WaylandIZMIR
Asistan
OpenSUSE Daily build (Tumbleweed)
redhata fedoraya hoşgeldiniz...Zaten Türkçe.
Teşekkür ederim.redhata fedoraya hoşgeldiniz...
0.4.1 sürümüne güncellediniz mi? Bir fark var mı? Bir de masaüstüne dosya eklemeden mi kullanıyorsunuz.Elementary OS 0.4.Panel teması elementary'nin kendi teması, uygulama ikonları ise Numix-Circle. Güzel oldu bence
ON NUMARA NE KELİME ! 5 YILDIZ OLMUŞ VAR MI ARTIRAN BEYLEERR !
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. 2017 itibariyle en çok kullanılan Linux arayüzleri KDE, GNOME, Pantheon ve Budgie. Yalnız Enlightenment arayüzü de var o da yükselişte bu aralar. Normalde ben Ubuntu kullanmam Arch'a göre yavaş kalıyor. Arch gerçekten çok hızlı. Manjaro kullanmak isterdim aslında ama UEFI kurulum destekliyor benim laptop sadece kurarken sıkıntı yaşadım bir problem vardı ilerde düzeltirse geçerim Manjaro GNOME'aON NUMARA NE KELİME ! 5 YILDIZ OLMUŞ VAR MI ARTIRAN BEYLEERR !
Güzel masaüstü
Şu zamanlar GNOME kullanamıyorum çünkü linux dağıtımları şu sıralarda hareket sensörü üzerinde çalışmaya başladılar hele şükür de netbook'umda ekran dik duruyor, netbook yan. netboot'u çevirecem de, ekranın kalibrasyonunu kilitleyecem de, dokunmatik olmasa sıçtım Şimdilik Xfce iyi yaw, ama özeniyorum yani bu GNOME wallpaper'lara
0.4.1 ile donanım desteğini arttırmışlar kaby lake işlemciler için. Yeni çekirdek sürümüne geçilmiş. Uygulama mağazasını falan güncellemişler. Diğer tüm detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.0.4.1 sürümüne güncellediniz mi? Bir fark var mı? Bir de masaüstüne dosya eklemeden mi kullanıyorsunuz.
Ubuntu'da CS:GO 16.04 olsun, 17.04 olsun, Xfce ile 20-30 arasına düşüyor ve 90'ı zor görüyorum, Antergos GNOME ile ise 130'ları gördüğüm oluyor, en kötü düşüşüm 40'larda idi ama anlık takılmalar, genelde 70-80'den aşağıyı görmüyorum 1600x900 çözünürlükte.Normalde ben Ubuntu kullanmam Arch'a göre yavaş kalıyor.
UEFI laptop'a kurmuşluğum var, sıkıntı yok. Neden şimdi denemiyorsun madem aklında var ?Manjaro kullanmak isterdim aslında ama UEFI kurulum destekliyor benim laptop sadece kurarken sıkıntı yaşadım bir problem vardı ilerde düzeltirse geçerim Manjaro GNOME'a
Açıkçası masaüstüne dosya eklemeyi açmak çok kolay ama belgeler falan varken niye estetiği bozacak, masaüstünün güzelliğini bozacak bu tarz bir işlem yap ki ? Masaüstüne ikon eklenememesi masaüstünün estetiği düşünülerek yapılmış bir şey ve gerçekten de ne kadar temiz o kadar hoş oluyor. Arkaplanı falan görebiliyorsun üstelik belgelerde düzgün klasörler halinde arşivlerini yapınca aradığını bulman sadece daha kolay olmuyor, bir müzik oynatıcıya girdiğinde müzikler klasörünü direk tarıyor ve oradaki müzikleri sen tek tek içine atmana gerek kalmadan direk müzik oynatıcı kütüphanesine kaydediyor. Bence bu yaklaşım çok daha iyi.0.4.1 sürümüne güncellediniz mi? Bir fark var mı? Bir de masaüstüne dosya eklemeden mi kullanıyorsunuz.
Yüklüyorum bakalım Teşekkürler.0.4.1 ile donanım desteğini arttırmışlar kaby lake işlemciler için. Yeni çekirdek sürümüne geçilmiş. Uygulama mağazasını falan güncellemişler. Diğer tüm detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Açıkçası masaüstüne dosya eklemeyi açmak çok kolay ama belgeler falan varken niye estetiği bozacak, masaüstünün güzelliğini bozacak bu tarz bir işlem yap ki ? Masaüstüne ikon eklenememesi masaüstünün estetiği düşünülerek yapılmış bir şey ve gerçekten de ne kadar temiz o kadar hoş oluyor. Arkaplanı falan görebiliyorsun üstelik belgelerde düzgün klasörler halinde arşivlerini yapınca aradığını bulman sadece daha kolay olmuyor, bir müzik oynatıcıya girdiğinde müzikler klasörünü direk tarıyor ve oradaki müzikleri sen tek tek içine atmana gerek kalmadan direk müzik oynatıcı kütüphanesine kaydediyor. Bence bu yaklaşım çok daha iyi.
Ona bakarsan ben de pek "normal" sayılmam (Normal nedir ? Hangimiz normaliz ? Normal birini göster @ ile etiketle bu konuya ? )Bu dediklerin normal kullanıcılar için çok iyi ama ben normal değilim
Masaüstünü asla dağınık bırakmam. En fazla 3-5 tane dosya bulunur. Kısayolları görev çubuğuna ya da dock'a iliştiririm. Tertip düzeni severim.
Ama eski alışkanlıktan mıdır nedir masaüstüne dosya atmam lazım
@norman normal(Normal nedir ? Hangimiz normaliz ? Normal birini göster @ ile etiketle bu konuya ? )
Şimdi bu normal mi ? OLAMAZ ! NAYIR ! NOLAMAZ ! BU NORMAL NOLAMAZ !@ normal norman
Normal kullanıcı dediğin varsayılan ayarları pek değiştirmeden kullanan kişidirOna bakarsan ben de pek "normal" sayılmam (Normal nedir ? Hangimiz normaliz ? Normal birini göster @ ile etiketle bu konuya ? )
Normal kullanıcı dediğin varsayılan ayarları pek değiştirmeden kullanan kişidir
Hard userBu nasıl bir kullanıcı oluyor o zaman ?
--- Gönderi Güncellendi ---
Veya bu
Dağıtım farketmez, her dağıtımı ve masaüstünü istediğin gibi özelleştirebilirsin aslında. Ya da varsayılan olarak yapmadığı bir şeyi yapmasını sağlayabilirsin.
Açık konuşacağım, Arch tarafında her zaman daha iyi performans aldım özellikle oyun konusunda. Belki Xfce denemek isteyebilirsin. Antergos'un bir Xfce kurulumu da var diskin içinde, kurarken hangi masaüstü ile kurayım diye soruyor, cinnamon bile kurabilirsin.Hard user
Gece (02:00-08:00) Steam yükleyip CS GO'da kaç FPS alacağım bakalım
Beğenmezsem Antergos'u da deneyeceğim.
Varsayılan olarak evet ama kurulumda Cinnamon, Mate, GNOME, KDE, Xfce gibi seçenekler de veriyor.
Benim kota bitik ama internet 16Mbps Demek ki bilgisayardan daha önemliymiş internet hızı, kullanım rahatlığım değişti bayaGece (02:00-08:00) Steam yükleyip CS GO'da kaç FPS alacağım bakalım
Manjaro Xfce yüklemiştim ama CS GO'da performans alamadım. Xubuntu da denedim ama nafile.Açık konuşacağım, Arch tarafında her zaman daha iyi performans aldım özellikle oyun konusunda. Belki Xfce denemek isteyebilirsin. Antergos'un bir Xfce kurulumu da var diskin içinde, kurarken hangi masaüstü ile kurayım diye soruyor, cinnamon bile kurabilirsin.
Varsayılan olarak evet ama kurulumda Cinnamon, Mate, GNOME, KDE, Xfce gibi seçenekler de veriyor.
Arch tarafından eğer az uğraş gerektiren bir şey isterseniz Antergos ya da Manjaro'ya bakmalısınız. Uyarayım, Antergos GNOME Lightdm ile geliyor ve onu kullanamama nedenim de bu oldu. Çünkü GDM olmayınca ekran kilitleme gibi bir özelliği kullanamıyorum + lightdm ekranındayken q klavye yazmam gerekiyor ve bir f klavye kullanıcısı olarak bunu yorucu buluyorum.
Resimdeki işletim sistemi ne?
CS GO'da ortalama 60-70 FPS alıyorum
Elementary OS 0.4.1 LokiResimdeki işletim sistemi ne?
Antergos'u denemedim. Onu @eronis e sormak lazım@Kadima Sizce şu dördünden hangisini yükleyeyim:
1-Fedora Get Fedora
2-Antergos Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.
3-Manjaro Manjaro Linux
4-Elementary OS Elementary OS
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben daha önceden Elementary OS'u denemiştim. Gnome masaüstü ortamını seviyorum.Antergos'u denemedim. Onu @eronis e sormak lazım
Manjaro performans açısından iyi gibi ama pek göze hitap etmiyor açıkcası. Fedora benim sistemde biraz hantal kaldı. Sistemim 8 yıllık
Elementary OS görsel açıdan en güzeli ve Ubuntu tabanlı olması da kullanımı kolaylaştırıyor. Bence Elementary OS'u dene.
Elementary OS GNOME kullanmaz. Onlar dağıtımları ile ilgili herşeyi sıfırdan yazıyorlar. Araçlarını vs. Pantheon masaüstü ortamını kullanır Elementary OS. Projenin ilk çıkış amacı doğru, bir GNOME teması hazırlamaktı, sonra projeyi büyüttüler ve bir GNOME çatallaması olan Pantheon'u yarattılar. Yanlış hatırlamıyorsam Elementary OS geliştiricileri sadece 5 kişiydiCevabınız için teşekkür ederim. Ben daha önceden Elementary OS'u denemiştim. Gnome masaüstü ortamını seviyorum.