MacOsX Snow Leopard 10.6.3 Kurulum Videosu (Hp Pavilion DV6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
teşekkür ederim bilgi için bakalım bende şimdi alcohol ile usb ye yazdırmayı deneyeceğim olursa bilgi veririm :) program içinde ayrıca teşekkür ederim :)

kiyakerkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deneyecek arkadaşlar eğer windowsun bulunduğu harddiskteki bir patitiona kuracaksa bu partitionun primary (birincil) bölüm olmasına ve bu partitiondan önce logical (ikincil) veya uzatılmış bir partition bulunmamasına dikkat etsin, aksi takdirde her iki sisteme de ulaşamayabilirsiniz, ayrıca kurulmdan sonra windowsu açmaya çalıştığınızda mbr hatası verirse bootable bir editorle (gparted vb) sisteminizi açıp windowsun bulunduğu partitiona boot flag koyun, bu işlemi yaptıktan sonra yine windows açılmazsa windows cd ile mbryi onarın. Bunları yaptıktan sonra windows açılacaktır, windows açıldığında easybcd programının son sürümünü kullanarak açılış seçeneklerine kurmuş olduyğumuz macosxi ekleyerek her iki işletim sistemini de kullanmaya başlayabilirsiniz, dvdden veya usbden boot ederken ilk açılışta kernel panic alanlar f8e basıp cpus=1 yazarak kurulum aşamasına geçebilirler. Biraz karışık oldu, kusura bakmayın..

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bende çok niyetlendim ama hep bilgisayar eski diye ilişmedim şimdi yeni bir bilgisayar toplucam onda denicem hepsini.Tüm videoları izledim gerçekten güzel çalışmalar tebrik ederim :)

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aslında O konudada bi araştırma yapıyorum windows ortamında usb'ye imajı yazdırma konusunu. Gelişme olursa ilk mesajıma eklerim.
Video editlemede kullandığım program iLife 11 pakedi içersindeki iMovie yazılımı. Bu programında çok güzel özellikleri var. Kullanmanızı öneririm arkadaşlar. Torrentten bulabiirsiniz (Bende öyle yapmıştım çünkü eheh :) )

Güzel programlar var , Aperture 3 ile değişik slaytlarla resim albümleri , İwork la da Word,Powerpointte yaptıklarınızı ayrıntılı ve görsel olarak yapabilirsiniz , İLife da arkadasın anlattıgı gıbı Süper Garage bandla Gitarınızı bilgisayara baglayıp kayıt bıle yapabılırsınız :))

kiyakerkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni bilgisayar toplayacaklar, anakart ve ekran kartını seçerken uyumluluk listelerine dikkat etsinler, özellikle bazı ati marka ekran kartlarında problem yaşanabiliyor..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bakalım dvd yi ayıklıyorum bir yandan usb ye kopyalıyorum dosyaları umarım boot eder :D

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ben zamanında dv6 1237et için çok uğraşmıştım.2 şey yoktu.ati driver ve wireless driver o yüzden kurmadım :) ubuntu ile oyalanıyorz işte.
bu arada eline sağlık ;)

kiyakerkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben zamanında dv6 1237et için çok uğraşmıştım.2 şey yoktu.ati driver ve wireless driver o yüzden kurmadım :) ubuntu ile oyalanıyorz işte.
bu arada eline sağlık ;)
ekran kartınız 4650 sanırım, (burda link vermek doğru mu bilmiyorum, yanlışsa adminler silsin lütfen) şu adreste ekran kartınızın driverı var, yalnız qe/ci çalışmıyor fakat ekran çözünürlüğü doğru olarak ayarlanabiliyor.

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=204348

wireless kartınız markası ve modeli nedir?

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Wireless adaptörünüzü macbookların kullandığı broadcom takarsan wireless çalışır

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
dosyaları çıkardım boot u da aldım ama flash tan boot yemedi :(

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bazı bılgısayarlarda arkadaslar usb den booth yapamıyosunuz sanırım eskı anakartlarda ..Benım hp yaparken ,arkadasınkınde yapamadık , böle bir durum olabılır

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar başarısız bir girişimden sonra sistem onerma diski ile windowsuma geri döndüm..
Daha öncede anlattığım gibi C : bölümünde win 7 kuruluydu D : bölümde depo bölümü vardı D : yi harici diskime taşıyıp 30 gb lık bir bölüm ayırdım ve son olarak e bölümü oluştu ve SL yi E : bölümüne kurmaya başladım muratveb arkadaşın tarif ettiği şekilde ilerledim wireles sürücüsünü ne olur ne olmaz die atheros ve bradcom seçtim. Ekran kartım Ati radeon hd 2600 etkinleştirilmişmiydi neydi tam hatırlamıyorum ordan birini seçtim diğerlerini arkadaşın tarif ettiği şekilde yaptım yüklemeye geçtim. Yükleme başladı % 75 tamamlandı ve sonra restart attı. Doğal olarak Windows boot ekranıda uçmuştu. onarım diski ile windowsa geri döndüm. Ben nerde yanlış yaptım:)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şimdi başka bir cihaz buldum (kardeşimin :D ) kurulum ekranına geliyor ama video da biraz bekletir denilen alanda 15 dk dır beklemedeyim hala geçmedi :D yuvarlak şey dönüp duruyor :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Helal olsun Usta.Harika bir paylaşım olmuş.Teşekkürler...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Kurulumda hatayla karşılaşan değerli arkadaşlarım öncelikle şunu üstüne basa basa belirtmeliyim. Eğer temiz bir SL sistem istiyorsanız herşeyden önce çok ama çok sabırlı olmanız ve özelliklede azimle durmadan denemeniz gerekmekte. Ben şu videoda anlatımını yaptığım laptobu sorunsuz kuruluş hale getirmek için günde 10 kere formatladığımı hatırlarım. Yani demem o ki arkadaslar bi kere olmadımı sıkılıp bırakırsanız olmaz. Çok fazla arastırma yapmanız gerekir sisteminizle ilgili. Bu konuda size bir nebzede olsa yardımcı olabilicek HCL(Hardware Compatibility Lists - Donanım Uyumluluk Listesi) linki vericem. ordan donanımıza uyan parametreleri not edin. Kurulumda ona göre secenekleri işaretleyip secmeniz gerekir. Mesela Ati ekran kartı olan bir arkadaşımız ben videoda Nvidia - Natit sectiğim için aynı secenegi secerse sistem daha kurulmadan hata verir. O yüzden biraz ugrasın . Emin olunki ugrasmanıza çok değen bir sistem bu sistem.

Wiki : http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

Tekrarlamakta fayda var. Arkadaşlar biraz çaba sarfedin uğraşın. Inanın ki kurulmayacak bir sistem değil MAC.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yanlız her sisteme kurulacak diye bir şey yok.Denemek lazım.Mesela amd-ati sistemler biraz daha az şanslı:):)Ancak intel ve nvidia ikilisine sahipseniz mutlaka deneyin..Yanlız çabuk sıkılıp elveda macosx diyeceksiniz:wub::wub:Nerde benim Windowsum:):)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Mac sistemi kurmaya çalışarak çok şey öğrendim. En azından artık linux terimlerini bir miktar anlayabiliyorum. Mac kurdum, kullandım hevesimi aldım. kullanmaya devam etmek isteyenler olabilir. Ve kesinlikle herkes kurmalı. Ben kurmaya çalışırken @ muratveb gibi bir arkadaş yoktu bakın siz şanslısınız :D

Konu dışı;
Şimdi ne alaka demeyin, herkesi yeni mint a beklerim :D :P

269.png

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
En son videomuzuda (Özelleştirme + Program kurma + Sürücü kurma) eklemiş bulunmaktayım arkadaşlar. Elimden geldiğince dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım . Vatana millete hayırlı olması temennisiyle.. :)

Helal olsun Usta.Harika bir paylaşım olmuş.Teşekkürler...
Teşekkür Ederim...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bence sabitlenesi bir konu olmuş bakalım denemeye devam ediyorum. Bu ara laptop alacağım gerekirse şu komponent listesini alıp tek tek kontrol edeceğim :D

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Son mesajımda son video diye yazmıştım ama bu konuyuda anlatma gereksinimi duydum. Snow Leopard altında XAMPP(PHP,PHPMYADMIN,MYSQL) Kurulumu + Dizin Yetkilendirme videosu ilk mesaja eklenmiştir..

bence sabitlenesi bir konu olmuş bakalım denemeye devam ediyorum. Bu ara laptop alacağım gerekirse şu komponent listesini alıp tek tek kontrol edeceğim :D

Hocam eminimki siz başaracaksınız kurulumu. Azminiz var. İnşallah olumlu sonuç alırsınız.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Macos un kurulum ekranı ciddi anlamda bence problemli gözüküyor...
>>Şimdi bakınca win-7 nin ne kadar mükemmel olduğunu bir kez daha anladım.Win-7 yi kurarken hiç bir aygıtı seçmek zorunda değilsin, macosa bakınca windows kendini ve diğer azınlık işletim sistemleri çok ama çok fazlasıyla aşmış...
(Neden win-7 ultimate nin 460 lira olduğu çok iyi anlaşılıyor.)
>>Bence, İşletim sistemi(macos) wireless adaptörünü tanımayıp yeni bir adaptör aldırıyorsa, o işletim sistemi eksikliği kendinde aramalı ..
>>Masaüstü değişik diye ne linux kurarım nede macos...
>>Win-8 çıkana kadar en iyisi win-7...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
>>Macos un kurulum ekranı ciddi anlamda bence problemli gözüküyor...
>>Şimdi bakınca win-7 nin ne kadar mükemmel olduğunu bir kez daha anladım.Win-7 yi kurarken hiç bir aygıtı seçmek zorunda değilsin, macosa bakınca windows kendini ve diğer azınlık işletim sistemleri çok ama çok fazlasıyla aşmış...
(Neden win-7 ultimate nin 460 lira olduğu çok iyi anlaşılıyor.)
>>Bence, İşletim sistemi(macos) wireless adaptörünü tanımayıp yeni bir adaptör aldırıyorsa, o işletim sistemi eksikliği kendinde aramalı ..
>>Masaüstü değişik diye ne linux kurarım nede macos...
>>Win-8 çıkana kadar en iyisi win-7...

Farklı bir bakış açısı tabikide saygı duymak gerek.

Ama şunuda bilmeniz gerek burdaki anlatımlarımızdaki amaç Windowsu yada Linux kötülemek değil. Sadece iki sistemden sıkılanlar için ayrı bi alternatif oluşturmak. Ve dikkat ettiyseniz kurduğumuz sistemi normal bir bilgisayar konfiigurasyona kuruyoruz. Apple'ın kendi bilgisayarlarında driver sorunu zaten yok.

Ayrıca şunuda belirtmekte fayda var. Windows 7 her donanımı tanımıyor yanlış bilgilendirme yapmayalım arkadaşım. En basitinden benim Tv kartımı tanımıyor. Yada Webcamıda tanımıyor . Tek tek elle kuruyorum. Bir işletim sistemi yer yüzündeki tüm donanımlarla tamamen uyumlu olabilcek diye bir şey söz konusu olamaz ! Mac'te olanda bu.
Windows7 460 lira diye hak ediyor olabilir. Ama Apple kendi işletim sistemini kendi bilgisayarları için daha ucuza satıyor + Upgrade secenekleri dahada ucuza geliyor. Windowsla kıyaslarsak arasında daglar kadar fark var.

Son olarak sadece masaüstü arayüzü değişik değil. Mac'in tüm yapısı Windows'a göre değişik klavye kısayollarına kadar !

Bunları eleştirmek için değil kücükte olsa bi acıklama olsun diye yazdım. Yinede herkezin görüşüne saygımız sonsuz arkadaslar :) Selametle

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sonunda kurulumu yaptım.. restart attım ancak windows 7 açıldı.
Maoc os açılış ekranı gelmedi.
Tekrar restart attım cd den başlattım f8 ile snow leopardı seçtim ancak 15 dk beklememe rağmen gri bir ekranda takılı kaldı pc den hiç ses çıkmıyor ölee boş boş bekliyor..
Sorun nerde olabilir?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Tekrar restart attım cd den başlattım f8 ile snow leopardı seçtim ancak 15 dk beklememe rağmen gri bir ekranda takılı kaldı pc den hiç ses çıkmıyor ölee boş boş bekliyor..
Sorun nerde olabilir?

Hocam muhtemelen sectiginiz aygıtlardan biri sorun veriyordur. Açılışta -x parametresiyle açın güvenli moddan

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sorun nerde olabilir?

arkadasım -v cpus=1 ile acmayı dene ..eger elma logosunu gectıkten sonra masaüstü gelecekken grı ekranda kalıyorsa ,ekran kartı bileşenlerinden birini hatalı seçmissindir..tekrar kuracaksın yani :) kolay gelsin muratwebin sölediği gibi belkı bende yüzlerce defa sildim tekrardan kurdum..sanırım sende aynısını yapacaksın :) Bir tavsıye daha bazı bilgisayarlarda elma logosuyla acılırken hata verıyor yada bazı aygıtlar calısmayabılıyor ( en azından bende öyle oluyor) yukarda sölenen komutlarla açarsanız daha stabil çalışıyor

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hocam muhtemelen sectiginiz aygıtlardan biri sorun veriyordur. Açılışta -x parametresiyle açın güvenli moddan

Dediğim gibi açlış ekranı gelmiyor -x parametresi ile nasıl açıcam?
Bilgisayarım Toshiba A200 23U hangi aygıtı yanlış seçmiş olabilirim.
Kblosuz ağ seçmedim ekran kartım ati HD2600 ağ bağdaştırıcısı RTL 8101E diğerlerini senin tarif ettiğin şekilde seçtim.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Dediğim gibi açlış ekranı gelmiyor -x parametresi ile nasıl açıcam?
Bilgisayarım Toshiba A200 23U hangi aygıtı yanlış seçmiş olabilirim.
Kblosuz ağ seçmedim ekran kartım ati HD2600 ağ bağdaştırıcısı RTL 8101E diğerlerini senin tarif ettiğin şekilde seçtim.

İşletim sistemleri menüsünden snow leopardı kurduğunuz bölümün üstüne gelin. Ve o bölümün üstündeyken klavyeden -x yazın. Yazdığınızda en alt kısımda o parametreyi girdiğinize emin olun. Ve Entere basın. Muhtemelen ekran kartından dolayı sorun yaşıyorsunuz. -x -v parametresiyle takılı kaldığı yeri öğrenip güvenli moddan sorun yaşatan kısmı silebilirsiniz.

Eğer güvenli moda girmeyi beceremezseniz yazın burdan size hemen bi video cekip gösteriyim nasıl girildiğini. Kolay gelsin.

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
15pjw92.jpg

Dediğin şekilde sistemi açabildim ancak önce yukardaki hatayı verdi.
Ancak sonrasında sistem açıldı sorunsuz.
Sadece çözünürlükte problem var 1024/768 den başka çözünürlük yok sistem dilide ingilizce.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
İlk mesaja Snow Leopard ile Güvenli Mod'a Girme (-X -V -F Parametrelerinin Kullanımı) + Sorunlu Sürücü Tespiti Ve Kaldırılması videosu eklenmiştir..

Dediğin şekilde sistemi açabildim ancak önce yukardaki hatayı verdi.
Ancak sonrasında sistem açıldı sorunsuz.
Sadece çözünürlükte problem var 1024/768 den başka çözünürlük yok sistem dilide ingilizce.

İşte Budur ! Tebrikler @Beyazayeb sonunda başardın :) Tuxera güvenli moddan açtığın için çalışmaz devre dışı kalır önemsiz o . Şimdi Normal olarak sistemi yeniden başlatıp acmayı dene. Eğer açılmıorsa -v -f parametresi girerek nerde takılı kaldığına bak. Bu arada bu konuyla ilgili bir videoda hazırladım ilk mesaja ekledim onuda izle istersen yardımcı olur belki. Sonuclardan haberdar et bizleri.

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yine olmadı.
Restart olmadı. Sonrada -v -f parametresini tarif ettiğin şekilde denedim ancakyazılar gelip geçti ve bu sefer siyah bir ekranda takılıp kaldı hiç birşey yazmıyordu. Ben yinede ekran kartındandır diye güvenli modda açıp ekran kartının driver ını sileyim dedim. Ancak bu seferde güvenki modda da açılmadı klavye ayarları diye bir bölüm geldi şift tuşununda yanındaki tuşa basılı tutun vs ancak orda dondu kaldı.
Zaten açılış direk windows 7 ile başlıyor herhangi bir boot ekranı gelmiyor ben SL cd'si ile seçebiliyorum sistemleri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...