Nereden başlamalıyım?Neleri satın almalıyım?(Bilgisayar mühendisliği)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12ada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar, 2 sene sonra tüm geleceğimi belirleyecek olan bir sınava gireceğim neyse edebiyata hiç girmeden..Arkadaş bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Kodlar hakkında şuan hiçbirşey bilmiyorum veya programlar hakkında. Neyse üniversiteye 0dan gitmeyi istemyorum yani üniversiteye başlarken az biraz bilgili, tecrübeli bir şekilde girmek istiyorum yani anlayacağınız şimdiden hazırlanmak istiyorum, yapabiliyor muyum diye. İlk olarak basit flash oyun yapmak istiyorum. Bana gerek programlar nelerdir (flash cs4 vs indirdim), hangi kod nedir/ne işe yarar/komutu nedir? Flash dersleri vs umarım beni anlamışsınızdır. Gelelim asıl konuya şimdi ben bu dediklerimin cevabını nereden bulabilirim, desleri kodları internetten detaylı bir şekilde 0'dan gösteren var mıdır? Hangi kitapları alayım? Alacağım kitap isimleri? Neler işime yarar? Neleri yapmalıyım? ve siz nasıl nereden ve hangi kaynakları kullanarak başladınız?
Not: ayrıca android tabanlı (.apk) oyunlar yada programlar yapmayı düşünüyorum, photoshop, grafik konusunda bilgim var. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler, iyi forumlar :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Biraz büyük işlerden başlamaışsın. Basit oyunlar sadece oyuncu gözü ile basit. daha daha basit işlerden başla. Wikipedi özgür ansiklopedi genel bilgi için iyi bir başlangıç. Aradığın her konuda açıklama bulabilirsin.

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bulamadım malesef, önerebileğin kitap vs var mıdır?

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Flash, Android vs. bunlar güzel şeyler elbette. İnşaallah bilgisayar mühendisliğini kazanırsın ve bitirirsin, o zaman çok işine yararlar ama eğer üniversiteye boş gitmeyeyim diyorsan başka alanlarda uğraşman gerektiğini düşünüyorum.

Gideceğin üniversitedeki derslerin içeriğine göre değişmekle beraber bi kere temel olarak algoritma (aslında en önce bunu öğrenmen gerekiyor, her ne kadar biraz sıkıcı olsa da) derslerinin ardından C veya C++ dilini mutlaka göreceksin. Ufak tefek konsol uygulamaları yapmanı tavsiye ederim. Bunun yanında web olarak yüksek ihtimalle PHP göreceksin, o yüzden yine ufak tefek de olsa PHP ile en basitinden bir ziyaretçi defteri tarzında bir web sitesi hazırlayabilirsin. Tabi bu siteyi hazırlayabilmek için diğer bir öğrenmen gereken konu olan veritabanı ile biraz haşir neşir olmalısın. PHP yanında MySQL veritabanı kullanırsan epey bi veritabanı bilgisi de kazanmış olursun.

Diyelim ki süper hızlı öğreniyorsun, her şey yolunda gitti, bunları bitirdin 1 senede, ekstra yapacak bir şeyler lazım. O zaman da Java ve/veya C# ile uğraşmanı tavsiye ederim. Java tarafını ben pek bilmiyorum ama C# tarafından gidersen, dolayısıyla MSSQL veritabanı, ASPX web siteleri falan filan diye uzar gider :)

He şimdi gelelim üniversite kısmına, üniversitede göreceğin bir çok derse önceden hazırlanman pek de mümkün değil aslında :) Ya da bizim dersler öyleydi belki bilmiyorum. Örneğin bi Bilgisayar Mimarisi dersi, yazdığın kodun işlemcide hangi aşamalardan geçtiğini, diskten belleğe, bellekten register'a register'dan işlemciye nasıl geldiğini ve işlemciden geçtikten sonra neler olduğunu 1 dönem boyunca detaylı detaylı öğreniyorsun. Bu konunda ön çalışma yapılabilir elbette ama ne kadar gerekli olduğu tartışılır. Ben yukarıda tavsiye verirken, o öğreneceğin şeyleri mezun olduktan sonra da yüksek ihtimalle kullanabileceğini düşünerek yazdım. Dolayısıyla, yukarıdakileri hallettin mi, üniversite çok da zorlamasa gerek ;)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bilgisayar mühendisliğini kazanacağından nasıl bu kadar eminsin :) ? Şimdiden deneme sınavlarında dereceler yapıyorsan bilemem ama bırak programlama çalımayı, kendini üniversite sınavlarına hazırlan harıl harıl, senin en büyük önceliğin bu olmalı. Matematik ve fen konularındaki eksikliklerini tamamla.

Eğer ingilizcen advanced seviyede değilse, ingilizce kursuna git, kendin çalış. İngilizcen yoksa kör topal gibi olursun. En az programlama kadar önemli ingilizce.

Ayrıca flash senin belkide üniversite hayatın boyunca hiçbir işine yaramayacak, mühendislikle alakası olmayan bir konu. Eğer illa birşeylerle uğraşıcam diyorsan programlama alanında algıritma ve c/c++ ile uğraş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ne aradığını bilmiyorum ama ben Vikipedi de "programlama" olarak aradığım zaman bir genel anlatım çıkıyor ve buradan ilgini çeken konulara mavi bağlantılar bulabiliyorsun ve bu şekilde konudan konuya geçerek biraz fikir edinebilirsin. Önce konu hakkında bir fikrin olmalı ki, ikinci adımda nereden başlayacağına kendin bir karar verebilmelisin. Flash oyunları hakkında bir kitap yok. Oyun yapma programı diye bir programda yok, böyle bir şey bulmayı bekliyordusan. Her şey programlama ile başlar ve programlama ile biter.

dmrc1143

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayar mühendisliğini kazanacağından nasıl bu kadar eminsin :) ? Şimdiden deneme sınavlarında dereceler yapıyorsan bilemem ama bırak programlama çalımayı, kendini üniversite sınavlarına hazırlan harıl harıl, senin en büyük önceliğin bu olmalı. Matematik ve fen konularındaki eksikliklerini tamamla.

Eğer ingilizcen advanced seviyede değilse, ingilizce kursuna git, kendin çalış. İngilizcen yoksa kör topal gibi olursun. En az programlama kadar önemli ingilizce.

evet cok dogru soylemis. ben biliyorumda ne oldu.. sinavda sana al bunu kodla demiyorlar. al bu feni matematigi turkceyi sosyali coz diyorlar. kimse kod bilgine bakmiyor..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Flash oyunlar için Scratch kullanabikirsiniz. ister basit ister şatafatlı orası size kalmış.