Root nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

adaratc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba 5 aydır andoid kullanıcısym coğu programı bulup kurabiliyorum iyi bi kullanıcıyım ama şu root olayını anlayamadım.
Telefonum galaxy s3 yurt dışı garantisi olmayan bi cihaz memnunum bi sorunu yok merak ettiğim

Root nedir, nasıl yapılır, artı ve eksileri nelerdir, bize ne kazandırır ?

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Root basit bir tanım ile linux daki admin dir. Yani telefonun herşeyini değiştirmeni mümkün kılar . En basitinden Rom unun değiştirme . S3 şuan 4.3 var bildiğim kadarı ile sen root yaptıktan sonra 4.4 kurabilirsin,

Başka bir yanı Set CPU , titanium backup , Set DNS gibi root isteyen uygulamaları kullana bilirsin.

Zararı ise telefon garantiden çıkar , bütün yetkilere sahip olduğun için yanlış birşey yaptığında telefon tuğla olabilir .

Benim bildiğim kadarı ile root böğle birşey ve ayrıca telefonum rootlu iyiki yapmışım . Yeni telefon aldığımda ilk gün rootlicam.

nurdede1986

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Root olayına karaborsa dalmanı tavsiye etmem. İyice bir araştır. Farklı teknikler var.

adaratc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Root basit bir tanım ile linux daki admin dir. Yani telefonun herşeyini değiştirmeni mümkün kılar . En basitinden Rom unun değiştirme . S3 şuan 4.3 var bildiğim kadarı ile sen root yaptıktan sonra 4.4 kurabilirsin,

Başka bir yanı Set CPU , titanium backup , Set DNS gibi root isteyen uygulamaları kullana bilirsin.

Zararı ise telefon garantiden çıkar , bütün yetkilere sahip olduğun için yanlış birşey yaptığında telefon tuğla olabilir .

Benim bildiğim kadarı ile root böğle birşey ve ayrıca telefonum rootlu iyiki yapmışım . Yeni telefon aldığımda ilk gün rootlicam.

küçük bi araştırma yaptım menümde Süpersu diye bi uygulama var rootlu cihazlarda oluyormuş genelde. bide root checkin die bi program indirdim galiba root erişimi var
x36569.png

e5a0Nd.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...