PC açılmıyor

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bugün ben pcyi açık bırakmıştım bir tane oyun açıktı sonra telefonu yatırmaya gittim pc açıktı geldim baktım annem pcyi kapamış bende söylene söylene güç tuşuna bastım ama açılmadı ışık gelmedi ses gelmedi sadece düğmeyi ileri itiyordum sonra içini açıp bir güzel tozlarını aldım ramleri çıkarıp tekrar taktım(düzgün taktığıma eminim) fanları temizledim(4 fan)kabloları çıkardım bozuk yeri var mı falan hepsine baktım tekrar taktım ama yine aynı güç düğmesine bastığımda sadece basmış oluyorum hareket yok yani düğme içeriye girip geri geliyor ışık ses falan açılmasıyla ilgili birşey yok hoparlör ile monitör çalışıyor güç kaynağından olabilir diye düşünüyorum ama hiç böyle birşey yapmamıştı

Güç Kaynağı:AOpen Z-300 300 watt

Şunu da unutmuyum annem pcyi oyun falan açıkken güç düğmesine basılı tutarak kapatmış.Yardım edin üst kattaki pcden yazıyorum nasıl açacağım pcyi?

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
güç kaynağından ziyede power tuşu bozulmuştur. Bilmiyorum eliniz bu işe yatkınsa power tuşunu söküp bir bakmayı deneyin

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Olabilir çünkü bilgisayar arasıra kapanırken 10 dk bekleyip aptallık yaptığında güç tuşundan kapadığım fazladır.Başka önerileriniz var mı güç tuşu bozulduysa nasıl tamir edilir yani sökersem ne yapmam gerekiyor?

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Olabilir çünkü bilgisayar arasıra kapanırken 10 dk bekleyip aptallık yaptığında güç tuşundan kapadığım fazladır.Başka önerileriniz var mı güç tuşu bozulduysa nasıl tamir edilir yani sökersem ne yapmam gerekiyor?

ister kasayı götür yok taşımayım dersen geçmeli zaten çoğu önce kasada kini çıkar en yakın bilgisayarcıdan benzerini alır takarsın. eğer sorunun bu olduğundan tam olarak emin olmak istersen ki dikkatli olman lazım akım var power tuşundaki ince telleri (2ad.)koparıp birbirine değdirmen lazım . pc açılacaktır

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bence Power Supply in nakavt olmuş ! ! Çalışıyordu ben giderken bilmem ne deme . Çünkü Elektronik şeyler anlık Bozulurlar zaten .!

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
ister kasayı götür yok taşımayım dersen geçmeli zaten çoğu önce kasada kini çıkar en yakın bilgisayarcıdan benzerini alır takarsın. eğer sorunun bu olduğundan tam olarak emin olmak istersen ki dikkatli olman lazım akım var power tuşundaki ince telleri (2ad.)koparıp birbirine değdirmen lazım . pc açılacaktır

buneya arabaya kontak yaptırmak gibi bişey bu :dil: :thumbup:

insert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence mainboard üzerindeki power buttonundan gelen soketlerını sok sonra maınkart uzerindeki pinleri bir tornavida ile kısa devre yap eger power dugmen bozuksa burdan acabılırısın

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Hepsini deneyecem sağolun olmassa artık 80 tlye bir power supply alırım 400 wattlık geçen internette görmüştüm bilgisayarcı yapamassa power supply alacam demekki sağolun başka önerileriniz var mı?

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kasanın anakart bağlantı kablosunu çıkart. Oraya kontrol kalemiyle iki pine temas et. Pc açılırsa kasa kablosunda problem var demektir. açılmassa başka bir güç kaynağı dene. Bak bakalım çaışacakmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayarım açılmıyor kullanıcı profili hizmete açılm
adı dıyo ne yapsam olmuyo bir önerisi olan varmı