Malesef telefonumuz çalındı bi kaç sorum var

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Iki gün önce kız arkadaşımın xperia z5 i çalındı bişey çıkmayacağını biliyoruz ama yine de karakola gittik gerekli yerlere bildirdik benim merak ettiğim;
1- Daha önce başına böyle bişey gelen oldu mu yardım isteyebileceğimiz başka bi kurum veya yapabileceğimiz bişey var mı?
2- Telefonda parmak izi var çalan kişinin telefonu bi şekilde açıp kullanması mümkün mü?

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Telefonda parmak izi olmasının bi önemi yok sıfırlayıp satıcaktır zaten belkide parçalayıp satar. Arkadaşınızın soğuk su içmesi lazım yapacak bişey yok.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Telefonda parmak izi olmasının bi önemi yok sıfırlayıp satıcaktır zaten belkide parçalayıp satar. Arkadaşınızın soğuk su içmesi lazım yapacak bişey yok.
Telefonu açmadan nasıl sıfırlayabiliyor çok saçma değil mi

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Teknolojik aletlerin her türlü alternatifleri vardır . Açmadan sıfırlamanın yanı sıra daha başka şeylerde yapabilir... :) Geçmiş olsun.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Anladım teşekkür ederim sağolun

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bu adrese gir. Lokasyon bilgisi telefon açılınca gelecektir. İnternete bağlanması yeter. Sakın kendi başına telefonun peşine düşme, başına bela alırsın. Direk polise git. İstersen telefonu bu adresten kilitleyebilir, içindeki bütün dosyalarını silebilir, hatta arayabilirsin. Satın alanı bulursun, satın alandan da satıcıya ulaşır ve ondan adliyede şikayetçi olursun.
Android Device Manager

Google'a "Where is my phone" ya da "Telefonum nerede" yazarsan da bulursun.

Ayrıca google maps'ten "Your places" sekmesinden de son kayıtlı yerleri bulabilirsin.
Kaynak;
How To Track Your Lost Android Phone Without Tracking App

Son düzenleme:

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Bu adrese gir. Lokasyon bilgisi telefon açılınca gelecektir. İnternete bağlanması yeter. Sakın kendi başına telefonun peşine düşme, başına bela alırsın. Direk polise git. İstersen telefonu bu adresten kilitleyebilir, içindeki bütün dosyalarını silebilir, hatta arayabilirsin. Satın alanı bulursun, satın alandan da satıcıya ulaşır ve ondan adliyede şikayetçi olursun.
Android Device Manager

Google'a "Where is my phone" ya da "Telefonum nerede" yazarsan da bulursun.

Ayrıca google maps'ten "Your places" sekmesinden de son kayıtlı yerleri bulabilirsin.
Kaynak;
How To Track Your Lost Android Phone Without Tracking App

Buraya her gün bakıyorum ama sanırım telefonda konumun açık olması gerekiyor yer bilgisi vermesi için ayrıca imei değiştirmişlerdir şimdiye kadar diye düşünüyorum

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Buraya her gün bakıyorum ama sanırım telefonda konumun açık olması gerekiyor yer bilgisi vermesi için ayrıca imei değiştirmişlerdir şimdiye kadar diye düşünüyorum
Şimdiden geçmiş olsun. Bu arada eklemek isterim, android'e reset atmayı bırak format atıp hatta içine farklı bir işletim sistemi dahi yükleyebilirsin. Misal;
SailfishOS - sailfishos.org

Akıllı İnceleme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ilk önce savcılığa cihazın imei numarasının gösterildiği bir faturası ile suç duyurusunda bulunman lazım. Faturanın olması çok önemli. Bu iş hem çalıntı olaylarında hem de imei numarasının çalınmasında birincil derecede önem arz eden durumdur. Çünkü savcılığa başvurduğun zaman faturanı isteyeceklerdir. Şimdi artık o cihaza kim hattını takıp kullandıysa onun numarası ve dolayısıyla kimliği ortaya çıkıyor. İnşaallah hattını takıp kullanmıştır. Yani biraz zor bir ihtimal ama... Eğer takarsa savcılık onu da çağıracaktır. Bu telefonda senin hattının ne işi var diye