Münazara - Eğitimde okul mu önemli yoksa aile mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xNereY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xNereY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu şekilde bir münazara yarışması olacak okulda biz aile tarafındayız aileyi haklı çıkartmak için neler yapabiliriz yardımcı olur musunuz ? Tartışma bittikten sonra ekstra sorular sorulacak cevapları beklenecek sorularda verebilirseniz sevinirim.

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
bir öğretmen olarak cevaplıyorum: aile.

aslında çağdaş eğitim direktiflerine göre biraz olsun beceri kazandırılmış öğrencinin ihtiyaç duyduğu gereksinimler de azdır.
mesela sıcak ortam (uygun sıcaklıkta),sessiz ortam , uygun gıdalar sağlandığında (tabi temel bir bilgisayar,internet,defter ,kalem ...kitaplar olmazsa olmaz değil artık)

unutulmaması gereken bir nokta var ,çağdaş eğitim de REHBERLİK en önemli konudur. öğrenciye toplu veya bir yığın bilgi edindirmek değildir amaç. bunun yerine bu tarz bilgileri nasıl öğreneceğini öğretmek amaçtır.

çağdaş eğitim sistemine uygun yetiştirilmiş öğrenci nereye / hangi limana varacağını bilen bir gemi gibidir.

ne yazıkki ülkemizde henüz uygulanamamaktadır. ama aile desteği ile yer yer yada biçok yerel noktalarda çıktılarını görmek mümkün.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bazı detaylar:

üstte verilen bağlamlar ülkemiz koşullarında ağırlıklı olarak geçerli iken ,gerçek bu değildir. çünkü branş ın da nasıl öğrenileceği bilgisini en iyi branş öğretmenleri aşılayacaktır.(branş rehberliği ,aslında çoğu branş bilim alanıdır)

neyse öğrenci-veli-aile bağlantı noktaları çok önemli. fakat ülkemizde uygulanmaya çalışılmakta olan çağdaş eğitim sistemi henüz uygulamadak hatalar nedeni ile tam uygulanamamaktadır ,bu sebeple geçerli durumda benim kanaatim ailenin çok etkili olduğu.

nitekim bazı belki biçok öğrencimize üsttte saydığım temel imkanlar dahi sunulabiliyor değil.

münazaranız için "çağdaş eğitim sistemi" ile alakalı internette yer alan makaleleri okuyabilirsiniz.
savunmanızda muhtemelen kullanacağınız en güçlü anahtar kelime: rehberliktir.
ülkemiz eğitim-öğretim sistemi nasıl bununla ilgili de gözlem ve birde prosedürlere ve açıklarına yer verin.
(global eğitim sisteminde cevap sadece "aile" olamaz. bileşimdir. )
dilerseniz tartışmanızı şunlarla da güçlendirmeniz mümkün: ülkedeki eğitim alan birey sayısı ve dereceleri , iş bulma -istihdam durumu. ve uygulamadaki aktif nitelikler ve uygulamadaki görünümü. vs.

Son düzenleme:

xNereY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ederim çok yardımınız dokundu karşı takımın şu şekilde bir savunması var bunun karşısında nasıl savunabiliriz hocam ? ( Karşı takımda yakın arkadaşım var ondan bilgiler alıyorum birazcık. :))

"Çekirdek aile var, geniş aile var...
Kültürlü aile var, zır cahil aile var...
İlgili aile var, ilgisiz aile var...
Bağnaz aile var, açık fikirli aile var...
Muhafazakar aile var, özgürlük adı altında zıvanadan çıkmış aile var.
Koruyucu aile var, saldım çayıra Mevlam kayıra diyen aile var...

Hangi Aile'nin verdiği eğitimi baz alacağız?"

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Çok teşekkür ederim çok yardımınız dokundu karşı takımın şu şekilde bir savunması var bunun karşısında nasıl savunabiliriz hocam ?

"Çekirdek aile var, geniş aile var...
Kültürlü aile var, zır cahil aile var...
İlgili aile var, ilgisiz aile var...
Bağnaz aile var, açık fikirli aile var...
Muhafazakar aile var, özgürlük adı altında zıvanadan çıkmış aile var.
Koruyucu aile var, saldım çayıra Mevlam kayıra diyen aile var...

rica ederim.kendilerinin bu savunması sizi haklı duruma koyuyor zaten. çağdaş eğitim ögeleri uygulanamıyor olsada zaman ilerlemekte ve şuan bu eğitim sistemi nerdeyse gelişmiş ülkelerin tamamında benimsenmiş bir uygulama olup türkiye de bu konuda çalışmalar yapmaktadır.
ancak çoğu öge kağıt üzerinde kalmaktadır.

ancak şöyle düşünebilrsiniz. (çok basitçe) işte heryerde aile desteği aynı olmadığından her öğrenci başarılı olamıyor. (yalnız başarıdan kasıt sadece sınavdan alınan yüksek notlar olmadığı, ve gerçek hayatın koşulları baz alındığı için mesela çağdaş eğitim sisteminde eğitim "öğrenci" merkezlidir.
bu nedenle de mesela bazı durumlarda koşullar çok çok zor ve ağır olsa bile öğrenci kendi çabasıyla da bu öğretim metodunun gereklerini ve yararlarını kazanabilmektedir.

ancak genel durumda sosyoekonomik düzeyi yüksek olanlarda kitlesel başarı biraz daha yüksek olmakla birlikte birçok istisna bulmak da üstteki nedenden dolayı mümkün.

ülkemiz koşullarında geçerli durum kanaatimce "aile" nin çok etkili olduğudur. bu konuda bilimsel çalışmalar yapmayı düşünmüştüm.
fakat dediğim gibi global olarak düşünüldüğünde bence cevap "aile" değildir. hepsinin bileşimidir.
zorlandıysanız "rehberlik" ailede başlar. diye başlayabilirsiniz savunmanıza.
ayrıca "çağdaş eğitim sistemi" ile alakalı makaleleri okuduğunuzda bu sisteme uygun yetiştirilmiş "öğretmenlerin" eksikliğinin de çok etkili olduğunu ve bir dezavantaja neden olduğundan hareketle ,
üstte dediğiniz aile türlerinin de benzerlik / paralellik gösterdiğini söyleyebilirsiniz.

Son düzenleme:

xNereY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ederim minimum 2 sayfa lazımdı 2 sayfa oldu bile 3'e tamamlayıp bitireceğim sağolun.

Rica etsem birde örnek sorular verebilir misiniz ? 10-15 tane yada bana nasıl yapabileceğim şekilde 1-2 örnek falan. Ama Pazar günü saat 23.30'a kadar zamanım var eğer müsait değilseniz yarında yapabilirsiniz yormuş olabilirim sizi kusura bakmayın.

Son düzenleme:

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Rica etsem birde örnek sorular verebilir misiniz ? 10-15 tane yada bana nasıl yapabileceğim şekilde 1-2 örnek falan. Ama Pazar günü saat 23.30'a kadar zamanım var eğer müsait değilseniz yarında yapabilirsiniz yormuş olabilirim sizi kusura bakmayın.

üstteki bağlamlardan soru üretmeniz mümkün. dediklerimin bi kısmını yapmadınız henüz (konu ile ilgili makaleleri okuyun)
ondan sonra öncelikle kendi cevabınızı niye desteklediğinize dair sorular sorun. daha sonra acaba karşı taraf da haklı olabilir mi gibi sorular.
...

not: ülkemizde prosedürlerde "çağdaş eğitim sistemi" uygulanmaktadır,yalnızca çıktıları bunu ispatlar nitelikte değildir. türkiye biraz daha titizlik ve efor ile pekala biraz daha iyi olabilir.

başarılar..

Tuxs

Asistan
Reaksiyon puanı
208
onlara bu sözü gösterin

tumblr_ojrqdxrL8L1tjxs0wo1_1280.jpg

Cnbrk.vc06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
aile önemlidir. o kadar farklı genç veya çocuk aynı ortamda ve anlardan tamamen farklı hocalar kalıplaştırma dan anlatan hoca görmedim okullar eğitimden çok torna tezgahı gibi aynı tip aynı boyut aynı beklenti ama malzemeler bütün gençlerde farklı. aile malzemesini biliyor sanat gibi işleyebilir. el emeği ile fabrika çıkışlı binlerce ürün aynı olamaz tabi ki

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
türkiyede okullar ömür törpüsüdür

çağın çok gerisindedir

çoğu insan artık interneti kullanarak kendini geliştiriyor biz hala kağıt fotokobi bastır ezberle

400 sayfa ama olsun sorular ilk 400 sayfadan gelecek (şaka değil ben yaşadım bunu)

öğretmenler modern eğitim bilgisine sahip değil

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
abi sigara sağlığa zararlıdır, sigara içmeyi özendiren bir resmin var.

Reaksiyon puanı
10,327
Eğitim için okul da, aile de elzem. Lakin bu ikisinden daha da önemlisi "ÖĞRETMEN"dir!

xNereY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkürler.

türkiyede okullar ömür törpüsüdür

çağın çok gerisindedir

çoğu insan artık interneti kullanarak kendini geliştiriyor biz hala kağıt fotokobi bastır ezberle

400 sayfa ama olsun sorular ilk 400 sayfadan gelecek (şaka değil ben yaşadım bunu)

öğretmenler modern eğitim bilgisine sahip değil
Sizede teşekkürler ama aileyi savunacak birşey yokki burada okullar çağın gerisindeyse aile ne yapabilir eğer anlatmak istediğiniz şeyi ben anlamadıysam kusura bakmayın açıklarmısınız ?

aile önemlidir. o kadar farklı genç veya çocuk aynı ortamda ve anlardan tamamen farklı hocalar kalıplaştırma dan anlatan hoca görmedim okullar eğitimden çok torna tezgahı gibi aynı tip aynı boyut aynı beklenti ama malzemeler bütün gençlerde farklı. aile malzemesini biliyor sanat gibi işleyebilir. el emeği ile fabrika çıkışlı binlerce ürün aynı olamaz tabi ki
Çok teşekkürler düzenleyip ekliyorum.

ikisi de önemli abi.
İkiside önemli bunu herkes biliyor fakat bu münazara birisinin haklı çıkması gerekli.

xNereY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardım eden,etmeyen herkese çok teşekkür ederim münazarayı kazanmış bulunmaktayız.