Linux Windows'a 5 yıl içinde yetişebilir

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Valla haps şimdi anlatsam yarısını anlamazsın, sen makinanında 30 tane sanal sistem kurup bunları birbirine ağda gösterip, sonra da sistemin kararlılığını denemek durumunda kaldın mı? hiç sanmıyorum..
Ben windows'ta denedim ramim yetmedi, ama linux'ta neler neler oldu hörmen lazım. Neyse sen de okuyup kendini geliştirmeye çalışan bir arkadaşımızsın, ama bu sana son cevabım, çünkü sen sadece inat uğruna birşeyler yazıyorsun, sana harcıyacak vaktim yok kusura bakma, daha önceden de dediğim gibi öğrenmek isteyen arkadaşlar için birşeyler yazmaya çalışacağım bundan sonra, artık elimizden gelidiği kadar...

---------- saat 00:39 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:38 eklenmişti ----------

=) işte sadece kurdun birer kere açtın kapattın. Sen şimdi o sistemi denemiş test etmiş mi oldun?..

zaten bütün kullanıcıların en öncelikli ihtiyacı sistemine 30 tane sanal sistem kurup bunları test etmek dimi çok pardon

senin şu 30 tane sanal sistem çalışan makinandan bi ekran görüntüsü alalım birde top çıktısı bas bakalım ekrana neler görecez merak ettim

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Vay be açlık sınırı windows kullanmamaktan mı geçiyor terörü napçaz.. Onlarada linux cd si veririz silah bırakılar herhalde :)

İlla adamı uyutmayacaksın, anlaşıldı. Sen devletin 50 bilgisayar barındıran bir okul için harcamak zorunda olduğu lisans ücreti miktarını biliyor musun? Kabaca hesaplarsak, sadece windowslar(xp kullanıldığını varsayarsak) (89$+kdv)*50 eder. Daha bunun ofisi bilmem neyi var. Ülkede ki okul sayısından hiç bahsetmiyorum. Ki bu 50 bilgisayar, orta halli bir bilgisayar labaratuvarı bulunan her okulda olabilecek bir sayı. Çok daha fazlasına sahip okullarda biliyorum. Bak sadece okullardan bahsettim, daha bir sürü devlet dairesi var. Ve tabi en önemlisi ofis yazılımlarının lisansları daha da pahalı.. Bi bunların hepsini çarp topla, kaç milyon $ ediyor hesapla, işin içinden çıkabilirsen haber ver... Sonra bu parayla ülkede ki aç insanlara kaç yıl yemek hizmeti sunulabilir onu da düşünürsün. Tabi önce kaç para tuttuğunu hesaplaman lazım ;)

bodrumlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En iyisi Chrome OS :D :D bırakın bunları yaa kim ne istiyosa onu kullansın.İşinizi hangisi görüyorsa en iyisi o kişi için odur.Bu sadece işletim sistemlerinde değil hayatımızın tüm alanında kullandığımız araç gereçler için.oturmuş kavga ediyosunuz okumuş insanlarsınız yapmayın bunu.Ben 3 işletim sisteminide kullanıyorum ihtiyaçlarım için hepsinin yeri bende farklı, ayrım yapmıyorum yapmamakda lazım.Bunun tartışmasını bu sistemleri yazan insanlar bile yapmaya korkuyorlar.Siz oturmuş şöministlik yapıyorsunuz, bilgisayarınızda hangisi daha kıyak duruyorsa onu kullanın yetmedi benim gibi 3 ünü birden kullanın ;) herkese hayırlı geceler... :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
cahilliğimi bağışlayın millet
şöminist ne demek yaa:D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
İlla adamı uyutmayacaksın, anlaşıldı. Sen devletin 50 bilgisayar barındıran bir okul için harcamak zorunda olduğu lisans ücreti miktarını biliyor musun? Kabaca hesaplarsak, sadece windowslar(xp kullanıldığını varsayarsak) (89$+kdv)*50 eder. Daha bunun ofisi bilmem neyi var. Ülkede ki okul sayısından hiç bahsetmiyorum. Ki bu 50 bilgisayar, orta halli bir bilgisayar labaratuvarı bulunan her okulda olabilecek bir sayı. Çok daha fazlasına sahip okullarda biliyorum. Bak sadece okullardan bahsettim, daha bir sürü devlet dairesi var. Ve tabi en önemlisi ofis yazılımlarının lisansları daha da pahalı.. Bi bunların hepsini çarp topla, kaç milyon $ ediyor hesapla, işin içinden çıkabilirsen haber ver... Sonra bu parayla ülkede ki aç insanlara kaç yıl yemek hizmeti sunulabilir onu da düşünürsün. Tabi önce kaç para tuttuğunu hesaplaman lazım ;)

microsoftu savunduğum felan yok ama böyle sallayarak da bir şirketin karalanmasınada gönlüm razı değil

sen o lisansların son kullanıcı fiyatı üstünden satıldığını mı düşünüyorsun devlete okullara veya kobilere ? gerçekten öyle düşünüyorsan senin ticaret hayatında şimdilik yerin yok. biraz araştır microsoft partner program microsoft ve eğitim kurumlarının çalışmalarını microsoft birçok eğitim kurumuna ürünlerini neredeyse bedavaya veriyor hatta windows 7 yi partner programa dahil olan unilerde bilgisayar mühendisliği okuyan öğrencilerin tamamına bedavaya veriyor bunlara geliştirme araçlarıda dahil

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Buradaki yazıların tamamını okudum
Linux hakkında bazı denilen şeyler maalesef doğru
En ufak şey için bile linux forumlarında yardım isteseniz size yok şu kodları yaz yok şu komutları gir diyerek sistemi baştan yazdırıyorlar neredeyse
Bu suçun bir kısmı Gnome'un büyük kısmı Ubuntu komitesinin ve bazı diğer linux komitelerinin
hani tamam bazı kodların görsel karşılığı yok ki bu Windows'ta da böyle
ancak en ufak iki fare tıklamasıyla yapacağımız şeyleri de o şekilde söyleyin, kodunu vermeyin diyorum, bir de ne göreyim herkes bana düşman
şu profesyonel linuxçulerin nazından da geçilmiyor orası ayrı mesele
üniversite profesörleri gibi düzgün adım adım anlatmak yerine kendi bildiklerini kanıtlıyorlar
sonra en ufak birşey konuşsan boş konuşmayalım gibisinden laflar
insanlar soğuyor linux'ten

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
HapS yazılarını hayranlıkla takip ediyorum.
Ciddiyim :)

ben objektif olmaya çalışıyorum kadıköyRAP körü körüne fanatiklik yapmıyorum bunun farkında olanlar var olmayanlar var windows pahalı diye dert yanarlar herhangi bir open source projeye 5 kuruş bağışta bulunmazlar ama kullandıkları halde, profesyonel olarak kullanıp neyin ne olduğunun farkında olan linux / unix kullanıcılarına lafım yok onlar zaten ne kullanıp ne kullanmadıklarının farkında bu statüye uyan da sadece 1 kullanıcı var bizim forumda :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332

Sen Windows'u bir kenara bırak, okullara Adobe CS4 Web Premium gönderiliyor. 5000$ civarında fiyata sahip. Okuldaki bilgisayar adedince gönderiliyor üstelik. Hepsi o fiyata alınmış olsa ülke ekonomisi batar zaten. :)

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Buradaki yazıların tamamını okudum
Linux hakkında bazı denilen şeyler maalesef doğru
En ufak şey için bile linux forumlarında yardım isteseniz size yok şu kodları yaz yok şu komutları gir diyerek sistemi baştan yazdırıyorlar neredeyse
Bu suçun bir kısmı Gnome'un büyük kısmı Ubuntu komitesinin ve bazı diğer linux komitelerinin
hani tamam bazı kodların görsel karşılığı yok ki bu Windows'ta da böyle
ancak en ufak iki fare tıklamasıyla yapacağımız şeyleri de o şekilde söyleyin, kodunu vermeyin diyorum, bir de ne göreyim herkes bana düşman
şu profesyonel linuxçulerin nazından da geçilmiyor orası ayrı mesele
üniversite profesörleri gibi düzgün adım adım anlatmak yerine kendi bildiklerini kanıtlıyorlar
sonra en ufak birşey konuşsan boş konuşmayalım gibisinden laflar
insanlar soğuyor linux'ten

Çok doğru demişsin. Ufacık bir program yüklemek için yırtınıyor insan. Windows a benzememek için mi yapılıyor nedendir. Şu anda Linux çoğu şeyde geçti Windows 7 yi. Kde nin grafikleri çok daha güzel. Yığınla araç (gadget) var. Wine ile Crysis bile çalışıyor daha ne olsun. :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
arkadaşlar haps'ın demek istediği profesyonel şekilde linux/unix kullanan neyin ne olduğunu bilen insanlar
microsoft'un büyüklüğünü kabul eden insanlardır değil mi haps

---------- saat 01:45 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:37 eklenmişti ----------

hammers
bu arada crysis'in fontlarda bir yamukluk varsa
windows'un bütün fontlarını linux'e kopyala

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
arkadaşlar haps'ın demek istediği profesyonel şekilde linux/unix kullanan neyin ne olduğunu bilen insanlar
microsoft'un büyüklüğünü kabul eden insanlardır değil mi haps

@realmanager birşeyi yüceltmek için diğerine çamur atmak en basit ve adi yöntem malesef bunu en çok yapan linux u veya ilk apple bilgisayarını alanlar yapıyor bu hastalık derecesinde nesilden nesile geçiyor linux kullanıcılarında bu hastalık ne zaman başladı diye soracak olursan linux çekirdeği kullanan ilk sistem çalıştığından beri var kullanıcılar 80 bin belge okur irc kafa ütüler sistemini kurar ve kurduktan sonra yaptığı ilk şey başka bir irc kanalında veya forumda windows a microsoft a sövmek olurdu işte bu hastalık hala devam ediyor miras gibi sanki :) herkesin igtiyaçları farklı herkes linux windows macos kullanmak zorunda değil benim ihtiyacımı beos görüyordur onu kullanırım diğer kullanıcılarıda bunu kullanın neden o kaka windows u linux kullanıyorsunuz diye kimseye dikte etmem. micosoft a veya başka bir şirkete bok atmak kimseyi yüceltmez kaldı ki özgür yazılım camiasının arkasında da dev şirketler var ama ürün ortada.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
aslında ben de linux tayfasından çok şikayetçiyim
seni yavaş yavaş anlamaya başlıyorum:D
ancak linux'un kalitesi tartışılmaz
veya gnu linux mu desem bundan sonra:D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
microsoftu savunduğum felan yok ama böyle sallayarak da bir şirketin karalanmasınada gönlüm razı değil

sen o lisansların son kullanıcı fiyatı üstünden satıldığını mı düşünüyorsun devlete okullara veya kobilere ? gerçekten öyle düşünüyorsan senin ticaret hayatında şimdilik yerin yok. biraz araştır microsoft partner program microsoft ve eğitim kurumlarının çalışmalarını microsoft birçok eğitim kurumuna ürünlerini neredeyse bedavaya veriyor hatta windows 7 yi partner programa dahil olan unilerde bilgisayar mühendisliği okuyan öğrencilerin tamamına bedavaya veriyor bunlara geliştirme araçlarıda dahil

hey yawrum hey o ücretsiz lisansa sahip olanlardan biri de benim hoş daha windows 7 için alamadım ama xp ve vista için var ve visual studio içinde var ama koca üniversitede sadece bizim bölüm buna ücretsiz ulaşabiliyor, diğer arkadaşlarımın hepsi para vermek zorunda, ve ayrıca milli eğitime bağlı okullarda, yıllarca onarım yaptım, hatta annem de babam da öğretmen, ayrıca birisi idarece, neyin ne olduğunu emin ol senden çok daha iyi biliyorum...

Ha bu arada isterse bi de vermesin, geliştirici insanları kendisine çekemezse çökeceğini o da biliyor, bizlerin ağzına bir parmak bal sürüyor, hoş verse ne olur vermese nolur, ben her türlüsünün crack'ini de bulurum zaten, ama gerçek anlamda özgür olanı varken uğraşmak niye...

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Kim ne derse desin. Benim ve benim gibiler için Linux zaten Windows'a depar atmış bulunduğu için Linux her zaman önde. Zira analistlerin Windows'un Linux'a ne zaman yetişeceğini bulmaları gerek.

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bill Gates kazanıyorsada hepsini kendi yemiyor herhalde dünyadaki geri kalmış ülkelere kurumlara kuruluşlara milyonlarca dolar yardımda bulunuyor keyoger demiş lisans vermese ne olur verse ne olur ben her türlüsünün crack ini bulurum onlar bulmanı istiyorda buluyorsun zaten ..

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bill Gates kazanıyorsada hepsini kendi yemiyor herhalde dünyadaki geri kalmış ülkelere kurumlara kuruluşlara milyonlarca dolar yardımda bulunuyor keyoger demiş lisans vermese ne olur verse ne olur ben her türlüsünün crack ini bulurum onlar bulmanı istiyorda buluyorsun zaten ..

Hee tamam canım o küçük dünyanda sana mutluluklar :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sen acaba bu söylediklerinde samimimisin microsoftun patronu bill gates yerine bilal gates olsaydı ballandıra ballandıra anlatırdınız.. :)

Şimdi bu dediğinle ne demek istediğini pek kavrayamadım ama tabi ki de kendi yurttaşımız birşeyler yapıp bütün dünyayı sömürüyor olsaydı emin ol desteklerdim...

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi bu dediğinle ne demek istediğini pek kavrayamadım ama tabi ki de kendi yurttaşımız birşeyler yapıp bütün dünyayı sömürüyor olsaydı emin ol desteklerdim...[/QUOTO

Demek istediğim microsoft bir türk şirketi olsaydı linux umu savunurdun gene ki savunmazmışın samimi olmadığın orataya çıkıyor bu konuda yani ortada bi yanlış varsa bu benim vatandaşımda olsa olmasa ben gene karşı çıkarım şu an linuxun o kadar abartılcak bir yanı yok sistem kaynaklarını az kullanıyormuş ya tabi az kullanacak kaç tane sağlam program var ki linux için fazla ram işlmeci harcasın her neyse sonra windosu bu kadar yerden yere vurup linuxu abartacak ne var yani windowsta yapamadığın ve sadece linuxta yapabildiğin ne var ki yok..

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
14
sayın linuxcular microsoft'a biraz saygınız olsun.öyle windows'a laf atmakla olmuyor bu işler.pc'mde şu an opensuse 11.2 pardus 2009 ve ubuntu koala var.hiçbiri de windows 7'nin eline su dökemez.kabul edelim biraz.madem özgürlükçüsünüz windows kullananların beynin yıkamayın.pekçok kişi gördüm bin bir hevesle linux'a geçtiler.2 gün sonra windows'a u dönüşü yaptılar.yani bu işler linux veya windows fanatikliği ile olmuyor.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
microsoft bütün çalışanlarını 5 yıllığına tatile gönderirse bu gerçekleşebilir ama personel tatil dönüşü ilk 1 yıl içinde linux u 15 yıl geriye sallar :D

Aynen katılıyorum.:D

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayın linuxcular microsoft'a biraz saygınız olsun.öyle windows'a laf atmakla olmuyor bu işler.pc'mde şu an opensuse 11.2 pardus 2009 ve ubuntu koala var.hiçbiri de windows 7'nin eline su dökemez.kabul edelim biraz.madem özgürlükçüsünüz windows kullananların beynin yıkamayın.pekçok kişi gördüm bin bir hevesle linux'a geçtiler.2 gün sonra windows'a u dönüşü yaptılar.yani bu işler linux veya windows fanatikliği ile olmuyor.

Aynen mesela ben bu kadar övdüler dedim demek bişiy bildikleri var kurdum bende ubuntu 3 gün sabredebildim zaten bilgisayarı kardeşimde kullandığı için o hiç kullanamadı fazla bir bilgisi yok birazda onun yüzünden tekrar windowsa döndüm.. :) Real mesajını silmişsin bakıyorum eee windowsla baş edilmez anladın sonunda :):):)

---------- saat 11:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:29 eklenmişti ----------

real manager screen shot olsa ne olcak ki sdn açık olması onun kurulu olması anlamına mı geliyor açarım live cd den linuxu olur biter kurmuş gibi :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Evet biz Linux kullanıcıları uzaydan geldik ya ondan kullanabiliyoruz.

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Real mesajları yazıp siliyosun sende anladın windowsla baş edilemeyeceğini.. :):)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aynen mesela ben bu kadar övdüler dedim demek bişiy bildikleri var kurdum bende ubuntu 3 gün sabredebildim zaten bilgisayarı kardeşimde kullandığı için o hiç kullanamadı fazla bir bilgisi yok birazda onun yüzünden tekrar windowsa döndüm.. :)

Kardeşin de gözlerini Windows'la açtığındandır o.

Yorumların hepsini okudum. Açın artık biraz gözlerinizi. Gelmiş burada Microsoft'u savunuyorsunuz. Biz diyoruz ki Linux gelişiyor, yakında Windows'tan her konuda üstün olacağı çok yüksek bir olasılık, siz gelmiş sömürmeyi şirket anlayışı olarak kabul etmiş bir adamı ve O'nun şirketini bize savunuyorsunuz.

Yani bir işletim sistemine yüzlerce TL para dökmek eğer elimizdeki tek şans olsaydı biz de verirdik.

Ama özgür yazılım varken, daha güvenli ve hızlıyken bu para verme hevesi niye?

Bu şeye benziyor. Bir Nike ayakkabısı da markadır, Converse de. Ama Converse'e 200 TL verirsin, 2 ay sonra kenarları açılır veya su geçirir yağmurda. Nike'a 100 TL verirsin, 2 yıl kullanırsın, kışın suda koşarsın. İkisi de marka ayakkabılar ama?

Bizde durum biraz daha değişik. Biz Nike'a para vermeyenlerdeniz. :wink: Üstelik Converse'in yapabildiği her şeyi de yapıyor. :)

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşin de gözlerini Windows'la açtığındandır o.

Yorumların hepsini okudum. Açın artık biraz gözlerinizi. Gelmiş burada Microsoft'u savunuyorsunuz. Biz diyoruz ki Linux gelişiyor, yakında Windows'tan her konuda üstün olacağı çok yüksek bir olasılık, siz gelmiş sömürmeyi şirket anlayışı olarak kabul etmiş bir adamı ve O'nun şirketini bize savunuyorsunuz.

Yani bir işletim sistemine yüzlerce TL para dökmek eğer elimizdeki tek şans olsaydı biz de verirdik.

Ama özgür yazılım varken, daha güvenli ve hızlıyken bu para verme hevesi niye?

Bu şeye benziyor. Bir Nike ayakkabısı da markadır, Converse de. Ama Converse'e 200 TL verirsin, 2 ay sonra kenarları açılır veya su geçirir yağmurda. Nike'a 100 TL verirsin, 2 yıl kullanırsın, kışın suda koşarsın. İkisi de marka ayakkabılar ama?

Bizde durum biraz daha değişik. Biz Nike'a para vermeyenlerdeniz. :wink: Üstelik Converse'in yapabildiği her şeyi de yapıyor. :)

Converse te nike ın bünyesinde zaten ikiside aynı şirket :) ne alakası var hiç anlamadım bu arada bill neyi sömürüyor ki adam bir yazılım bulmuş ve o kadar kolay ki kullanılması onu dünyaya satıyor işte ayrıca bir sürü yardım kuruluşlarına milyonlarca dolar yardımda da bulunuyor yani benim microsftu savunduğum falanda yok bill gates babam değil :) ama sadece linuxçular olayı abartmış durumda ..