Okumayı Bile Beceremiyorum

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Lise hayatım boyunca 3 kere devamsızlıktan kalmayla yüz yüze geldim, üniversitede de daha 1 ayı doldurmadan 2 dersten devamsızlıktan kaldım ve bu sefer yapabileceğim bir şey de yoktu ya. Ben hayatımda kar görmemiş bir insanım, İstanbul'un soğuğunu yeyince doğal olarak 1 hafta yattım. Ertesi hafta da zehirlendim ve yine 1 hafta yattım. O arada İngilizce ve bilgisayar derslerinden kalmışım. Nereye yazsam, nasıl rahatlasam bilemedim. Foruma bile girmez olmuşum Fizik çalışmaktan. Ne güzel derslere odaklandığımı düşünürken sırayla tüm derslerden kaldığımı öğreniyorum. Okumayı bile beceremiyorum.

18.5 kredi aldım. ÇAP için yıl sonunda en az 35 krediyi almış olmam ve ilk dönem derslerimin tamamını vermiş olmam gerekiyor ama bu kalma durumu sebebiyle gözetime düşme tehlikem var, gözetime düşersem bu dönemi 14 kredi ile tamamlayabiliyorum. İkinci dönem de en fazla 15 kredi alabiliyorum. 35 kredi alamadığım için ÇAP iptal oluyor tabi, e gözetimde olduğum için de okul kafadan 6-7 yıla uzuyor ve her şey mahvoluyor.

Biri beni öldürsün ya. Vardır forumda bana gıcık kapan filan bolca, cidden biri öldürsün beni. Okumayı bile beceremedim.

Ben nerede hata yapıyorum acaba?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Devamsızlık konusunda rapor alabilirdin mesela?

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Saat kaçta? Nerede?

Geçmiş olsun:)

exop

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hasta olduğun ve zehirlendiğin günlerde neden rapor almadın?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
3'te 2. Ne çok seviliyormuşum be. :)

@li10, şöyle söyleyeyim; yataktan bile çıkamadım o haftalarda. Her gün yatmasam bile 3-4 gün gün boyu yattığım oldu. Daha doğrusu sabah uyanamadım. Zehirlenme vakası da şöyle oldu: Yemek yemeye gittik buradaki kafeye. Tatlı istedik, adam bize ekler tatlısını önerdi ve getirdi. Ben tam yemeye başladım, daha arkadaşım başlamamıştı, garson bana gelip "Efendim tadında bir gariplik var mı?" dedi. Öyle bakakaldım, "Nasıl yani?" dedim. O da "Tadında bir gariplik varsa söyleyin, değiştirelim." dedi. Şok oldum. Yarısını yemişim, madem şüpheniz var, neden getiriyorsunuz? Tadı ekşiydi ve içindeki şey de kahverengi-siyah bir renkteydi. Hemen arkadaşıma söyledim, "Bozuk l*n bu." dedi ve değiştirmelerini istedik ama şoktaydık, kalkıp gidemedik bile. Sonra başka bir şey getirdiler, O DA EKŞİYDİ!!! Sonra tabi ben fena halde zehirlendim.

Ha bu arada ben yoklama alınmadığını sanıyordum çünkü 2 Fizik ve 2 Matematik dersimde de yoklama alınmıyordu. Şansıma İngilizce ve bilgisayarda alınıyormuş. Bilgisayar kesin de değil henüz ama İngilizceci bir iyilik yapmadıysa İngilizce kesin.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493

@li10, şöyle söyleyeyim; yataktan bile çıkamadım o haftalarda. Her gün yatmasam bile 3-4 gün gün boyu yattığım oldu. Daha doğrusu sabah uyanamadım. Zehirlenme vakası da şöyle oldu: Yemek yemeye gittik buradaki kafeye. Tatlı istedik, adam bize ekler tatlısını önerdi ve getirdi. Ben tam yemeye başladım, daha arkadaşım başlamamıştı, garson bana gelip "Efendim tadında bir gariplik var mı?" dedi. Öyle bakakaldım, "Nasıl yani?" dedim. O da "Tadında bir gariplik varsa söyleyin, değiştirelim." dedi. Şok oldum. Yarısını yemişim, madem şüpheniz var, neden getiriyorsunuz? Tadı ekşiydi ve içindeki şey de kahverengi-siyah bir renkteydi. Hemen arkadaşıma söyledim, "Bozuk l*n bu." dedi ve değiştirmelerini istedik ama şoktaydık, kalkıp gidemedik bile. Sonra başka bir şey getirdiler, O DA EKŞİYDİ!!! Sonra tabi ben fena halde zehirlendim.

Bile bile lades olmuş..Kobay olarak kullanılmışsın geçmiş olsun...

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351

:)

Peşini bırakmazsın sen bu işin?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
O işin peşini bıraktım ister istemez. Hala şoktayım çünkü ve oranın önünden bile geçmemek için büyük özen gösteriyorum. Halam arayıp müdürüyle kavga etmiş, adamlar 1 hafta halamı arayıp hastahane masraflarımı ödemeyi teklif etmişler. :)

Ama keşke zehirlenip ölseydim... :(

exop

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Ha bu arada ben yoklama alınmadığını sanıyordum çünkü 2 Fizik ve 2 Matematik dersimde de yoklama alınmıyordu. Şansıma İngilizce ve bilgisayarda alınıyormuş. Bilgisayar kesin de değil henüz ama İngilizceci bir iyilik yapmadıysa İngilizce kesin.

Nasıl bir kafeymiş bu. Adam getirmiş ve sonra Tadı garip mi diye sormuş!!!Yuh ARTIK

O işin peşini bıraktım ister istemez. Hala şoktayım çünkü ve oranın önünden bile geçmemek için büyük özen gösteriyorum. Halam arayıp müdürüyle kavga etmiş, adamlar 1 hafta halamı arayıp hastahane masraflarımı ödemeyi teklif etmişler. :)

Ama keşke zehirlenip ölseydim... :(
Böyle şeyler deme.Olsun yarım dönem uzasın, hayırlısı buymuş.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

Adam tatlı getiriyor ve tadında bir gariplik var mı diye soruyor. Yıkarım ortalığı valla. Şöyle söyleyeyim; varsa tanıdık doktor falan rapor yazdır geçmiş tarihli. Ya da ünvye gidip adamlara yalvaracan. Belki yasal değil ama başka çıkar yolun yok gibi.

+ hastaneye gitmişsin galiba, şimdi kayıtlar falan vardır hastanede sen gittiğin doktora git durumu anlat raporu yazar bence

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yarım dönem uzamıyor ki okul. ÇAP gidiyor, ben ona üzülüyorum. Okul zaten mecburen uzayacak 1 yıl filan.

Adam tatlı getiriyor ve aynen evet, öyle soruyor. Doktora gidemedim tabii ki, hayata çok fena küsmüştüm. Cidden o hafta zaten bozuk olan psikolojim (:)) iyice bozuldu. Doktora da gitmedim zaten, ölüm moduna filan girmiştim. Aptalcaydı ama dersi düşünecek halim yoktu. Okula başladığımdan beri en kötü günlerimi yaşıyordum, bu olay da olunca bir lanet var üzerimde diye cidden kötü kötü düşünmeye başlamıştım. Aslında kuzenim doktor burada ama pretisyen doktor ve özelde çalışıyor; rapor yazabilir mi, bilmiyorum. Bir de biliyorsunuz, ben aslen Aydın'da oturuyorum. Yani burada olmuş olsam zaten annemler doktora da götürürdü. Oradan alınan rapor da geçerli olmuyor. O sebeple kötü bir durum. Hocalara yalvarmayı ben de planlıyorum ve hatta bilgisayar hocasına e-posta attım bile çoktan. İngilizceci de umarım bir şeyler yapmıştır.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
yazdıklarının hemen hemen hepsini okudum. herşeyden önce insanın içi, yani psikolojisi ve iç dünyası karmaşık olmaması gereklidir. Sen çözmeye çalıştıkça düğümler daha da kör olur, birbirine girer. Sonra bu düğümler yavaş yavaş içinden dışına taşmaya başlar. Bir de bakmışsın ki süren bitmiş yaşlı gözlerle geçen 60 seneye bakarken bulursun kendini. Bırak içindeki düğümler fazla büyümeden öyle kalsın. Kendinle az konuşmaya çalış, az kararlar ver. herşey yeniden yapılanarak düzelecektir. emin ol :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ailen durumu biliyor mu acaba?

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Geçmiş seninle alakalı bir durum yok ortada.Şansızlıklar üst üste gelmiş.
Bizde üniversite okuduk,o kadar kısa sürede devamsızlıktan bırakacakalrını zannetmiyorum.Yoklama alabilirler ama dönem sonunda öğrenci işlerine göndermeyebilirler.
Dersin hocalarına git uygun bir dille konuş,halledersin muhtemelen.
Üniversite okumak,kazanmaktan daha zordur onuda söyliyim.(Gittiğim bölüm üniv. belirliyor tabi)
Kaldığın yerden devam et,moralini bozma.
Kolay gelsin.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ah o düğümler... :)

Ailem durumu bilse ne olacak? Henüz hiçbir şey net olmadığından söylemedim ama hasta olup derslere gidemediğimi biliyorlar.

Az önce bilgisayar hocasının e-postasını okudum ve çok mutlu oldum. Şöyle yazmış:

Merhabalar Merve,

Öncelikle endişe etmeni gerektiren bir durumun olmadığını söyleyebilirim.
Devam ile ilgili olarak yoklamayı prosedürel olarak almayı tercih ediyorum.
Fakat %70 devam gerek olmasına ramen şu ana kadar (geçen dönemler) herhangi bir işlem yapmadım. Yani yoklamadan hiç öğrenci bırakmadım şu ana kadar.
Quize girebildiğine sevindim iyi puan almışın. Moralini yüksek tut başaracağına inan gerisi kolay...

iyi günler dilerim

Bugün okuduğum en sevindirici yazılardan biriydi. :) Bu durumda gözetim olayı ortadan kalkıyor. İngilizce öğretmeni bir bayan, o sebeple pek umudum yok ama umarım O da yapmıştır bir güzellik. :)

Çok fena akıllandım diyebilirim sanırım. Artık ölüyor olsam da derslere gireceğim. Üniversitede hiçbir şeyin şakası yok gibi. Lisede sonda devamsızlığım (özürlü olanı) 25'i geçmişti ama belgeleri düzenleyip (bir nevi kanunsuzluk) mezun etmişlerdi beni. Sanırım üniversitede bu olmayacak. Ayağımı denk almam lazımmış. Çok özür dilerim ya, kimden özür dileyeceğimi de bilemiyorum ama pişmanlık hissini resmen yaşıyorum diyebilirim. Her ne kadar zehirlenmeyi filan kasıtlı yapmamış olsam da üzgünüm işte.

FBI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
senin yine 1 dönem uzadı, ben sınıfta kaldım :(

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
geçmişe dair rapor alabilirsen bi şekilde yırtarsn ama bence hocaları ikna etme yolunuda dene derım

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
umudunu kaybetme yavaş yavaş taşlar yerine oturur bende ilk dönem çok bocaladım hatta eşyalarımı topladım gidiyodum arkadaşlar durdurdu okul bittiğinde sınıf 2. siydim :D

derslerden çok hocalara itimat göster herzaman işe yarar ama yala*lık kadar değil :devil2:

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Üniversitede hala yoklama alınıyor. Allahım ne salak bir uygulamadır bu yaaa. Eş*ek kadar olmuş, üni kazanmış insanlara lise talebesi muamelesi yapıyorlar ya uyuz oluyorum.

Ben de dandik bir dersten kalıyordum az daha sırf bu yüzden.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Tarih hocası uzun saçlı bi elemana sen benim dersimden geçemezsin dedi dönem başı,dönem sonu baktık devamsızlıktan kaldı eleman, bütün derslere girdiği halde:)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ilk 3 sene bizde de yoklama diye bir uygulama yoktu. bu sene yoklama var. üstelik hocalar tek tek listeyi okuyarak yapıyor :) %30 luk devamsızlık hakkım olmasına rağmen devamsızlık yaptığımzda da sözlü sınavda bizi bırakmakla tehdit ediyorlar

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Dostum kusura bakma ama açık olacağım suç tamamen senin derslere girip devamsızlık yapmayacaktın. Daha üniversitenin ilk günlerinde böyle yaparak kalırsan devamının da böyle olacağına emin olabilirsin. Nasıl başlarsa öyle gider çünkü. Benden sana tavsiye artık olan olmuş bundan sonra dersleri kaçırma ve kendinin de inanmadığın bahaneler uydurmayı bırak...

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Geçmiş olsun Merve. Yaşananlar her ne kadar senin elinde olmasa da, belli ki senin için bir ders olmuş.

Üniversitelerimizin devamsızlık uygulamasını da oldukça saçma bulduğumu söylemek istiyorum. Bizim de sadece tek bir dersimizde hoca tek tek listeyi okuyarak yoklama alıyor.

Üniversitelerde Devam Zorunluluğu

Belirli bir yaşa ve olgunluğa gelmiş bireylere, bazı şeyleri öğrenmemiş kabul edip yaptırım yoluyla öğrettiğini sanmaktan başka bir şey olmadığını düşündüğüm saçmalık.

Şöyleki;
Şahsıma göre; bir öğrenci okula; yapacağı mesleği en iyi şekilde icra edebilmeyi öğrenmek adına bilgi edinmek için gider. girdiği derslerden kendine has çıkarımlar edinir ve bilmesi gerekenleri öğrenmeye çalışır. Bu bilinçle hareket eden öğrenciyi devam zorunluluğu, öncelikle bir 'zorunluluk' altına sokar ve suç ve ceza sistemi konuşur. Öğrenciyi, bildiği bilgiyi de zorunlulukla tekrar dinlemek zorunda bırakır, bilmediği bilgileri öğrenebileceği zamandan çalarak da, zaman kaybına uğratır.

Kısacası;
birey kendi haline bırakılıp bilinçli ve kendi eksikleri doğrultusunda hareket etmesi yönünde yönlendirilirse başarı düzeyinin ve kalitenin artacağını düşünmekteyim. Zaten bu durumda gerekli ve yeterli bilgi düzeyine erişmemiş kişiler elenir ve meslekler daha kaliteli yetişmiş insanlar tarafından yapılır.

Alıntı

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
İstanbulun havasıda suyuda dışarıdan gelenlere dokunur hanfendi
Özellikle küçük pastaları :D

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Hocayla konuşmayı denedinmi.
Rahatsızdım filan de. Geçerli bir sebebin varsa anlayış göstermesi lazım

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
(Yasak olsa da) bazı doktorlar geçmiş güne rapor yazıyor. Araştır, araştırt bence. Senin yerinde olsam o tatlıcıyı mahkemeye verirdim. Zaman geçince "Keşke, mahkemeye verseydim" diyebilirsin. :) Geçmiş olsun ayrıca...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Teşekkür ederim yorumlar için. Bilgisayar dersinden kalmamışım, hoca prosedürel olarak alıyormuş yoklamayı. İngilizce de çok önemli değil, ÇAP tehlikeye girmediğine göre henüz sorun yok. İngilizceyi artık 2. dönem de almak zorundayım, o kadar. :)

Ve şu yoklama işi bence de saçma. 18 yaşına gelmiş adam o derse girmesi gerektiğini biliyor olmalı. Ben şahsen girmem gereken dersleri biliyorum. Fizik dersini sadece 1 kere kaçırdım, onda da uyanamamıştım işte hasta olduğum hafta.

@DarKeN, yataktan bile kalkamıyorken nasıl girseydim derslere?