Lg g2 ram sorunu

beratfur67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öncelikle merhaba bende lg g2 var da ya telefon süper her seyi cok iyi sarjı felanda ama bu arka planda bosa calısan programlar var facebook twitter gibi bosa calısıyo ramdan ve sarjdan yiyiyor nasıl kapatabilirim durdur diyorum 1 dk sonra otomatik açılıyor ?

CanBozdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.ram yönünden sikinti yapmamalisin bence . Kullandiğin uygulamaya göre g2 kendinden ram açiyor. Benim ram boştayken bile % 70 ten aşaği düşmüyor.ama hiç bir sikinti yaşamadim. üst üste bile oyunlari açip oynayabiliyorum. Bence sende bi dene .

beratfur67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilader peki bu arkada calisan bosa calisanlari nasil kapaticaz

by_slmz

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bilader peki bu arkada calisan bosa calisanlari nasil kapaticaz

Ayarlardan uygulamalara gir ordan faceyi twitter i yada durdurmk istedigi sec durdurmayi zorla de sen uygulamayi acmadikca arka planda calismaz bu sekilde yaparsan

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arka planda bunlar çalışmazsa bildirim alamazsın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
bu bir sorun değilki androidin kronik problemi sen dua et samsung kullanmıon boş boş açık uygulamaları gördükçe deliriorm yapabileceğin şey ya tek tek durdurmaya zorla dicen yada es task manager,clean master gibi tonla uygulama var bunları kullancan...

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
telefonun daha hızlı çalışması için android in bir özelliği bu.
ram de yeterli boş alan olduğu sürece sorun yok demektir.
kullandığın uygulamalara ulaşmak istediğinde daha hızlı açılması için bilerek yapılmış özellik.şarjını senin fark edebileceğin kadar etkilemez boşuna kuruntu yapmayın:yes:

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Telefonunum ortadaki home butonunu basılı tut, Karşına gelen pencerede sağ alt tarafta görev yöneticisi vardır ona tıkla. Görev yöneticisi açıldıktan sonra sağ alttaki 3 tane çizgiye bas, Ayarlar'a gir ve En aşağıda olan hizmetleri durdur var oraya gir ve istediğin her hizmeti durdurabilirsin. Bu lgnin kullanıcısına verdiği bir eklenti bunun sayesinde bu task manager gibi uygulamalar indirmek zorunda veya telefonunu rootlamak zorunda kalmayacaksın.

melodileriyakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle merhaba bende lg g2 var da ya telefon süper her seyi cok iyi sarjı felanda ama bu arka planda bosa calısan programlar var facebook twitter gibi bosa calısıyo ramdan ve sarjdan yiyiyor nasıl kapatabilirim durdur diyorum 1 dk sonra otomatik açılıyor ?

Cihazına greenify denen uygulamayı kur. Bu uygulama arka planda çalışan uygulamaları uyutarak ram ve hızda büyük farklılıklar sunuyo. Hem rootlu hem rootsuz cihazlarda da çalıyor. Sadece sistem uygulamalarını uyutamıyosun, bir de whatsapp vb. Anında bildirim alman gereken uygulamaları uyutma. Gerisi gelir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Greenify'a pek gerek yok.

e6u7a6up.jpg
agyra5yr.jpg
budyvu3u.jpg

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Cogu insan yanlis biliyor.Onlar ramda arka planda acikken sarj gidecek saniyorlar.Mesela sen kapattin facebooku ramden sildin bi kac dakika sonra tekrar acicaksin hem daha yavas acilacak hemde uygulamayi tekrar acmak icin bir enerji tuketecek.O yuzden gunluk hayatimizda siklikla kullandigimiz uygulamalari ram den silmeyelim

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Orası öyle tabi. Benim bahsettiğim ayarın aslında tam olarak ne olduğunu çözemedim. Mesela google play işaretli ancak yine de bildirim geliyor. Sanırım sadece gerekli olduğunda açıp gerekli olmadığında kapatıyor. Çok sık kullanılmayanları kapatmak mantıklı gibi.

by_slmz

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Orası öyle tabi. Benim bahsettiğim ayarın aslında tam olarak ne olduğunu çözemedim. Mesela google play işaretli ancak yine de bildirim geliyor. Sanırım sadece gerekli olduğunda açıp gerekli olmadığında kapatıyor. Çok sık kullanılmayanları kapatmak mantıklı gibi.

usu9edu8.jpg

Hacm bu ise yariyormus

beratfur67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yorumlarınız ve yardımlarınız icin hepinize cok cok cok tesekkürler :)

expenciv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi telefonu 2-3 günde bir aç kapa cidden ram o zaman 400 mb felan temizleniyor :clap:

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar aynen öyle örneğin [MENTION=374275]Bloother[/MENTION] arkadaşımıza soralım LG G2 normal kullanımda % kaç ram kullanıyor kaç mb?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben de hemen göstereyim. CPU-Z programı ile:
hejyvyra.jpg

Bundan daha aşağı inmiyor pek.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
hejyvyra.jpg

bende g2 almayı düşünüodm bunu görünce soğudum valla :) kıytırık s3 te 400 filan oluyor 1gb ram olmasına rağmen(güncellemeden önce 300-350 idi) Telefon kasmıyosa sorun yok genede :)

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
hejyvyra.jpg

Bakın bir örnek LG G2 %19 yani 353 MB ram boş bırakmasına rağmen kasma yaşatmıyor kullanıcılara. Hiçbir G2 kullanıcısından kasmalar yaşıyorum 3 5 saniye diye görmedim duymadım. Android böyle yani bırakın ram i kullansın 300-500 mb ram kalsın yeter.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bende g2 almayı düşünüodm bunu görünce soğudum valla :) kıytırık s3 te 400 filan oluyor 1gb ram olmasına rağmen(güncellemeden önce 300-350 idi) Telefon kasmıyosa sorun yok genede :)

Kardeşim Android in çalışma mantığı düşündüğün gibi değil sen sor bakalım @Bloother a kasma yaşıyor mu? Telefonun ram kullanması iyi birşeydir abartmayın lütfen böyle %19 luk bir boşluk yeterli 300-500 mb yani sen takılma oralara G2 istiyorsan koşa koşa git al pişman olmazsın.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
RAM NE KADAR DOLUYSA TELEFON O KADAR HIZLIDIR.
Abi şu cümleyi büyük harflerle android bölümüne yazdiralim da kavrayın şunu ya

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
RAM NE KADAR DOLUYSA TELEFON O KADAR HIZLIDIR.
Abi şu cümleyi büyük harflerle android bölümüne yazdiralim da kavrayın şunu ya

Aynen ya G2 deki gibi 300-500 mb boş kalsın yeter %19 u boş zaten yeterli yani.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
ben katılmıyorum benim s3te oyun uygulamalar açık kaldımı boş ram 200 lere düştümü arayüz kasıyor uygulamalar oyunlar takılıyor

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
ben katılmıyorum benim s3te oyun uygulamalar açık kaldımı boş ram 200 lere düştümü arayüz kasıyor uygulamalar oyunlar takılıyor
dostum katılmana gerek yok zaten bu böyle. biz demiyoruz çalışma mantığı bu.
senin olay başka. telefonu sadece ram çalıştırmıyor ki. bunun gpu su var işlemcisi var. hepsi etkiler . işlemcin gpu un kötü olup ramin durumu iyi olsa kaç yazar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
S3 her türlü kasıyor. O ram'den değil arayüzden dolayı. G2 kullan bu düşüncelerden kurtulursun.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
hem touchwiz denen meret hemde exynos 4 ve mali . bunlar bir araya gelince sonuç o oluyor maalesef.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
romsuz kullanılmıyor s3 ya töbe daha samsung almicam :) rom atınca boş ram 500 filan oluyo telefon bildiğiniz uçuyor ama ben nolur nolmaz diye orjinale döndüm şu samsungun uygulamaları bitiriyo beni