Nexus 4 ile ilgili birkaç soru

ksfno1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar akıllı telefonlar konusunda oldukça acemiyim. Nexus 4 aldım. Dün kullanmaya başladım. Birkaç sorum olacak:

Soru #1 : Avea kullanıcısıyım. Telefonun kutusundan üzerinde "Cihazın sağlıklı çalışması için 128 kbit micro sim card kullanılması gereklidir." yazan bir kart çıktı ancak yaşadığım yerdeki Avea bayilerinin hiçbirinde 128 kbit micro sim card bulamadım. 64 kbit micro sim card alıp taktım mecburen. Bi' sorun yaratır mı bu durum?

Soru #2 : Bundan önceki telefonum Sony Ericsson k530i'ydi. Bluetooth ile numaraları tek tek gönderebiliyorum yeni telefona ancak toplu gönder dediğimde Nexus 4 kabul etmiyor. Çok fazla numara var eski telefonumda. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Soru #3 : Ölü piksel testi için hangi uygulamayı önerirsiniz?

Soru#4: Telefonu bilgisayara bağladığımda 16 kb büyüklüğünde küçücük bir dosyayı bile atamadım telefona. "Dosya transfer ediliyor" yazısı çıkıyor ama ilerleme olmuyor. Bi' şeyleri yanlış mı yapıyorum?

Soru #5 : Kişiler listesinde kişinin fotoğrafını (fotoğrafı yoksa temsili saçma sapan bir gülen adam resmi oluyor) görmek istemiyorum. O özelliği tamamen kaldırabilir miyim?

Bahsettiğim resim şu:

a6hFrYQMVa_Screenshot_2013-12-28-03-49-46.png

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar akıllı telefonlar konusunda oldukça acemiyim. Nexus 4 aldım. Dün kullanmaya başladım. Birkaç sorum olacak:

Soru #1 : Avea kullanıcısıyım. Telefonun kutusundan üzerinde "Cihazın sağlıklı çalışması için 128 kbit micro sim card kullanılması gereklidir." yazan bir kart çıktı ancak yaşadığım yerdeki Avea bayilerinin hiçbirinde 128 kbit micro sim card bulamadım. 64 kbit micro sim card alıp taktım mecburen. Bi' sorun yaratır mı bu durum?

Soru #2 : Bundan önceki telefonum Sony Ericsson k530i'ydi. Bluetooth ile numaraları tek tek gönderebiliyorum yeni telefona ancak toplu gönder dediğimde Nexus 4 kabul etmiyor. Çok fazla numara var eski telefonumda. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Soru #3 : Ölü piksel testi için hangi uygulamayı önerirsiniz?

Soru#4: Telefonu bilgisayara bağladığımda 16 kb büyüklüğünde küçücük bir dosyayı bile atamadım telefona. "Dosya transfer ediliyor" yazısı çıkıyor ama ilerleme olmuyor. Bi' şeyleri yanlış mı yapıyorum?

Soru #5 : Kişiler listesinde kişinin fotoğrafını (fotoğrafı yoksa temsili saçma sapan bir gülen adam resmi oluyor) görmek istemiyorum. O özelliği tamamen kaldırabilir miyim?

1- sim kart sorun olmaz ben kendi simkartımı kestirmiştim hiç bir sıkıntı yaşamadım.

2- önceki telefonun rehberinde sim kart numaralarını yedekleme özelliği varsa eğer tek dosya halinde yedekleyip onu gönderirsen hepsini tek tıklama ile alabilirsin.

3 ve 4 sorular hakkında birşey diyemeyeceğim.

5- eğer sync.me yada ubersync gibi programlar kurarsan rehberindeki kişiler ile facebook daki kişileri eşleştirip fotoğraflarını oradan almalarını sağlayabilirsin.

yeni aldını herhalde iyi gğnlerde kullanın güzel bir seçim.

ksfno1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet, alalı daha 3 gün oldu. Android işletim sistemini kullanan bir telefon almaya karar verdiğimden beri başka hiçbir marka ve modeli düşünmedim zaten. Temennin için de teşekkür ederim :wink:

Öncelikle cevap yazdığın ve yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ediyorum. Üçüncü ve dördüncü sorular önemliydi benim için ama sağlık olsun.

Beşinci soruya gelecek olursak da amacım arkadaşlarımın resimlerini koymaktan çok o resim çerçevesini tamamen kaldırmak. Zaten bu telefonlarda beni en çok rahatsız eden şeylerden biri de bu rehbere fotoğraf koymadığın zaman yukarıda gösterdiğim gibi gereksiz bir temsili resim çıkması :cursing:

hexagon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iyi bir tercih yapmışsınız ben de temmuzdan beri kullanıyorum memnunum gerçi şimdi garantide hasret kaldm birkaç gündür telefonuma :( her neyse ilk sorunuza ksfno1 arkadaşımızdan farklı bir cevap veremeyeceğim.2 için telefondaki numaraları sim karta kopyalayıp daha sonra taşıyabilirdiniz ama sanırsam sim kartı kestirdiğiniz için artı mümkün değil. 4 içinse telefonun depolama birimi olarak göründüğünden emin olun. 5 içinse alternatif arayüzler deneyebilirsiniz. onun dışında arayüzden memnunum derseniz o konuda da yardımcı olamayarak yüzyılın en kötü yardım mesajını atmış bulunacağım :lol: umarım iyi günlerde kullanırsınız

ksfno1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sağol hexagon :wink: Alternatif arayüz denemek için telefonu formatlamak ve resmî olmayan rom ve kernel kurulumu yapmak gerekiyor ancak ben böyle bir şey yapmayı düşünmüyorum. Telefona bir şey olsa garanti kapsamından çıkıyor telefonda stock rom dışında bir şey kurulu olduğu zaman. Zaten kutusundan da bu konuda uyarı yazısı çıktı.