Neden Linux Daha İyi ??

SpeedyStop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama ne gerek var zevkler ve renkler tartışılmaz bu gün Allah için ne yaptık bunu konuşalımmı?

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Linux bence oyun oynamayan birisinin TÜM ihtiyaçlarını görür ben bunu kabulleniyorum ama oyun oynayan birisi oyununu linuxta oynayamaz mesela Crysis oynayan birisi linuxtaki basit oyunlardan zevk alamaz

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama ne gerek var zevkler ve renkler tartışılmaz bu gün Allah için ne yaptık bunu konuşalımmı?
Senin değine bu forumda önen vermiyorlar mağlesef:sorry2: :(

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
minix bir unix clonudur

SpeedyStop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin değine bu forumda önen vermiyorlar mağlesef:sorry2: :(
Geçen günlerde gördüm Allah c.c ve Hz. Muhammet s.a.v hakkında bir kaç konu vardı kardeşim şimdi derseniz senin bu konunun içinde ne işin var o zaman ilim öğreneyim diye bu konuya girdim ama tartışma oluştuğunu gördüğümden vicdanen yazmak zorunda hissettim kendimi

Saygılarımla.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Aslında bende hep hissederim ama ne yazacağımı bulamam sağol

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Geçen günlerde gördüm Allah c.c ve Hz. Muhammet s.a.v hakkında bir kaç konu vardı kardeşim şimdi derseniz senin bu konunun içinde ne işin var o zaman ilim öğreneyim diye bu konuya girdim ama tartışma oluştuğunu gördüğümden vicdanen yazmak zorunda hissettim kendimi

Saygılarımla.

bu foruma giren girmeyen herkes din özgürlüğüne sahiptir ister inanır ister inanmaz ister inanır tartışmaz ister inanmaz tartışır fakat bunun tartışılacağı yer burası değildir. Allah için ne yaptığınızı yerinde tartışırsanız herkes mutlu olur

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Linux bence oyun oynamayan birisinin TÜM ihtiyaçlarını görür ben bunu kabulleniyorum ama oyun oynayan birisi oyununu linuxta oynayamaz mesela Crysis oynayan birisi linuxtaki basit oyunlardan zevk alamaz

Böyle konuş canımı ye! Bazıları Linux lafını duyunca küplere biniyor. Neyi çekemiyorlar onu anlamıyorum.

Linux kötü, eksik, işe yaramıyor derken kime; neye hizmet etmeye çalışıyorlar. Söylemeyin böyle bırakın millet hayatını renklendirsin.

Ben oyun oynamadığım için Linux her şeyime yetiyor. Ama insanlar Linux'u övmeseydi bana bugün kullanamıyor olacaktım.

SpeedyStop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu foruma giren girmeyen herkes din özgürlüğüne sahiptir ister inanır ister inanmaz ister inanır tartışmaz ister inanmaz tartışır fakat bunun tartışılacağı yer burası değildir. Allah için ne yaptığınızı yerinde tartışırsanız herkes mutlu olur

Kardeşim kızma ama tartışma olmasın bu konuda Mahşerde şu konu bu konu ayrımı yapmıyorlarmış

Hakkını helal et.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Oyun oynasam bile yeni bilgisayarımın hard diskinden 15 gb Linux'a ayırıcağım bide ubuntu kurdummu ohhh tamamdır oyun oynayacağımda windows, diğer zamanlarda ubuntu .

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bütün konuyu baştan okudum da :) ancak yetişebildim :) burada önemli olan windows mu yoksa linux mu değil. burada önemli olan program yapan şirketlerin, oyun yapan şirketlerin, ofis yazılımı üreten şirketlerin, bilgisayar üreten şirketlerin Linux'u ne kadar sevdikleri yada Microsoft'u ne kadar sevdikleri. OOxml tartışmasında Microsoft'un insanlara para verdiği biliniyor. burada da tabii ki o şirketler Windows'u destekleyecekler. birkaç firma (Dell ve Hp mesela) sattıkları dizüstü bilgisayarlarda Ubuntu dağıtımını vermeye başladılar isteyenlere. Dell'in sahibi Ubuntu kullanıcısı :) biz sadece ancak burada kavga ederiz. esas olay büyükler liginde bitiyor. şimdi EA çıkıp da deseki biz artık oyunları Linux içinde uygun yapacağız dese (ki bununda örneği mevcut Quake ve yanlış hatırlamıyor isem Doom) eminim ki bir çok insan yine windows kullanmaya devam edecektir. son olarak geçen %1 tartışmasında da söyledim : Türkiye'deki bilgisayar kullanıcıları bilgisayarında gelen haricinde işletim sistemine para vermedikleri için bu kadar rahatlar. para vermek zorunda olsalar, Ms kapatsa bütün kaçak işletim sistemlerini ne yaparlar acaba :) para verip de kullanan kişi oranı da yie söylüyorum %1 i geçmez :)

vabeste

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim kızma ama tartışma olmasın bu konuda Mahşerde şu konu bu konu ayrımı yapmıyorlarmış

Hakkını helal et.

Güzel speedy kardeşim ;

beş vakit namaz kılan biri olarak konuşuyorum,elbette Allahı unutan yok,imanı unutan yok ama bu bölüm teknoloji bölümü ve şuan konuda malum kıyaslama-tartışma..insancıl şekilde tartışma meydanları çok hoşuma gider ve buda bizim gelişmemiş içindir.örnek vermek gerekirse matematik dersinde Türkçe konusursan olmaz,çoğrafya dersinde fizik gibi.yani onunda konuşulacak yeri var elbet...

Türk olarak biz duygularımız ile ilimi birbirinden ayıramıyoruz...Halbuki dinimiz ilim alın diyor ve ilim alırken biranda olsa ilimi düşünmek gerek..saygılar speedi kardeş:happy:

SpeedyStop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tartışma olmadan hayat olurmu ya? Tartışma anlayışınıza bağlı herşey

Tabiki olur sizin bahsettiğiniz tartışma ile benim bahsettiğim farklı neyse kardeşim yanlış bir şey yazmadım sende yanlış brşey yazmadın ama birazcık eksikti ben yatar hadi iyi geceler

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
bütün konuyu baştan okudum da :) ancak yetişebildim :) burada önemli olan windows mu yoksa linux mu değil. burada önemli olan program yapan şirketlerin, oyun yapan şirketlerin, ofis yazılımı üreten şirketlerin, bilgisayar üreten şirketlerin Linux'u ne kadar sevdikleri yada Microsoft'u ne kadar sevdikleri. OOxml tartışmasında Microsoft'un insanlara para verdiği biliniyor. burada da tabii ki o şirketler Windows'u destekleyecekler. birkaç firma (Dell ve Hp mesela) sattıkları dizüstü bilgisayarlarda Ubuntu dağıtımını vermeye başladılar isteyenlere. Dell'in sahibi Ubuntu kullanıcısı :) biz sadece ancak burada kavga ederiz. esas olay büyükler liginde bitiyor. şimdi EA çıkıp da deseki biz artık oyunları Linux içinde uygun yapacağız dese (ki bununda örneği mevcut Quake ve yanlış hatırlamıyor isem Doom) eminim ki bir çok insan yine windows kullanmaya devam edecektir. son olarak geçen %1 tartışmasında da söyledim : Türkiye'deki bilgisayar kullanıcıları bilgisayarında gelen haricinde işletim sistemine para vermedikleri için bu kadar rahatlar. para vermek zorunda olsalar, Ms kapatsa bütün kaçak işletim sistemlerini ne yaparlar acaba :) para verip de kullanan kişi oranı da yie söylüyorum %1 i geçmez :)

dediğim gibi insanlar linuxu daha çok kullansa program yazan ve oyun yazan şirketler linuxa uyumlu yazarlar ve linuxa uyumlu programlar ve oyunlar oldukçe insanlar linux kullanımına yönelir.

birde orjinal kullananlardan bahsetmişsin bence bu oran en az %50 bulur. Yeni bir bilgisayar satın aldığınızda ( şirketlerden ) içinde Windows orjinal gelir. siz makina haricinde işletim sisteminede para vermiş olursunuz.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
konu din olunca hemen mevzuyu anlatayım ihlas holding birzamanlar kendi işletim sistemini yapacak diye söylendi çıkmıştı ama ciddi ciddi yapacaklardı ihlas-unix gibi bişey olacaktı ama bu yıllar önce tabi bu konuyla ilgili sözlükte bişeyler yaziyordu hemen şuraya link vereyim

ihlas unix

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
dediğim gibi insanlar linuxu daha çok kullansa program yazan ve oyun yazan şirketler linuxa uyumlu yazarlar ve linuxa uyumlu programlar ve oyunlar oldukçe insanlar linux kullanımına yönelir.

birde orjinal kullananlardan bahsetmişsin bence bu oran en az %50 bulur. Yeni bir bilgisayar satın aldığınızda ( şirketlerden ) içinde Windows orjinal gelir. siz makina haricinde işletim sisteminede para vermiş olursunuz.

bilgisayarda gelenler haricinde demiştim zaten ben :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Bu linux sürümlerinde
700MB'lik CD için olan ile 4 GB'lik DVD için olanın arasındaki farklar neler?

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
konu din olunca hemen mevzuyu anlatayım ihlas holding birzamanlar kendi işletim sistemini yapacak diye söylendi çıkmıştı ama ciddi ciddi yapacaklardı ihlas-unix gibi bişey olacaktı ama bu yıllar önce tabi bu konuyla ilgili sözlükte bişeyler yaziyordu hemen şuraya link vereyim

ihlas unix

source code'da tek bir noktayi dahi degi$tiremezsiniz.
ihlas~#make
yaratmak allah'a mahsustur ! (bre zindik error no.46)
ihlas~#

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
bilgisayarda gelenler haricinde demiştim zaten ben :)

öyle görünmüyor. siz direk para verip alanların sayısı %1 demişsiniz bende bilgisayarı aldığınız zaman işletim sisteminede para vermiş bulunduğunuzu söyledim. yani tekrarlıyorum %50 yi bulur.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

ihlas unix

ihlas~#make
ihlas~#

zuhahaytt :mrgreen:

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8

ihlas unix

ihlas~#make
ihlas~#
:) süpersin :) gece gece beni güldürdün Allah da seni güldürsün :)
@Cloakengaged dvd sürümlerinde daha fazla program oluyor ve kurarken genelde bunların arasında seçim yapabiliyorsun. bir de o dvd kaynak oluyor işletim sistemi için. daha sonradan o dvd yi kullanarak başka programlar kurabiliyorsun.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Hmm teşekkürler.
O zaman CD sürümünü indirmek en mantıklısı
daha sonradan gerekli hissettiğim yazılımları kendim indirir yüklerim.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
öyle görünmüyor. siz direk para verip alanların sayısı %1 demişsiniz bende bilgisayarı aldığınız zaman işletim sisteminede para vermiş bulunduğunuzu söyledim. yani tekrarlıyorum %50 yi bulur.

özür dilerim. cümlenin arasına girmişim başka bir konu ile.
"Türkiye'deki bilgisayar kullanıcıları bilgisayarında gelen haricinde işletim sistemine para kişi oranı da yie söylüyorum %1 i geçmez :)" olması gerekirdi cümlemin :)

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Hmm teşekkürler.
O zaman CD sürümünü indirmek en mantıklısı
daha sonradan gerekli hissettiğim yazılımları kendim indirir yüklerim.
evet. böylesi daha kolay ve rahat olur. bir de o dvdlerin içerisindeki her program lazım olmadığı için herkese bana pek yakın değil dvd sürümleri...