MacOsX Snow Leopard 10.6.3 Kurulum Videosu (Hp Pavilion DV6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
sanırım kurmayı başarabilen daha yok :D neyse sağlık olsun az sonra ankaraya yola çıkacağım birde arkadaşın laptopunda deneyeceğim :D

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Son olarak vazgeçtim:) Daha doğrusu erteledim biraz..
Forumlarda biraz araştırdım Ati radeon hd 2600 yükleyebilen yokmuş..
Uyum sorunu giderilirse tekrardan denerim olmadı yeni laptop u mac e göre seçeceğim..
Güvenli modda biraz kullandım çok keyifli gerçekten:)
Nasip diyelim:)
İlgilendiğin için çok sağol @muratveb.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Son olarak vazgeçtim:) Daha doğrusu erteledim biraz..
Forumlarda biraz araştırdım Ati radeon hd 2600 yükleyebilen yokmuş..
Uyum sorunu giderilirse tekrardan denerim olmadı yeni laptop u mac e göre seçeceğim..
Güvenli modda biraz kullandım çok keyifli gerçekten:)
Nasip diyelim:)
İlgilendiğin için çok sağol @muratveb.
Aslında şunu deneseydin keşke:):)
Muhtemelen sorunun çözülürdü...:cool::cool:
ATI Radeon HD 2600 Pro AGP
@pcmanyak:Bir denem yap bakalım olacak mı?:wink::wink:

antinquntin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben kurmaya çalıştım hatta bi kaç kötü denemeden sonra SL açılır gibi oldu hatta her türlü dilden bana hoşgeldin dedi sonra kayıt işlemleri ekranı geldi sonra bilgisayar adı girilen ekranda dondu kaldı hiç bir işlem yapmıyor öle birbirimize bakışıp duruyoruz. reset attığımda da yine aynı yerde kalıyor. bu arada win7 de uçtu gitti. emektar masaüstü kurtardı internette araştırma yapabiliyorum böylece..

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
ben kurmaya çalıştım hatta bi kaç kötü denemeden sonra SL açılır gibi oldu hatta her türlü dilden bana hoşgeldin dedi sonra kayıt işlemleri ekranı geldi sonra bilgisayar adı girilen ekranda dondu kaldı hiç bir işlem yapmıyor öle birbirimize bakışıp duruyoruz. reset attığımda da yine aynı yerde kalıyor. bu arada win7 de uçtu gitti. emektar masaüstü kurtardı internette araştırma yapabiliyorum böylece..

Eğer açıldıysa oraya kadar ordan sonrasınıda acar. -x kullanıcı bilgilerinizi girip daha sonra normal olarak açmayı deneyin.

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Aslında şunu deneseydin keşke:):)
Muhtemelen sorunun çözülürdü...:cool::cool:
ATI Radeon HD 2600 Pro AGP
@pcmanyak:Bir denem yap bakalım olacak mı?:wink::wink:
Deneyeyim ancak sistem hiç açılmıyor sadece güvenli modda açabiliyorum.
Mac boot ekranı gelmiyor direk win7 açılıyor.
Hem benim kart mobility radeon hd 2600.
Deneyenler olmuş bu driverı ama çalışmamış

antinquntin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer açıldıysa oraya kadar ordan sonrasınıda acar. -x kullanıcı bilgilerinizi girip daha sonra normal olarak açmayı deneyin.

yine içimdeki macos canavarını uyandırdınız :)
benim laptopum acer 5920G t5450 işlemci ve nvidia 8600m gs ekran kartı var. wireless'i yazmıyorum çünkü çalışmadığını biliyorum.
kurulum videolarınızı izledim fakat kurulum videosunda seçimleriniz fotoğraf makinasından kaynaklı bazen netliğini kaybettiğinden ne seçtiğinizi göremedim
sizde ricam sizin kendi laptopun sistem konfigrasyonunu ve kurulumda esnasında seçtiklerinizi yazarsanız sevinirim.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
yine içimdeki macos canavarını uyandırdınız :)
benim laptopum acer 5920G t5450 işlemci ve nvidia 8600m gs ekran kartı var. wireless'i yazmıyorum çünkü çalışmadığını biliyorum.
kurulum videolarınızı izledim fakat kurulum videosunda seçimleriniz fotoğraf makinasından kaynaklı bazen netliğini kaybettiğinden ne seçtiğinizi göremedim
sizde ricam sizin kendi laptopun sistem konfigrasyonunu ve kurulumda esnasında seçtiklerinizi yazarsanız sevinirim.

Tabikide.

Notebook konf : Intel Core2Duo T5850 2.17GHz ,250GB HDD , 3GB DDR2 Ram, Nvidia 8400M GS , Realtek ALC268 ..vs
Varsayılan olarak secili olanları yazmıorum. Seçili olanlar : Quiet Boot + USB(Her üçü) + Ahci Sata + Nvidia Natit(8400M GS için) Voodoo HDA(AppleHDA ve /Extra directory'nın tikini kaldırıyorum) + PS/2 + Voodoo Pstate+Voodoo Power + Laptop Hardware(tümünü seciorum batery, cardreader..vs) + Realtek RTL8139(Kendi ethernet kartım) Ntfs3G

Yinede kurarken kendi sistemine göre arastırıp öyle secmenizi öneririm. Kolay gelsin

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bana Cevap Veren Yok mu :D
murat abi :D
:D Hocam sizin sistemede kurulması gerek en azından denemenizi öneririm. Genel olarak kurulumda sorun yaşamazsınız sanırım. Sadece donanımınız için ilk mesajda verdiğim uyumluluk listesinden neleri seçeceğinizi bir yere not edin kurulum yaparken ona göre secin.

Ve arkadaslar kurulum yaparken sectiginiz herseyi bir yere not edin. Cünkü olurda aygıtlardan biri kernel panic verirse tekrardan kurulum yapacagınız zaman neleri sectiginizi bilesiniz.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ya kurdum ama seste problem var :( Bide usb de :( Sanırım kurulmamış :D İşe yarayanların hiçbişey çalışmadı :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Denemeye devam... Yılmak yok. Bıraktığınız anda yenilgiyi kabul etmiş sayılırsınız :D

antinquntin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler,
şimdi tekrar indirdim iatkoss3v2'yi tekrar adam akıllı yazdırıp tekrar kurulum yapıcam...
bu sefer yılmak yok :)
youtube elemanın biri video yüklemiş herşeyi çalışr durumda
elin yabancısı yaptıysa türkün elinden hiçbişey kacmaz kacamaz :)
tekrar kurulumda aldığım hataları yada takıldığım yerleri fotoğraf çekip yardım isterim...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
teşekkürler,
şimdi tekrar indirdim iatkoss3v2'yi tekrar adam akıllı yazdırıp tekrar kurulum yapıcam...
bu sefer yılmak yok :)
youtube elemanın biri video yüklemiş herşeyi çalışr durumda
elin yabancısı yaptıysa türkün elinden hiçbişey kacmaz kacamaz :)
tekrar kurulumda aldığım hataları yada takıldığım yerleri fotoğraf çekip yardım isterim...

İşte gerçek yılmayan Mac OS mağduru :D Aşağıdaki resim söylediklerini açıklıyo :D

155364_1462900981571_1504883693_31067360_504342_n.jpg

tierarzt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle böyle bir paylaşım için teşekkürler merhaba bende laptopa kurdum biraz eski ve zayıf bir cihaz asus f3s duo t7100 cpu,nvidia geforse 8400 m ekran kartı var ve tamamen stabil bir şekilde kurulum gerçekleşti. hiç bir hata vermeden kurdum cd yi çıkardım son isim resim düzenlemesinde takıldı ressetledim şu anda internet bağlantısı dışında hiç bir sorun görünmüyor
interneti ethernet kablosu ile sağlıyorum ama bağlantı yok yardımcı olursanız sevinirim. tekrar teşekkürler

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
öncelikle böyle bir paylaşım için teşekkürler merhaba bende laptopa kurdum biraz eski ve zayıf bir cihaz asus f3s duo t7100 cpu,nvidia geforse 8400 m ekran kartı var ve tamamen stabil bir şekilde kurulum gerçekleşti. hiç bir hata vermeden kurdum cd yi çıkardım son isim resim düzenlemesinde takıldı ressetledim şu anda internet bağlantısı dışında hiç bir sorun görünmüyor
interneti ethernet kablosu ile sağlıyorum ama bağlantı yok yardımcı olursanız sevinirim. tekrar teşekkürler

Ethernet driver ı gerçekten büyük sorun ve ben daha çözen arkadaşımı görmedim. Ona biz wireless adaptörü ile çözüm bulmuştuk. 25 lira ile kablosuz kaliteli bağlanabilirsiniz. Elinizden gelirse uğraşın ancak ethernet driver ının kurmak çok ama çok zor. Bu seviyeye sorunsuz geldiğiniz için çok sevinin :D sizi tebrik ederim :D Ekran görüntülerini ve yaptığınız ayarlamaları (bilgisayarın özellikleri ile birlikte) yazarsanız çok memnun oluruz. Böylece diğer arkadaşlara da örnek olur :)

antinquntin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese tekrar merhaba
şuan itibari ile macosx kurmuş bulunmaktayım :)

daha önce kurmaya çalışmıştım ve hesabınızı yaratın ekranında donup kalıyordu. bu sefer takılı olan mouse çıkardım hiçbirşey takılı olmadan ve hiçbişey seçmeden standart seçili olanlar ile kurulum yaptım. sonra yine hesabınızı yaratın kısmında dondu kaldı. "bu da mı gol değil" diye bağırırken bilgisayarın reset düğmesine bastım. ve sonraaaa hoop nolduysa hakem steve jobs golü verdi sistem açıldı :) çok fazla incelemedim ama anladığım kadarıyla hiç birşey seçmediğim için ethernet çalışmıyor yani internet yok :) galiba ekran kartı da yok :) ama olsun sistem çalıştı ya bugece rahat uyurum artık. yarın denemeye devam o arabayı kamyona yükleyecem :)

kurulum yapmaya çalışan arkadaşlar kurulum yaparken bilgisayara takılı olan aygıtları mouse vs. çıkartmaları işe yarayabilir. bende yaradı daha önce kaç defa kurmaya çalışsam sistem açılmamıştı ama bu sefer açıldı.

ilerki günlerde tam olarak kurulum yaptığımda seçtiğim seçeneklerle birlikte size yazarım...

bu arada nvidia 8600M GS 256 mb 128 bit ekran kartı ve Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet [NoDB] PCI için seçmem gerekenler hakkında bilgisi olan varsa bi el atsın da şu arabayı yükleyelim :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben sevmedim bu mac i :D Linuxtan bir farkı yok :D Sadece adobenin ürünlerini daha rahat çalıştırıyor gibime geldi :D (Gerçi kendisinin freebsd temelli olduğunu söylüyorlarya :D ) Ama yinede havalı duruyor :D Şimdi sorunum şu ses ilk kurulum sırasında süperdi :D Ama sonrasında video izlerken çok kötü çıktı acaba safarinin eklentisimi eksik ? Bide usbler var gözüküyor :D Ama kablosuz fare çalışmyor :( (Ama kamera çalışıyor :blink: hiçbişey anlamadım :D )

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Farklı bir bakış açısı tabikide saygı duymak gerek.

Ama şunuda bilmeniz gerek burdaki anlatımlarımızdaki amaç Windowsu yada Linux kötülemek değil. Sadece iki sistemden sıkılanlar için ayrı bi alternatif oluşturmak. Ve dikkat ettiyseniz kurduğumuz sistemi normal bir bilgisayar konfiigurasyona kuruyoruz. Apple'ın kendi bilgisayarlarında driver sorunu zaten yok.

Ayrıca şunuda belirtmekte fayda var. Windows 7 her donanımı tanımıyor yanlış bilgilendirme yapmayalım arkadaşım. En basitinden benim Tv kartımı tanımıyor. Yada Webcamıda tanımıyor . Tek tek elle kuruyorum. Bir işletim sistemi yer yüzündeki tüm donanımlarla tamamen uyumlu olabilcek diye bir şey söz konusu olamaz ! Mac'te olanda bu.
Windows7 460 lira diye hak ediyor olabilir. Ama Apple kendi işletim sistemini kendi bilgisayarları için daha ucuza satıyor + Upgrade secenekleri dahada ucuza geliyor. Windowsla kıyaslarsak arasında daglar kadar fark var.

Son olarak sadece masaüstü arayüzü değişik değil. Mac'in tüm yapısı Windows'a göre değişik klavye kısayollarına kadar !

Bunları eleştirmek için değil kücükte olsa bi acıklama olsun diye yazdım. Yinede herkezin görüşüne saygımız sonsuz arkadaslar :) Selametle

>>Öncelikle bu tabiki sizin düşünceniz..Fakat drum bu şekilde değil.
>>Nedenide şu; Win-7 nin formatında herhangi bir donanım seçme özelliği varmı? tabiki yok..kurulum ekranı pc den pc ye seçiyormu? yani takılıyormu HAYIR...
>>O nedenle windows-7 macostan bence oldukça ileri.(en azından format ekranında ve yaygınlık açısından yani tabana yani halka inmiş durumda...)
>>Gelelim win-7 nin driverları tanıma durumuna bu zaten müthiş bi özellik donanımınız son yıllarda çıkmışsa otomatikman tanıyor bunu bilmeyen yok...
>>Burası çok önemli, kaldıki macos gibi yeni WİRELESS adaptörüde aldırtmıyor.(size tavsiyem tv kartınız için Driver geniusu kurdunuz mu otomatik olarak bulur.Bir kez daha ekran kartı alma derdiniz olmaz...)
>> Kim ne derse desin, Win-7 şuanda format ekranı en hızlı işletim sistemi ve sorunsuz...

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
>>Öncelikle bu tabiki sizin düşünceniz..Fakat drum bu şekilde değil.
>>Nedenide şu; Win-7 nin formatında herhangi bir donanım seçme özelliği varmı? tabiki yok..kurulum ekranı pc den pc ye seçiyormu? yani takılıyormu HAYIR...
>>O nedenle windows-7 macostan bence oldukça ileri.(en azından format ekranında ve yaygınlık açısından yani tabana yani halka inmiş durumda...)
>>Gelelim win-7 nin driverları tanıma durumuna bu zaten müthiş bi özellik donanımınız son yıllarda çıkmışsa otomatikman tanıyor bunu bilmeyen yok...
>>Burası çok önemli, kaldıki macos gibi yeni WİRELESS adaptörüde aldırtmıyor.(size tavsiyem tv kartınız için Driver geniusu kurdunuz mu otomatik olarak bulur.Bir kez daha ekran kartı alma derdiniz olmaz...)
>> Kim ne derse desin, Win-7 şuanda format ekranı en hızlı işletim sistemi ve sorunsuz...

Arkadaşım Mac Os x in farklı donanımları tanımaması normal sadece mac için üretiyorlar yazılımı...Başka birtakım bilgisayar meraklılarıda sen ben kullanalım dıye yazılımı pcye uyarlıyorlar (Donanım sorunları olması normal yani) windows 7 daha geniş kitleye hitab ediyor ama ondada web camler card readerlar gıbı bırcok şeyi tanımıyor...Birde şu pencereden bak Microsoft da bizi sömürüyor Windows 7 Ultimate 400 lıra , Mac Os x ise 29 dolar

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sizin bahsettiğiniz model için şöyle bir bilgi mevcuttur;
Bu ürün, Intel'li Mac OS X 10.5 Leopard çalıştıran makineleri Snow Leopard'a günceller.

Bu iki ürünü incelemenizi tavsiye ederim :)

MICROSOFT OEM WINDOWS 7 HOME PREMIUM 32-BIT TÜRKÇE

Apple Mac OS X 10.5 Leopard Family Pack

Aynı sitede Şöyle Fiyatlarda var :)
http://www.vatanbilgisayar.com/micr...t-turkce---dvd/productdetails.aspx?I_ID=40929

http://store.apple.com/us/product/MC573Z/A?fnode=MTY1NDAzOA&mco=MTM3NDgwNzM

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Vatan Bilgisayardaki Ultimate için fiyat hakkında söyleyebileceğim birşey yok ama dediğim gibi 25 TL/$ olan sürüm sadece güncelleştirme. O dvd ile mac kuramazsın :)

Mac kurmak istersen yardımcı olabilirim. Sistem uyuşmazlığı ile uğraşamam diyorsan, Linux Mint için yardım edebilirim :)

1802.png

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teşekkür ederim Her iki sistemide kullanıyorum Windows 7 Ultimate , Mac Os x Snow Leopard 10.6.5 :)

tierarzt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba yeni bir sisteme mn kurmak istiyorum masa üstü pc için sistemde sadece anakart var ve 2 gb ram 160 gb hdd klavye ve mouse dışında başka hiç bir donanım yok ana kart intel marka atom işlemci çift çekirdek (Intel DG41MJ Mini ITX Intel Core 2 Destekli LGA775 Anakart) tümleşik bir ana kart kurulumu yapıyorum driver ları ayarlıyorum ama kurulum sonun da restart ta cd çıkmıyor pc tekrar başlıyor boot edip tekrar kuruluma geçiyor pc yi kapayıp cd yi çıkarıyorum bu defa ekranda monitör üzerinde bukalemun şeklinde bir işaret gelip pc sürekli resetleniror bu sisteme mac ı nasıl kurabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:40 ----------

hdd 160 gb hdd Intel GMA X4500 Ekran Kartı var

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşım Mac Os x in farklı donanımları tanımaması normal sadece mac için üretiyorlar yazılımı...Başka birtakım bilgisayar meraklılarıda sen ben kullanalım dıye yazılımı pcye uyarlıyorlar (Donanım sorunları olması normal yani) windows 7 daha geniş kitleye hitab ediyor ama ondada web camler card readerlar gıbı bırcok şeyi tanımıyor...Birde şu pencereden bak Microsoft da bizi sömürüyor Windows 7 Ultimate 400 lıra , Mac Os x ise 29 dolar

>>Şimdi olaya bide şöyle bakalım formatı zahmetli ve sıkıntılı ayrıca format atmak yetmiyor donanım problemi de cabası(wireless adaptörü aldırması gibi)
>>Ayrıca diyelim ki sıfır pc aldınız üzerindede macos var 3 yıl sonra donanım arızası yaptı...Eyvah eyvah yani...uygun donanımı bulamamak gibi de büyük bir sıkıntı var..
>>Macos değil 29 dolar, bedava olsa ne yazar...
>>Gelelim win-7 de söylediğiniz webcamlere, tak çalıştır bir web cam aldınız mı hiç bir problem yaratmaz.Ayrıca bi çok flash belleğin üzerinde yada ayrıca satılan çok ucuz ve problem çıkartmayan kart okuyucular mevcut..o nedenle şuan en stabil çalışan işletim sistemi kesinlikle win-7 dir.(formatı dahi 20 dk kada atabilmesi cabası)
>>Kaldıki macos daki gibi donanımı tek tek sorma yada seçme zahmeti bile yapmaz...
>>Win-8 çıkana kadar en iyisi win-7 64 bittir..Herkese tavsiye ederim(bir kaç masa üstü farklılığı için linux yada macos tercih sebebi olamaz..)

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Biz Mac için üretilmiş bir işletim sistemidir diyoruz sen hala wireless adaptörü aldırıyor dıyorsun ..ben hıc problem yaşayan görmedim yakın çevremde :) katılıyorum windows 7 daha cok kişiye hitab edıyor , ufak bir örnek vereyım benım pc de her ıkı sıstemde var , windowsda cd den yada bellekten bir film aktarmak 8-10 dakkamı alırken , Mac Os x de bu süre yarı yarıya düşüyor buna ne dıceksın ? Bazı işimle ilgili daha uzman programlara sahip olduğu için Mac Osx işime yarıyor Tabi bu demek deilki Windows 7 den daha iyidir.Ben her iki sistemide seviyorum kullanıcının keyfine kalmış hangi programı kullanacağı..Öyle bir yazmıssınki sanki Microsoft amcaoğlunun sanıcak millet:)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Acaba steve amca buna neden önlem almıyor?Malum bu gidişle orjinal mack piyasada kalmayacak:D:D

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
>>Şimdi olaya bide şöyle bakalım formatı zahmetli ve sıkıntılı ayrıca format atmak yetmiyor donanım problemi de cabası(wireless adaptörü aldırması gibi)
>>Ayrıca diyelim ki sıfır pc aldınız üzerindede macos var 3 yıl sonra donanım arızası yaptı...Eyvah eyvah yani...uygun donanımı bulamamak gibi de büyük bir sıkıntı var..
>>Macos değil 29 dolar, bedava olsa ne yazar...
>>Gelelim win-7 de söylediğiniz webcamlere, tak çalıştır bir web cam aldınız mı hiç bir problem yaratmaz.Ayrıca bi çok flash belleğin üzerinde yada ayrıca satılan çok ucuz ve problem çıkartmayan kart okuyucular mevcut..o nedenle şuan en stabil çalışan işletim sistemi kesinlikle win-7 dir.(formatı dahi 20 dk kada atabilmesi cabası)
>>Kaldıki macos daki gibi donanımı tek tek sorma yada seçme zahmeti bile yapmaz...
>>Win-8 çıkana kadar en iyisi win-7 64 bittir..Herkese tavsiye ederim(bir kaç masa üstü farklılığı için linux yada macos tercih sebebi olamaz..)

Donanım uyumluluğu Linux veya MacOS sorunu değil donanım üreticilerinin sorunudur.
Bilgisayar internette dolaşmak , web camda sohbet etmek değildir,
İşletim sistemini kullanıcılar ihtiyaçlarına göre seçer.
Windowsta tektek sürücü yüklemek zahmetini unutma ;)

---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:42 ----------

Acaba steve amca buna neden önlem almıyor?Malum bu gidişle orjinal mack piyasada kalmayacak:D:D

Steve amcaya hiç bişey olmaz. Apple fanatikleri ömrünün sonuna kadar Steve amcaya bakar :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...