Mısır'ı tartışalım mı? (ANKET)

Mısır Meselesi, SDN Forum'da tartışılmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    151
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Daha sessiz protesto niteliğini taşıyan bir avatara bile tahammül edemiyordunuz dün ?

Sırf Mısır konusunda ısrarla cevap isteyen bir üye arkadaşımıza hakaret kisvesi altında 3 gün ceza verdiniz..

Bence de KESİNLİKLE TARTIŞILMASIN !

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
burda tartişmakla olmaz bir sonuça varilmaz gidin misira eylem yapin destek olun demezlermi adama tartişmakla olmaz bu işler
işin içine birde din girerse tamam karişir ortalik

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Başta tartışılması yönünde oy kullandım ama daha burada tartışma başlamış. Bunları gördükten sonra tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Biribirimize saygı duymayı unutmuşuz.

Siyasi olarak sevin ya da sevmeyin rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun son konuşmasını bi kere dinlemenizi rica ediyorum özellikle 2:00 dan sonrasını.

[video=youtube;WgpK4E-BbfQ]https://www.youtube.com/watch?v=WgpK4E-BbfQ&[/video]

02:00 Sel gider kumu kalır seçimler gider siz hala komşu akraba hemseri kalırsınız. Uslub yüz yüze bakamayacak kadar olmamalı şu sokaktan çıkar öbür sokakta karşılaşırsınız.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Tartışılması gereken ne Mısır ne de başka bir ülkedeki sorunlar.
Tartışılması gereken kaybedilen insanlık ve yapılan zulme ve masumların katline her yerde aynı sesi çıkarmamak.
Tartışılması gereken tam olarak bu..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu anketlerin ne kadar başarısız olduğunu mod seçimlerinde görmüş olmanız gerekirdi :)

Doğrulara anket ile ulaşılamaz, anketler sadece çoğunluğun ne istediğini söyler, azınlığı ezer geçer.

Gezi parkı konusunu kapattıranların birçoğunun bu ankette evet dediklerini görmek de ilginç! Birde müzmin hayırcılar var, onlar da yerlerini almışlar, söyle rahatla ve spor takılacaklarmış.

Oradakide anket buradaki de anket. Üstelik doğrudan bizi, ülkemizi ilgilendiren bir konuyu konuşturmayıp kapattırdılar, şimdi ise bizim ile pek bir alakası olmayan konu açılsın diye çabalıyorlar!

O ayaklar altına alınan demokrasi ve özgürlüğe birgün onların da ihtiyacı olacağını söylemiştik...

Bırakın herkes istediğini konuşsun artık.

sefakopan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dünyanın heryerinde zulüm oluyor. Hem Türklere hem Müslümanlara onları da biliyoruz. Tüm o olayları içimizde tutuyorduk. Kimse sesini çıkaramıyordu (Başbakan bile). Ama bu olay patlak verdi aynı gezi parkı olayı gibi hükümete kimse sesini çıkaramıyordu. Gezi parkında çıkardı. Buradada böyle kimse türklere yapılan zulme ses çıkarmıyordu. Müslümanlara yapılanlara ses çıkaramıyordu ama şimdi patlak verdi ve herkez sesini çıkardı olay bu bence. Benim burada yaptığım hükümeyi savunmak değil, SİYASETİ KARIŞTIRMAYIN. İyi Forumlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hayırdır gezi konusunu apar topar kapatmıştınız? Mısırın iç işlerindeki problem bizimkinden daha mı önemli?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Darbe neden yapıldı mısır zamanında israille savaşlar sonunda yenildi ve camp david anlaşması yapıldı amerikanın isteğiyle bu anlaşmaya göre bedava su fiyatına petrollerini amerika ve israile satmak zorundaydı taa ki mursi başa geçene kadar işbaşı yaptığı gün israile ve amerikaya petrolü kesti, bundan sonrasının gerisi malum darbe bu işler böyle yürüyor amerika istediğini yaptıramayınca elindeki tüm ajanları ve vatan hainlerini kullanıyor olay bu.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Öyle bir söylüyorsunuz ki sanki bu mısırdaki zulme üzülenler filistinde suriye de ya da başka bi yerde olan zulme üzülmüyor göbek atıyor, tek dertleri mısır sanki.

Ne haliniz varsa görün diye bi seçenek olsa da işaretlesem.

nothing-to-do-here-jet-pack-guy.jpg

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Kendi iç Siyasetimızin tartışılması yasak olan bir forum da başka ülkenin siyaseti tartışılması kadar daha absürd bir şey varmı.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Müslüman müslümanın kardeşidir elbette ama biz sadece bu durumda değil nerede bir mazlum varsa sahip çıkmaya çalıştık ... Arakan da türkler öldürülürken yardımlar toplanmadı mı eylemler yapılmadı mı ? Srebrenitsa dolayısıyla gösteriler yapılmadı mı ?Müslüman olmamasına rağmen japonya da meydana gelen felakette yardım yapmadık mı ? Arapların hiçbir yardım yapmadığı söylenmiş onlar yapmadı diye biz de mi yapmayacağız ? iyiliğe iyilik her kişinin kötülüğe iyilik er kişinin diye bir söz var biz bugün çinde katliam olsa gene karşı çıkmaz mıyız gene yardım etmez miyiz ederiz tabi ki ... Olay siyaset değil olay insanlık meselesi tam hatırlamıyorum ama vandaydı galiba depreme yardıma gelen japon ekip gene enkaz altında kalmıştı halbuki dinlerimiz ayrı dillerimiz ayrı ama insanlık evrensel ... Bugün dünya gene susuyor ab gene susuyor aynen ırakta olduğu gibi kimsenin sesi çıkmassa bu katliamlar devam eder dediğim gibi mesele siyaset değil insanlık

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
başkasının siyasetini tartışmıyoruz ki müslümana yapılan zulmü tartışıyoruz

Peki bu ülkede yaşayan insanlar müslüman değilmi bu ülkenin insanlarının problemleri hakkında konuşulunca neden Siyaset oluyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yada ne siyasettir yada ne Siyaset değildir diye bir liste olsa mesela türkiye siyasettir mısır değildir

poyrazl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tartışmanın hiç gereği yok. zaten tartışılacak birşeyde yok.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Merhaba arkadaşlar SDN Forum'da birbirimizi kırmamak, kin ve düşmanlığa sevk etmemek için siyaset konuşmuyoruz. Ancak, Gezi Parkı gibi toplumsal olaylarda olağanın dışına çıkarak http://forum.shiftdelete.net/sdn-ha...eylemi-icin-ne-dusunuyorlar-tartisiyoruz.html gibi konular açabiliyoruz. Şimdi de Mısır meselesi var. Bu konuda ne yapacağımızı bilemedim ve sizlere sormak istedim. Sizce bir başlık altında Mısır Olayları'nı tartışalım mı?
Troy Kardeşim tartışılan siyaset değil insanlıktır. insanlara yapılan katliamdır. Sizler bizleri sadece Mısır içinmi konusuyor zannediyorsunuz Arakanı Çindeki insanları ve diğer insanların hepsine yapılan haksızlıkları ve katliamlara karsıyız. ama yönetimin başı olarak önce seni sonra da diğer yöneticileri kınıyorum . sessiz kaldıgınız için bir avatara dahi tahammül edemediğiniz için insanlığa yapılan katliamları yapılan zulumlere sessiz kaldıgınız için .. burada herşeye bir kılıf bulunuyor adamın birine hakaretten banlandı ben alakasız konudan ( ne demekse ) ceza aldım acıklasın biri bize hakaret ne imiş ceza ne imiş .. Tamam Biz Teknoloji sitesiyiz dersiniz ama teknoloji sitesinde her konu varsa neden bu tür konular olmasın neden tartışılmasın.. Ama Bunada cevap vermeyeceksiniz eminim. yapılan insanlık dışı muameleleri ve katiliamları ve haksızlıkları konuşamayacksak ne işimiz var teknoloji ile değilmi.. Ama bu teknoloji sayesinde haberdar oluyoruz sohbet ediyoruz konusuyoruz tarttısıyoruz... ama Sdn de Göremedim... Neyse Bu yazdıklarımada Bir Cevap alamayacagımı bile bile yazdım. belki bu yazılanlardan bir banda yerim değilmi ? Sizlere tavsiyem Asla birşeyden Korkmayın söyleyin söylettirin. Anket Açmışşsın bu tür konular için anket acıyorsanız zaten yanlış yoldasınız demektir. Safını belli eder Ya acarsın yada acmazsın... bu kadar basit.. anket Ne ya konusmam için Ankete gerek görmüyorummm. Hadi Allaha Emanet Olun ...

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Farkında değilsiniz ama insan ayrımcılığı yapıyorsunuz. Ne demek müslüman, müslümanın kardeşidir? Oradakiler Yahudi olsa umursamazdınız bile, buna eminim.
Bırak umursamayı iyi olmuş derdim yahudiler insan değiller insanlığa karşı savaş açmış hiçbiri insan olmayan bu toplumdan insanlık beklemek olmaz müslümanlar bu haldeyse onların yüzündendir.Bu insandan nasibini almamış varlıklar islamı müslümanlığı yok edene kadar devam edicekler.Ve onların başına bişi gelince bende acıyacağım öyle mi ? elimden gelse bir tekme de ben atarım.Gidin videolarını izleyin nefret o kadar kalplerine girmiş ki daha küçücük çocukları savaşa alıştırıyorlar 10 yaşındaki çocuk kaç müslüman öldürürüm derdinde bu kadar insanlıktan nefret eden insandışı varlıklar çünkü onlar.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Hayırdır gezi konusunu apar topar kapatmıştınız? Mısırın iç işlerindeki problem bizimkinden daha mı önemli?

Apar topar mı? Buna ancak gülünür. :D Haftalarca konuşuldu o konuda. Sdn Okuru olarak yazmanız da ayrı bir ironik.

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Tartışacak birşey yok. İnsanların canı üzerinden ne tartışacağım. 2000 'e yakın masum öldürülmüş. 5000 den fazla yaralı. Bizim burda 5 kişi öldü diye ortalığı yakıp yıktınız. Onlar insan değil mi? Can değil mi? Bunun tartışacak bir yeri yok. Cahiller le laf mı yarıştıracağız burada. Sözüm geneldir. Kimseyi hedef almadım.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
[MENTION=2]Troy[/MENTION] abi gezide ne olduğunu gördük bence siyasetten uzak duralım abi

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bırak umursamayı iyi olmuş derdim yahudiler insan değiller insanlığa karşı savaş açmış hiçbiri insan olmayan bu toplumdan insanlık beklemek olmaz müslümanlar bu haldeyse onların yüzündendir.Bu insandan nasibini almamış varlıklar islamı müslümanlığı yok edene kadar devam edicekler.Ve onların başına bişi gelince bende acıyacağım öyle mi ? elimden gelse bir tekme de ben atarım.Gidin videolarını izleyin nefret o kadar kalplerine girmiş ki daha küçücük çocukları savaşa alıştırıyorlar 10 yaşındaki çocuk kaç müslüman öldürürüm derdinde bu kadar insanlıktan nefret eden insandışı varlıklar çünkü onlar.

Senin ile aynı toprak parçası üzerinde yaşadığım için utanıyorum.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Tartışacak birşey yok. İnsanların canı üzerinden ne tartışacağım. 2000 'e yakın masum öldürülmüş. 5000 den fazla yaralı. Bizim burda 5 kişi öldü diye ortalığı yakıp yıktınız. Onlar insan değil mi? Can değil mi? Bunun tartışacak bir yeri yok. Cahiller le laf mı yarıştıracağız burada. Sözüm geneldir. Kimseyi hedef almadım.
AT gözlüklerini çıkarmamız lazım.. İnsanlıktan nasibini alamamış olanların yorumuda pek dikkate alınmaz. İnsanlık Ölmüş ne diyelim Başımız sagolsun.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hee ne kadar komikler hiç bir şeyi çekemiyorlar artık hayır diyorum sizin gibi yöneticilere.

sefakopan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki bu ülkede yaşayan insanlar müslüman değilmi bu ülkenin insanlarının problemleri hakkında konuşulunca neden Siyaset oluyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yada ne siyasettir yada ne Siyaset değildir diye bir liste olsa mesela türkiye siyasettir mısır değildir

Türkiyedeki olaylar konuşulunca siyasete bağlandı. Bağlanmasaydı siyaset olmazdı. Bunun en iyi örneği gezi parkı normalde oturup kitap okuma etkinliğiydi ama sonra siyaset içine girince olaylar büyüdü. Siyaset pis iştir. Haklıyken haksız duruma düşürebilir insanı bizim burada yaptığımız siyaset değil, yapılan zulmü tüm dünyaya göstermektir. Gezi parkında gösterildiği gibi.

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
simdiden kavga basladin zaten daha buyumeden burasida kapansin

lezginkassa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çayır çimen geze geze oooo çayır çimen geze geze oo.Oldum ben bir geveze..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Türkiyedeki olaylar konuşulunca siyasete bağlandı. Bağlanmasaydı siyaset olmazdı. Bunun en iyi örneği gezi parkı normalde oturup kitap okuma etkinliğiydi ama sonra siyaset içine girince olaylar büyüdü. Siyaset pis iştir. Haklıyken haksız duruma düşürebilir insanı bizim burada yaptığımız siyaset değil, yapılan zulmü tüm dünyaya göstermektir. Gezi parkında gösterildiği gibi.

Benim bahsettiğim gezi parkı olayları değildi en basitinden yat bir ihtiyaçtır asgari ücretle bal gibi geçinilir diyen bir şahsın sözleri paylaşılınca Siyaset yapmayalım diye yorumlar siliniyor du hatta bu yorum bile silinecek o yüzden bir kural koydu isek sonuna kadar uyalim

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben iyi bir niyetle kavga çıkmadan, normalce insan gibi tartışılmasından yanaydım ama gördüm ki kavgalar burada bile başlamış. kesnilkile fikrimden vazgeçiyorum. konusu asla açılmasın...
çünkü "tartışmayı kavgaya dönüştürecekler var aramızda..."

>>ancak belirtmeden edemeyeceğim:avatar silme ve haksız üye banlama olayı gerçekten çok saçma...

sefakopan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim bahsettiğim gezi parkı olayları değildi en basitinden yat bir ihtiyaçtır asgari ücretle bal gibi geçinilir diyen bir şahsın sözleri paylaşılınca Siyaset yapmayalım diye yorumlar siliniyor du hatta bu yorum bile silinecek o yüzden bir kural koydu isek sonuna kadar uyalim

ben sadece örnek verdim gezi parkı olayını siyaset yapmamaya dikkat ediyorum.

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
http://www.youtube.com/watch?v=M7-m7jFNM_Q
Sonuna kadar izle ondan sonra utanacaksan utan.Herşeye tahamüül ederim ancak yahudiler oldu mu konu asla heleki bu videodan sonra.Zaten herkes biliyor ne olduklarını da video da yardımcı olmuş.

Yahudilerin çocuklarına yaptığının benzerini biz de yapıyoruz, şimdiki yetişen çocuklarımız yahudi düşmanı, ateist düşmanı olarak yetiştiriliyor.

-------------------------

Tartışma açılırsa cezaların havada uçuşacağı bu konudan belli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...