Okumayı Bile Beceremiyorum

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Üniversite garip bir ortam işte :D Hocaları anlamak mümkün değildir ilk başlarda. Kimi yoklama alır kimi almaz, kimi derse geç gelir ama derse geç gelen öğrenciyi derse almaz, kimi kızlara yalakalık yapar, kimi 10 numara adamdır, kimi disiplinlidir, kimi vurdumduymaz, ... vb :D

Geçmiş olsun bu arada. Ama 2 hafta derse gitmemeyle nasıl kalıyorsun anlamadım. Bizim üniversitede normal derslerde %70, meslek derslerinde %80 derse devam zorunluluğu vardı kağıt üzerinde. Genelde de çoğu üniversitede bu şekilde uygulanıyor diye biliyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
4 derse girmeyince kalıyormuşsun. 6 derse de heyet raporu olarak girmeme şansın var, daha fazlasında heyet bile kurtaramıyor seni. BIL 101E dersi 2 saatlik dersler halinde, yani her hafta 2 saat aslında. ING 101 dersi de 3 saat, bir saat gibi görünüyor ama 3 saat işleniyor, 3 ders saati olarak yoklama alınıyor.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Hımmm. Demek böyle bir kuralınız var. Sen yine de hocana derdini uygun bir dille anlat. Birini kurtardım diyorsun. İngilizceyi de kurtarabilirsin. Üniversitede bazı konularda ısrarcı olmak gerekiyor. Arada düzenbazlık da şart oluyor :D Arkadaşımın biri allem etti gullem etti alması gereken max krediden 3-4 kredi fazla alabilmişti :D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
Teşekkür ederim yorumlar için. Bilgisayar dersinden kalmamışım, hoca prosedürel olarak alıyormuş yoklamayı. İngilizce de çok önemli değil, ÇAP tehlikeye girmediğine göre henüz sorun yok. İngilizceyi artık 2. dönem de almak zorundayım, o kadar. :)

Ve şu yoklama işi bence de saçma. 18 yaşına gelmiş adam o derse girmesi gerektiğini biliyor olmalı. Ben şahsen girmem gereken dersleri biliyorum. Fizik dersini sadece 1 kere kaçırdım, onda da uyanamamıştım işte hasta olduğum hafta.

@DarKeN, yataktan bile kalkamıyorken nasıl girseydim derslere?

dediğin doğru aslında bu devam olayı çok sıkıcı :)

ama
ben hoca olsam yoklama alırım. aldığım yoklamayı da devamsızlıktan bırakma geçirme konusunda kullanmazdım. finalde notu az farkla eskik kalan öğrencilere devam durumuna göre yardım ederdim sadece :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Sen İStanbul un soğunda çarpılıyorsan sıcağına nemine hiç gelemezsin o zaman Merve :) ben Sivastan geldiğimde kısa kolluyla dolanıyorum şubatta :D :D

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Daha önce açtığın konularda ÇAP yapmak çok zor diyenler olmuştu. Ama sen derslerime iyi çalışırım yaparım diyerek kulak asmamıştın. Buradanda anlaşıldığı gibi bütün olasılıkları göz önünde bulundurmadığın belli oluyor.

Geçmiş olsun...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
:D İşin kötü yani derslerde ve notlarda sıkıntım yok, beklediğim gibi oturup ödev filan yapıyorum yani. :) Ama bu iş hiç iyi olmadı.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bu ne rezillik.Nasıl bi kafeymiş o!Nerede adı ne bu kafenin Merve

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Kampüs Ayazağa Kafe gibi bir şey ismi. İTÜ'nün Ayazağa kampüsünde.

Ugurcan377

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
O kafe çokca eleştiriliyor İTÜ öğrencileri tarafından Kampüs Kafeyi kampüste istemiyoruz şeklinde facebook grupları bile var

Empty Project

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şimdi gerçekleri söyleyince kötü olucam biliyorum ama maalesef ki istanbul'a gelen çoğu üniversite öğrencisi gibi kendini gezmeye tozmaya vurup bu hallere düşmüşsün. Dersleri asıp gezeceğine önceliğinin okumak olduğunu idrak edebilseydin şimdi burada ağlamayacaktın. Kusura bakma dost acı söyler derler Gerçi ben dostun falan değilim ama nedense acıları söylemeyi severim... Bu arada seni tanımam etmem yeniyim daha forumda objektif olduğumu düşünüyorum bu yüzden.. Bence hala burada yazıp çizeceğine kalan 3-5 dersine tüm gücünle yoğunlaşıp ailenin senden beklentilerini karşılamalısın.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Gezmek? :D

Beni tanısan şu yorumu yapmazdın. İstanbul'dan nefret ediyorum ben, gezmeyi de hiç sevmem. İstanbul'u gezmeyi ise hiç sevmem. :) Hafta sonu yurttan dışarı çıkmıyorum be.

Empty Project

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
e ne diye girmiyorsun arkadaşım ozaman derslerine? 1 hafta hastalık, 1 hafta zehirlenme geri kalan dersler ne oldu? Yurtta oturup ne yaparki insan bütün gün onu anlamadım. Neyse ben söyleyeceklerimi söyledim zaten, gerisi senin bileceğin iş. Senin hayatın sonuçta..

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
e ne diye girmiyorsun arkadaşım ozaman derslerine? 1 hafta hastalık, 1 hafta zehirlenme geri kalan dersler ne oldu? Yurtta oturup ne yaparki insan bütün gün onu anlamadım. Neyse ben söyleyeceklerimi söyledim zaten, gerisi senin bileceğin iş. Senin hayatın sonuçta..

sakin ya :D ailesi bu kada tepki göstermez :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Zaten 2 kere derse girmeyince kalıyorsun, sorun orada. Sadece 2 hafta girmedim, anlatabiliyor muyum? 2 haftada sadece 2 gün girmedim.

Empty Project

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ozaman 2 yol var, ya tanıdık bir doktor bulacak geçmiş tarihli rapor alacaksın, genelde medikodaki doktorlar daha esnek oluyorlar bu konularda öğrencilere karşı. Şansını dene derim. Yada gidip hocalarla konuşup durumunu anlatacaksın 1 ders yoklama eksiğine göz yumacaklar ki sınavlardan yeterli başarıyı gösterirsen hiç bir hocanın okadar katı olacağını düşünmüyorum..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Valla bilemiyorum artık. :D Bilgisayarda problem yok da İngilizce belli değil. Bakalım bakalım. :D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
sağlık ocağıda mı yok yakınlarda merve, iş mi bu yaptığın?
alıcaktın 2 haftalık raporunu ohhh mis

he ya doğru eski tarihli rapor
20 liraya bakar
dil dökersin dökersin o tarihlerdeki giriş çıkışını gösterirsin yurda
olmadı 20-50 lira arası bişi verir alırsın

lacivert88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ingilizcelerin böyle bir özelliği var. %90 devam zorunluluğu. sadece 1 hafta gelmeyebilirsin. 2. hafta da gelmezsen kalırsın. en azından benim aldığım dönem öyleydi. üstelik bu konuda da katılardır. ingilizce derslerinde yoklama hocanın insiyatifinde değildir. zorunludur.

ama diğer derslerde, yoklama alınıyorsa, devam zorunluluğu genellikle %70 tir. Bazı hocalar sadece formaliteden alır bazıları da tek tek isim okur.

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
merve senı bır ara takıp etmıstım yazmısınkı blogunda ben ossyı soruları sallayarak kazandım ve sınavdan once arkadaslar ıddalasmıstın dıkatımı cektı babam odtüde okumamı ne ıstemıyormus sen sankı kesın kazanacakmıs gıbı ituyu ıstemessın bunun altında bısey var gıbı eger fızık muhendısı okuyacak kadar akıllysan bunu yaparsın.

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
sağlık ocağıda mı yok yakınlarda merve, iş mi bu yaptığın?
alıcaktın 2 haftalık raporunu ohhh mis

he ya doğru eski tarihli rapor
20 liraya bakar
dil dökersin dökersin o tarihlerdeki giriş çıkışını gösterirsin yurda
olmadı 20-50 lira arası bişi verir alırsın

20 liraya doktor bağlayan arkadaşlar varsa helal olsun. Bi doktora 20 lira versen sadaka diye geri verir sana :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Jea, hala hayattaysan ve bu satırları okuyorsan 5 saatlik mesafedeyim, yer zaman ve yöntem söyle ve kalan ömrünün tadını çıkar :mrgreen: :D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
20 liraya doktor bağlayan arkadaşlar varsa helal olsun. Bi doktora 20 lira versen sadaka diye geri verir sana :)
valla rapora ne kadar ister bilmiyorumda, biz besyo için yazı çıkarcaktık 20 ye anlaşan vardı (50 istese, 50 daha katar gider heyet raporu çıkartırız)o yüzden dedim 20-50 arası diye raporda kaça bağlarlar bilmiyorum

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
merve senı bır ara takıp etmıstım yazmısınkı blogunda ben ossyı soruları sallayarak kazandım ve sınavdan once arkadaslar ıddalasmıstın dıkatımı cektı babam odtüde okumamı ne ıstemıyormus sen sankı kesın kazanacakmıs gıbı ituyu ıstemessın bunun altında bısey var gıbı eger fızık muhendısı okuyacak kadar akıllysan bunu yaparsın.

Bir şey anlamadım valla.

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
valla rapora ne kadar ister bilmiyorumda, biz besyo için yazı çıkarcaktık 20 ye anlaşan vardı (50 istese, 50 daha katar gider heyet raporu çıkartırız)o yüzden dedim 20-50 arası diye raporda kaça bağlarlar bilmiyorum

İkisi çok farklı şeyler. Eski tarihli rapor yazdırmak öyle anlatıldığı kadar kolay değil. Geçmiş tarihli raporu çoğu doktor yazmıyor.
Bu yüzden öyle git eski tarihli rapor al mantığından tüm öğrenciler kurtulmalı. Hasta olsa bile gidip aynı gün raporunu almalı...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
İkisi çok farklı şeyler. Eski tarihli rapor yazdırmak öyle anlatıldığı kadar kolay değil. Geçmiş tarihli raporu çoğu doktor yazmıyor.
Bu yüzden öyle git eski tarihli rapor al mantığından tüm öğrenciler kurtulmalı. Hasta olsa bile gidip aynı gün raporunu almalı...
abi dediğim gibi bilmem o işleri :D ben besyo için ödenilen paradan dolayı öyle dedim yoksa doktorlarla aram iyidir :D giderim muaynemi olur raporumu alır giderim :D uğraşmam öyle geçmiş tarihmiş ileri tarihmiş vs. diye

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
abi dediğim gibi bilmem o işleri :D ben besyo için ödenilen paradan dolayı öyle dedim yoksa doktorlarla aram iyidir :D giderim muaynemi olur raporumu alır giderim :D uğraşmam öyle geçmiş tarihmiş ileri tarihmiş vs. diye

Kolaylıkla halletmek varken işi zora sokmamak lazım değil mi :)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
[MENTION=70347]Jeaquares[/MENTION] ÇAP yaptın değil mi? Tam prosedürü neymiş bu sene bir akrabamda İTÜ'yü kazandı o da bilgisayarla çap yapmak istiyor.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Boğaziçi tıp a geçti Jeaquares :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Ben de nerelerde diyorum bu kız.. :) Helal olsun valla.