LG Optimus Black P970 2 GB (Çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ben de biraz önce telefonu güncelledim. fakat bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum android sürümü aynı kalsa da, yazılım sürümü v10a dan v10b ye geçiyo. yani her ne kadar android 2.2.2 kalmaya devam etse de ortada LG tarafından sunulmuş bir güncelleme var. Dedikleri gibi açılış ve kapanıştaki turkcell logosu gitti. menüdeki uygulamalarının da bir kısmı gitti. ama hala hürriyet ntvmsnbc izlesene zaman gibi kaldırılamayan uygulamalar mevcut.

telefon sahiplerine bir bilgilendirme olsun :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Bilgilendirme için öncelikle teşekkürler..
uygulamaları kaldırma yöntemide şöyleymiş ,ana ekrandayken.. uygulamanın üzerine basılı tutuyorsun ve altta çöp kovası çıkıyor :D at gitsin :D

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
açıkcası ben hürriyet ve ntvmsnbc i seviyorum her türlü haberi tek tıkla okuyabiliyoruz. 2.3 e geçincede manual olarak yükleyeceğim fakat turkcell logoso ve melodisinin gitmesi güzel oldu :D

Demir*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vatan da 999 tlden 998 tlye düşmüş yani 1 tl indirim. :D
şimdide kdv bizden kampanyası war 919 tl ...

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ya o açılıştaki logo sıkıntısı ROM ile alakalı bir şey midir? Yoksa smartphone'ların nereden alındığına göre değişir mi? (GSM operatörleri vb.)

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben de biraz önce telefonu güncelledim. fakat bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum android sürümü aynı kalsa da, yazılım sürümü v10a dan v10b ye geçiyo. yani her ne kadar android 2.2.2 kalmaya devam etse de ortada LG tarafından sunulmuş bir güncelleme var. Dedikleri gibi açılış ve kapanıştaki turkcell logosu gitti. menüdeki uygulamalarının da bir kısmı gitti. ama hala hürriyet ntvmsnbc izlesene zaman gibi kaldırılamayan uygulamalar mevcut.

telefon sahiplerine bir bilgilendirme olsun :)

Android 2.2froyo'dan 2.3 ginger bread'e güncellendirdiğindemi oldu bu olay ? yoksa kendi içinde android 2.2.2'yemi çevirdin ?

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
bilmem serkan sen moderatör olarak bu konuda ki bazı postları kötüleyeceğine konuya desteğin olarak onuda sen araştırıp koyarsan LG Black kullananlar olarak seviniriz.

Sertifikalı olduğu telefonun kutusunda veya Ayarlar>telefon hakkında>yasal bilgi>Lisans ayarlarında bulunur :) Bende Galaxy S olduğu için şuan bir yorum yapamıyorum :)

Bu arada ekleme yapayım telefonu root etmezseniz bence pek bir şey yapılamıyor ( Tema,Launcher değiştirme vb ) O yüzden 2.3 güncellemesi yapanlar http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1044765 bu adresi incelesin.Yalnız root garanti dışı bırakır ve kurtulmak için elinizde rom olması lazım veya backup. :) Yani iyice araştırın da yapın :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ya o açılıştaki logo sıkıntısı ROM ile alakalı bir şey midir? Yoksa smartphone'ların nereden alındığına göre değişir mi? (GSM operatörleri vb.)

eğer ki cihazı herhangi bir operatörün sponsorluğunda alıyorsan açılışta o operatörün logosunu yada cihazda bikaç uygulamasını görürsün. optimus black serisinin de satışa ilk sunulanların da sanırım böyle bir durum oldu turkcell distribitorlüğünde geldi. neyse ki güncelleme ile çözülüyor bu sıkıntı.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Android 2.2froyo'dan 2.3 ginger bread'e güncellendirdiğindemi oldu bu olay ? yoksa kendi içinde android 2.2.2'yemi çevirdin ?

hayır, 2.2 froyo içindeki cihaz sürümü froyo v10a dan froyo v10b 'ye güncellendi. 2.3 gingerbread güncellemesi optimus black için hala gelmedi.

caneryendi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaşlar farklı nedenlerden dolayı malesef optimus blacki satmak zorunda kaldım sıfırdan bi farkı yoktur boşuna sıfıra fazla ödemeyin 2 hafta bile olmada alındığı günden bugüne ekran koruyucu ve arka kapakla kullanıldı en ufak çizik yok yere düşme vs hiçbirşey olmadı sıfırla aynı almak isteyen olursa kaçırmasın derim ... 800 tl ye veriyorum kutu paket içeriği ekisiksiz faturasıda var vatandan almıştım... ilgilenenler acil özele yazsın oradan cevaplarım birde ankara içi elden satmak istiyorum akrgoyla felan uğraşmak istemiyorum...

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vatan Computer'da 899 TL'ye sıfır smartphone satılırken (+hediyeler) neden ikinci ele 800 TL gibi bir fiyat verelim?

caneryendi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hediye dediğin arka kapak o bendede var ayrıca bende 2 ekran koruyucu ve 8 gb hafıza kartı var ... isteyen alır istemeyen almaz zorla satmıyoruz ki...

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
[video=youtube;4Hnqd5-XwBQ]http://www.youtube.com/watch?v=4Hnqd5-XwBQ&feature=player_embedded#at=479[/video]

Uzun Uzun bir video buldum anladım.. Yanlız almanca fakat süper bir inceleme olmuş arkadaşlar... kullananların incelemesini tavsiye ederim.

isocity

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
bu aksam pc suite yi actım acmaz olaydım telefon ıcın guncelleme var yuklermısın dedi. bende tamam dedim.

1 saattir telefonun ustunde s/w upgrade please wait while upgrading yazıyor.. usb kabloyu cıkarttım pili soktum taktım aynı yazı gıtmıyor. nedir bu işin sırrı. bana servis yollarımı göründü.. :D

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
2 haftalık telefon eğer zarar görmemişse 800 TL bence iyi tabi faturası ile birlikte olursa. Arkadaşlar biliyor Vatan'dan alacaktım ama taşınacağım için alamıyorum. Yoksa şimdiye caneryendi seninle temasa geçerdim.

isocity

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
sorunu çözdüm. telefonu upgrade ederken pili çıkarmak lazımmış. sonra resmi sitede ki uygulamayı kurup kendini programa emanet ediyorsun ve elveda turkcell. :D bu arada baya bi arastırma yaptım farklı romlarda buldum ama telefon daha yeni. garantim yanmasın diye fazla kurcalamak istemiyorum. not: gunceli yaparken yedek almadım, hatta microsd yi bile cıkarmadım ve telefonda herhangi bir veri kaybı yok. ama siz siz olun yedekleyin. benim dalgınlıgıma geldi.

küçük bir notta htc ye. beni 2 yıl boyunca bu güncellemelerle uğraştırmadığın lazım olan herşeyi kendi başına yaptığın için teşekkür.

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu aksam pc suite yi actım acmaz olaydım telefon ıcın guncelleme var yuklermısın dedi. bende tamam dedim.

1 saattir telefonun ustunde s/w upgrade please wait while upgrading yazıyor.. usb kabloyu cıkarttım pili soktum taktım aynı yazı gıtmıyor. nedir bu işin sırrı. bana servis yollarımı göründü.. :D

Benim bildiğim PC Suite Samsung'un özelliği ??

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
sorunu çözdüm. telefonu upgrade ederken pili çıkarmak lazımmış. sonra resmi sitede ki uygulamayı kurup kendini programa emanet ediyorsun ve elveda turkcell. :D bu arada baya bi arastırma yaptım farklı romlarda buldum ama telefon daha yeni. garantim yanmasın diye fazla kurcalamak istemiyorum. not: gunceli yaparken yedek almadım, hatta microsd yi bile cıkarmadım ve telefonda herhangi bir veri kaybı yok. ama siz siz olun yedekleyin. benim dalgınlıgıma geldi.

küçük bir notta htc ye. beni 2 yıl boyunca bu güncellemelerle uğraştırmadığın lazım olan herşeyi kendi başına yaptığın için teşekkür.

Video çekiminde dikey çözünürlük düşük görünüyor örnek videolarda, güncelleme sonrasında da aynı mı?

isocity

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
pc suite de bir karmaşa yok. bu samsunga özel bir hizmet değil. her telefonun kendine özgü bir pc suitesi vardır. en azından kullandıgım nokia n82 , htc hero ve lg optımus black telefonlarım için var. guncellemeyi yapan program ise mobile support tool.

videoyu denemedim ama en kısa zamanda sonucu bildirecegim.

uniquel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam 2 haftalik optimus black kullanicisiyim ve bu basligi takip ettim gunden gune. simdiye kadar sizlerle kendi izlenimlerimi paylasmadim telefon hakkinda, cunku genellikle bu cihaza sahip diger arkadaslar oldukca guzel anlatmislar. hala kafaniza takilan biseyler varsa cevaplayabilirim. Bir de birsey sormak istiyorum, psx4droid diye bir program sayesinde playstation oyunlarini calistirabiliyorum, bunun ps oyunlarinin rom lari gerekliymis ve bende bi kactanesini indirdim gayet hos oynamaktayim. Fakat simdi aklima birsey takildi, bu ps oyun romlari benm cihazimin garantisini bozar mi? daha once nokia disinda telefon kullanmadigim icin bu konulardan biraz uzagim yok rom mus yok root mus yok baska biseymis:) bu psx4droid adli program diger android cihazlarda da calismakta, o cihazlara sahip olan arkadaslar varsa onlar da yardimci olabilirler bana. teskkurler

OptimusBlack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar navigasyonla ilgili sorun yaşayan varmı? güncellemeyide yaptım ama yinede navigasyonu kullanamıyorum...??

isocity

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Video çekiminde dikey çözünürlük düşük görünüyor örnek videolarda, güncelleme sonrasında da aynı mı?

senin için deneme yaptım aynı bir fark yok. beni çok rahatsız etmiyor gerçi ama orjinal formatı olsa daha iyi tabi..

bir de radyoyu boşuna beklemişiz yeni sürümde falan gelir diye. lg trt ye bandrol ödememiş o yüzden türkiye romlarında radyo yok. europe romlarında var...

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

arkadaşlar navigasyonla ilgili sorun yaşayan varmı? güncellemeyide yaptım ama yinede navigasyonu kullanamıyorum...??

aldığım ilk günden beri ne a gps te ne gps te bir sorun yasamadım. güncellemeye rağmen sorun var diyorsan bir uzmana göstermelisin.

uniquel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de navigasyonda bi problem yasamadim ama marketten bi gps navigasyon indirdim ismi sygic, bunu deniyebilirsin. bence daha kullanisli.

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
pc suite de bir karmaşa yok. bu samsunga özel bir hizmet değil. her telefonun kendine özgü bir pc suitesi vardır. en azından kullandıgım nokia n82 , htc hero ve lg optımus black telefonlarım için var. guncellemeyi yapan program ise mobile support tool.

videoyu denemedim ama en kısa zamanda sonucu bildirecegim.

Hmm yani bu PC Suite envai çeşit smartphone'lar için PC'den yürütülen ortak bir uygulama. Sağolun. :)

Aline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben biraz önce Optimus 3D ile ilgili yorumları okumuştum ve beğendim ve heveslendim :):) Optimus Black'in özelliklerine de baktım. Hangisini önerirsiniz? Benim çok bütçem yok fiyatı uygun olan ama aynı zamanda kaliteli bir telefon arıyorm. Önceleri Iphone'a baktım ama beni aştı. Samsung ya da LG diyorum ama benim için hem kalite hem de fiyat ön planda. Tavsiyelerinize açığım:):)

isocity

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Benim çok bütçem yok fiyatı uygun olan ama aynı zamanda kaliteli bir telefon arıyorm. Önceleri Iphone'a baktım ama beni aştı. Samsung ya da LG diyorum ama benim için hem kalite hem de fiyat ön planda. Tavsiyelerinize açığım:):)
huawei ideos x5 i de bir incele derim. kaliteli ve hesaplı bir telefon...

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşım bi karşılaştırma yapalım. samsung galaxy s ile lg optimus black hemen hemen aynı özelliklere sahip hatta optimus black bazı konularda daha önce. mesela tasarım bakımından optimus black daha estetik bir smartphone. kalınlık, ağırlık sıfır gibi nerdeyse. işletim sistemi olarak galaxy s android 2.1 kullanırken optimus black android 2.2 froyo kullanıyor. ekran teknolojisi olarak galaxy s süper amoled kullanırken optimus black yeni teknoloji 700 NIT IPS LCD nova display kullanıyor. galaxy s'te ön kamera yanılmıyorsam vga iken optimus black'te 2mp. galaxy s'in göze batan tek artısı 8gb dahili hafızaya sahip olması, optimus black'te 2 gb ama hafız kartı ile ikisi de 32 gb olarak kullanılabiliyor. en önemli fark fiyat farkı galaxy s 1500 tl civarında satılırken optimus black 900 tl civarında satılıyor. bir tek dahili hafıza için bu kadar fiyat farkına değer mi? bence değmez. o yüzden benim tavsiye edeceğim smartphone optimus black olur. ama tabiki karar senin.