MacOsX Snow Leopard 10.6.3 Kurulum Videosu (Hp Pavilion DV6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zebedee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evimdeki AMD işlemcili bilgisayara aylar süren denemelerime rağmen kurmayı başaramadım.
Ancak şirketteki INTEL bilgisayarıma CD'yi taktım, şaşırtıcı bir şekilde hiçbir hata almadan çok rahat bir şekilde kuruldu.
Tüm güncellemeleri de sorunsuz yaptım. 10.6.6 oldum. AppStore'u kullanabiliyorum.
Seskartı, OnBoard LAN vs. sorunsuz tanıdı...
Benim tek sorunum Philips 17" LCD kullanıyorum anca Ekran çözünürlüğü sadece 1024*768 ve değiştiremiyorum. Driver vs bulunabiliyor mu....

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Evimdeki AMD işlemcili bilgisayara aylar süren denemelerime rağmen kurmayı başaramadım.
Ancak şirketteki INTEL bilgisayarıma CD'yi taktım, şaşırtıcı bir şekilde hiçbir hata almadan çok rahat bir şekilde kuruldu.
Tüm güncellemeleri de sorunsuz yaptım. 10.6.6 oldum. AppStore'u kullanabiliyorum.
Seskartı, OnBoard LAN vs. sorunsuz tanıdı...
Benim tek sorunum Philips 17" LCD kullanıyorum anca Ekran çözünürlüğü sadece 1024*768 ve değiştiremiyorum. Driver vs bulunabiliyor mu....

Ekran kartı sürücünüzü kexts.com dan aratıp yüklerseniz çözünürlük sorununu halletmiş olursunuz muhtemelen.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
öffff ya bu iatkos bana kısmet değil herhalde :( uphuck mesaj atatmıyorum çünkü aktivasyon mailim gelmedi off ya :(

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Bugün sırf WiFi için gittim Edimax-EW7711UMn aldım :D

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bugün sırf WiFi için gittim Edimax-EW7711UMn aldım :D

Muratweb sende arkadas gibi edimax kullanıyorsun galba ? önceden normal Pci card denedinmi senin HP de ? ben broadcom kart aldım malesef Hplerde biosda bazı kartlar blokluymus
bios ekranında
104 unsupported wireless network device detected system halted remove device restart diyor :) kartı çıkarasıya kadar açılmıyor :( Broadcom kartta kenarda yatıyor artık :) 2-3 aydır

dewilstream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşım ben bişey sormak istiyorum iatkos imajını usb belleğe nasıl yüklediğini merak ettim ben denedim de olmadı görüyo F8 modunda ancak tıkladığımda öylece kalıyo ben AnyToISO programını kullandım ve iso dosyasının tümünü Flash belleğe attım sonuç beklediğim gibi olmadı ama yardımcı olurmusun teşekkürler...:wink:

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Merhabalar arkadaşım ben bişey sormak istiyorum iatkos imajını usb belleğe nasıl yüklediğini merak ettim ben denedim de olmadı görüyo F8 modunda ancak tıkladığımda öylece kalıyo ben AnyToISO programını kullandım ve iso dosyasının tümünü Flash belleğe attım sonuç beklediğim gibi olmadı ama yardımcı olurmusun teşekkürler...:wink:

transmac kullan :) Google amca da arartırsan bulabilirsin, 15 günlük deneme sürümü yeter son sürümleri kullanırsan daha iyi olur :)

**Programı açınca options dan show hidden files kısmını tıkla.Daha sonra USB yi tak ve programı tekrar çalıştır.USB yi görecektir.USB nin üzerine sağ tıkla ve Format Disk with İmage seçeneği olması lazım onu seç.Bilgisayarından iatkos.iso yu göster ve işlemin bitmesini bekle.

**Şimdi bir de boot diski oluşturman lazım. Bunun için ikinci bir usb disk lazım (64 mb bir disk yeter). Boot ederken yukarıdaki yöntemin aynısını yapacaksın. Boot imajını aşağıdaki linklerden inderebilirsin.

http://osx.mechdrew.com/downloads/NBI_083F.img
http://www.enterupload.com/aw71n3hvo7d9/NBI_083F.img.html

Dual boot yaparak boot edebilirsiniz :) bunun için EasyBCD 2.0 kullanabilirsiniz. Yalnız Flash bellek kullanarak yaparsanız garanti olur :)

zep-lin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar amd islemcili pc ye nasıl kurucaz snow leopard ı bırde ben yenıden pc topluyacam intel olucak ne tür parcalar almam lazım yanlız 6 yada 8 gb ram olucak üzerinde yardımcı olursanız cok sevınırım kolay gelsın

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
selamlar amd islemcili pc ye nasıl kurucaz snow leopard ı bırde ben yenıden pc topluyacam intel olucak ne tür parcalar almam lazım yanlız 6 yada 8 gb ram olucak üzerinde yardımcı olursanız cok sevınırım kolay gelsın

Ram olarak bilmemde , benim Mac OS X kurarken hiç bir sorun çıkarmadan kullandığım sistem(masaüstü) şu şekilde;

• Gigabyte EP45C-DS3 (Hem DDR2 hemde DDR3 slotlu bir anakart)
  • Intel Core 2 Duo E7500 2.93 GHz
  • 4 GB DDR2 Ram (2X2 Kingston)
  • Samsung 200 GB HDD + Samsung 500 GB HDD + Seagete 1TB HDD
  • NVidia GT220 Ekran Kartı + Kullandığım monitör HDMI portu ile bağlı (Samsung SyncMaster P2370HD)
Böyle bir sisteme sahipsen eğer hiç başın ağırmadan iki tıkla SL bilgisayarında :) Hemde patch..vs gerek kalmadan :wink:

yaxkur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hhttj.jpg

merhaba muratweb bişey var sorun problem çıktım dvd koydum sonra bu trafik levha gösterdi nasıl yapacak! bana yardim et :(

aynı sorun bende de var bunun bir çözümü var mı murat hocam?

edit: dvd-rom yüzündenmiş başka bir tane ile denedim oldu.

furko_1998

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lütfen Yardım 2 Yıldan Beri Mac Kurmaya Çalışıyorum.
Bu Sefer Oldu Dedim. Kuruluma başlamadan önce Apple Logosunda Kaldı Ama Aşağıda Birşeyde Dolmuyor Yani Yuvarlak Şeyde Çıkmıyor Lütfen Yardım.

Sistemim

Bilgisayar Türü: Masaüstü
İşlemci:Intel Core 2 Quad CPU Q8200 2.34 GHz
RAM: 2 GB
Ekran Kartı: ATI Radeon 3450 512 MB

Lütfen Yardım Edin!

OLDU Bilgisayarım MAC OLDU.

Ama Bir Sorun Var.
Ekran Kartım Nedeniyle 1280x768 Çözünürlüğü var sadece.
Lütfen Yardım Edin.

dewilstream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar kurulumu yaptım ama dual boot olmuyo EasyBCD 2.0 kullandım mac ı ekledim ama direk kurulu olan xp yi açıyor yardım edebilcek varmı teşekkürler...:wink:

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Ama Bir Sorun Var.
Ekran Kartım Nedeniyle 1280x768 Çözünürlüğü var sadece.
Lütfen Yardım Edin.

Bu konuya bir göz atın isterseniz. Belki çözüm olabilir : http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=190586

selamlar kurulumu yaptım ama dual boot olmuyo EasyBCD 2.0 kullandım mac ı ekledim ama direk kurulu olan xp yi açıyor yardım edebilcek varmı teşekkürler...:wink:

Tam olarak emin değilim ama Chameleon önyükleyici kurarsanız sorununuzu giderebilirsiniz sanırım. Önemli verileriniz varsa yedekleyin. Sonrada bu konuya bir göz atın : http://uphuck.ggrn.de/forum/viewtopic.php?f=58&t=12050

furko_1998

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayfa şuan açılıyor bende . Çerezleri silip tekrardan girmeyi deneyin isterseniz.

evet sayfa geldi ancak linklerin benim için olanları girmiyor.

Şöyle Diyor;
Sorry, but you do not have permission to use this feature. If you are not logged in, you may do so using the form below if available.

Sonra Giriş Yapıyorum.

Hala Aynı Yazı Duruyor

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
evet sayfa geldi ancak linklerin benim için olanları girmiyor.

Şöyle Diyor;
Sorry, but you do not have permission to use this feature. If you are not logged in, you may do so using the form below if available.

Sonra Giriş Yapıyorum.

Hala Aynı Yazı Duruyor

Birde şu konuya bir göz atın isterseniz . En son 1900X1200 çözünürlüğe kadar alabilen olmuş.
Finally, after searching for months I can now get 1900x1200 resolution
on an ATI 3450 (device id 95c5) on OSX.
Link : http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=132491

furko_1998

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok Sağolun ama Aynı Yazı Çıkıyor Ama Türkçeye Çevirdiğimde Yazı Şu Oluyor;

Üzgünüm, ama bu özelliği kullanmak için izniniz yok. Eğer oturum değil iseniz, varsa aşağıdaki formu kullanarak yapabilirsiniz.

Acaba Neden Yetkim Olmayabilir.

Birşey Diycem Ama Galiba Sizin Kullanıcınız Girebiliyor.
Bi Girip İndirsem LÜTFEN!!! Hemen şifreyi değiştirirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------

Tamam Tamam Oldu İndi Şimdi Kuruyorum

E-postadan Tekrar Aktifleştirdim oldu.

Şimdi kuruyorum İnşallah olur.

dewilstream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selamlar ben kurulum dahil herşeyi hallettim yanlız ekran kartını yüklerken istemeden çözünürlüğü yükselttim ve ekran karrdı geri getiremedim safe mod da açılıyo yanlız eski haline nerden getirceğimi bulamadım yardımcı olurmusunuz Teşekkürler...

Mavisakal_tr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hp 6730b notbooka kurdum 10.6.7 update yaptım ekran kartı hepsini yaptım ama ethernet kartınıda gördü ama bir türlü internete giremedim bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını önerilerini beklerim şimdiden tşk.ler..

---------- Post added at 12:57 ---------- Previous post was at 12:54 ----------

burada multi boot kurdum win7 mac osx şeklinde ama kafayı yiyeceğim ethernet kartınıda gördü ama bir türlü internet bağlantısını sağlayamadım..

furko_1998

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selamlar ben kurulum dahil herşeyi hallettim yanlız ekran kartını yüklerken istemeden çözünürlüğü yükselttim ve ekran karrdı geri getiremedim safe mod da açılıyo yanlız eski haline nerden getirceğimi bulamadım yardımcı olurmusunuz Teşekkürler...

Bak Şimdi Aşağıdaki Yolları Takip Et

Mac Kurulu HD>Kitaplık>Preferences>SystemConfiguration>com.apple.Boot.plist
(Kitaplık=Library) (ap ple birleşik ayrı çıkabilir forumdan dolayı)

O Dosyayı MasaÜstüne Kopyala O Dosyayı Aç.

<key>Kernel Flags</key>
<string></string>

Diye Bölüm var Oraya Şu Şekilde Yaz.

"Graphics Mode"="....x....x.." (.... yerlere uygun olan Çözünürlüğü Yazıyorsun.)
ÖR: "Graphics Mode"="1280x1024x32" (32 olan Ekran Rengi)

NOT: 1440x900 Haricinde Tüm Çözünürlükleri Destekliyor.

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

EN ÖNEMLİ SORUNUM
Ben o Extra Tikini Kaldırdım Öyle Kurdum ama Üst Çubuk Beyaz Biryerde Ayarmı Yapmam Gerekiyor Lütfen YARDIM. Hiç Güzel Değil Beyaz Beyaz

---------- Post added at 13:10 ---------- Previous post was at 13:04 ----------

Şey benim Mac kurdum Herşey çok güzel (ati ve intel olmasına rağmen) ama ben 10.6.6 sürümüne güncelledim ama bilkomda bu sürümün Türkçe Günçelleştirmesi yok Bilgisayarın Yarısı English ama ingilizce bildiğimden bana zararı yok ama türkçe olsa daha iyi olur.

Mavisakal_tr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hp6730b donanımı ethernet konusunda bana yardımcı olabilecek arkadaş yok galiba neyse tşk.ler herkese iyi çalışmalar

aytun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb interenetten geçenlerde dell mini 9 aldım.... biraz netten araştırma yaptım ve bu modellere mac kurulabildiğini öğrendim.... sanırım msi bir modelinede kurulabiliyormuş... (netbooklar için söylediklerim..) makinamın sabit diski 8 gb ssd... sıfırdan bu makinaya yani işletim sistemi yokken mac os x snow kurmak mümkün mü ? birde bildiğiniz üzere bu makinada dvd rom yok usb ile kurabilirmiyiz yada harici dvd rom ile mi sadece kurulur? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....

furko_1998

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben o Extra Tikini Kaldırdım Öyle Kurdum ama Üst Çubuk Beyaz Biryerde Ayarmı Yapmam Gerekiyor Lütfen YARDIM. Hiç Güzel Değil Beyaz Beyaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...