MacOsX Snow Leopard 10.6.3 Kurulum Videosu (Hp Pavilion DV6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
benim bilgisayarımda pavillion dv6(6922et) daha önce kurulumu başarılı bi şekilde yapmıştım fakat var olan sistemim (win7) açılmadı bu videodaki customize ayarlarını yaparsam aynı anda çift işletim sitemini kullanabilirmiyim ?
bide bu kez mac'i harici diskimde bi bölüm ayırsam ve ona kursam olurmu ?

Chameleon'un son sürümünü yada MultiBeast'ı indirirseniz açılışta win7'yi seçme özelliği olur sistemin. Usb yada harici bir hdd'ye kurulum muhtemelen sorunsuz olur. Denemedim ama olması gerek. Siz deneyin olursa buraya yazarsanız bilgilendirmiş olursunuz sizin gibi harici bir diske kurulum yapacak olanları .

cemomimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dell N5010 labtobuma ne yaptıysam kurulumu gerçekleştiremedim tam elma simgeli ekrana gelince reset atıyor herhangi bi bilginiz varmı yardımcı olursanız çok sevinirim ekran kartımın Ati olmasından kaynaklanan bi sorun olabilir mi?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
dell N5010 labtobuma ne yaptıysam kurulumu gerçekleştiremedim tam elma simgeli ekrana gelince reset atıyor herhangi bi bilginiz varmı yardımcı olursanız çok sevinirim ekran kartımın Ati olmasından kaynaklanan bi sorun olabilir mi?

Açılışta işlemcinize göre busratio değeri kullanın. İlk sayfada nasıl kullanılacağını yazdım

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
hp pavillion dv6-3052nr laptopum var ... busratio değerim 12 bunu nereye yazacağım acaba ? teşekkürler.. (güvenli mod videosundan hallettim gözümden kaçmış .. )

cemomimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam sanırım yanlış anlattım cd yi takıyorum yükleme yapmadan elma işareti gelirgelmez reset atıyor hiçbir ilerleme yapamadım. kurulumu gerçekleştiremiyorum. ilk adımda reset yiyorum.

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
güvenli mod videosunu izleyip sisteminizin busratio değerini girip entera bastığınızda düzelmiş olması gerekiyor ..

bu arada benim kurulumumda yarıda kaldı galiba .. ? baya bi ilerledikten sonra bug : launchctl.c:2325 ile başlayan satırın altında systemShutdown false yazıyor burda takıldı galiba ama dvdromdan sesler geliyor hala tıkır tıkır ..

(sabırlı olup beklemek lazımmış :)) sorun yok bakalım driverlarda nolcak dün akşam dvdyi sorunsuz çektim :) kuruluma başlıyorum .. ^^

cemomimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar çok teşekkür ederim muratveb in tarifiyle kuruluma geçebildim. Yine bir hata ile karşılaşırsak sizden yardım talepedicem ilgilendiğiniz için tekrar çok teşekkürler. çok güzel bir forum....:)

---------- Post added at 14:11 ---------- Previous post was at 13:21 ----------

Şimdi arkadaşa kurulum yaptık tüm işlemler başarıyla yüklendi en son reset atıp masaüstü geleceği sırada reset atıyor Bus/Core Ratio sayılarınıda denedik ama sorun giderilmedi, "-x" , "-v" , "-v -f" leri denedik ama yine reset atıyor. herhangi bir fikriniz varmı arkadaşlar.

SİSTEM BİLGİLERİ
gigabyte GA-8IPE1000-G
PENTİUM 4 2.8ghz 1M önbellek,
Nvidia geforce FX-5200 128 MB.
1GB DDR 400 MHZ RAM

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kurulum bitti restart tıkladım dvd yi çıkardım boot0: error hatasını çözdüm (easy bcd adlı program ile) bi aptallık yaptım galiba .. sistemi güncelledim kendi içerisinde iatkos s3 ile kurmuştum 10.6.3 bunu 10.6.6 ya güncelledim sistem açılmıyor yazılar aşağıya iniyor enson galiba powermanagement ile ilgili birşeyde takılıyor ..

cemomimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell laptopta kurulumu başarıyla gerçekleştirdim fakat cd yi çıkartıp reset attığımda "boot0:error" yazıyor yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar.

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dell laptopta kurulumu başarıyla gerçekleştirdim fakat cd yi çıkartıp reset attığımda "boot0:error" yazıyor yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar.

windows işletim sistemi üzerinde easy bcd adlı program ile add new entry menüsünden mac tab kısmına geç ve hard disk kısmından BOOT u seç save settings dedikten sonra PC ye reset at tamamdır ;)

cemomimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mac i kurmadan önce mi dediklerinizi yapmam gerekiyor acaba?

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kurduktan sonra yapıcaksın..

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, indirdiğim 7 gb lik Mac OS install DVD' yi cd ye yazdırırken bir hata alıyorum.
Şöyle bir hata;

Medyadaki boş blokları doğrılarken hata oluştu (3965664 gerekiyor, 2298496 bul..

aynen böyle yaziyor ne yapacagımı bilemiyorum..

Hash değerleri doğru bu arada.

Birde indirdiğim 7 gb lik dosya dmg dosyası olarak inmiş. Onu UltraIso'yla standart .iso olarak dönüştürdüğümde hash değeri değişiyor ve uyuşmuyor. Ne yapmam gerekiyor sizce?
teşekkürler..

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhaba,Ben netten şimdi İatkos V7'yi çekiyorum.Bi kaç sorum olcak yüklemeden cvplarını alabilirsem çok iyi olur.Benim şuan netbook'umda yüklü driverlarımın çoğu intel,acaba driver sıkıntısı çekermiyim?

Grafik: Onboard İntel Gma 3150
Ağ Bağdaştırıcısı : İntel Wifi Link 1000 Bgn
Hdd: Hitachi
İşlemci: intel Atom N550 1.50 ghz Çift Çekirdek 1mg L2 Cache
Ram: 2gb 667ghz DDR3

Acaba bu sisteme usb den kursam sorun yaşarmıyım herhangi bi konuda? İşletim sistemminin intel ile uyumlu olduğu söyleniyor,Bu intelin tüm ürünleri için geçerlimi?Driver konusunda bi sorun çıkarmı? Cvplarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

Birde Mac 'i flashtan kurmak için Mac işletim sistemi altında flash bişe yapmak gerekiyomu adını unuttum şimdi,tam anlamadım o kısmı indirdiğim dosyayı flash'a boot olarak yazaıp kuramazmıyım ?

cemomimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurarken ATI HD5470 destekleyen ayar hangisi oluyor acaba? yoksa direk ati yimi işaretleyim.

sürekli elma işareti çıkıyor ve hiçbirşey olmuyor 3 gündür ugraşıyorum hatta tüm verilerimi kaybettim 7 yıllık bilgilerim bile gitti. inat ettim yine kurmaya çalıştım ama elmalı sayfadan başka ilerlemiyor... 10 a yakın ayarları değiştirip değiştirip kurdum ama o elmalı sayfa çıkıyor ve birşey olmuyor.

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
-v cpus=1 busratio=12
12 yazan yeri kendi işlemcinize göre yazın (yukardaki i7 720Q için geçerli.)
yazarak çalıştırmayı deneyin ..

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
kurarken ATI HD5470 destekleyen ayar hangisi oluyor acaba? yoksa direk ati yimi işaretleyim.

sürekli elma işareti çıkıyor ve hiçbirşey olmuyor 3 gündür ugraşıyorum hatta tüm verilerimi kaybettim 7 yıllık bilgilerim bile gitti. inat ettim yine kurmaya çalıştım ama elmalı sayfadan başka ilerlemiyor... 10 a yakın ayarları değiştirip değiştirip kurdum ama o elmalı sayfa çıkıyor ve birşey olmuyor.

Bende ilk kurmaya kalkıştığım zamanlar 3 yıllık verilerimi kaybetmiştim biçimlendirmenin tam olarak nasıl yapıldığını bilmediğim için.

Bilgisayar konfigurasyonunuzu yazın yardımcı olmaya çalışalım. Ama size söyleyeceğim tek şey kesinlikle vazgeçmeyin. Bende onca veri kaybına rağmen sonunda kurabilmiştim :)

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
muratveb combo update ile 10.6.6 sürümüne update ettim sistemi sleepenableri silmeyi unuttum kernel panic veriyor .. tekrardan kurmak zor geliyor :) yardım edebilir misin ?

Sistem
HP Pavilion dv6-3052nr Laptop
Intel Core i7 720QM @ 1.60GHz
6.0GB İkili-Kanal DDR3 @ 659MHz (9-9-9-24)
ATI Mobility Radeon HD 5650
500GB TOSHIBA MK5056GSY ATA Device (SATA)
Broadcom 4313 802,11b/g/n

eddiebg

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hem windows hem macintosh kurabilirsek kullanabiliyormuyuz acaba , ona gore bende bu ise baslamayi dusunuyorum.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
muratveb combo update ile 10.6.6 sürümüne update ettim sistemi sleepenableri silmeyi unuttum kernel panic veriyor .. tekrardan kurmak zor geliyor :) yardım edebilir misin ?

Sistem
HP Pavilion dv6-3052nr Laptop
Intel Core i7 720QM @ 1.60GHz
6.0GB İkili-Kanal DDR3 @ 659MHz (9-9-9-24)
ATI Mobility Radeon HD 5650
500GB TOSHIBA MK5056GSY ATA Device (SATA)
Broadcom 4313 802,11b/g/n

Boot ekranı geldiğinde önce F8 tuşuna basın, sonra -s komutu ile açılışı yapın
Komutunu girip enter'e basın.
rm -rf /System/Library/Extensions/xxx.kext
Komutunu girip enter'e basın (xxx yerine silmek istediğiniz kextin adını yazacaksınız)
Silmek istediğiniz dosya extra klasöründeyse şu komutu girin;
rm -rf /Extra/Extensions/xxx.kext
reboot komutu ile restart edin ve sistemi -f ile açın

Sistem hiç açılmıyorsa eğer ;

DVD'den boot edin, Utility menüsünden terminali açın
Komutunu girip enter'e basın, öncekinden farklı olarak burada silmek istediğiniz kext'in bulunduğu HDD bölüm adını da ekleyeceksiniz
rm -rf /volumes/HDD ADI/System/Library/Extensions/xxx.kext
Komutunu girip enter'e basın (xxx yerine silmek istediğiniz kext adını yazacaksınız, HDD ADI yerine sistemin yüklü olduğu hard disk bölüm adını yazın)
Silmek istediğiniz dosya extra klasördeyse şu komutu girin;
rm -rf /volumes/HDD ADI/Extra/Extensions/xxx.kext
Terminali kapatıp kuruluma devam edin ve yalnızca bootloader yükleyin
Restart edin sistemi -f ile açın.

Kolay gelsin :)

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ilk komut işe yaramadı sistem hiç açılmadı yukarki satırlarda panic vs yazıyordu :( dvd ile deniyorum .. hdd adı derken;
disk0s1 gibi giricem değil mi ? yoksa direk kurulumda girdiğim ismimi yazıcam ?

--
bu arada " - mount -uw / " komutunu kabul etmedi .. terminalde :(

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
ilk komut işe yaramadı sistem hiç açılmadı yukarki satırlarda panic vs yazıyordu :( dvd ile deniyorum .. hdd adı derken;
disk0s1 gibi giricem değil mi ? yoksa direk kurulumda girdiğim ismimi yazıcam ?

--
bu arada " - mount -uw / " komutunu kabul etmedi .. terminalde :(

-mount değil ordaki eksileri ben belirtmek için attım
normal yazın siz başına - koymadan

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ilk komuttan sonra direk alt satıra geçti ..
2. komutu yazıp entera bastığımda ise
rm: illegal option -- /
usage: rm [-f l -i] [-dPRrvW] file ...
unlink file
hdd adını disk0s7 ve Macintosh HD olarak 2sinide denedim ..

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
ilk komuttan sonra direk alt satıra geçti ..
2. komutu yazıp entera bastığımda ise
rm: illegal option -- /
usage: rm [-f l -i] [-dPRrvW] file ...
unlink file
hdd adını disk0s7 ve Macintosh HD olarak 2sinide denedim ..

Muhtemelen kextin adını yanlış yazıyorsunuz. Doğru yazdığınızdan emin olun yada eğer dvd ile boot ettiyseniz HDD bölümünüzün adını doğru yazın. Hdd bölümünün adını disk utility menüsündeki information kısmından öğrenebilirsiniz.

---------- Post added at 17:51 ---------- Previous post was at 17:44 ----------

Birde şunu deneyebilirsiniz :

Sistemi yine açılışta -s ile başlatın . Daha sonra ;
mount -uw /
cd system/library/extensions
rm -r kextadi.kext
reboot

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kextin adini yanlış yazmışım kusura bakmayın :( hiçbişi demeden altsatıra geçti .. kuruluma devam edip sadece bootloaderi yüklüyorum *

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Emeğinin karşılığı olarak Bonus gönderdim. Pek karşılığı değil aslında :)

cemomimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sonunda kurdum ama her girişte -v push=1 bustario=17 ile girmek zorunda kalıyorum yoksa reset atıyor surekli ayrıca mac de internete bağlanamıyorum ethernet kurulu değil nasıl kurabilirim

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
teşekkür ederim sistemim açıldı tekrar combo update ediyorum sleepenabler.kext sildim :)

cemomimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ethernetime uygun kext dosyası buldum ama yüklemeyi başaramadım nasıl yapılıyor bilginiz varmı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...