LG Optimus Black P970 2 GB (Çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
valla yenilik güzeldir lâkin çeşit çeşit rom'lar, 2.3.7 nin kırpılmış hali ve 2.2.2 froyo yeterliği olduğu için 2.3.5 için çok fazla heyecanlamaya gerek yok. Ben böyle tatmin ediyorum kendimi :P

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hocam haklısın android 2.2.2 froyo yeterli optimus black için, nova rom, custom 2.3.7 gibi romlarla da tadından yenmiyor cihaz ama resmi olarak gelecek olan 2.3.5 tadından yenmez diye umuyorum :)

myserver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hala cıkmadı bu güncelleme ne işdir bu yahu sanırım bunlar 2 ay daha ileri atıcak bizi oyle gozukuyor makina guzel ama bilmiyorum artık bundan sonra lg almıcam sanırsam bu nedenden dolayı

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hala cıkmadı bu güncelleme ne işdir bu yahu sanırım bunlar 2 ay daha ileri atıcak bizi oyle gozukuyor makina guzel ama bilmiyorum artık bundan sonra lg almıcam sanırsam bu nedenden dolayı
optimus black gücellemeyi avrupa'da kasım sonunda türkiye'de aralık ortasında alacaktı. kore'de 2.3 çıktı yanılmıyorsam sırayla avrupa ve türkiye'ye de gelecektir sadece kore ile sınırlı bırakacak değiller ya.

myserver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
optimus black gücellemeyi avrupa'da kasım sonunda türkiye'de aralık ortasında alacaktı. kore'de 2.3 çıktı yanılmıyorsam sırayla avrupa ve türkiye'ye de gelecektir sadece kore ile sınırlı bırakacak değiller ya.

tamam guzelde kasım sonuda bitti aralıktayız bugun, eyer buyuk bi firma isen 28 kasım diyosan ogun cıkarması lazım hadi ogun cıkmadı bugun 4 gun bugunde ses seda yok hatta facebook ta sayfalarına okadar şikayet gidiyor bi adamda kusura bakmayın diye tenuzul edipte cevap yazmıyor nasıl bi firma anlayışıdır bu anlamıyorum bi de korede cıksaydı duyulurdu bence varsa kore olanı onu indirelim zaten dil türkçe oluyor zaten bize gelmesi bu romun ocagı bulur gecerde.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
tamam guzelde kasım sonuda bitti aralıktayız bugun, eyer buyuk bi firma isen 28 kasım diyosan ogun cıkarması lazım hadi ogun cıkmadı bugun 4 gun bugunde ses seda yok hatta facebook ta sayfalarına okadar şikayet gidiyor bi adamda kusura bakmayın diye tenuzul edipte cevap yazmıyor nasıl bi firma anlayışıdır bu anlamıyorum bi de korede cıksaydı duyulurdu bence varsa kore olanı onu indirelim zaten dil türkçe oluyor zaten bize gelmesi bu romun ocagı bulur gecerde.

kore rom'u denediler, çalışmıyor. daha doğrusu şebekeyi almıyor. kore için geçerli sadece o. güncelleme tarihi de 28kasım haftası olarak verilmiş ki bu da 28kasım-4aralık tarih aralığını kapsıyor. ben lg'yi korumuyorum veya haklı bulmuyorum ama sonuçta ölüm kalım meselesi olmadığı için, herkes 2.2.2 yi normal olarak kullanabildiği için adamların illa şu tarihte yetiştirecez diye çaba harcadıklarını zannetmiyorum. olayın bu kadar büyümesinin tek sebebi bizim aşırı sabırsızlığımız. gerçi evet 1 senedir bekletiliyoruz sonuçta sabırsızlanmak hakkımız ama olsun bu kadar büyütmeye gerek yok bence.

not: evet ben de 3-4 saatte bir güncelleme çıkmış mı diye kontrol edenlerdenim.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
xda'dekilere göre lg kasımın 28'inde değil 28 kasımın haftasında açıklayacağını söylemiş.

ingilizce olarak şöyle demişler
"LG Optimus Black: Week commencing November 28th for open models in Europe"

sanıyorum buna dayanarak geciktiriyorlar.

benim gibi 15-20 dakikada bir kontrol edenler için daha pratik bir yol var

http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=
adresinin sonuna imei numaranızı yazın gelen sonuçta firmware'in adresi olacaktır oradaki koddan anlayabilirsiniz güncellemenin gelip gelmediğini

v20_00 adında geleceğini tahmin ediyorum. şu an çıkan sonuç v10c_00

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
benim gibi 15-20 dakikada bir kontrol edenler için daha pratik bir yol var

http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=
adresinin sonuna imei numaranızı yazın gelen sonuçta firmware'in adresi olacaktır oradaki koddan anlayabilirsiniz güncellemenin gelip gelmediğini

v20_00 adında geleceğini tahmin ediyorum. şu an çıkan sonuç v10c_00

hayır çıksa bile sen v10C yi görmeye devam edeceksin. çünkü türkiye için olan rom bir ay sonra çıkacak. sen de telefonunu türkiyeden aldığın için senin ülken için ne zaman yayınlanırsa o zaman orada yazacak. biz avrupa için çıkacak olan rom'u bekliyoruz bu kadar zamandır. çıkan update lg nin update programında gözükmeyecek. biz onu sanki custom rom yüklüyor gibi yükleyeceğiz. o yüzden telefonunu garanti kapsamından çıkarmak istemeyen arkadaşlar güncellemeyi boşuna beklemesin zaten çünkü daha 1 ayları var. e zaten dedikleri doğruysa 1 ay sonra ICS güncellemesi gelecek napalım GB'yi :)

PrensDestan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon turkcellde 1.129 tl olmuş arkadaşlar üsttede belirttigim gibi izmir çankaya ve ya izmir bornova torbalı gibi ve ya izmir içi neresi olursa ama bu yerlere fazla uzak olmayacak şekilde bu yerlerden uygun bildiginiz fiyata satan bir telefoncu varsa yada magaza lütfen söyleyin lg optimus black in gitgide fiyatı yükseliyor dahada yükselmesinden korkuyorum biran önce para biriktirip alıcam...

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
telefon turkcellde 1.129 tl olmuş arkadaşlar üsttede belirttigim gibi izmir çankaya ve ya izmir bornova torbalı gibi ve ya izmir içi neresi olursa ama bu yerlere fazla uzak olmayacak şekilde bu yerlerden uygun bildiginiz fiyata satan bir telefoncu varsa yada magaza lütfen söyleyin lg optimus black in gitgide fiyatı yükseliyor dahada yükselmesinden korkuyorum biran önce para biriktirip alıcam...

vatan bilgisayar ve teknosa sürekli olarak kampanya, promosyon vs. yapıyor. bunları takip edersen optimus black'in fiyatı 850 lira civarına kadar düşüyor. o zaman alabilirsin.

PrensDestan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

vatan bilgisayar ve teknosa sürekli olarak kampanya, promosyon vs. yapıyor. bunları takip edersen optimus black'in fiyatı 850 lira civarına kadar düşüyor. o zaman alabilirsin.

Acaba şöyle bir şey olmur mu diye düşünüyorum dolar yükseliyor şimdi 1.85 de ve böyle giderse telefonun fiytı dahada yükseleceginden korkuyrum acaba ilerdeki zamanda düşer mi fiyatı...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
hayır çıksa bile sen v10C yi görmeye devam edeceksin. çünkü türkiye için olan rom bir ay sonra çıkacak. sen de telefonunu türkiyeden aldığın için senin ülken için ne zaman yayınlanırsa o zaman orada yazacak. biz avrupa için çıkacak olan rom'u bekliyoruz bu kadar zamandır. çıkan update lg nin update programında gözükmeyecek. biz onu sanki custom rom yüklüyor gibi yükleyeceğiz. o yüzden telefonunu garanti kapsamından çıkarmak istemeyen arkadaşlar güncellemeyi boşuna beklemesin zaten çünkü daha 1 ayları var. e zaten dedikleri doğruysa 1 ay sonra ICS güncellemesi gelecek napalım GB'yi :)
bunu bildiğim için bir yandan konuyu xda dan'da takip ediyorum. böylece farklı ülkelerden update yapabilen birileri çıkarsa kdz'yi paylaşırlar diye düşünüyorum.

fakat ics konusunda senin kadar iyimser değilim. hatta haberi ilk facebook'da lg mobile sayfasında görünce sağlam bir kahkaha patlatmıştım.

fakat garip bir durum da söz konusu. lg dışındaki üreticiler 4.0'a geçişi hızlı tamamlıyor gibi geldi bana. buna ne sebebiyet veriyor bilmiyorum ama içimde çok ufak da olsa umut var.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
artık beklemekten sıkıldım bu gece cm7 n20'yi yükledim telefona, merak ediyodum denemek istiyodum bugüne kısmetmiş, stock rom deli etmeye başlamıştı artık. baktım lgnin de gb yayınlamaya niyeti yok..

myserver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende beklemekten bıktım lg kadar dandik bi marka yok diyorum artık herkez cıkardı bi lg guncellemesi kaldı kufur etmek geçiyor şuan içimden lg ye okadar diyorum gerisini siz anlayın

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Lg çok abarttı resmen kaç gün oldu güncelleme yok bu gidişle tekrar gözden geçiricem telefonu almayı çok begendim telefonu ama lg gibi bi markanın böyle yapması çok saçma

ganayem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok yok LG aslında güncellemeyi bitirmiştir de... daha şahane hale getirmeye çalışıyordur ;)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Lg çok abarttı resmen kaç gün oldu güncelleme yok bu gidişle tekrar gözden geçiricem telefonu almayı çok begendim telefonu ama lg gibi bi markanın böyle yapması çok saçma

arkadaşım başından beri söylüyorum lg'nin bu şekilde yapmasının sebebi smartphone konusunda acemi olması bence. daha yeni sayılırlar bu konuda bir de şöyle düşündüm hep diğer firmalar 2.3 güncellemesi verdi insanların bir kısmı lanet etti yok efendim şarj sürem iyice kısaldı, yok aşırı ısınma başladı vs. vs. o yüzden lg yapmışken en iyisi olsun diye bekledi belki de ama bu haddinden fazla gecikmesine bir yere kadar savunma olabilir. bir de şöyle bir durum var optimus black android 2.2 froyo ile oldukça stabil bir çalışma sergiliyor. sorunsuz çalışıyor gözlemlediğim kadarıyla. bir iki rom değişikliği ile son derece yüksek performans sunuyor. ha bu da demek değil ki 2.3 gelmese de olur. dediğim gibi gecikmenin sebebi olarak acemiliği düşünüyorum (bir sınırı var), sorunsuzu için çalıştıklarını düşünüyorum (ki bunun da bir sınırı var), 2.2 ile gayet iyi çalıştığını düşünüyorum (bu da demek değil ki 2.3 gelmese de olur).

myserver

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha bekliyomusunuz ben beklemiyorum artık cıkarmaz bu nalat lg guncellemeyi yakın bi zamanda ama 2053 bişe diyemem..

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
daha bekliyomusunuz ben beklemiyorum artık cıkarmaz bu nalat lg guncellemeyi yakın bi zamanda ama 2053 bişe diyemem..
yok hocam bu kadar kullanıcıya daha fazla isyan ettirmezler. optimus black ile oldukça iyi bir iş çıkarttı büyük bir kitleye yayıldı lg markası bu kitleyi kaybetmek istemezler.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
[video=youtube;NxtPJozoahU]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NxtPJozoahU#![/video]

CM ciler yapmış, Bunu bulmam lazım :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Bana hiç yavaşlatmışlar gibi gelmedi, o geçişler için normal süreler zamanlar gibi gözüküyor... ama yinede çıkınca test etmekte fayda var :)

allakia24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar bugün optimus black aldım o kadar araştırma sonu şuan çok memnunum bir kaç sorum var:
1GB micro SD var birde kendisinin 1gb var biliyorsunuz bende 5-6 uygulama yükledim ondan sonra bir tane daha indiriyim böyle 34mb dı diyor yer yok bakıyorum 1.8gb boş yer toplam aklım ermedi birde bu telefon kvk'dan alınma ve bu yapıkredi gibi gereksiz şeylerden kurtulmak istiyorum rom değiştirsem garanti dışı kalırmı?