MacOsX Snow Leopard 10.6.3 Kurulum Videosu (Hp Pavilion DV6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56

teşekkür ederim sistemim açıldı tekrar combo update ediyorum sleepenabler.kext sildim :)

Rica ederim :) Bende şuan Mac OS X 10.7 Lion kurmaya çalışıyorum. Bakalım başarırsam onun kurulumunuda burda anlatmayı düşünüyorum :)

sonunda kurdum ama her girişte -v push=1 bustario=17 ile girmek zorunda kalıyorum yoksa reset atıyor surekli ayrıca mac de internete bağlanamıyorum ethernet kurulu değil nasıl kurabilirim

Güncel bir chameleon sürümü indirip kurarsanız açılışta o komutları girme derdinden kurtulursunuz sanırım. Ayrıca ethernet sürücünüzü kexts.com dan bulup Kext Utility ile yükleyip restart edin bilgisayarı. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız ilk sayfada videolu anlatım yapmıştım ordan faydalanabilirsiniz.

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
merakla bekliyorum.. :) kolay gelsin.

bmayn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chameleon'un son sürümünü yada MultiBeast'ı indirirseniz açılışta win7'yi seçme özelliği olur sistemin. Usb yada harici bir hdd'ye kurulum muhtemelen sorunsuz olur. Denemedim ama olması gerek. Siz deneyin olursa buraya yazarsanız bilgilendirmiş olursunuz sizin gibi harici bir diske kurulum yapacak olanları .

usb HDDye yüklemeyi denedim kurulum sozunsuz gerçekleşti fakat açılışta windows kendiliğinden açılıyor f9 ile boot edip açarsamda "Ebios" read gibi uyarı çıkıyor ve açılmıyor

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
usb HDDye yüklemeyi denedim kurulum sozunsuz gerçekleşti fakat açılışta windows kendiliğinden açılıyor f9 ile boot edip açarsamda "Ebios" read gibi uyarı çıkıyor ve açılmıyor

Bios ayarlarınızdan Harici HDD'nizi First Boot olarak ayarlayın. Daha sonra tekrar kurulum yapın ve son olarak basarılı bir kurulum gerceklesirse ilk acilista -v ile acin. Ve Chameleon son sürümünü kurun. Sizin hatanız muhtemelen biostan Harici HDD'nizin birincil boot aygıtı olarak ayarlanmamasından kaynaklanıyordur.

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar merhaba, yüklemeyi başarıyla tamamladım. Sistem başladıgında başladıgında elma cıkıyor altındaki simge dönüyor bi süre sonra bu cıkıyor ekrana.
yardım edebilir misiniz?

Ve -x parametresiyle girdiğimde yine aynı sorunu cıkarıyor.

Şunu da ekliyim -v -f parametresinden sonra en sonda bu çıkıyor ben anlayamadım sorunun ne oldugunu

aded with ImageShack.us

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Merhaba, indirdiğim 7 gb lik Mac OS install DVD' yi cd ye yazdırırken bir hata alıyorum.
Şöyle bir hata;

Medyadaki boş blokları doğrılarken hata oluştu (3965664 gerekiyor, 2298496 bul..

aynen böyle yaziyor ne yapacagımı bilemiyorum..

Hash değerleri doğru bu arada.

Birde indirdiğim 7 gb lik dosya dmg dosyası olarak inmiş. Onu UltraIso'yla standart .iso olarak dönüştürdüğümde hash değeri değişiyor ve uyuşmuyor. Ne yapmam gerekiyor sizce?
teşekkürler..

Yanlış dosya indirmişsiniz. Sanırım Retail DVD sizin indirdiğiniz onunla ancak ya iBoot yada EmpireEFI gibi bi bootloader yöneticisiyle kurabilirsiniz. Ki bayağı bi uğraştırır. Size önerim iAtkos S3 Version2 indirip kurmayı deneyin.

Tekrar merhaba, yüklemeyi başarıyla tamamladım. Sistem başladıgında başladıgında elma cıkıyor altındaki simge dönüyor bi süre sonra bu cıkıyor ekrana.
yardım edebilir misiniz?

Ve resimde gördüğüm kadarıyla ATI ekran kartıyla ilgili bir panic söz konusu. Eğer bu kurulumu iAtkos ile yaptıysanız ATi ile ilgili hiç bişey seçmeden kurulum yapın. Ve ilk açılacağı zaman -v -f ile başlatın .

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Muratveb iyi günler 10.7 Lion çıktımı ? kurmaya çalışıyorum demişsin ? yoksa deneme sürümümü ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Muratveb iyi günler 10.7 Lion çıktımı ? kurmaya çalışıyorum demişsin ? yoksa deneme sürümümü ?

Yok henüz tam sürüm çıkmadı. Beta sürüm kurmaya çalıştığım. Platform Preview.

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yanlış dosya indirmişsiniz. Sanırım Retail DVD sizin indirdiğiniz onunla ancak ya iBoot yada EmpireEFI gibi bi bootloader yöneticisiyle kurabilirsiniz. Ki bayağı bi uğraştırır. Size önerim iAtkos S3 Version2 indirip kurmayı deneyin.
.

O sorunu hallettim ertesi gün. Dediginiz gibi iAtkos S3 v2 yi indirdim sorunsuz oldu.

ATI ile ilgili olan kismi da deneyip söyleyeceğim sonucu hemen.

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yok henüz tam sürüm çıkmadı. Beta sürüm kurmaya çalıştığım. Platform Preview.

bende deniyorum fakat partition oluşturamadım verilerim silinicek diyede fazla kurcalamıyorum .. (snow leopard sistemin altında yeni partition oluşturup, oluşturulan partitiona kuruluyormuş..)

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yükleme tamamlandı herşeyi doğru seçmişim fakat şimdi müzik çalıyor ama ekran bembeyaz:) ne yapmam gerekiyor?
Sanırsam ekran kartini okumadı tam olarak
Dediginiz gibi ATI ile ilgili hiç birşey seçmedim. Tam olarak neydi hatırlamıyorum ama graphic falan gibi bişey işaretlemiştim çalışmayan ekran kartlarını çalıştırır gibi bişey yazıyordu açıklamasnda. (GraphicsEnabler'miş işaretledigim şey)

ekran kartım ATI Radeon x1600

-v -f yaptıgımda işlem bitince yine müzik baslıyo görütü yok ama beyaz ekran var

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde mousepad çalışmadıgı için usb mouse takılı sorunu o yaratiyor olabilir mi?

(mouse'u cıkardım klavyeden seçerek kurulumu yaptım yine beyaz oluyor ekran müzik çalıyor ama ekran beyaz görüntü yok)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Yükleme tamamlandı herşeyi doğru seçmişim fakat şimdi müzik çalıyor ama ekran bembeyaz:) ne yapmam gerekiyor?
Sanırsam ekran kartini okumadı tam olarak
Dediginiz gibi ATI ile ilgili hiç birşey seçmedim. Tam olarak neydi hatırlamıyorum ama graphic falan gibi bişey işaretlemiştim çalışmayan ekran kartlarını çalıştırır gibi bişey yazıyordu açıklamasnda. (GraphicsEnabler'miş işaretledigim şey)

ekran kartım ATI Radeon x1600

-v -f yaptıgımda işlem bitince yine müzik baslıyo görütü yok ama beyaz ekran var

Zamanında benim böyle bir ekran kartım vardı x1300 kurulumunu yapıncaya kadar gözüm çıkmıştı resmen. Çünkü kart eski bir karttı. Neyse. Ekranın beyaz kalmasının falan tek sebebi ekran kartıdır sanırım. Güvenli modla başlatmayı denedinizmi bilmiyorum ama -x ile baslatmayı bir deneyin. Sonrada ekran kartınız için bir çözüm varmı bende şuan bakınıyorum. Bulursam burdan bilgilendircem.

Edit :

Şu konuları inceleyin sanırım kartınız SL ile çalışıyor. En azından çalıştırdıklarını belirtmişler..

Link1 & Link2 & http://3rr0rists.net/macintosh/radeon-x1600-snow-leopard.htmlLink3

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kursan ne olacak ki gereksiz bir işletim sistemi bunu kursam internette gezinmek,dvd izlemek,sohbet etmek dışında ne yapabiliriz bunun yerine ubuntu kur daha iyi..

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kursan ne olacak ki gereksiz bir işletim sistemi bunu kursam internette gezinmek,dvd izlemek,sohbet etmek dışında ne yapabiliriz bunun yerine ubuntu kur daha iyi..

İşte bizim milletimiz böyle bilmeden ''kursan ne olacak ki'' :) Kardeşim ben müzisyenim ve kayıtlarım için ihtiyacım var fakat mac almaya şuanlık param yok. Windows'ta bu kayıt işleri biraz arıza cıkartıyor, Muratveb bilir zaten sanırsam o da müzisyen :)

Bilgisayarı -x ile güvenli modda başlattıgımda da aynı sorunla karsılasıyorum. ekran beyaz oluyor.

Linkler için gercekten cok tesekkürler ingilizcem yok pek anlamıyorum ama bakalım yapabilecek miyim..

(Affınıza sıgınıyorum gercekten ne yapacagımı anlamadım :( kextleri bulup indirirsem nereden yükleyebilirim )

evet o sl dosyasını indirdim verdiginiz linkten ama nasıl yüklerim bilmiyorum. .dmg dosyası o onu ne yapcam

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
İşte bizim milletimiz böyle bilmeden ''kursan ne olacak ki'' :) Kardeşim ben müzisyenim ve kayıtlarım için ihtiyacım var fakat mac almaya şuanlık param yok. Windows'ta bu kayıt işleri biraz arıza cıkartıyor, Muratveb bilir zaten sanırsam o da müzisyen :)

Bilgisayarı -x ile güvenli modda başlattıgımda da aynı sorunla karsılasıyorum. ekran beyaz oluyor.

Linkler için gercekten cok tesekkürler ingilizcem yok pek anlamıyorum ama bakalım yapabilecek miyim..

(Affınıza sıgınıyorum gercekten ne yapacagımı anlamadım :( kextleri bulup indirirsem nereden yükleyebilirim )

evet o sl dosyasını indirdim verdiginiz linkten ama nasıl yüklerim bilmiyorum. .dmg dosyası o onu ne yapcam

Kurulum yaparken graphic enabler secenegini secmismiydiniz ? Eğer secip kurduysanız seçimi kaldırıp kurun yada tam tersi seçip kurun. ve ilk açılışı kesinlikle -x -v olarak başlatın. Sistemi açmayı başarabilirseniz verdiğim linkteki EVOEnabler kextini indirip ekran kartını tanıtmayı denersiniz.

Müzik konusuna gelince. GarageBang kullanıyorum Electro Gitar için inanılmaz bir program. Hem binlerce efekt hemde amfi/distortion/processor özellikleriyle başımı döndürmeye yetiyor.

Ayrıca web geliştiriciler içinde çok rahat php..vs dilleri gelistirebiliyorsunuz. Ayrıca Adobe ürünlerinin Windowstan daha verimli kullanabiliyorsunuz. Simdi özellikleri saymaya kalkarsam.... Ubuntuyla MAC bırakın karşılaştırmayı aynı yerde anılamaz bile. Neden derseniz ben suan hem ubuntu hem mac hemde windows7 kullanıyorum. ubuntunun mac ile anılması için daha cok fazla yolu var :) Yani demem o ki işe yaramaz diye nitelendirilen bu işletim sistemi şuan piyasadaki bir çok işletim sisteminden çok daha üstün KENDİ GÖRÜŞÜM BU ! Müzik dinlemek yada nette gezinmekten ibaret bir sistem değil mac. Profesyonel kullanıcıların işletim sistemidir Mac :) Neyse . Kolay gelsin.

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
graphic enabler i seçmiştim. seçmeyip kurdugumda ise ''You need to restart computer...'' olan hatayı alıyorum.

Sistemi düzgün kurdugumda kext i nasil kurucam. usb ye atsam ? nasıl yapabilirim kurulumu

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
graphic enabler i seçmiştim. seçmeyip kurdugumda ise ''You need to restart computer...'' olan hatayı alıyorum.

Sistemi düzgün kurdugumda kext i nasil kurucam. usb ye atsam ? nasıl yapabilirim kurulumu

İndirdiğin dosya DMG ise zaten windowstaki program kurulumu gibidir. Eğer indirdiğin dosya *.kext uzantılı bir dosyaysa Kext Utility programıyla yüklüyorsun. İlk sayfadaki videolarda anlatmıstım. Ordan bakabilirsin.

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır benim anlamadıgım olay şu; ben o indirdiklerimi masaüstüne indirdim ama laptop a kuruyorum. onu usb bellekle mi atacagım laptop a

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Hayır benim anlamadıgım olay şu; ben o indirdiklerimi masaüstüne indirdim ama laptop a kuruyorum. onu usb bellekle mi atacagım laptop a

Kurulum yapacağın zaman kurulum seceneklerinden eğer NTFS-3g'yi seçmişsen usb belleğe atmanda sorun olmaz. Ama usb belleğinin fat32 formatında olmasında fayda var. Usb belleğe atarsın ordanda mac bölümüne kopyalarsın. Tabi sistem açıldıktan sonra.

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizinle daha rahat konusabilmek için msn adresinizi veya skype varsa bana özelden yollayabilir misiniz rica etsem ? :)

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 16:57 ----------

graphic enableri seçmedim. ekran kartiyla ilgili bşey seçmedim. Yeniden kurdum. -x -v ile başlattım ATI ile ilgili aynı panic i verdi. yeniden başlattım ekranda önceden oldugu gibi bu belirdi elmadan sonra

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Sistemi -f -v ile açıp takılı kaldığı yerin tam olarak ekran görüntüsünü koyun . Bakalım eğer uyumsuz bir kext varsa -s ile onu sildirmeyi deneyelim. Başka bir şey gelmiyor çünkü aklıma. Ati kartlar hep böyle sorun çıkarıyor

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Sistemi açılışta şu flagı bir deneyin.

-v arch=i386 yada -v arch=x86_64

Ve işlemciniz eğer i serisi ise bustario flagı kullanıp açmayı deneyin

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İ serisi degil. İki flag'ı da denedim tek tek. Yine açılışta yo need to restart your computer olan hatayı veriyor

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
İ serisi degil. İki flag'ı da denedim tek tek. Yine açılışta yo need to restart your computer olan hatayı veriyor

Sistem özelliklerini tam olarak bilmediğimden artık dicek bişey bulamıyorum. Bu dediklerim dışında fikri olan varsa beyan edebilir. Son olarak diyebileceğim -v cpus=1 yada -v cpus=2 olarak deneyin. Başkada bişey gelmiyor aklıma .

ertuncccc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

özelliklerini paylaştım
Yinede çok teşekkür ederim yardımlarınız için...

rlgf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Murat bey yeni bir laptop almayı planlıyorum. Arkadaşımda mac var macosx çok hoşuma gitti. Sizin konunuzu gördüm çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Size sormak istediğim, kolayca macosx kurabileceğim bir laptop önerebilirmisiniz. İ7 işlemcili bir model düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...