Lütfen kimse kızmasın

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Polisin sadece söylencek bu mu var.
Bayram sonrası harçlık isteyenlerde cabası...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Polisten nefret etmemelisin. Öle insanlardan nefret etmelisin ediceksen. Neticede polislik insanlığı değil, insanlar polisliklerini kullanıyorlar.

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kendi adima söyliyeyim ben olsam ben de yetkimi kullanirdim

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
O sırada 50 kişi bekliyormuş.birisi de sesini çıkarmamış.ben olsam polis molis dinlemem itiraz ederdim.Ve o en öne asla geçemezdi ben oradayken.

Polisleri gözünüzde büyütmeyin.Efendi bir polis memuru asla o mağazada ileri geçmek için yetki kullanmaz.Böyle haddini bilmeyen polis memurlarını da sizler usulünce uyarmalısınız..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Koyun Tepkinizi Sizde Aldırmayın Polis miş Molişmiş 10 Kişi Ağız Birliği Etseniz Vermezdi Firma

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
istedigi kadar yetkileri olsun, indirimden yararlanmak icin o sirada beklemekle mesleki yetkilerinin hicbir alakasi yok. Kesinlikle haklisiniz ne yazikki ulkemiz boyle insanlarla dolu..

mTRxKiLLr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer varse öyle bi yetki kullnmak lazım :D

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
O polis ben varken onu yapacak o sıkar biraz. İsterse vali olsun, ne yazar.

Ben artık hiçbir polise güvenmiyorum, özellikle de trafik polislerine.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Hoş değil tabi ki ama adamlar 3 kuruş maaşa gerektiğinde bizim için canlarını ortaya koyuyorlar. Sen sıranı vermişsin çok mu...

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bir kaç kendini bilmez polis yüzünden tüm teşkilatı kötülemek doğru olmaz çok iyileride vardır muhakkak. Sizin ordakilerin yaptığı ayıp ama

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Öncelikle en büyük suç poliste.Adam kul hakkına giriyor.Sonra devletin işini halletttiyse izin alması gerekirdi.

Ondan sonra orada onu görüpte susanlarda suç, hakkınızı yedirmeyeceksiniz.Belki bu çok ağır sonuçlar doğurabilir .Ancak bazen bu ağır sonuçlar olmaz ise karşı taraf aynı muameleye hep devam eder ve sürekli ezerler insanı.Biri çıkıpta sonuna kadar direnmedimi olmaz.Milletimiz şu an çok cahil.Açıkcası bendede var o çıkıpta hakkımızı arayamıyoruz.Korkuyoruz.Biz böyle sustukça karşı tarafa daha çok koz veriyoruz.Hadi bazıları kul hakkıdır ayıptır... yapmaz çoğu kişi ama yapanlara karşı en azından sözel olarak uyarmalıyız bu bile yeterli gelebilir o insanın azda olsa çekingen davranmasında utanmasında.Ama susar isek ve karşı taraf kötü niyetli ise bunu sürekli suistimal edecektir.

Şu an ki Türkiyemizin genel sorunu.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.Herkes kendini düşünüyor.
Ama bilmiyorki insanlar bir haksızlık olduğunda ona müdahale etmez isen bumerang etksi ile yaptığın yanlış birgün sana döner.ALLAH adaletlidir.Sen haksızlığa dur demez isen o haksızlık birgün seni bulur.Aynı şekilde olmasa bile farklı bir yoldan gelir sana ceza olur.Zaten kişiliği oturmuş biri ister kendine olsun ister başkasına olsun yapılan haksızlığa karşı sessiz kalamaz.Ha kendisi olmuş ha başkası olmuş hiç farketmez.Kendini mecbur hisseder .Çünkü biri sana haksızlık yapıyor sa yada başkasına seni afedersin kale almıyor demektir ve diğer insanlarıda .İşte böylelerine karşı durulması gerekir.

Bu insanlık görevidir.
Böylelerine elimizden geldiğince engel olmalıyız.Ama hiçbir zaman fitne çıkarmamalı ortalığı kargaşaya vermemeliyiz.Üslupta çok önemli tabiki.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Olay polislik ya da yetki olayı değil...

Tamamen Adam olmak ya da insan olmakla ilgili bir durum...

Ben kendimi o adamın yerinde düşünüyorumda...Milletin yüzüne baka baka böyle bir şerefsizlik yapabilecek bir yürek YOK bende..

Nasıl bir insan diğerlerinin yüzüne baka baka haklarını yiyebilir sorusuna verilebilecek cevap tamamen o kişinin vicdanı ve adamlığına kalmıştır. Bu cevapta kişiden kişiye değişir.

Mal, mülk, yetki, nam, şan vs kimilerini insanlıktan çıkarır, kimilerini de YAVUZ HAN gibi kulağına köleler gibi küpe taktıracak kadar Insanüstü Mütevazi yapar...

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Önce Vatandaş Sonra Polis: Bir Batı Toplumunun İnsanlık Anlayışı
Manfred Such

"Devletin kanunları ve düzeni Polis'i mi yoksa Vatandaş'ı mı gözetmelidir?
Seçimi polis lehine yaparsak, vatandaşların özgürlük haklarındran ve insani değerlerden ödün vermiş oluruz. Bunun sonucu bir Polis Devleti doğacaktır. Eğer vatandaşın tüm özgürlüğünü kullanabilmesini ister ve düzeni o şekilde kurarsak, polisin her türlü keyfi davranıştan vazgeçmesi gerekecektir."
Kaynak

Fatih Toprak

Asistan
Reaksiyon puanı
350
ah ah geçenlerde forumda amerika Türkiye olsaydı gibi karikatürler vardı. İşte amerika'da bunu polis dahi yapamaz. :) Demekki amerika asla Türk olamaz ..

Polis orda töbe haşa ama Allah gibi. herkes ondan çekinir kendini sakınır açıkçası korkar. cezaları son derece ağır çünkü her suçun. Ancak polis bu saygınlığının netcesinde kendini üst tabaka burjuva gibi görmez, ben polisim bana su ver diyemez - insan hakları diye birşey var.

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ona polis diye öncelik tanıyan kuyruktakilerde suçlu bence niye kimse ses çıkarmadı

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ona polis diye öncelik tanıyan kuyruktakilerde suçlu bence niye kimse ses çıkarmadı

kimse ses çeıkamıyo çünkü adalet yok bu ülkede...
O polis milletin gözü önünde ne diyon lan sen deyip ağzını burnunu dağıtsa yediğin dayakla kalırsın... İstediğin mahkemeye git... İstediğin yerde hakkını aramaya çalış... Polis suç işleyen arkadaşından taraf olur o ortamda seni suçlu dahi çıkarırlar... Adalet olmayan bir ülkede elinde cob olan belinde silah olan her zaman haklıdır... :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
kabahat polisin olduğu kadar
olabilir kardeşim burdakilerde insan vatandaş diyip içeri almaması gerekirken içeri alan görevlidede suç var
ayrıca bi arkadaş yetki verirsen olacağı budur demiş yetkiyle ne alakası var polisin yetkileri arasında nerde iyi bi indirim var gir al demiyo yaa
ayrıca finduk faresi nerenle düşünüyosun çok merak ediyorum
sana göre iyi bişy ama bana göre değil
sırf bu yüzden annem hastahanede yattığı zaman hastanede taş üstüne taş koymadım başhekime kadar çıkıp avazım cıktığı kadar bağırdım bırakın doktorları orda sıra bekleyipte bunu yapan densizlere sesini çıkarmyan hasta yakınlarına bile kızdım
orda benim işimi yapmak zorunda olan bi kız doktorla muhabbet ediyordu doktorun özel bi işini hallediyodu onun işi doktorun yalakalığını değil benim işimi yapmak zorunda benim vergilerimle maaş alıyo
bagırıp çağıırınca bide başhekime kadar çıkıp söyleyince iki dk.geçmeden işim halloldu ve annemi hastaneden çıkarabildim
şeker hastası kadın yüksek şekerden hastanede yatıyo çıkarıcam kadın öğün gecirmesin diye eve yetiştiricem ama hasba doktorla kırıstırıyo
ordaki doktorunca canını okudum
bu bikerede olmadı numunede asistan doktor olupta sanki prof.gibi davranan hasta ve hasta yakınlarına dünya dışı varlıklarmış gibi davranan bi doktorun agzını burnunu kırıyodum annem önüme durdu hiç dayanamam ses çıkarmadığımız sürece bu gibi densizlikler hep olur
sende öyle yapıyosan ki yapıyomuşun aferin bigün biride senin canını okur görürsün istanbuulda yasıyorum sende karadenizdesin sanırım burda doktor olursan ve bana denk gelirsen aman aman yanii

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
iyi de kardeşim neden o polise müdahale etmediniz, sıraya geçmesini söylemediniz.suç biraz da sizde.Adama müdahale etseydiniz sizi karakola götürecek hali yoktu herhalde.

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
biz de insanız herhalde anlıyoruz yani hastanın halinden... ben doktor odalarına bodoslama dalıyor olabilrim belki hiç bir zaman da hastayı bırak benle ilgilen demedim... ben bir doktor olacağıma göre hastam için varım ... nerde nasıl davranılacağını gayet iyi biliyorum...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
biz de insanız herhalde anlıyoruz yani hastanın halinden... ben doktor odalarına bodoslama dalıyor olabilrim belki hiç bir zaman da hastayı bırak benle ilgilen demedim... ben bir doktor olacağıma göre hastam için varım ... nerde nasıl davranılacağını gayet iyi biliyorum...

yazdıklarından öyle anlaşılmıyo ama
ayrıca sen işini hallettirirken başkalarını işi kalıyo oonu ne yapıcaz devlet hastanesinde beklemenin nedemek olduğunu sinirlerin gerildiği zamanda salağın birinin bide buna tuz biber olduğunda bi insanın nasıl potansiyel katil durumuna düştüğünü çok iyi biliyorum

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
istediğini söle haksızlık de hak deme ne dersen de... ama istisnalar olabilse de insanlar yetkilerini kullanmaya bayılır... bu polis olabilr yada doktor hiç farketmez...

doktor olmaya bile gerek yok... hastanede çalışan bir hizmetliyi tanımak bile erkenden sıra alabilmenize sebep olmuyor mu

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
istediğini söle haksızlık de hak deme ne dersen de... ama istisnalar olabilse de insanlar yetkilerini kullanmaya bayılır... bu polis olabilr yada doktor hiç farketmez...

doktor olmaya bile gerek yok... hastanede çalışan bir hizmetliyi tanımak bile erkenden sıra alabilmenize sebep olmuyor mu

ortadaki abuk subuk sisteme kızıyorum ama bide bu sistemi bayıla bayıla ullanıp insanların gözünün içine baka baka bu yapılıyo yapıyolar ya öldürmek geciyo içimden ayrıca hiç bir polisin doktorun yada hizmetlinin elinde bu yetki yokturdur herkes yerini ve haddini bilse bu böyle olmaz kimsede kavga etmez
bazıları dayağı hak ediyo hemde sonuna kadar
ayrıca haktır hak yemektir doktorun görevi herhastasına eşit mesafede durup insanca bilgisi dahilinde tedavi etmektir işine geldiğini öne gecirmek istediği kişinin işini sırf tanıdık diye önce halletmek değildir
hiç bir polisin sırf rozeti var diye görevi dışında bu rozeti kullanması doğru değildir

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
kabul ediyorum ben doğru olmadığını hem de sonuna kadar ilk sayfalardaki iyi bir şey demem işin şakasıydı... doğru olmadığını bile bile kullanıyorum ben..

ama şöyle de bir şey var ki türkiyenin neresine gidersen git doktor doktorun kardeşidir hükmü geçerlidir. bu bir kural gibi bir şey aslında. sen tanımadığın bir özel hekime git doktor olduğunu söyle belki muayene ücreti bile almaz... kanunlarla korunan bir şey olmayabilr ama tıp etiğinde bu vardır (bize dönem 1 deyken deontoloji dersnde öğretmişlerdi)

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
kabul ediyorum ben doğru olmadığını hem de sonuna kadar ilk sayfalardaki iyi bir şey demem işin şakasıydı... doğru olmadığını bile bile kullanıyorum ben..

ama şöyle de bir şey var ki türkiyenin neresine gidersen git doktor doktorun kardeşidir hükmü geçerlidir. bu bir kural gibi bir şey aslında. sen tanımadığın bir özel hekime git doktor olduğunu söyle belki muayene ücreti bile almaz... kanunlarla korunan bir şey olmayabilr ama tıp etiğinde bu vardır (bize dönem 1 deyken deontoloji dersnde öğretmişlerdi)

benim dayım doktor uzman doktor ve itiraf ediyorum bu işioda yapıyo
bak ben demştim diyiceksin ama bukonuda onunlada tartışmıştım kendin için ne yaprsan yap ama bana yapma çünkü ben sırada beklerken bana bu yapılınca taaaa ölmüşlerine kadar sövüyorum aynı şeylerin banada yapılmasını istemiyorum demiştim
etik değil sizin aranızda etik olarak karşılayabilirsiniz ama bende değil aslında mantıkklı düşünen herkes için etik olmadığı doğru olmalıdır
sorunda bu işe doğru değil ama kullanılıyo çıkar için