Münazara- Eğitimde okul mu aile mi?

aliturk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum soru nasıl soruyoruz yeni kaydoldum da

M

maraz BERAT

SDN Okuru
Arkadaşlar bence de eğitim daha önemli. Bunu da şöyle savunabilirsiniz:

- Eğer her ebeveyn (anne, baba) ben oğlumu ilerde çok iyi yerlerde görmek, hayatını düzenli bir biçimde, geçim sıkıntısı olmadan geçirdiğini görmek, akıllı düzgün bir şekilde görmek isterim demeli. FAKAT TÜRKİYE' de bunu yapan aile çok çok az bu nedenle iş ailede bitmez okulun büyük ölçüde üstünlüğü vardır.

Z

zehro

SDN Okuru
okulda eğitim değil öğretim görürsün ailede ise eğitimin en alasını alarsın hem eğitimin temeli ailede atılır temel sağlam olacak ki çocuk iyi eğitimli olsun

çalışkankız

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yurt disinda calisma ve bilimsel oranlar daha fazla cunku okula gitme orani bizimkinin kat kat ustunde cocuklar ogrendikleri bilgileri gelistirerek daha iyisini ve yenilerini yapiyorlar :* :* :*

çalışkankız

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ilkokul mezunu olan ailenin cocugu bir soru sordugunda verebilecekleri cevap kisitlidir cunku beyindeki kelime darcigi kucuktur fakat universite mezunu olan ailelerin cocugu bir soru sordugunda ailenin verebilecegi cevap ilkokul mezunu olan ailelerin verecegi cevabin kat kat ustundedir bu arada benimde yarin munazaram var ayni konu banada cok cok yardimci oldunuz sizi seviyorummmm cok tesekkur :*

Blackskul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Eğitimde ailemi önemli okul mu biz aile yi savunuyoruz karşı taraf okulu karşı tarafı çürütecek şeyler söylermisiniz

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Aile de önemli okul da önemli ama okula hazırlamada ailenin etkisi de ortada. Eğitim ailede başlar diye klasik bir söz vardır, sonuna kadar doğru. Çocuk ailede birtakım şeyleri öğrenerek okula gelmeli. Nasıl oturmalı, nasıl kalkmalı, nasıl hitap etmeli, temizlik, tuvalet eğitimi vs. bunları ailede öğrenmeli.

Aile "okuyup da ne olacaksın" diyorsa, "evden uzak ol da ne yaparsan yap" diyorsa, çocuğun sorumluluk kazanmasına yardımcı olmuyorsa böyle bir çocuğa okulun da ulaşması zordur.

Bir de boşanmış aile çocukları var. Bunların okula yoğunlaşması çok zor. Bu ayrılık uzun yıllardan beri devam ediyorsa (ilkokul-ortaokul dönemi) bu çocukların çoğu okul kurallarına uymayan, sorumsuz, hedefsiz öğrenciler olup çıkıyor. İyi bir aile ortamı şart.

Sila tekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet yarın münazara var yardom
Biz eğitimde okulu seçtik simdi bana okulda sosyeleşme lazim

busraa karakaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bide daha ilk olduğu için tahminimce savunmadan falan çok konuşma, hal hareket, jest mimik ve tavırlara bakacaklardır. Sonuçta bi' sürü de sınıf var.

Teneffüste karşıt savunmayı yapacak olan sınıfa gidip bakayım dedim, sınıfa girdim, münazaraya kimler katılacak diye sordum, sınıfta bilen çıkmadı kimin münazaraya katılacağını. Tipler de hep böyle pasif tiplerdi, aktif kimse yoktu. Sınıf eşit ağırlık sınıfı ama dışardan baktığında basit bir sözel sınıfı gibi görünüyor.

Bide biz yabancı dil sınıfıyız, sınıfta 25 kız 5 erkeğiz. 2 erkek 2 kız katılacağız, yan sınıflardan aldığım duyumlara göre dil sınıfıyız diye bizden çekinen bile olmuş. :D
yaaa ing yapıcam bi de ben bunu sen düşünn english language teaching <3

The Slayers

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benimde aynı konu ama biz aileyi savunuyoruz bize de yardımcı olabilirmisiniz

bruhjk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba benimde münazara konum eğitimde ailemi yoksa okulmu önemlidir biz aileyi savunuyoruz sizce hangisi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba benimde münazara konum eğitimde ailemi yoksa okulmu önemlidir biz aileyi savunuyoruz sizce hangisi