Lg nexus 4 ve 4xhd ile birkaç soru

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bizim bir arkadaşa yarın telefon alacağız.Malum yarın pazar.Arkadaşın şuanki telefonu Turkcelt10 Bu iki telefonun arasında kaldı.Size birkaç sorum olacak.
Nexus 4 2-3 yıllık oyunları kasmadan oynatibilir mi ?
Nexus 4 kamera ve ses peformansı nasıl.Turkcell T10 nun ses performansı gerçekten çok kötü.Nexus 4 ses performansı bundan kat kat iyi midir ?
Bataryası nasıl
Sıra geldi 4x hd ye
Bu telefonun tasarımını çok beğendi Fakat
Güncellemede sorun çıkarır mı
Ekran kalitesi nasıldır Nexus 4 göre iyi midir
Oyunlarda kasar mı 1 gb ram var fakat Nexus 4 te 2 gb ram var.
Şimdiden cevaplayan ve cevaplayan herkese teşekkürler Not arkadaşın bütçesi maks.1350 tl

boxer39585

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Nexus alın. Güncellemeden ya da sorun yaşamazsınız.

RdhcK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba

arkadaşım 4xhd' yi yeni aldı, gayet memnun, bende biraz kurcaladım performansı gayet iyi, özellikle ekranı gayet net ve ürünün kutusu baya bir zengin.Telefonun yanında yedek batarya çıkıyor.Bence yedek batarya olayı süper, sadece bu da değil ekran koruma filmi, arka kapak koruyucu, 16 gb hafıza kartı, masaüstü şarj aparatı,kulaklık vs... diğer telefonlarda olmayan firmanın hediyeleri...
nexusa gelirsek oda gayet iyi performans sunuyor ama 4xhd gibi optimus arayüzü olmadığı için menülerde dolaşırken olan sadelik insanı sıkıyor, tabi sade olması performansı arttırmış ama tercih meselesidir.Nexus 4' ün artısı 2 gb ram olması ve güncellemeleri alması olacaktır.Bunun dışında 4xhd' den ses konusunda arada çok büyük fark olmayacağını düşünmekle beraber daha iyi olabileceğini sanmıyorum.
Sonuç olarak ekran kalitelerini sormuşsun bence nexus 4 sade android olduğu için bunu hissedemezsin, ben olsam telefonu kullanırken zevk almak için 4xhd'yi alırım, ses konusunda da dediğim gibi iki cihazda lg olduğu için omu daha iyi bu mu çok kafaya takma.4x hd güncellemede jellybean aldı.Oyuna gelirsek millet halen 500 mb ramlerle oyun oynuyor :) altı üstü telefon arkadaşım sen alıp pc gibi crysis oynamayacaksın yada mimari projeler yapmayacaksın 1 gb ram şu anki piyasada 2-3 yıl yeter ama bu benim kişisel düşüncem sonuçta nexusta donanımına baktığında kötü bir cihaz değil.
Son olarak nexus 4 te fm radyo yok ve kutusundan kulaklık dahi çıkmıyor.Hafızasıda 16 gb'la yetineceksin.Ama ram 2 gb ve güncelleme devam edecek tabi buda sana kalmış.Bence tefonların ikisininde ses, performans vs özellikleri yakın senin göz zevkine hangisi hoş geliyorsa onu al, eline aldığında içine sinsin dediğim gibi yapacakların belli 50 çekirdek olsa ne yazar gerisi hikaye.

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Nexus 4 dışında diğer LG telefonlarına bulaşma derim.

RdhcK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lg telefonlarına neden bulaşılmayacak anlamış değilim, nexus 4'ü lg başka firmaya mı yaptırdı.Ayrıca google lg'den memnun ki nexus 5 içinde çalışacak gibi duruyor. Gelelim ekrana telefonların,televizyonların,monitörlerin vs yarısından fazlasının ekran üreticisi lg, performans olarak kendi sınıfında olan telefonlardan daha az bir performans sunmuyorlar. Şimdi optimus l9 yada 4xhd ile xperia z, ıphone 5, htc one karşılaştırması olmaz.İdda ediyorum ki optimus g modelinin kamera performansı ile diğer telefonlarınkini gösteren bi dünya video var açın izleyin.Gece tamam ama özellikle gündüz çekimlerinde farkı görmemek ayıp olur.
Son çıkan modelleri bazıları öve öve biteremiyor ama şöyle bir bakalım sony , htc , samsung tüm modellerine ( alt seviyeyi geçtim hadi orta seviye ) tüm güncellemeleri veriyorda lg mi vermiyor.Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.
O zaman neye bakacağız tabiki performansa arada da öyle aman aman bir durum mu varda bu kadar insan telefon seçiminde kararsız kalıyor :) ben söyleyeyim arada öyle abartı bir fark olmadığı için insanlar ikilem yaşıyor.Sony'de ses ve ekran ( ki zaten görüntülere bakmak yeterli ) bekleneni veremiyor deniyor. Htc diğerlerine göre biraz önde ama batarya arızalansa o kasayı sökmek en çok düşündüren olay ki daha almak isteyenler için tedarik sıkıntısı varken parça desteği nasıl olacak.Samsung'a gelince 2000 tl verip o plastik ve insana güven vermeyen kasa nedir arkadaş.Tamam performan iyi de telefonu öne çıkarayım diye ram'ı yiyip bitiren gereksiz bi dünya uygulama.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Güncellemeye bakarak almayın üreticiler en düşük seviyeye bile jelly bean güncellemesi verse kim yüksek segment telefon alır bence güncelleme olayı üreticilerin satış stratejisinin bir parçası

ercanih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle vede kesinlikle nexus 4 arkadaslar..fiyatları asagı yukarı aynı ama performans acısından 4x Hd, nexus4 ün iki sokak ötesinden bile geçemez..4x ısınmasıyla bataryasıyla tam bir problem (tabi birazda şans faktörü)..nexus yerine 4x alıp kafayı kırmayın derim..nexus-4 candır..

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Bana kalırsada bu iki cihaz arasında en güzel cihaz nexus 4 tabiki.. Lakin güncelleme konusunda biliyorsunuz ki lg adım attı ve en ucuz telefonuna bile güncelleme verdi. Demek oluyor ki diğer telefonlarda da artık güncelleme sorunu olmayacak bu sebepten demem o ki. Nexus 4 haricinde isterseniz tabiki Optimus 4X HD de alabilirsiniz... Karar sizin...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende 4x hd aldım fakat içinden yedek batarya vs çıkmadı neyse dedim ama asıl sorun sensöründe. ara dediğimde kulağımdan telefonu çektiğimde ekran çoğu zaman geri gelmiyor yada kulağıma hiç götürmesem bile ekran sönüyor ve bida açılmıyor karşı taraf telefonu kapatana kadar ekran gelmiyor bitek bu sorun bendemi var yoksa genelinde mevcutmudur???

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende 4x hd aldım fakat içinden yedek batarya vs çıkmadı neyse dedim ama asıl sorun sensöründe. ara dediğimde kulağımdan telefonu çektiğimde ekran çoğu zaman geri gelmiyor yada kulağıma hiç götürmesem bile ekran sönüyor ve bida açılmıyor karşı taraf telefonu kapatana kadar ekran gelmiyor bitek bu sorun bendemi var yoksa genelinde mevcutmudur???
bendede aynı sorun var ya

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merak etme kardeşim, yalnız değilsin. bende de var aynı sorun. Telefonu alalı 3 ay oldu (Bimeksten 5 yıl uzatılmış garantili), 2. ayında servise verdim bu sorundan dolayı, ama değişen bir şey yok. tekrar vereceğim. 4 Kez daha aynı sorundan dolayı gönderip yapamadıkları takdirde telefonumun parasını almaya hak kazanacağım:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu sensörle yaşadığınız sorunların birçoğuna ekran koruyucu kılıflar sebep oluyor, ya koruyucu kılıfınızı takarken dikkat edin kapatmasın sensörü ( Çünkü telefon mağazalarında çalışan elemanlar kılıf tam ekrana otursun diye dikkat etmiyorlar buna ) ya da koruyucu kılıf kullanmayın kapaklı cüzdan şeklinde kılıflardan alın ekrana birşey takmayın zamanla sensör kendine gelir denendi test edildi tarafımca. Bende cihazımı 4-5 defa bundan dolayı yolladım yapamadılar daha sonra telefon satıcısı bir abimin tavsiyesi üzerine bunu denedim cihaz kendiliğinden birkaç haftaya düzeldi.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
lg telefonlarına neden bulaşılmayacak anlamış değilim, nexus 4'ü lg başka firmaya mı yaptırdı.Ayrıca google lg'den memnun ki nexus 5 içinde çalışacak gibi duruyor. Gelelim ekrana telefonların,televizyonların,monitörlerin vs yarısından fazlasının ekran üreticisi lg, performans olarak kendi sınıfında olan telefonlardan daha az bir performans sunmuyorlar. Şimdi optimus l9 yada 4xhd ile xperia z, ıphone 5, htc one karşılaştırması olmaz.İdda ediyorum ki optimus g modelinin kamera performansı ile diğer telefonlarınkini gösteren bi dünya video var açın izleyin.Gece tamam ama özellikle gündüz çekimlerinde farkı görmemek ayıp olur.
Son çıkan modelleri bazıları öve öve biteremiyor ama şöyle bir bakalım sony , htc , samsung tüm modellerine ( alt seviyeyi geçtim hadi orta seviye ) tüm güncellemeleri veriyorda lg mi vermiyor.Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.
O zaman neye bakacağız tabiki performansa arada da öyle aman aman bir durum mu varda bu kadar insan telefon seçiminde kararsız kalıyor :) ben söyleyeyim arada öyle abartı bir fark olmadığı için insanlar ikilem yaşıyor.Sony'de ses ve ekran ( ki zaten görüntülere bakmak yeterli ) bekleneni veremiyor deniyor. Htc diğerlerine göre biraz önde ama batarya arızalansa o kasayı sökmek en çok düşündüren olay ki daha almak isteyenler için tedarik sıkıntısı varken parça desteği nasıl olacak.Samsung'a gelince 2000 tl verip o plastik ve insana güven vermeyen kasa nedir arkadaş.Tamam performan iyi de telefonu öne çıkarayım diye ram'ı yiyip bitiren gereksiz bi dünya uygulama.

Sen o arkadaşın yorumuna bakma Anti LG'ci dir kendisi yorumdan anlaşıldığı üzere. Nexus 4 alıp 3 4 yıl boyunca oyunları sorunsuz oynayamassın. Nexus 5 olsa 3 yıl idare eder ama Nexus 4' 3 4 yıl boyunca idare edemez. Çünkü her oyunlar gelişiyor ve oynadığınız oyunlara bağlı. Nexus 4 daha kaç tane güncelleme alır orası ayrı. 1 yıl boyunca 1 2 tane android yazılımı cıksa ve hepsini alsa 2 3 yıl ufak tefek sorunlar ile kullanabilir rahat şekilde. Alıcaksanız nexus 5 öneririm. Hem ucuz hemde LG G2 gibi donanım özellikleri aynı sadece bataryası LG g2 ye göre düşük ama takılıcak bişi değil gayette güzel gidiyor bataryası.