Rica ederim. Böyle bir ihtiyacın farkında olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Eğer daha fazla oyuncunun bu güzel oyunu zevk alarak ve anlayarak oynamasını sağlayabildiysem ne mutlu bana.
Bu arada kelime öğrenme ve öğrenilen kelimelerle uzaylı dilindeki cümlelerin otomatik olarak çevrilmesindeki sorunu nasıl düzeltebileceğimi buldum. Bu kısım İngilizce cümle yapısına göre ayarlandığı için öğrenilen kelimeler İngilizce kurallarına göre sıralanıyordu ve aynı kelime birden fazla cümlede farklı anlamlarda kullanıldığı için de ek alamıyordu. Daha önce çözüm olarak bu kısmın devre dışı kalması ve uzaylı dillerinin karşınıza düzgün bir şekilde çevrilmiş olarak gelmesi için ayrıca bir yama yayınlıyordum (Uzaylı Dili Yaması). Ama bu da uzaylı diyaloglarının aslında oyuncunun hangi seçenekleri seçmesi gerektiği hakkında ipucu içermesinden dolayı oyun hilesi gibi işlev görüyordu.
Eğer her şey yolunda giderse yeni çözüm ile birlikte tekrar öğrenilen kelimeler ile uzaylı diyaloglarının çevrilmesi olayı aktif olacak, Türkçe karşılığı olmayan kelimeler gözükmeyecek ve en önemlisi çevrilen uzaylı diyalogları da düzgün bir Türkçe ile karşınıza gelecek.
Tüm hafta deneme yanılmalarla geçtiği için daha iyi odaklanabilmek adına bu hafta güncelleme yayınlamayacağım. Haftaya cumartesi büyük ihtimalle hazır olur.
Ek olarak yama oyunun yeni yayınlanan 2.62 sürümüne uyumlu. Aynı sürüm deneysel kanalda daha önce yayınlandığı için geçen hafta yeni satırları çevirerek yamaya aktarmıştım.
Tekrar teşekkürler. Dilerim bu çabanın karşılığını başka şekillerde de alırsın. Paylaşmak, karşılıksız vermek Allah katında da övülür zira... Konuyu takipteyiz