Meslek secimi

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Arkadaslar yakinda bir zamanda bir meslegi benimsemem lazim.Size danisiyorum , gunumuz teknolojisiyle ilgileniyorum. Mesela samsung falan gobi yerlerde calismak icin ne okumak lazim.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ayrıntılı bilgi ver. şu an ne okuyorsun?
bilgisayar mühendisi çalışabilir. onu okuyabilirsin. ama önce hobileri vs belirle ki ona göre bir yol haritan olsun.

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar mühendisliği okuma:Bilgisayar okuyanlar kasiyerlik yapıyor :DYazılım mühendisliği okuyabilirsin

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bilgisayar mühendisliği okuma:Bilgisayar okuyanlar kasiyerlik yapıyor :DYazılım mühendisliği okuyabilirsin
bilgisayar mühendisliği dersleri
yazılım mühendisliği dersleri

bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum :)
devlet üni lerinde yazılım müh. yok. bilg müh var.
vakıflar da ise yazılım müh var. aralarında büyük bir fark yok. aldıkları dersler aynı.

işini iyi yapmazsın, "bu işte çok varmış ya la" diyerek seçer, teknolojiden bihaberdir=> evet kasiyer olur, limon satar, kasa toplar :D

ama işini sevdiği için yapar, bölümü sevdiği için seçer, ilk bir kaç yıl para kazanamayacağının farkındadır, kendini ne şekilde olursa olsun geliştirir ise neden samsung da çalışamasın? :)

üni de dersleri ucu ucuna geçerse tabi ki büyük firma hayalini unutsun :)

yazılım müh, de okusan bilgmüh de okusan hakkını vermessen sıfır :)

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
ayrıntılı bilgi ver. şu an ne okuyorsun?
bilgisayar mühendisi çalışabilir. onu okuyabilirsin. ama önce hobileri vs belirle ki ona göre bir yol haritan olsun.
Ya iste gonul ister maasi en az 7bin falan olsun :) aslina fotojenik zekami iyi kullaniyorum hafiza vs lise 1 daha secicez ya bolumumuzu.matematikle alakam yok tuyo verirken bunu dusunun :D mesela sony de z1 tasarlamak istiyorum mesela yani. Nasil olcak o is. Ne yapicam beni nasi ise alcaklar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yazilimda ne olabiliyosun

Dil okursam cevirmenden baska ne olabilirim? Cunku kendimi bildim bileli ingizcede iyiyimdir. Tabii ki dil okirsam sadece ing. Olmucak ama hallederiz. En kolay basarabilicegim konu dil.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Endüstri ürünleri tasarımı bölümü var, bi incele istersen. ODTÜ dünyada ilk 10un içinde bu alanda.

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bilgisayar mühendisliği dersleri
yazılım mühendisliği dersleri

bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum :)
devlet üni lerinde yazılım müh. yok. bilg müh var.
vakıflar da ise yazılım müh var. aralarında büyük bir fark yok. aldıkları dersler aynı.

işini iyi yapmazsın, "bu işte çok varmış ya la" diyerek seçer, teknolojiden bihaberdir=> evet kasiyer olur, limon satar, kasa toplar :D

ama işini sevdiği için yapar, bölümü sevdiği için seçer, ilk bir kaç yıl para kazanamayacağının farkındadır, kendini ne şekilde olursa olsun geliştirir ise neden samsung da çalışamasın? :)

üni de dersleri ucu ucuna geçerse tabi ki büyük firma hayalini unutsun :)

yazılım müh, de okusan bilgmüh de okusan hakkını vermessen sıfır :)

@enocenes

Benim abim şuan yazılım mühendisliği okuyor ve yazılım mühendisliğinin işe girme oranı çok yüksek ve aranan bir bölüm.Yazılım mühendisliği okuyanların %80'i ilk yıl içerisinde iş sahibi oluyormuş ki zaten iyi ücret alıyorlar.

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
@enocenes

Benim abim şuan yazılım mühendisliği okuyor ve yazılım mühendisliğinin işe girme oranı çok yüksek ve aranan bir bölüm.Yazılım mühendisliği okuyanların %80'i ilk yıl içerisinde iş sahibi oluyormuş ki zaten iyi ücret alıyorlar.
Tamam saol. Ama bu yazilim muhendisligi olma surecini nasi. Geciriyoruz ne uzeri e kurulu ? Mezun oldugunda ne is yapiyosun?

Endüstri ürünleri tasarımı bölümü var, bi incele istersen. ODTÜ dünyada ilk 10un içinde bu alanda.
Saol bi bakarim

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ya iste gonul ister maasi en az 7bin falan olsun :) aslina fotojenik zekami iyi kullaniyorum hafiza vs lise 1 daha secicez ya bolumumuzu.matematikle alakam yok tuyo verirken bunu dusunun :D mesela sony de z1 tasarlamak istiyorum mesela yani. Nasil olcak o is. Ne yapicam beni nasi ise alcaklar.
eğer matematik yapamıyorsan yazılım ya da bilgisayar mühendisliği senin için biraz hayal olur bence. çünkü tamamen matematikle alakalı ve bölümü kazanmak içinde matematik lazım :)

sony de z1 tasarlayamazsın :) ama normal bir şirkette donanım tasarımı vs yapabilirsin.

işe girme işi eski usül gidip "iş var mı usta" siye sorarak olmuyo :)
sen kariyer sitelerine vs CV ni bırakıyorsun. kendinle ilgili bilgiler vereferanslarını yazıyorsun. eğer ünide de başarılıysan zaten iş seni buluyor. yani sen iş teklifi alıyorsun ama bunun için çok başarılı olman lazım.
yeni mezun birine kimse "gel bizde çalış sana gül gibi bakarız" demez :) işinde iler kendini gösterirsin. dev firmalar seni çağırır.

ingilizce önemli. en azından önüne ingilizce yazılmış, teknik bilgi içeren bir döküman geldiğinde onu anlayabilmelisin.

benim bildiğim kadarıyla donanım tasarımı için ayrı bir bölüm yok. ama atoyurm bilgisayar mühendisliği okursun. bölüm de bilgisayarla ilgili her şey zaten temel olarak öğretilir. sen kendini geliştirmek istediğin bir alanda geliştirirsin. mesela donanım mesela yazılım ya da web tasarım gibi. hangisine ilgi duyuyorsan işte.

http://bilisim.kariyer.net/ bu siteyi biraz incele bilgisayar ve bilişimle ilgili iş ilanları var. biraz incele. sana bir fikir verir. nerede çalıştıkları ile ilgili.

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Tamam saol. Ama bu yazilim muhendisligi olma surecini nasi. Geciriyoruz ne uzeri e kurulu ? Mezun oldugunda ne is yapiyosun?

http://www.kariyerpenceresi.com/?meslekler,77/yazilim-muhendisi.html Burayı oku istersen
Ya egitim sureci daha cok sayisala yatkin. "Bu isi yapabilen biri fen ve matematik alanlarina merak duymalidir" disinda tum ozelliklere sahibim :) askinda meskek cok cazip sadece sayisal beni cok korkutuyor...

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yazılım mühendisi özel firmalarda yazılım geliştirme ve tasarlama ve kodlama işini yaparlar. başlangıç olarak(yeni mezun) şu an 2000 tl civarı alıyorlar. 2-3 yıllık deneyimle 3000 tl geçersin. tabi ortalamanın biraz üstünde bir başarının olduğu düşünürsek.

yukarda verdiğim kariyer.net linkinde ilanlara bakarsan farkedersin ki ilanlarda "ünilerin bilg müh ya da yaz. müh bölümlerinden mezun..." tabirini görürsün :) yani yazılımcı müh de okusan bilg müh de okusa yazılımcı olabilirsin. (aynı bölüm çünkü :))

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Arkadaslar tesekkurler bu meslegi kendime yakin gordum .hayirlisi buysa olsun :)

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=387442]enocenes[/MENTION]
matematiğim kötü deme :) bir yerden başlarsan yaparsın. eğer bilgisayar ve yazılımdan anlıyorsan ya da merak duyuyorsan sayısal zekan var demektir. öyleyse matematiği tembelliğinden yapamıyorsun :)
ben öyleydim :)

9. sınıfta matdan kalıyodum az daha :D 32-50-40 gibi notlar aldım. hiç çalışmıyordum. konuyu da anlamamıştım. anlasam yine yapardım bir şeyler.
hoca bendekiğ ışığı fark etti galiba :D tüm sözlülerime vs yüksek verip beni 3 le geçirdi. 10. sınıfta mat ortalamam 80 li bir şeydi. 11. sınıf da yine 80 li. şimdi 94 ortalama ile geçtim matı :)
sadece eskisinden 1 saat fazla çalışarak. ):

yani yapabilirsin. zor değil iste ve çalış yeter :)

bence matematiği kesin yapki teknolojinin matematik olmadan olmadığını anladığında hayal kırıklığına uğrama :)

bu arada boş vaktleriin araştırma yaprak değerlendir. bölümle ve meslekle ilgili araştırma yap eskiden neydi şimdi ne sonra ne olacak gibisinden :)

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bende matematiğe hiç çalışmıyorum. Derler ya altyapı kötü,bende o vakadan var.Mattematik çalışmak zevkli anlayınca, dikkatim dağılıyo ama.Benim planı m prorgamım yok. Sorunum dikkat dağınıksızlığımdan.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bende matematiğe hiç çalışmıyorum. Derler ya altyapı kötü,bende o vakadan var.Mattematik çalışmak zevkli anlayınca, dikkatim dağılıyo ama.Benim planı m prorgamım yok. Sorunum dikkat dağınıksızlığımdan.
sana ben tam da şu an da matematik çlışıyorum desem :D
şuan önümde bir kitap permütasyon peroblemleri çözüyorum :)
gayette iyi çözüyorum. elimdeki kitabı bitirdim. son konularındayım.

plan program vs bana göre değil.(sadece konuları belli bir düzene oturtup ona göre çözüyorum.yani atıyorum doğal sayıyı öğrenmeden tam sayıya geçmiyorum.)
ben kafama göre canımın istediği yerde çalışırım. dershaneye gitmiyorum bazen bana niye gelmedin sınavı nasıl kazanacaksın diye iki ton laf ediyorlar. yahu sanki ben dershaneye gitmeyince evde yatıyorum. orda değilse evde çalışıyorum. neyse işte :)

temelin kötüyse sana temel yapacak bir matematik kitabı al ve başla hemen :)
en kolay kitabı al. hepsini bitir. sonra tekrar çözemiyom diye isyan bayrağını çektiğin sorulara dön.
büyük ihtimalle yine çözemeyeceksin :D
ama konuya bir kez çalışınca "la bumuymuş" diyip soruya tekrar döndüğünde çözeceksin :)

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
sana ben tam da şu an da matematik çlışıyorum desem :D
şuan önümde bir kitap permütasyon peroblemleri çözüyorum :)
gayette iyi çözüyorum. elimdeki kitabı bitirdim. son konularındayım.

plan program vs bana göre değil.(sadece konuları belli bir düzene oturtup ona göre çözüyorum.yani atıyorum doğal sayıyı öğrenmeden tam sayıya geçmiyorum.)
ben kafama göre canımın istediği yerde çalışırım. dershaneye gitmiyorum bazen bana niye gelmedin sınavı nasıl kazanacaksın diye iki ton laf ediyorlar. yahu sanki ben dershaneye gitmeyince evde yatıyorum. orda değilse evde çalışıyorum. neyse işte :)

temelin kötüyse sana temel yapacak bir matematik kitabı al ve başla hemen :)
en kolay kitabı al. hepsini bitir. sonra tekrar çözemiyom diye isyan bayrağını çektiğin sorulara dön.
büyük ihtimalle yine çözemeyeceksin :D
ama konuya bir kez çalışınca "la bumuymuş" diyip soruya tekrar döndüğünde çözeceksin :)

Şuandan itibaren en kolay kitabı alıp çözmeye başlıyorum

:) :) :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Şuandan itibaren en kolay kitabı alıp çözmeye başlıyorum

:) :) :)
inşallah :)
zambak la vs başla. çöz bitir. zaten sende temeli oluşturur. dvdli kitaplardan alabilirsin. anlamadğın kısımı aç izle :)
analitik düşünme yeteneğini, sana verilen bilgiyi sayısala çevirme yeteneğini geliştir.

sonraları yavaş yavaş zor sorulara doğru ilerle. çözemediğin sorular mutlaka çözdürme. :)
çözümünü öğrenip kendin çöz. gider hocaya bu soru nasıl çözülüyo dersin. hoca alır çözer yollar. ee ne oldu :D
hoca nasıl çözebilirim diye sor ve soruyu sorarken kalemi hocaya verme o anlatsın sen çöz :)

ve ben de dahil kimsenin tavsiyesine harfi harfine uyma. kendin için en uygun yolu verilen tavsilerle birlikte düşünüp kendin bul. seni senden iyi kimse tanıyamaz. kimisi 100 soru çözer o konuyu iyici anlar. kimisine özel hoca tutsan da "hocam bu nerden geldi" diye sorabilir. tabi birazda şaka yaptım :)
az ya da çok düzenlki çalış yeter.

bu arada kaçıncı sınf olduğunu bile bilmöiyorum o yüzden hep genele hitap eden şeyler söyledim :)

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ben daha lise 1 e hazirlaniyorum ��

:))

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben daha lise 1 e hazirlaniyorum ��

:))
süper işte yolun başındasın. sakın unuta 9. sınıf her şeyin temeli. sen sen ol 9. sınıfı çok iyi bir başarı yakalamadan geçme. en azından fizik-kimya-biyoloji derslerinde iyi bir temel at. çünkü matematiği sonra öğrenirsin. o kolay :) F-K-B zor :)

tekrar söyleyeyim: asla daha sınava çok var deyip yatma ve 9. sınıfı es geçme. temelini iyi at. 9. sınıfta görüp "la bu ne işime yarayıcı" dediğin konu sana 10-11-12. sınıflardaki konuları anlamanda yardımcı olacak.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bilişim Teknolojileri yazılıma git bence. 9. Sınıfta en önemli 2 ders biri Geometri ikincisi Kimya. Sonra Edebiyat, biyoloji vs vs.

Benim Kimya Full'dü hep 100 alırdım (Artistlenmek gibi olmasın :D :P) Geometri'de biraz zorlanırdım. :D Edebiyat'da da Full çekerdim, öğretmen yerine ben anlatırdım dersi. :D

Matematik bilgin tamsa bilişim senin alanın demektir.

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bilişim Teknolojileri yazılıma git bence. 9. Sınıfta en önemli 2 ders biri Geometri ikincisi Kimya. Sonra Edebiyat, biyoloji vs vs.

Benim Kimya Full'dü hep 100 alırdım (Artistlenmek gibi olmasın :D :P) Geometri'de biraz zorlanırdım. :D Edebiyat'da da Full çekerdim, öğretmen yerine ben anlatırdım dersi. :D

Matematik bilgin tamsa bilişim senin alanın demektir.
Meslekler.hakkında bişey bilmediğin için o nası bilmiyorum biraz anşatırmısın

süper işte yolun başındasın. sakın unuta 9. sınıf her şeyin temeli. sen sen ol 9. sınıfı çok iyi bir başarı yakalamadan geçme. en azından fizik-kimya-biyoloji derslerinde iyi bir temel at. çünkü matematiği sonra öğrenirsin. o kolay :) F-K-B zor :)

tekrar söyleyeyim: asla daha sınava çok var deyip yatma ve 9. sınıfı es geçme. temelini iyi at. 9. sınıfta görüp "la bu ne işime yarayıcı" dediğin konu sana 10-11-12. sınıflardaki konuları anlamanda yardımcı olacak.
Vallahi dediklerin çok yardımcı oldu saol :D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Vallahi dediklerin çok yardımcı oldu saol :D
yardımcı olabildiysem eğer sevindim :) seni senden iyi kimse tanımaz. sonuçta sınava girecek olan sensin. kendini düşün. kenidne bir yol haritası çiz. şu an meslekleri vs bilmiyor olabilirsin. sorun yok. emin ol yaşıtlarından da kimse bilmiyor :)

araştır :) araştırdıkça öğrenirsin. hiçbir şey birden bire olmaz. bir süreç gerektirir. o süreci sen belirle ve yönet. işe önce yetenek ve yatkınlıklarını belirlemekle başla. gerisi gelir.