Mısır'ı tartışalım mı? (ANKET)

Mısır Meselesi, SDN Forum'da tartışılmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    151
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Evet tartışma olmalı ki tüm dünyadaki zalimler görebilsin ve duysunlar mazlumların yalnız olmadıklarını bazı arkadaşlar aman tartışmayalım diyorlar kesinlikle yanlış ondan sonra birileri çıkıp dünyanın çeşitli yerlerinde Müslüman yada değil mazlumların zulme uğramalarını seyrettiğimizi düşünüyorlar hayır seyretmemiz sadece onlar için yapacak bir şeyimizin olmamasından elimizden pek bir şey gelmiyor yoksa eğer gücümüz yetseydi onlara yaptıklarının on katını hem de gözümüzü kırpmadan zerre kadar acımadan yapardık onun için sadece dua etmekle yetiniyoruz

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Mr çok sağ olasın. Son mesajı silmesen kriz geçirecektim.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Arkadaşlar konunun açılma sebebi fikirlerinizi tartışmak değil, konu açılması ile ilgili ankettir. Tartışmaya mahal verecek ve hatta hakarete varacak ifadeler kullanmaktan kaçınalım...

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
"Mısır'dan bize ne!" diyenlere hakkaten yorum yazamıyorum. Yazsam belki günlerimi alır ama DEĞMEZ. Ne haliniz varsa görün!

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar konunun açılma sebebi fikirlerinizi tartışmak değil, konu açılması ile ilgili ankettir. Tartışmaya mahal verecek ve hatta hakarete varacak ifadeler kullanmaktan kaçınalım...
Teşekkürler. Eğer tartışalım mı'da bu kadar sorun çıkıyorsa konu açılırsa çok kötü olur.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Daha sessiz protesto niteliğini taşıyan bir avatara bile tahammül edemiyordunuz dün ?

Sırf Mısır konusunda ısrarla cevap isteyen bir üye arkadaşımıza hakaret kisvesi altında 3 gün ceza verdiniz..

Bence de KESİNLİKLE TARTIŞILMASIN !
Sonuna kadar katılıyorum.
Bir Avatara Tahammül edilemiyorsa,böyle bir forumda Adil Bir tartışma olmaz.
Nasılsa Bir sürü Devekuşu var Forumda.
Bencede TARTIŞILMASIN...!

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Açılsın diyecektim de diğer konu aklıma geldi, daha anket konusunda silinen mesajları gördüm; fikrim değişti. Açılmaması daha hayırlı olacak gibi. Zaten biz pek ayarını tutturamıyoruz katliamı kınayalım derken sorunu Türkiye siyasetine çekiyoruz, uzayıp gidiyor lastik gibi.

arcamenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kısaca tahammül edilemiyor hır gur çıkıyor diye görmemezlikten gelme ya da konuşulmaması yanlış olur. Evet belki bu tarz konuları tartışma becerimiz yok en azından anlayışımız çok dar bir çerçevede. Bireyler genel de ben varım demekten öteye gidemiyor karşındakini görmeli ve onun varlığını da kabul etmeliyiz.
Konuşa konuşa tartışa tartışa hır gur çıkmadan da konuşulmasını ve tartışmasını öğreneceğiz(uzun zaman alsa da). Burası ve benzer platformlar bu öğretiye katkı sağlayacağını düşünüyorum.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Bu forumda hiçbirşey tartışılmaz.Tamamen ergenlere ve çocuklara yönelik bir forum mantığıyla çalışıyor.7/24 te teknoloji konuşamıcaz kusura bakmayın.Bu Dünya'da çok daha önemli ve vahim konular varken, 750.nci "S4 mü alayim ? HTC One mı ?" konularını görmekten ve hep aynı cevapları vermekten bıktık usandık. Bizler yetişkin insanlar olarak siyaset, din ve daha derin konular tartışmak istiyoruz.En ufak şeyde konular kapatılıyor, üyeler banlanıyor.

Forumda yetişkinlere özel bir bölüm yapılsın.Orada herşey sınırsız şekilde tartışılabilsin.İsteyen sövsün, isteyen övsün, isteyen yersin, isteyen ersin.Oraya girende her türlü şeyi göze alarak gelsin.Sözlüklerdeki gibi özgür bir bölüm olsun yani kısaca.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hiç gereği olmadığını düşünüyorum. Gezi olayını da tartıştırdık ama yine kalpler kırıldı yine hırgür çıktı. Bunda da aynısı olacak.

Ayrıca Gezi Türkiye meselesiydi. Bize ne Mısır'dan? Hiçbir Mısırlının Türkiye hakkında bir eylem yaptığını gördünüz mü?

Kesinlikle karşıyım.
Zaten bu yorumdan sonra tartışılması boştu bence 14 tane beğenen de cabası.Bu yorumdan sonra konu kapatılmalıydı.Tabi canım bizene suriyeyi karıştırdılar ırak onların mısırda karıştı suudlarda onlardan yana ee kim kaldı çevremizi kuşatıyorlar sıra bize gelince artık açarsınız konu tartışırız.(Onların derken hangi devletleri kast ettiğimi dünya biliyor.)

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya herşeyi bir kenera bırakıp şöyle düşünmek lazım bugün dünyanın geldiği nokta şu sonucu gözler önüne seriyor.İnsan hayatı ne kadar da ucuz olmuş.Sadece dünyevi çıkarlar için milyonlarca insan katlediliyor.Ve dünya öylece izliyor kiminin hakikaten umurunda değil kiminin de yapacak bişiyi olmadığı için.Şimdi düşünün 1 kişiyi biri rehin alınca polislerin ne kadar seferber olduğunu aslında bir hayat ne kadar önemli.Bu olayları gören dünyanın heryerindeki insanların buna kayıtsız kalması ne kadar üzüntü verici bir durum.Tabi olaylar derken insanlığa karşı yapılmış tüm olaylardan bahsediyorum.Haydi dünya neyse de müslümanların kayıtsız kalması hatta bir kısmının bu kan akıtanlara destek verdiğini görmek daha da sarsıyor ve düşündürüyor insanı.İnsanlar dünyevi menfaatleri için ne kadar da bencil olmuşlar ve ne kadar da ucuz olmuş insan hayatı.Yazık ne acıdır insanın gideceği cehennem için kendi odununu toplaması!!!
Elimizden hiçbişi gelmese bile dualarımızı eksik etmeyelim ALLAH herşeyi bilendir.ALLAH gerçekten mazlum olan kişilerin yar ve yardımcı olsun vede ölenlerin yakınlarına sabır versin.

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Müslümanlar arasında ayrim var.
Türkiye de ayrim var.
Dünyada ideolojik ve din savaşı var.
Irk ve renk ayrımı var.
Cinsiyet ayrımı var.
Yaş ayrımı var.
Forumda da bunların bir kısmı var.
Edebiyle tartisanlarin sayısıda az olduğuna göre, çıkar bi 3. Cihan harbi sonrada ayikla pirincin taşını.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Benim avatarı silmemişlerdi ama şimdi oda gitmiş:) Tebrikler SDN.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Avatar konusu mu :S bakayım ben de durum ne

ek: ya hadi konu açmıyosunuz felan o konu tartışılırda (ki ben onuda saçma buluyorum) avatarı kaldırmak neden.
Nesi battı size avatarın moderatörler? Merak ediyorum gerçekten
Çok aptalca bir iş yapmışsınız. Ayıp ve saygısızca aynı zamanda.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet bende de yok. Ne kadar saygısızca bir hareket. Yazıklar olsun diyorum.
Bi daha da uğramam foruma. Sanki dört başı mamur bi forummuş gibi havalara girmişler.
İnsanların avatarıyla uğraşacağınıza yenilikçi olun haberler bulun vs
Önce insanlara ve görüşlerine saygı duymayı öğrensinler. Ne demek avatarı kaldırmak. Müstehcen mi?ırkçı mı?saldırgan mı?
Hangi akıllı(!) dan çıktı bu fikir merak ediyorum

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bence bu konun acılmasına gerek yok tamam mısırda olan katliamlar acı verici ama biz kendi ic meselemize bakalım mısır bizim ic meselemiz değil bence konu kapatılsın gereksizce kalpler kırılacak hatta olmaya başlamış bile havada ucanlar olcak.:)

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bence bu konun acılmasına gerek yok tamam mısırda olan katliamlar acı verici ama biz kendi ic meselemize bakalım mısır bizim ic meselemiz değil bence konu kapatılsın gereksizce kalpler kırılacak hatta olmaya başlamış bile havada ucanlar olcak.:)

2000'den fazla insanın keskin nişancılarla,helikopterden,tanktan ateş açılarak öldürülmesi bir devletin iç işlerimidir? insanlık suçumudur?
Gösterilerde öldürülenlerin kamera kayıtları var ellerinde toplu iğne bile yok!!!!

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Kimse kırılmasın gücenmesin. Dünyadaki tüm zulümlerin karşısında olan biri olarak; Irak savaşına, Suriye'deki karışıklıklardaki ayaklananların insanlara yaptığı zulümler ve Esad'ın yaptığı zulümlere, Filistin'de olanlara, Libya'ya şimdi de Mısır'daki olanlara karşıyım.

Fakat memleketimin saf ve temiz insanları biraz fazla saf.

Bu ülke 30 bini geçik şehit vermedi mi? Verdi. Bu arap tayfasından kim yanımızda oldu?
Tüm bu arap coğrafyası, Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'ni arkadan vurmadı mı? Vurdu.

Bırakın arapçılığı. Senin Türk kardeşlerini Çin katlediyor. Neden 4 5, 3ün1'i gibi el hareketleri yapıyorsun? Bir yere yapıyorsanız bir tepkiyi, her yere yapacaksınız. Tüm katliamlar için yapacaksınız.

Mısır'daki darbe, Libya'da Suriye'de olanlar halk ayaklanması, Türkmenleri boşver.

İnsanlıksa, insanı seven, yaradılanı yaradandan dolayı seven, herkes için oturur ağlar. Gelip 4 işareti yaparak, diğer ölümleri izlemez.

Bu olay tartışılmalı ama tartışmak, belli bir bilgi ve kültür seviyesine ulaşmış insanlarla mümkündür. Demokrasi, tartışmakdır. Ama maalesef ülkemizde cehalet inanılmaz artmış seviyede. O yüzden seviyeli bir tartışma olacağına inanmıyorum ve hayır diyorum.

İyi forumlar.

Valla ağzına yüreğine sağlık düşünüpde yazamadıklarımı yazmışsın gercekler bunlardır işte.

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
darbe kötüdür AMA, katliam yapıldı FAKAT, gibi cümleler kuranları göreceğimiz için hiç gerek yok tartışmaya.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Valla ağzına yüreğine sağlık düşünüpde yazamadıklarımı yazmışsın gercekler bunlardır işte.

Müslüman birbirinin kardeşidir.Hatalar yapsada,sırıtndan vursada kardeştir. Onlar bize bunu yaptı oh olsun!!! öylemi ya küçük çocuklar bebekler!!!! mısırınızı patlatıp Tv nizden müslümanlar avlanırken belgesel havasında keyifle seyirler size o zaman!!!

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bence hiç gerek yok.forumumuzda medeni tartışma seviyesinde çok az insan var.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Öncelikle GeziParkı ile Mısır olayları birbirine karıştırılmamalı. Gezi'de demokratik yollarla halkın çoğunluğunun başa getirdiği hükümet indirilmek istendi. Hemde ucuz gerekçelerle içki düzenlemesi olsun vs vs. diğer düzenlemeler. Bu ülkede demokrasi var ise halkın çoğunluğu ne isterse o olur. Ha o düzenlemeler de kendilerini hiçte olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum. İçen yine içiyor s*çan yine s*ç*yor.. Bunları geçelim Mısırda yine demokratik yollarla halkın çoğunluğunun başa getirdiği bir lider indirildi bu revamıdır ? Hani demokrasi ? Hani insan hakları seçme seçilme hakkı ? Oradaki insanlar doğal haklarını geri istiyorlar Tıpkı gezicideki zorbacı birtakım kesim o işi başardı Demokratik yollarla başa gelmiş bir lideri indirdi ve o halka zulüm,kıyım bir nevi etnik temizlik yapmaya başladı. Ölenlere Allah rahmet eylesin diyoruz. Ha gezi de de ölenler yaralananlar oldu onlarada üzüldük sonuçta bizim vatanımızın evlatları, ama gezide ölenler haksız yere demokratik bir lideri indirmeye çalışırken kendini öldürdü bunu idrak etmemiz gerek. Ortalıkta dolaşan saçma sapan hükümet adam öldürüyor falan saçmalıkları komik. Hükümet kimsenin ölmesini istemedi istemez de isteseydi bir tane adam bırakmazdı o olaylarda hepsini öldürürdü. Tavır konusunda hataları olabilirdi Ama olayların en az zararla bitmesi için ellerinden gelenleri yaptı. Dik durdu dikleşmedi.. Kusura bakmayın ama öyle kaldırım paket taşlarını söküp,kamu,özel kuruluşları yağmalayıp milletin otomobillerini ters çevirip otobüs yakmak sizin kalitenizi içinizdeki kin'i ortaya çıkarır. Bir bakın bakalım bir sağ kesim bu şekilde protesto gösterisi yaptığında gezi deki gibi yakıp yıkıp ortalğı savaş alanına çevirmiş mi? (Başörtüsü için protestolar yapılırken hatırlayın). Ne bu kin ne bu nefret siz bu vatanı sevmiyormusunuz ? Neden tüy bitmedik yetim hakkını kamu malını hiç ediyorsun. Adamlar size öneri sundu oylama yapalım dediler kışla yapılsn veyahut yapılmasın onada yanaşmadınız. Kusura bakmayın bir avuç ucubesiniz. Kardeşim demokrasi var bu ülkede gidersin sandığa oyunu atarsın paşa paşa işi bitirirsin. Kim kime zorla ne yaptırıyor bu ülkede? Neden bu kadar sivrilik ?

Ha şunuda söyleyelim sağ kesim yıllarca zulüm çekti başörtüsü vs. konusunda okula alınmadı okutulmadı vs.vs. birçok baskıya mağruz kaldı biliyorsunuz ama kimse çıkıpta yakıp yıkmadı başa kim gelirse gelsin sabretti başkaldırmadı herzaman vatanını sevdi kamu malına zarar vermedi. Vermezde..

Kısacası Mısır'da HAK'lı halk direnişi vardır. Zafer demokrasinindir.. #R4BIA ..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
2000'den fazla insanın keskin nişancılarla,helikopterden,tanktan ateş açılarak öldürülmesi bir devletin iç işlerimidir? insanlık suçumudur?
Gösterilerde öldürülenlerin kamera kayıtları var ellerinde toplu iğne bile yok!!!!

Yapılan insanlık dışı bir müdahaledir bunun adıyok ve şidetle kınıyorum yapılanları ama burda arkadaşımız güzelce özetlemiş [MENTION=218778]tolgacem[/MENTION] yazı okursanız.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yapılan insanlık dışı bir müdahaledir bunun adıyok ve şidetle kınıyorum yapılanları ama burda arkadaşımız güzelce özetlemiş @tolgacem yazı okursanız.

Yazıyı okudum anladığım özet şu
1-Araplar bizi zamanında arkadan vurdu ne halleri varsa görsün!!!
2- kınıyoruz ama 4 işareti yapmak neyi çözüyor?
3- Dünyanın hertarafında katliam var ona tepki verilmediyse bunada tepki verilmesin?

Bunları nasıl bir vicdan onaylar?
Keşke elimizden gelsede başka yardımalr yapabilsek ama şu an yapabileceğimiz tek şey kamuoyunun dikkatini çekmek.
Müslümanlar değilmiydiki zamanında yahudilere bile kucak açan? Diğer kesimlere kucak açılmadıysa yada açılamıyorsa hepsine birden sırt çevirmek mi gerek?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...