsun die zaten yapmyo bu müziği. ki çoğu kişi belkide beğenmiyo!! ama hayko "haykodur" yani.. bilmem anlatabildimmi?

Müziğini insanların dinleyip beğenmesi için yaptığına eminim Hayko'u hayko yapan Sevenleridir ;) Bence hayko konusu gereksiz uzuyor. Ezo sence bilmem ben anlata bildim mi!? ;)

AyKuTix ve onair öncelikle SDN'e ve tabii ki Kulübe hoş geldiniz! ;) isimleriniz listeye eklendi..

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
warkortali dedi ki:
EzOhİsTaN dedi ki:
çünkü hayko benim hayranlarım olsun die zaten yapmyo bu müziği. ki çoğu kişi belkide beğenmiyo!! ama hayko "haykodur" yani.. bilmem anlatabildimmi?

Müziğini insanların dinleyip beğenmesi için yaptığına eminim Hayko'u hayko yapan Sevenleridir ;) Bence hayko konusu gereksiz uzuyor. Ezo sence bilmem ben anlata bildim mi!? ;)

tabiiki her sanatçıyı var eden sevenleridir sadece hayko için geçerli değil. ama şöyle bişiy var hayko rock seçti diye aman beni dinlemeyen kesim olucak aman ben naapsamda onlarda beni dinlesin gibi bi düşünceye kapıldığını sanmıyorum.

yani söylemek istediğim haykoda sanatı sanat için yapıp toplum önüne ben buyum tarzım bu ister beğenin ister beğenmeyin diye sunanlardan..

konu biraz uzamış olabilir ama rock konusundada başka ne konuşulur bunları konuşmamız çok normal bence :D haykodan bahsetmiyelim ozaman artık bencede.. herkesin düşüncesi farklı belkide sorun burdan çıkıo..

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Hayko mevzuu uzadı sakız gibi :) boşuna tartışmıyoruz ve gayet yerinde bir konu tabii ki ;) ama sonuca bağlamakta güçlük çekiyoruz :) biraz soğusun sonra tekrar konuşuruz :)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Merhaba Rocker dostlarım,

Benimle çalışmak ister misiniz?

ADMİN olarak görevde bulunduğum http://www.rockncafe.com/ Forum'da Yanım'da moderatör olarak görev almak isteyenler, bana ö.m yollasın konuşalım..

Edit : Forum hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Yakup - Tek Dostum Var
[flash=380,80]http://media.imeem.com/m/pASeFr_RoV/aus=false[/flash]

İşte tamamen farklı ve kaliteli bir iş, albümlerini hiç bir ücret talep etmeden kendi web sayfalarından dağıtıyorlar.Müziği sadece müzik yapmak için yapıyorlar ;) türkiyenin yeni soluğu.. varsa bi benzerini yapan gösterin.

NOT: Grup ile ilgili detaylı bilgi için forumumuzu araştırın (mevcut) ;)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
27.09.2007 Saat : 21.00 Kulübümüzün bünyesinde olan arkadaşlar ile bir msn buluşması yapıyoruz katılacak kişiler
warkortali-sdn@hotmail.com u listelerine eklesinler görüşmek üzere..

Konu : Atıp tutacaz işte :P ( Ciddiyim !!! )

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
warkortali dedi ki:
27.09.2007 Saat : 21.00 Kulübümüzün bünyesinde olan arkadaşlar ile bir msn buluşması yapıyoruz katılacak kişiler

Inşallah katılmaya çalışalım ^^

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Wolker dedi ki:
warkortali dedi ki:

Inşallah katılmaya çalışalım ^^
Bak bunu unutmuştum ben!
21'den önce (19 gibi) hatırlayan biri konuya mesaj atsın da son gönderilen mesajlardan hatırlayalım ^^

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Merak etmeyin hallederiz ;)

Arkadaşlar şu konuyu tekrar hatırlatayım acil yardımcıya ihtiyacım var ilgilenen varsa öm atsın ..

warkortali dedi ki:
Merhaba Rocker dostlarım,

Benimle çalışmak ister misiniz?

ADMİN olarak görevde bulunduğum http://www.rockncafe.com/ Forum Yanımda moderatör olarak görev almak isteyenler, bana ö.m yollasın konuşalım..

Edit : Forum hakkında yorumlarınızı bekliyorum.