cv dediğin kağıt parçasımerhaba ben python öğrenmeye başladım ve ünv gittiğim bölümü bunun için dondurdum ama python öğrendikten sonra nasıl devam etmeliyim hangi eğitimleri cv ekleye bilirim bilmiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler
Siber güvenliği python ve linuxa indirgemek hata. Python ve linux sadece bu iş için araç gibi. Linux olduğu kadar windowsda kullanılıyor keza macos da.
Bir arkadaş yukarıda siber güvenlikde ki araçların python ile yazıldığını söylemiş fakat öyle değil. Python ile genelde exploitler ve araçlar içerisindeki scriptler yazılıyor. Kaldı ki bu o anki işin ne gerektirdiğine bağlı, python ruby php c… hepsi kullanılabilir.
Bilgisayar ağlarını (protokoller, iletişimler vb), script ve programlama dillerini (hem kendin geliştirme yapabilecek hem de yazılanları anlayıp, işine geldiği şekilde değiştirebilecek kadar), teknolojileri ve frameworkleri genel hatlarıyla (bazen detaylı şekilde) bilmen gerekir.
Şimdi tabiili her şeyi tam olarak bilemezsin, yapacağın işe uzmanlaşacağın alana göre bir yön çizersin.
Ancak ve ancak temel bilgileri öğrenmeye başlayıp, kendin bir şeyleri kavradığında neyi öğrenmen gerektiğine karar verebilirsin.
Benim önerim önce python ile algoritma geliştirmeyi, temel linux kullanımı öğrenmen. Daha sonrasında bilgisayar ağları, farklı diller ve teknolojilerle devam edebilirsin.
Doğrusumu söylemek gerekirse bir lisans (tercihen mühendislik) diplomanız olmadan kendinizi ne kadar geliştirirseniz geliştirin 1-0 geride kalırsınız. Yıllarınızı verip belirli bir portfolyo oluşturmanız gerekir ki kendinizi öne çıkartabilin. Ama diploma olmadan kurumsal bir kariyer çok zor.peki ben şuan yazılım öğrenmeye başladım yani bu alanda çalışmak istiyorum python ile başlamak iyimi yani kendimi iyi geliştirirsem piyasada iyi bir iş bulabilirmiyim
Ben makine muhendisligi okuyorum. Aklimda yazilima kaymak gibi bir fikir var sizce nasil bir yol izlemem gerekir. Son sinifim bu aradaDoğrusumu söylemek gerekirse bir lisans (tercihen mühendislik) diplomanız olmadan kendinizi ne kadar geliştirirseniz geliştirin 1-0 geride kalırsınız. Yıllarınızı verip belirli bir portfolyo oluşturmanız gerekir ki kendinizi öne çıkartabilin. Ama diploma olmadan kurumsal bir kariyer çok zor.
Diplomasız olup kendini yazılımda geliştiren (alaylı) yazılımcılar da yok değil. Fakat uzun zamanınızı alacaktır.
Makine bölümüyle yakın bir alanda mı calısmak istiyorsun (robotik, gömülü sistem vs) yoksa daha farklı bir alan mı? Yani nasıl bir hedefin olduğuna göre izleyeceğin yol değişirBen makine muhendisligi okuyorum. Aklimda yazilima kaymak gibi bir fikir var sizce nasil bir yol izlemem gerekir. Son sinifim bu arada
Bilmiyorum hocam yurt disindaki istihdama gore gidebilecegim en rahat yolu ariyorumMakine bölümüyle yakın bir alanda mı calısmak istiyorsun (robotik, gömülü sistem vs) yoksa daha farklı bir alan mı? Yani nasıl bir hedefin olduğuna göre izleyeceğin yol değişir
Her alamda istihdam sağlanıyor yurt dışında. AI mühendisi, python/java/.net developer, mobile devoloper… Her alanda iş bulabilirsin. Önemli olan yabancı dilin ve varsa aldığın sertifikalar. Ek olarak yurt dışı için yüksek lisans önemli. Yani bu alanlardan birini secip o alanda çalışmalısın. Ne yazık ki sadece bir mühendislik mezununun doğrudan yurt dışında istihdam bulması çok zor.Bilmiyorum hocam yurt disindaki istihdama gore gidebilecegim en rahat yolu ariyorum
Makine sektoruyle baglantili olarak yonelebilecegim en iyi programlama dili hangisi olabilir hocam?Her alamda istihdam sağlanıyor yurt dışında. AI mühendisi, python/java/.net developer, mobile devoloper… Her alanda iş bulabilirsin. Önemli olan yabancı dilin ve varsa aldığın sertifikalar. Ek olarak yurt dışı için yüksek lisans önemli. Yani bu alanlardan birini secip o alanda çalışmalısın. Ne yazık ki sadece bir mühendislik mezununun doğrudan yurt dışında istihdam bulması çok zor.
C/C++ olabilir çünkü doğrudan donanımsal programlama için kullanılabiliyor ama direkt C gibi bir dille başlamak çok zor olabilir. C de sıkıntı memory allocation ve pointer mantıkları, daha “low level” bir programlama dili. Bu sebeple iyi bir donanımsal bilgi ve algoritma yeteneğin gerektiriyor.Makine sektoruyle baglantili olarak yonelebilecegim en iyi programlama dili hangisi olabilir hocam?
Teşekkurler hocamC/C++ olabilir çünkü doğrudan donanımsal programlama için kullanılabiliyor ama direkt C gibi bir dille başlamak çok zor olabilir. C de sıkıntı memory allocation ve pointer mantıkları, daha “low level” bir programlama dili. Bu sebeple iyi bir donanımsal bilgi ve algoritma yeteneğin gerektiriyor.
Python da robotik alanlarda sıkça kıllanılıyor ve temel programlama mantığını (algoritma geliştirme vs) kavramak için uygun. Benim önerim python ile başlamak olacaktır.