Meslek Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12ada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar, Bilgisayar Mühendisi olmak istediğimi söylediğim çoğu kişi yazılımcı ol gibisinden şeyler söylüyorlar... Zaten benim istediğimde yazılım dillerini(C,C+,Java vsvs..) öğrenmek.. Bunun bölümü ayrı mıdır? Bilgisayar Mühendisliği okuyan biri zaten yazılım dili dersi görmüyor mu? Bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum, iyi forumlar. :)

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Benim bildiğim kadarıyla yazılım zaten bilgisayardan ayrılmış bir dal. Bilgisayar kendi bünyesinde yazılım ve donanım olarak ikiye ayrılıyor. Tabii yazılım okuyanlar daha ayrıntılı gördüğünü düşünüyorum. Ayrıca bilgisayar mühendisliği bu zamanlarda tavsiye edilmiyor geçmişte bir anda patlama yaptı ve çok tercih edildi maalesef şuanda her üniversite bu bölüm olduğu için mezun çok. Kaliteli bir üniversite de eğitim almadıkça iş imkanın çok az. Aynı şey yazılım içinde geçerli yazılım için özel üniversiteleri tavsiye ederim bir elin kesinlikle yurtdışında olmalı bu yüzden en iyi seçenek Bahçeşehir yazılım. Kısa bir not düşmek istiyorum her üniversiteden mezun olan iş bulur fakat ne kadar kaliteli üniversiteden mezun olursan o kadar kaliteli iş bulursun.

p2p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar Mühendisliği bölümünde bazı yazılım dilleri ögretiliyor ama üst seviye bir üniversite değilse gelecekte büyük düşünüyorsan yetmez. Üstteki arkadaşın dediği gibi Yazılım ayrı bir dal. Yazılım Mühendisliği kavramı var.

Gelecek yazılımda. Başarılı bir mobil uygulama ile bir gecede zengin bile olabilirsiniz.