Nexus 4 İle İlgili Soru ve Sorunlarım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fox.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Nexus 4 alcam arkadaslar hatta bugunde buldm 600e temiz ama 304k ariyorum yoksa kafamdaki belli. 950 lere dustugunde almadim simdi dolarla beraber firladi fiyatlar 2. Ele yoneldik

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Distirubutor basari garanti dimi. Fotolari falanda musait zamaninda atarsn bana adamim. Fiyatta anlasiriz sikinti olmaz

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar son zamanlarda şarjım %20lerde olmasına rağmen hat çekmiyormuş gibi görünüyor ve telefonu yeniden başlattığımda şarj bitti gibi görünüyor ve şarja takmadan açılmıyor bataryanın ömrü mü bitiyor acaba? birde Şarj ederken %80 - 90 lara geldiğinde birden %100 olmuş gibi gösteriyor telefonu yeniden başlattığımda kaldığı yerden devam ediyor şarjı. mahdi rom kullanıyorum ondan kaynaklanıyor olabilir mi acaba stok roma dönsem düzelir mi yoksa servise göndermeli miyim? yardımcı olur musunuz?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Arkadaşlar son zamanlarda şarjım %20lerde olmasına rağmen hat çekmiyormuş gibi görünüyor ve telefonu yeniden başlattığımda şarj bitti gibi görünüyor ve şarja takmadan açılmıyor bataryanın ömrü mü bitiyor acaba? birde Şarj ederken %80 - 90 lara geldiğinde birden %100 olmuş gibi gösteriyor telefonu yeniden başlattığımda kaldığı yerden devam ediyor şarjı. mahdi rom kullanıyorum ondan kaynaklanıyor olabilir mi acaba stok roma dönsem düzelir mi yoksa servise göndermeli miyim? yardımcı olur musunuz?

Bu haliyle servise gönderme zaten. Mahdi Rom iyi güzel de sıkıntılı. Rom ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Stock yükleyip bir denemek lazım. Ben de şu romu kullanıyorum uzun zamandır. Denemek istersen:

http://forum.xda-developers.com/nexus-4/orig-development/rom-purity-rom-mako-07-06-t2281607

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hocam peki bu rom da da özelleştirmeler var mı? bir deniyeyim olmazsa

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Purity Rom, Nexus 4 için belki de gelmiş geçmiş en stabil, sorunsuz ve de hızlı Custom Rom. Mahdi Rom kadar özelleştirme seçeneği yok ancak Stock Rom'dan hızlı olduğu kesin. Ne gibi özelleştirmeler kullanıyorsunuz?

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ya aslına bakarsanız cm11 deki özelleştirmeler de bana yetiyordu bi farklı olarak mahdi rom da tinted status bar özelliği var iphone daki gibi durum çubuğu rengi değişiyor başka da pek birşey yok kullandığım.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
CM11 dahil 10 farklı rom kullandım bugüne kadar. En sorunsuz ve stabil rom Purity. O yüzden tavsiye ederim. Lollipop geldikten sonra ilk iş yine Purity kurmak olacak :) Özelleştirme konusunda çok bir beklenti yoksa Xposed modüllerle özelleştirme seçeneği çok fazla. O yüzden Purity Rom+Xposed yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Purity rom ayar menüsü:

qzBtFwc.png

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
indiriyorum şimdi hocam bir deneyim baalım nasıl bir sonuç alıcam :)

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hocam vallahi sagolun purity rom kurdum hem sorunum çözüldü hem şarj daha uzun gitmeye başladı süper bir rom bu :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Rica ederim, güle güle kullan :) Ses konusunda iyileştirme yapmak istersen faux kernel, batarya içinse hells core kernel deneyebilirsin..

-KinG-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
purity rom tavsiye edermisiniz? stock rom kadar stabil mi :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Yukarıda yazılanları okumadın mı :D

-KinG-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamın Aleyküm Benim Telefnda Stabilite Sorunları Başladı Stock rom + stock kernel var ve rootsuz (root , rom işlerine girdim hemde çok) birçok kez rom değiştirirken stock romu yükleyip değiştiriyodum.

şimdi cihazı ilk aldığım günkü kadar stabil değil gibi geliyor. kasmayan oyunların kastığını hissediyorum.
telefonuda< birkere düşürdüm arka cam kırıldı.

bunu nasıl düzeltebilirim cihazı ilk aldığım günkü kadar stabil olmasını istiyorum :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Nexus kullanıyorsan bir kere rootlu olması lazım :D sonra da purity rom+ faux kernel yada hells core kernel iyidir. Bunların üzerine birkaç optimizasyon yapıldı mı dadından yenmez :)

-KinG-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nexus kullanıyorsan bir kere rootlu olması lazım :D sonra da purity rom+ faux kernel yada hells core kernel iyidir. Bunların üzerine birkaç optimizasyon yapıldı mı dadından yenmez :)
bunları yapmadan hiç bişey ellemeden olmaz mı stock rom zaten temiz kuruluyor buna rağmen kernel script , awesome , super wipe script felan flashladım hatta format data yaptım herşeyine kadar sildim sonra nexus root toolkit ile stock romu kurdum ama sürekli stabilite sorunu var gibi geliyor belki takıntı yapıyorudur bilemiyorum :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Temiz bir kurulumdan sonra stock rom da ilk günkü tadı verir elbet ancak purity sadeleştirilmiş ve optimize edilmiş bir rom olduğu için çok daha hızlı ve de stabil

-KinG-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
custom rom şuanda yüklememe sebebim android 5.0 lolipop u beklemem zaten son güncellemesi olacağı için mecbur custom romlara yönelcem :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Lollipop, Kasım sonu anca gelir, gelince de aynı şekilde flashlarsın sorun olmaz

ysf.taskin

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Selamın Aleyküm Benim Telefnda Stabilite Sorunları Başladı Stock rom + stock kernel var ve rootsuz (root , rom işlerine girdim hemde çok) birçok kez rom değiştirirken stock romu yükleyip değiştiriyodum.

şimdi cihazı ilk aldığım günkü kadar stabil değil gibi geliyor. kasmayan oyunların kastığını hissediyorum.
telefonuda< birkere düşürdüm arka cam kırıldı.

bunu nasıl düzeltebilirim cihazı ilk aldığım günkü kadar stabil olmasını istiyorum :)

cyanogenmod 11 i kur. nexus 4 ünü heba etme. stock rom kurdum bi gün önce. android 5 i 3 kasımda alabilmek için. iğrençmiş ya. hemen cm11 e geri döndüm.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar benim bir sıkıntım var telefonumda. Telefon bir arkadaşımızın belirttiği gibi şarj azalınca hattı kapatıyor bi 20 saniye sonra felan ekrana pin kodu ekranım gelıyor yazıyorum şifreyi açılıyor 2 dakıka sonra geri gidiyor. Bu sorun bende şarj % 5 lere geldiğinde yapıyordu. Şimdi sürekli yapıyor. Bataryasında sıkıntı oldugunu düşünüyorum. %85 lere kadar sorunsuz kullanıyorum hattı kapatıyor belirttiğim gibi bende telefonu kapatıp tekrar açıyorum şarjım bı anda %30 oluyor. Bi 10 dakıka sonrada yine hattı kapatıyor tekrar bi kapatıyorum şarj bitmiş gözüküyor ve kapanıyor. Şarja takıp açtıgımda %30'dan geri başlıyor. 45 dakıkada felan Fulleniyor ve şarjdayken hiç bir problem yaşamıyorum, ne hat kapanıyor nede başka birşey oluyor sorunsuz çalsııyor. Bataryam kesin ölmüş mü ?