Aslında şunu deneseydin keşkeSon olarak vazgeçtimDaha doğrusu erteledim biraz..
Forumlarda biraz araştırdım Ati radeon hd 2600 yükleyebilen yokmuş..
Uyum sorunu giderilirse tekrardan denerim olmadı yeni laptop u mac e göre seçeceğim..
Güvenli modda biraz kullandım çok keyifli gerçekten
Nasip diyelim
İlgilendiğin için çok sağol @muratveb.
ben kurmaya çalıştım hatta bi kaç kötü denemeden sonra SL açılır gibi oldu hatta her türlü dilden bana hoşgeldin dedi sonra kayıt işlemleri ekranı geldi sonra bilgisayar adı girilen ekranda dondu kaldı hiç bir işlem yapmıyor öle birbirimize bakışıp duruyoruz. reset attığımda da yine aynı yerde kalıyor. bu arada win7 de uçtu gitti. emektar masaüstü kurtardı internette araştırma yapabiliyorum böylece..
Deneyeyim ancak sistem hiç açılmıyor sadece güvenli modda açabiliyorum.Aslında şunu deneseydin keşke
Muhtemelen sorunun çözülürdü...
ATI Radeon HD 2600 Pro AGP
@pcmanyak:Bir denem yap bakalım olacak mı?![]()
Eğer açıldıysa oraya kadar ordan sonrasınıda acar. -x kullanıcı bilgilerinizi girip daha sonra normal olarak açmayı deneyin.
yine içimdeki macos canavarını uyandırdınız![]()
benim laptopum acer 5920G t5450 işlemci ve nvidia 8600m gs ekran kartı var. wireless'i yazmıyorum çünkü çalışmadığını biliyorum.
kurulum videolarınızı izledim fakat kurulum videosunda seçimleriniz fotoğraf makinasından kaynaklı bazen netliğini kaybettiğinden ne seçtiğinizi göremedim
sizde ricam sizin kendi laptopun sistem konfigrasyonunu ve kurulumda esnasında seçtiklerinizi yazarsanız sevinirim.
Bana Cevap Veren Yok mu
murat abi![]()
teşekkürler,
şimdi tekrar indirdim iatkoss3v2'yi tekrar adam akıllı yazdırıp tekrar kurulum yapıcam...
bu sefer yılmak yok![]()
youtube elemanın biri video yüklemiş herşeyi çalışr durumda
elin yabancısı yaptıysa türkün elinden hiçbişey kacmaz kacamaz
tekrar kurulumda aldığım hataları yada takıldığım yerleri fotoğraf çekip yardım isterim...
öncelikle böyle bir paylaşım için teşekkürler merhaba bende laptopa kurdum biraz eski ve zayıf bir cihaz asus f3s duo t7100 cpu,nvidia geforse 8400 m ekran kartı var ve tamamen stabil bir şekilde kurulum gerçekleşti. hiç bir hata vermeden kurdum cd yi çıkardım son isim resim düzenlemesinde takıldı ressetledim şu anda internet bağlantısı dışında hiç bir sorun görünmüyor
interneti ethernet kablosu ile sağlıyorum ama bağlantı yok yardımcı olursanız sevinirim. tekrar teşekkürler
Farklı bir bakış açısı tabikide saygı duymak gerek.
Ama şunuda bilmeniz gerek burdaki anlatımlarımızdaki amaç Windowsu yada Linux kötülemek değil. Sadece iki sistemden sıkılanlar için ayrı bi alternatif oluşturmak. Ve dikkat ettiyseniz kurduğumuz sistemi normal bir bilgisayar konfiigurasyona kuruyoruz. Apple'ın kendi bilgisayarlarında driver sorunu zaten yok.
Ayrıca şunuda belirtmekte fayda var. Windows 7 her donanımı tanımıyor yanlış bilgilendirme yapmayalım arkadaşım. En basitinden benim Tv kartımı tanımıyor. Yada Webcamıda tanımıyor . Tek tek elle kuruyorum. Bir işletim sistemi yer yüzündeki tüm donanımlarla tamamen uyumlu olabilcek diye bir şey söz konusu olamaz ! Mac'te olanda bu.
Windows7 460 lira diye hak ediyor olabilir. Ama Apple kendi işletim sistemini kendi bilgisayarları için daha ucuza satıyor + Upgrade secenekleri dahada ucuza geliyor. Windowsla kıyaslarsak arasında daglar kadar fark var.
Son olarak sadece masaüstü arayüzü değişik değil. Mac'in tüm yapısı Windows'a göre değişik klavye kısayollarına kadar !
Bunları eleştirmek için değil kücükte olsa bi acıklama olsun diye yazdım. Yinede herkezin görüşüne saygımız sonsuz arkadaslarSelametle
>>Öncelikle bu tabiki sizin düşünceniz..Fakat drum bu şekilde değil.
>>Nedenide şu; Win-7 nin formatında herhangi bir donanım seçme özelliği varmı? tabiki yok..kurulum ekranı pc den pc ye seçiyormu? yani takılıyormu HAYIR...
>>O nedenle windows-7 macostan bence oldukça ileri.(en azından format ekranında ve yaygınlık açısından yani tabana yani halka inmiş durumda...)
>>Gelelim win-7 nin driverları tanıma durumuna bu zaten müthiş bi özellik donanımınız son yıllarda çıkmışsa otomatikman tanıyor bunu bilmeyen yok...
>>Burası çok önemli, kaldıki macos gibi yeni WİRELESS adaptörüde aldırtmıyor.(size tavsiyem tv kartınız için Driver geniusu kurdunuz mu otomatik olarak bulur.Bir kez daha ekran kartı alma derdiniz olmaz...)
>> Kim ne derse desin, Win-7 şuanda format ekranı en hızlı işletim sistemi ve sorunsuz...
Sizin bahsettiğiniz model için şöyle bir bilgi mevcuttur;
Bu ürün, Intel'li Mac OS X 10.5 Leopard çalıştıran makineleri Snow Leopard'a günceller.
Bu iki ürünü incelemenizi tavsiye ederim
MICROSOFT OEM WINDOWS 7 HOME PREMIUM 32-BIT TÜRKÇE
Apple Mac OS X 10.5 Leopard Family Pack
Arkadaşım Mac Os x in farklı donanımları tanımaması normal sadece mac için üretiyorlar yazılımı...Başka birtakım bilgisayar meraklılarıda sen ben kullanalım dıye yazılımı pcye uyarlıyorlar (Donanım sorunları olması normal yani) windows 7 daha geniş kitleye hitab ediyor ama ondada web camler card readerlar gıbı bırcok şeyi tanımıyor...Birde şu pencereden bak Microsoft da bizi sömürüyor Windows 7 Ultimate 400 lıra , Mac Os x ise 29 dolar
>>Şimdi olaya bide şöyle bakalım formatı zahmetli ve sıkıntılı ayrıca format atmak yetmiyor donanım problemi de cabası(wireless adaptörü aldırması gibi)
>>Ayrıca diyelim ki sıfır pc aldınız üzerindede macos var 3 yıl sonra donanım arızası yaptı...Eyvah eyvah yani...uygun donanımı bulamamak gibi de büyük bir sıkıntı var..
>>Macos değil 29 dolar, bedava olsa ne yazar...
>>Gelelim win-7 de söylediğiniz webcamlere, tak çalıştır bir web cam aldınız mı hiç bir problem yaratmaz.Ayrıca bi çok flash belleğin üzerinde yada ayrıca satılan çok ucuz ve problem çıkartmayan kart okuyucular mevcut..o nedenle şuan en stabil çalışan işletim sistemi kesinlikle win-7 dir.(formatı dahi 20 dk kada atabilmesi cabası)
>>Kaldıki macos daki gibi donanımı tek tek sorma yada seçme zahmeti bile yapmaz...
>>Win-8 çıkana kadar en iyisi win-7 64 bittir..Herkese tavsiye ederim(bir kaç masa üstü farklılığı için linux yada macos tercih sebebi olamaz..)
Acaba steve amca buna neden önlem almıyor?Malum bu gidişle orjinal mack piyasada kalmayacak![]()