bilgisayar mühendisliği dersleriBilgisayar mühendisliği okuma:Bilgisayar okuyanlar kasiyerlik yapıyorYazılım mühendisliği okuyabilirsin
Ya iste gonul ister maasi en az 7bin falan olsunayrıntılı bilgi ver. şu an ne okuyorsun?
bilgisayar mühendisi çalışabilir. onu okuyabilirsin. ama önce hobileri vs belirle ki ona göre bir yol haritan olsun.
Yazilimda ne olabiliyosunBilgisayar mühendisliği okuma:Bilgisayar okuyanlar kasiyerlik yapıyorYazılım mühendisliği okuyabilirsin
bilgisayar mühendisliği dersleri
yazılım mühendisliği dersleri
bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum
devlet üni lerinde yazılım müh. yok. bilg müh var.
vakıflar da ise yazılım müh var. aralarında büyük bir fark yok. aldıkları dersler aynı.
işini iyi yapmazsın, "bu işte çok varmış ya la" diyerek seçer, teknolojiden bihaberdir=> evet kasiyer olur, limon satar, kasa toplar
ama işini sevdiği için yapar, bölümü sevdiği için seçer, ilk bir kaç yıl para kazanamayacağının farkındadır, kendini ne şekilde olursa olsun geliştirir ise neden samsung da çalışamasın?
üni de dersleri ucu ucuna geçerse tabi ki büyük firma hayalini unutsun
yazılım müh, de okusan bilgmüh de okusan hakkını vermessen sıfır![]()
Tamam saol. Ama bu yazilim muhendisligi olma surecini nasi. Geciriyoruz ne uzeri e kurulu ? Mezun oldugunda ne is yapiyosun?@enocenes
Benim abim şuan yazılım mühendisliği okuyor ve yazılım mühendisliğinin işe girme oranı çok yüksek ve aranan bir bölüm.Yazılım mühendisliği okuyanların %80'i ilk yıl içerisinde iş sahibi oluyormuş ki zaten iyi ücret alıyorlar.
Saol bi bakarimEndüstri ürünleri tasarımı bölümü var, bi incele istersen. ODTÜ dünyada ilk 10un içinde bu alanda.
Tamam saol. Ama bu yazilim muhendisligi olma surecini nasi. Geciriyoruz ne uzeri e kurulu ? Mezun oldugunda ne is yapiyosun?
http://www.kariyerpenceresi.com/?meslekler,77/yazilim-muhendisi.html Burayı oku istersen
eğer matematik yapamıyorsan yazılım ya da bilgisayar mühendisliği senin için biraz hayal olur bence. çünkü tamamen matematikle alakalı ve bölümü kazanmak içinde matematik lazımYa iste gonul ister maasi en az 7bin falan olsunaslina fotojenik zekami iyi kullaniyorum hafiza vs lise 1 daha secicez ya bolumumuzu.matematikle alakam yok tuyo verirken bunu dusunun
mesela sony de z1 tasarlamak istiyorum mesela yani. Nasil olcak o is. Ne yapicam beni nasi ise alcaklar.
Ya egitim sureci daha cok sayisala yatkin. "Bu isi yapabilen biri fen ve matematik alanlarina merak duymalidir" disinda tum ozelliklere sahibimTamam saol. Ama bu yazilim muhendisligi olma surecini nasi. Geciriyoruz ne uzeri e kurulu ? Mezun oldugunda ne is yapiyosun?
http://www.kariyerpenceresi.com/?meslekler,77/yazilim-muhendisi.html Burayı oku istersenaskinda meskek cok cazip sadece sayisal beni cok korkutuyor...
yazılım mühendisi özel firmalarda yazılım geliştirme ve tasarlama ve kodlama işini yaparlar. başlangıç olarak(yeni mezun) şu an 2000 tl civarı alıyorlar. 2-3 yıllık deneyimle 3000 tl geçersin. tabi ortalamanın biraz üstünde bir başarının olduğu düşünürsek.Tamam saol. Ama bu yazilim muhendisligi olma surecini nasi. Geciriyoruz ne uzeri e kurulu ? Mezun oldugunda ne is yapiyosun?
Sayısal sevmiyorsan bu tür programlama vs. işlerini yapman zor biraz.Sen en iyisi yol yakınken hukuk okuYa egitim sureci daha cok sayisala yatkin. "Bu isi yapabilen biri fen ve matematik alanlarina merak duymalidir" disinda tum ozelliklere sahibimaskinda meskek cok cazip sadece sayisal beni cok korkutuyor...
![]()
Hukuk mu? Hukuk hakkinda hic bir bilgim yok kafam buraya yattiysa biraz daha bilgi ediniyim arastiriyim. Tekrar buraya yazarim. Matematiktede her konudan islemeyiz diye saniyorum belirli teknolojiyi ilgilendiren konulardan islenir belkiSayısal sevmiyorsan bu tür programlama vs. işlerini yapman zor biraz.Sen en iyisi yol yakınken hukuk oku![]()
sana ben tam da şu an da matematik çlışıyorum desemBende matematiğe hiç çalışmıyorum. Derler ya altyapı kötü,bende o vakadan var.Mattematik çalışmak zevkli anlayınca, dikkatim dağılıyo ama.Benim planı m prorgamım yok. Sorunum dikkat dağınıksızlığımdan.
sana ben tam da şu an da matematik çlışıyorum desem
şuan önümde bir kitap permütasyon peroblemleri çözüyorum
gayette iyi çözüyorum. elimdeki kitabı bitirdim. son konularındayım.
plan program vs bana göre değil.(sadece konuları belli bir düzene oturtup ona göre çözüyorum.yani atıyorum doğal sayıyı öğrenmeden tam sayıya geçmiyorum.)
ben kafama göre canımın istediği yerde çalışırım. dershaneye gitmiyorum bazen bana niye gelmedin sınavı nasıl kazanacaksın diye iki ton laf ediyorlar. yahu sanki ben dershaneye gitmeyince evde yatıyorum. orda değilse evde çalışıyorum. neyse işte
temelin kötüyse sana temel yapacak bir matematik kitabı al ve başla hemen
en kolay kitabı al. hepsini bitir. sonra tekrar çözemiyom diye isyan bayrağını çektiğin sorulara dön.
büyük ihtimalle yine çözemeyeceksin
ama konuya bir kez çalışınca "la bumuymuş" diyip soruya tekrar döndüğünde çözeceksin![]()
inşallahŞuandan itibaren en kolay kitabı alıp çözmeye başlıyorum
- - - Mesaj Güncellendi - - -
![]()
![]()
![]()
süper işte yolun başındasın. sakın unuta 9. sınıf her şeyin temeli. sen sen ol 9. sınıfı çok iyi bir başarı yakalamadan geçme. en azından fizik-kimya-biyoloji derslerinde iyi bir temel at. çünkü matematiği sonra öğrenirsin. o kolayBen daha lise 1 e hazirlaniyorum ��
- - - Mesaj Güncellendi - - -
)
Meslekler.hakkında bişey bilmediğin için o nası bilmiyorum biraz anşatırmısınBilişim Teknolojileri yazılıma git bence. 9. Sınıfta en önemli 2 ders biri Geometri ikincisi Kimya. Sonra Edebiyat, biyoloji vs vs.
Benim Kimya Full'dü hep 100 alırdım (Artistlenmek gibi olmasın![]()
) Geometri'de biraz zorlanırdım.
Edebiyat'da da Full çekerdim, öğretmen yerine ben anlatırdım dersi.
![]()
Matematik bilgin tamsa bilişim senin alanın demektir.
Vallahi dediklerin çok yardımcı oldu saolsüper işte yolun başındasın. sakın unuta 9. sınıf her şeyin temeli. sen sen ol 9. sınıfı çok iyi bir başarı yakalamadan geçme. en azından fizik-kimya-biyoloji derslerinde iyi bir temel at. çünkü matematiği sonra öğrenirsin. o kolayF-K-B zor
tekrar söyleyeyim: asla daha sınava çok var deyip yatma ve 9. sınıfı es geçme. temelini iyi at. 9. sınıfta görüp "la bu ne işime yarayıcı" dediğin konu sana 10-11-12. sınıflardaki konuları anlamanda yardımcı olacak.
yardımcı olabildiysem eğer sevindimVallahi dediklerin çok yardımcı oldu saol![]()