Lg nexus 4 yardım lütfen androidden anlayan arkadaşlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sawran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sawran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar, benim büyük bir sorunum var, yarım edebilirmisiniz,
öncelikle derdimi anlatayım, almanyadan 2 hafta önce arkadaşım telefon gönderdi nexus 4 16 gb.
kayıt dışı oldugu için kapanacağını bildiğim için bir telefoncuya bıraktım imei atması için, konuştum anlaştım 50 tlye. 10 dk da atarız dedi, yarım saat geçti atamadı,
abi olmuyo dedi, buraya kadar problem yok,
sonra eve gittim telefonu kurcalarken, bazı bilmediğim programlar yüklendiğini gördüm superslu vb. sanırım root ile ilgili bişeyler,
hafızasını kontrol ettim benim telefonu bırakmadan önce hatırladığım hafıza miktarı 12,7 gb civarında, telefon rootlandıktan sonra bu miktar 5,7 ye düşmüş ne yapacağımı bilemedim,
telefoncuya geri götürdüm çarşıya, abi yanılışn var bu telefon 8 gb tır dedi, inanmadı,
tmm dedim, sen doğru söylüyosun, gittim evden telefonun kutusunu faturasını getirip gösterdim,
adam tmm abi yaparız telefonu bırak dedi, 2 haftadır uğraşıyo yapamadı, girmediğim forum konu internet sitesi kalmadı dedi, olmuyo abi,
bu gün tekrar sordum, benden daha profosyonel bi arkadaş var şehir dışında ondan destek alcam, eninde sonunda yapacam dedi. araştırırken internette tesadüfen burayı buldum sanrım aynı dertten muzdarip arkadaşlar konuyu çözmüşler fgakat benim ingilizcem yeterli değil bunu için, adres burda,
http://forum.xda-developers.com/showthre...?t=2033692
telefoncuya gösterdim bu sayfayı denedim hepsini olmuyor dedi,
sizin bildiğiniz farklı bir çözüm yolu varmı yada tam olarak ne yapmalıyım
şimdi nasıl geriye alabilirim ben telefonun hafızasını kendim,

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar, benim büyük bir sorunum var, yarım edebilirmisiniz,
öncelikle derdimi anlatayım, almanyadan 2 hafta önce arkadaşım telefon gönderdi nexus 4 16 gb.
kayıt dışı oldugu için kapanacağını bildiğim için bir telefoncuya bıraktım imei atması için, konuştum anlaştım 50 tlye. 10 dk da atarız dedi, yarım saat geçti atamadı,
abi olmuyo dedi, buraya kadar problem yok,
sonra eve gittim telefonu kurcalarken, bazı bilmediğim programlar yüklendiğini gördüm superslu vb. sanırım root ile ilgili bişeyler,
hafızasını kontrol ettim benim telefonu bırakmadan önce hatırladığım hafıza miktarı 12,7 gb civarında, telefon rootlandıktan sonra bu miktar 5,7 ye düşmüş ne yapacağımı bilemedim,
telefoncuya geri götürdüm çarşıya, abi yanılışn var bu telefon 8 gb tır dedi, inanmadı,
tmm dedim, sen doğru söylüyosun, gittim evden telefonun kutusunu faturasını getirip gösterdim,
adam tmm abi yaparız telefonu bırak dedi, 2 haftadır uğraşıyo yapamadı, girmediğim forum konu internet sitesi kalmadı dedi, olmuyo abi,
bu gün tekrar sordum, benden daha profosyonel bi arkadaş var şehir dışında ondan destek alcam, eninde sonunda yapacam dedi. araştırırken internette tesadüfen burayı buldum sanrım aynı dertten muzdarip arkadaşlar konuyu çözmüşler fgakat benim ingilizcem yeterli değil bunu için, adres burda,
http://forum.xda-developers.com/showthre...?t=2033692
telefoncuya gösterdim bu sayfayı denedim hepsini olmuyor dedi,
sizin bildiğiniz farklı bir çözüm yolu varmı yada tam olarak ne yapmalıyım
şimdi nasıl geriye alabilirim ben telefonun hafızasını kendim,
Kardeşim eğer yapdıysan fabrika ayarlarına al telefonu sıfır la

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
fabrika ayarlarına alınca düzelir yoksa cwm ile deneyeceksiniz..

sawran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
cwm nedir kardeş, biraz bilgilendirsen, nasıl yapılıyo. mümkün mü 16 gb a geri almam

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
cwm recovery arastirin, donanimsal olarak 16gb olan alet yazilimi sifirlaninca duzelecektir..

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bence yapamamışsın sıkıntı yok bilgi önünde uğraş biraz yaparsın

sawran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kardeş sen cahil bir insana, okuma yazma bilmeyen bir insana, defter kitap veriyosun sonrada oku ve yaz diyosun,
adımları ile anlatan olsa elbette yaparım, benim bildiğim ingilizce how are you fine thenks end you dan ibaret, yeterli olsa zaten yardım istemem,
kendim yapardım denerdim ugrasirdim, ama benim android bilgim sıfır ne nedir ne değildir nasıl olur olmaz bilmiyorum, şu miuiturk de yazanları denedim olmadı. xda da yazanlardan ise hiç mi hiç anlamıyorum

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dh'ta böyle bir sıkıntı yaşayan arkadaş vardı,hatırladığım kadarıyla sorun hafıza 2 ayrı bölüme ayrılmasından kaynaklanıyor,örneğin bilgisayarda ki hdd yi alırsınız c ve d diye ikiye bölersiniz aynen bunun gibi birşey fakat telefon bunun birini görmüyor.size önerim
http://ncry.eu/?cry=download
linkteki toolkit i indirin,bilgisayarınıza,programı açın telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayıp sırasıyla dediklerimi yapın
1.ilk olarak driver setup kısmına girin ve program pcnize gerekli driverları kursun
2.telefonunuzu fastboot moda alın(bunu yapmak için telefonunuzu kapatın,ses kısma ve power tuşuna basın fastboot ekranı karşınıza çıkacaktır,aynı anda basmanız gerekli yoksa telefon normal olarak açılır,birkaç defa başarmazsınız belki ama girene kadar deneyin siz.)
3.daha sonra programa tekrar gelip 1-click menuye tıklayın
4.bu menüden sonra ise S.R mode 'a tıklayın ve size çıkan sorulara evet yanıtını verin ve bekleyin program işlemi tamamlayana kadar telefon ile hiç uğraşmayın.

program işlemi bitirdikten sonra telefon kapanıp açılacaktır ve daha sonra hafızanızı kontrol edin

ümit ediyorum ki düzelmiş olacaktır.

osus35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardes sen o tlf. o tamirciden al ve kafasinda patlat sonra arkadasindan lg g2 iste.

sawran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kardeş dediğini harfiyen uyguladım ama hala sonuc aynı, 5.67 gb

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Aynı şeyi yeniden anlatacağım çözüm basit ama uygulamada yanlışlık yapıyorsun sanırım
----------------------------------------------

Bunları indir https://dl.google.com/dl/android/aosp/occam-kot49h-factory-02e344de.tgz
https://docs.google.com/file/d/0B7dKj_Mxy50xdW8tcFpNRHhhb2c/edit
https://docs.google.com/file/d/0B7dKj_Mxy50xdWRhajZ6cmNUMkk/edit

1) 3.linkteki zip C nin içine kopyala.
2)İlk indirdiğin arşive sağ tıkla klasör halinde aç ardından bazı dosyaların isimlerini değiştir şu şekilde

image-occam-JDQ39.zip > image.zip
bootloader-mako-makoz10l.img > bootloader.img
radio-mako-m9615a... > radio.img

Sonra klasörün içinde ne varsa C deki platform toolsu içine taşı

3) Telefonun ses kısma ve güç düğmesine aynı anda bas sonra usb ile bilgisayara bağla. Eğer usb driver tanınmamış ise 2. linkteki dosyayı indir klasöre çıkar Aygıt Yöneticisinden cihazı bul ve driverı yükle

4) Sonra Platform tools klasörünün içindeki shifte bas aynı anda boş bir yere sağ tıkla Open command new window here a tıkla türkçesi her neyse işte

5)Sırayla şu komutları gir
adb devices
fastboot oem unlock
fastboot erase boot
fastboot erase cache
fastboot erase recovery
fastboot erase system
fastboot erase userdata
fastboot flash bootloader bootloader.img
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash radio radio.img
fastboot reboot-bootloader
fastboot -w update image.zip

Ardından telefonun yeniden başlayacak muhtemelen sorunun çözülür çözülmezse yine beni gör.

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
5 dakika çok kısa uygulamış olamazsın. Sen dediklerimi bir daha yap ben okudum orayı

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Adamı çıldırtırsın yemin ediyorum ne yapıyorsan yap

sawran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
usta isimleri değiştirip platfortoolsun içine atıyoruz, sonra platformtools içersinde komut dosyasını çalıştırıyoruz değil mi, ardından komut dosyasına dediğin kodları yazıyoruz her satırdan sonra enterleyip, yeni koda geçiyoruz,
en son cihaz yeniden başlıyor.
giriyorum depolama alanına aynı, 5,67 gb

- - - Mesaj Güncellendi - - -

abi ne diye çıldırıyorsun, bilmiyosan bilen birine sor diyolar soruyoruz, soruyoruz, sonuç değişmiyor,
çıldırcak bi durum yok.
çıldırcak olsam ben çıldırırım, konu hakkında hiç bi bilgim yok zaten telefoncuda malın teki 2 haftada yapamadı. ben 2 günde mi yapıcam,
gitti güzelim 16 gb telefon 5 gb'la kala kaldık

sawran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
valla kardeş birçok şekilde reset wipe root, factory reset, hepsinide yaptım ama hiç bir yere varamadım, yeminlen diyorum denemediğim halt kalmadı,
en son iyi bir teknik servise verdim, telefon almanyadan gelme, imei attırdım hafıza problemini ise çözemediler,
anlattım olayı birebir, anakartında sorun vardır bunu dediler,
neyse şu an kullanıyorum ama 5,67 gb olarak kullanıyorum.
ilk geldiğinde 12,7 lerdeydi boş alan,
bu 1 bütün ekmek alıpta sadece yarısını yiyebilmek gibi bişey,
ekmeğin bütün olduğunu biliyorum, ama nafile diğer yarısını ne lle tutabiliyorum ne gözle görebiliyorum.
koca sitede derdimden anlayan bana yardımcı olabilecek kimse çıkmadı, kaç tane android forum sayfasına yazdıysam,
herkes birbirinin aaynısı şeyler söylüyor ama hiçbiri çözüme götürmüyor,
yada bana aynı siteden ingilizce sayfalar gönderiyolar böyle yap şöyle yap şunu dene,
ulan ingilizce bilsem zaten sormam araştırır bulurum, anlıyacanız olmadı olmuyor.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
O adam cihazı 8gb lik bir model ile değişmiş olamazmı eminmisiniz sizin cihazınız olduğuna

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Boş hafızanız mı 5.67 yoksa toplam hafızamı? Toplam kullanılabilir hafızada 5.67 yazıyorsa o 8 gb lık nexus tur bence adam değiştirdi telefonu yada yanlışlıkla onu verdi faturada cihazın imei si yazıyormu bi sendeki cihazla karşılaştır

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Lg servisine gönder böyle böyle yaptım bozdum de telefoncu bozmuş de işte parasıyla yapsınlar imei kaydı yok diye tamir edilmiyecek diye birşey yok 40-50 tl ye yaparlar serviste.
not:böyle milletin telefonunu bozuyor ya bu telefoncular inşallah kredi kartı yasağıyla batarlar 5 kuruşsuz kalırlar evlerine hacizler gelir ateşler salınır evlerine.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
simdi telefoncuya imei atmasi icin verdiysen supersu yani root etmesi gerekir . ve root explorer tarzindada bi program yuklemistir bu programin icine bazi efl dosyalari atarlar buda hafizayi artirir.

cozum icin 2 yol var .

1.si .

nexus 4 icin olan cyanogenmod en son android surumunu indireceksin 4.2.2 4.3 ne ise artik
Daha sora odin programini indirceksin flashlicksn yani telfnuna kurcksn romu . ama bu karisik olablr senin icin

2.yol.

supersu programinin icine gir . unroot butonuna tikla. rootu kaldir.daha sora telefonunu kapat

recovery moduna al. yanlmiyorsam kamera * acma kapama menu tsuna ayni anda basiyosun. int ten bk recowery moda alma diye . onune bi pencere gelcek ordan

dalvik cache belek . gbi seyleri temizle . system factory reset e tikla .

sorunun cozulmustr. . .