Nedir bu Opera? Nasıl kullanılır?..

Opera'yı daha önce hiç kullandınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    209

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Herşey güze sadece bu maddede şurası dikkatimi çekti

Altı çizgili yere göre benim bildiğim kadari ile yapılan web siteler Opera' ya göre yapılmayıp, denenmediği için sitelerin açıkları oluyor bu yüzden Çoğu Hacker'in tercihi diye biliyorum ;)

söylediğin doğru da benim demek istediğim o değil :) şunu demek istedim, hacker ların hedefi Opera kullananlar değil, fazla kullanıcısı olmadığı için uğraşmıyorlar. diğer türlü Opera'nın hacker lar arasında %40lık bir kullanım oranı olduğunu biliyorum :)

--------------------------------------------
Acaba bundan sonra bilgi ve tecrübe paylaşmak yerine böyle davranışlar sergilesek herhalde daha iyi olacak...
-------------------

pozitif bir eleştiri miydi yoksa negatif mi anlayamadım :D ama yine de teşekkürler...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Opera elmalı turta çeşididir...
Çayla beraber harika gider:D:D:D

--------------------------------------------
Acaba bundan sonra bilgi ve tecrübe paylaşmak yerine böyle davranışlar sergilesek herhalde daha iyi olacak...
-------------------

Her konuyu saçma ve küçümser mesajlarınla doldurma, kimse seni takmayacak yoksa. :)

Bu arada Kemal, ben hala şu sekme olayındayım. Sağ-tık menüsündeki seçeneklerin sırasını değiştiremeyiz, değil mi?

Malum, kapalı kaynak...

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Her konuyu saçma ve küçümser mesajlarınla doldurma, kimse seni takmayacak yoksa. :)

Bu arada Kemal, ben hala şu sekme olayındayım. Sağ-tık menüsündeki seçeneklerin sırasını değiştiremeyiz, değil mi?

Malum, kapalı kaynak...

illa zorluyorsun kullanmayacağım diye, şimdi de kapalı kaynak olmasını sok gözümüze :D istersen bir mail at geliştiricilere, belki dikkate alır değiştirirler. yoksa yapacak bir şey yok. ama bence sen takıntından kurtulmalısın. yaptığının windows uygulamalarını linuxta aramaktan bir farkı yok :cool:

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
...
pozitif bir eleştiri miydi yoksa negatif mi anlayamadım :D ama yine de teşekkürler...
Olayın seninle alakası yok dostum...
Senin paylaşımına lafımız yok...
Güzel bir paylaşım yapmışsın.............
:clap::clap::clap::clap:

-------------------------------------
@Jeaquares:
Hangi kişiyi yada mesajı küçümse mişiz?:cursing::cursing::cursing:

Saçma olan mesajlarımızı söyle de bir daha saçmalamayalım.....

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yazı için Teşekkürler

Ama Mozilla Firefox'la Sonsuza Kadar Devam :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
illa zorluyorsun kullanmayacağım diye, şimdi de kapalı kaynak olmasını sok gözümüze :D istersen bir mail at geliştiricilere, belki dikkate alır değiştirirler. yoksa yapacak bir şey yok. ama bence sen takıntından kurtulmalısın. yaptığının windows uygulamalarını linuxta aramaktan bir farkı yok :cool:

Ben sokarım öyle. :D

Kullanmayacağım diye zorlasam, pre-alpha sürümünü indirir miydim? :rolleyes:

Kaynak kodlarını %40'lık Opera'cı hacker kısmı sayesinde temin edemez miyiz? :D

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Opera kullanıyorum çokta memnunum herkesin kullanmasını isterim. :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Acaba opera açık kaynak olsa değiştirebilecek bilgi ve yetenek var mı?

Olur mu yav bunlar linuxu baştan aşağı değiştirebilecek bilgi vede beceriye sahipler:D:D:D

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Ben sokarım öyle. :D

Kullanmayacağım diye zorlasam, pre-alpha sürümünü indirir miydim? :rolleyes:

Kaynak kodlarını %40'lık Opera'cı hacker kısmı sayesinde temin edemez miyiz? :D

hacker lar Operayı hacklemiyorlar ki, onu program olarak kullanıyorlar, kaynak kodlarını bulman zor, şirkette tanıdığın varsa el altından olabilir tabi :D Aklıma şimdi yeni bir şey geldi, bir mail atayım bakayım açık kaynak hakkında ne düşünüyorlar :thumbup:

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Firefox her zaman uyumlu işte. Sırf bunu yaz diye sormuştum bu soruyu. :D Önceden bir yerlerde sormuştum da, unutmuşum; şimdi sen söyleyince geldi aklıma. :)

Pekiii, benim Opera'da halledemediğim bir özellik daha; ben Firefox'ta yeni bir sekme açtığımda (gerek ctrl + t ile, gerekse sağ-tık "Yeni sekmede aç" ile) açılan yeni sekme etkinleşmiyor. Yani ben hangi sekmedeysem o sekmede kalabiliyorum. Fakat Opera'da yeni sekme açtığımda direk o sekme etkinleşiyor ve bu beni çıldırtıyor. :)

Opera 10.10'dan önceki sürümde bulamamıştım yolunu. Bir yolu var mı?

Yalnış anlamadıysam eğer sorunun cevabı "Create Follower Tab" olmalı. Hem 10.10 da hemde 10.50 pre-alpha'da bu özellik var.

Ayrıca yazı için teşekkürler Champion78
Opera kullanmak ayrıcalıktır :)

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Eline sağlık.Güzel bir yazı olmuş.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Operanın üzerine başka tarayıcı tanımam on numara browser...

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Biraz daha açıklar mısın?

Opera'yı sırf o yüzden kullanamıyorum. :)

küçük bir tık yüzünden çok şey kaybediyorsun :D alt tarafı sağ tıkladıktan sonra 3.ye basacaksın :D ya da sen tekerlekli/toplu bir fare alsana, orta tuşa basınca direk arka planda açılıyor zaten :D

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Biraz daha açıklar mısın?

Opera'yı sırf o yüzden kullanamıyorum. :)

Herhangi bir sekmenin üzerine sağ tıkladığın zaman orada "New Tab", "Duplicate", "Create Follower Tab" vs. olduğunu göreceksin. Create Follower Tab adından da anlaşılacağı üzere "Takipçi sekme oluşturma" anlamına gelmektedir. Tıkladığın taktirde yeni bir sekme etkinleşmeden açılacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Herhangi bir sekmenin üzerine sağ tıkladığın zaman orada "New Tab", "Duplicate", "Create Follower Tab" vs. olduğunu göreceksin. Create Follower Tab adından da anlaşılacağı üzere "Takipçi sekme oluşturma" anlamına gelmektedir. Tıkladığın taktirde yeni bir sekme etkinleşmeden açılacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Bunu her seferinde yapmak zorundayım, değil mi?

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43

arkadaşım hanımefendi onu biliyor da firefoxta o ikinci sıradaymış, Operada üçüncü olunca alışkanlığını değiştiremiyormuş :lol:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
O dediğin benim istediğimden değil. :( Yararlı bir şey ama ben ard arda en az 10 tane sekme açan biriyim ve Firefox'ta da "Yeni sekmede aç" seçeneği sağ-tık menüsünde 2. sırada. Buna alıştığım için bakmadan seri bir şekilde tıklıyorum. Chrome'da bu seçenek ilk sırada, Opera'da ise 3. Delireceğim. :glare:

---------- saat 21:21 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:21 eklenmişti ----------

arkadaşım hanımefendi onu biliyor da firefoxta o ikinci sıradaymış, Operada üçüncü olunca alışkanlığını değiştiremiyormuş :lol:

Aynen öyle beyefendi. :D

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Arkadaşlar size ne lazım bana bir özet geçermisiniz ?
yazılan mesajları anlayamadım yardımcı olayım :)

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
O dediğin benim istediğimden değil. :( Yararlı bir şey ama ben ard arda en az 10 tane sekme açan biriyim ve Firefox'ta da "Yeni sekmede aç" seçeneği sağ-tık menüsünde 2. sırada. Buna alıştığım için bakmadan seri bir şekilde tıklıyorum. Chrome'da bu seçenek ilk sırada, Opera'da ise 3. Delireceğim. :glare:

Kusura bakma ben yalnış anlamışım sanırım :blush: O zaman bu alışkanlığından vazgeçmenden başka yapabileceğimiz birşey yok :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Kusura bakma ben yalnış anlamışım sanırım :blush: O zaman yapabileceğimiz birşey yok. Ya bu alışkanlığından vazgeçeceksin, ya da Opera'nın yeni sürümlerinde bu özelliğin eklenmesini bekleyeceksin :)

O özellik zaten var ama 3. seçenekte, yani 2.'ye tıklama alışkanlığım engel oluyor her şeye. :D

Açık kaynak kodlu olsa kurcalardık, gözünü seveyim Firefox'un. :D Uyarıyor yine, "Bak kurcalama, çökerse sorumluluk kabul etmem." diyor ama en küçük harfine kadar özelleştirebiliyorum istersem. :)

Seviyorum seni Firefox. :D

Bir de bugün bir şeyi fark ettim, benim Firefox'um filan şişmemiş. Lafımı geri alıyor, özür diliyorum. Sorun tamamen Windows 7'den kaynaklanıyormuş. Nasıl sevindim, anlatamam. :D

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Anladığım kadarı ile yeni sekme açarken arka planda açılsın ve opera sağ klikte ilk sıralarda olsun ben bunu önereyim

Araçlar- Tercihler-gelişmiş-kısayollar - Orta tuş tıklama seçeneklerinden "arka planda aç" tıkla tamam de olmazsa yaz burdayım :)

Reaksiyon puanı
189
Google Chrome 4.0.266.0

Şu anda peacekeeper testinden en yüksek notu alan tarayıcı (Opera 10.50'yi de geçiyor)...

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Google Chrome 4.0.266.0

Şu anda peacekeeper testinden en yüksek notu alan tarayıcı (Opera 10.50'yi de geçiyor)...

peacekeeper komplex grafik değerlerini de ortalamaya katsa göreceğiz kim ne yapıyor ;) şu an ie komplex grafik desteği sağlamadığı için tarayıcı testinde o puan değerlendirmeye alınmıyor. ama istersen yaptığın test sonucunda, her tarayıcının detaylar kısmına girerek tek tek puanları toplayıp ortalamayı kendin hesaplayabilirsin ve sonuçta da opera 10.5 in chrome a 500 puanlık bir fark attığını da görürsün :laugh: