Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad Multiplayer inceleme

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
1313452592_red-orchestra-2-heroes-of-stalingrad-logo.jpg

Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Tripwire Interactive'in yaptığı Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad 13 Eylül 2011 de çıkması bekleniyor. Ancak Deluxe edition satın alanlar 1 hafta önce multiplayer oynayabilecekler. Bende bu sayede erken oynayıp kısa bir inceleme yapma şansı yakaladım.

P6EI.jpg

Beta olmasından dolayı single player oynanamayan oyunda sadece multiplayer oynanışa sahip.

FNSH.jpg

Multiplayer oynanışta Assault, Rifleman, Elite Rifleman, Machine Gunner, Marksman, Squad leader ve commander olmak üzere toplamda 7 sınıf mevcut. Oyunda ki dengeyi sağlayabilmek için sınıflarda kişi sınırlaması yapılmış. Her istediğiniz zaman istediğiniz sınıfı oynayamıyorsunuz.

YBP8.jpg

ZERV.jpg

Unreal Engine 3 oyun motoru kullanılarak geliştirilen oyunda animasyon, grafik ve seslendirme oldukça güzel tasarlanmış.

KSB8.jpg

021O.jpg

Oyunda dikkatimi çeken en güzel nokta her haritada her sınıfı rahatlıkla oynayabileceğiniz çok uygun yerler oması. Sniper için çatılar, Makinalı tüfek kullananlar için küçük duvarlar gibi bir çok stratejik yerler mevcut. Ancak özellikle sniper olanların sıkıntı yaşayacağı bir durum var. O da uzaktaki takım arkadaşınızın ismi gözükmüyor olması. Takım arkadaşlarınızı öldürmemek için çok dikkat etmelisiniz.

COVW.jpg

Oyunda haritalar oldukça büyük ve her sınıfa uygun olarak tasarlanmış. Haritalar muharebeden çok bina odaklı yapılmış. Haritalarda ki tüm binaların içine girilebiliyor. Her haritada oldukça fazla kritik nokta var. Bu sayede oyunda strateji ön planda oluyor.

BHVK.jpg

P8SX.jpg

Son olarak oyunun modellerine değinmek istiyorum. Oyunu normal ayarlarda oynamama rağmen modellemeleri oldukça iyi tasarlanmış ancak kaliteli görüntü için en az quad core işlemci, 3GB ram ve 512MB ekran kartlı bir bilgisayar şart.

Özetle oyun ikinci dünya savaş atmosferini oldukça güzel yansıtmış. Tek kişilik oyunda 2 ülkeye ait senaryoyu da oynayabileceğiz. Multiplayer da 64 kişiye kadar destek var. İkinci dünya savaş oyunlarını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir oyun.​

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
tek kişilik modda hem nazi hemde rus olabileceğiz.

Ellerine sağlık oyun beklediğimiz gibi beklediğimizden biraz kötü mü ?

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
tek kişilik modda hem nazi hemde rus olabileceğiz.

Ellerine sağlık oyun beklediğimiz gibi beklediğimizden biraz kötü mü ?

Oyun haritaları oldukça büyük ve beta olduğından çok fazla oyuncu yok. Ancak yinede oldukça akıcı oynanışa sahip. Seçtiğin sınıfın rolünü yapabilecek oldukça fazla mekan var. Biraz strateji ile fazla zorlanmadan oynayabiliyorum. Bu yüzden oyunda piyade olarak beklediğimden daha iyi çıktı. Ancak henüz tank kullanma şansım olmadı malesef :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Grafikler vasat geldi ama oynayışta çok önemli hadi bakalım

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
grafikler tam ayarda değil sanırım youtubedan video izleyebilirsiniz.

Oynanış ise kişisel zevke göre hardcore tarzda herkes hoşlanmayabilir.

Benim merak ettiğim sp modu mp nin ilk oyunla çok farkı yok.Kamp modunu oynayabiliyorsan görüşlerini çok merak ediyorum

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
grafikler tam ayarda değil sanırım youtubedan video izleyebilirsiniz.

Oynanış ise kişisel zevke göre hardcore tarzda herkes hoşlanmayabilir.

Benim merak ettiğim sp modu mp nin ilk oyunla çok farkı yok.Kamp modunu oynayabiliyorsan görüşlerini çok merak ediyorum

Dediğim gibi kamp modu henüz oynanabilir değil. Sadece multiplayer oynanabiliyor şuan için. Ancak sp için görev listesini görebiliyoruz fakat öyle çok uzun sürecek gibi görünmüyor. Senin için axis campingin görev listesinin resmini aldım. Listeye bakarsak bir görevi yapmadan diğerleri açılmıyor. hatta eğitim bölümü oynamak bile mecburi kılınmış.

QZ86.jpg

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tripwire a güveniyorum inşallah iyi oyun olur..

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu arada ekran görüntülerini neyle aldın çok kalitesiz görünüyor.İlk oyun orta ayarda bundan daha iyiydi.Frapsla mı ?

DX 11 desteği de yok

--------------

Oyunun müzikleri Sam Hulick imzalı müziklerde başarılı olur....

Oyunu zaten medium ayarlarda oynadım. Kafanızda o yüzden grafik konusunda soru işareti olmasın. Ekran görüntülerini 800 boyutuna düşürdüm forumda rahat görünmesi için. 1280*1024 yapınca forumda çok büyük görünüyor.

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kendi otomatik küçültüyor.Tam ayarlarda ben tam çözünürlükte oyuniçi bir ekran görüntüsü bekliyorum.AA sızda olur.